Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post Reply
Hafis

#51 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Hafis »

Kakvog sala?
Jolpaz

#52 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Jolpaz »

Crnski ili Gorski?
hAZNADAR

#53 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by hAZNADAR »

NIje pametno bas spojiti ove tri slike na ulicama Zenice
Image

Image

Image
insomnia78

#54 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by insomnia78 »

Mislim da se vehabijama zivo jebe za izrael a posebno za utakmicu protiv njih
"Gori" su ovi fejsbuk "muslimani"
Oni sto kad im "otvoris" istoriju na fejsbuku pise da je lajk'o
Mi smo Allahovi i njemu se vracamo
Video: gola Rada Manojlovic
Islam put svjetlosti
Komentar ispod slike nekog krimosa: brat moi liepi, najjaci si Allaham
Komentar na vjest kako je Messi donir'o pet miliona metaka IDF-u: trebo vas je Hitler sve pobiti
Skandalozno: Ćana pokazala gaćice...
Islamska omladina (pa neki gradic)...
I tako
dječak sa šibicama

#55 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by dječak sa šibicama »

Bas tako, jebe se vehabije za Izrael.

tu ce orgijati tipovi kao onaj "profesor" iz Svice sto sa pivom u ruci jebe majku Reisu Kavazovicu jer je osudio napad u Parizu i kao takav je los musliman i lazni hodza.

I zbog takvih ce biti i kazne.
jao_situacije

#56 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by jao_situacije »

Jolpaz wrote:
Hafis wrote:
Jolpaz wrote:Goste docekati domacinski, uz fer i sportsko navijanje!!!

Ko mrzi Izrael ( iz bilo kojeg razloga ) i ima primitivne namjere neka ostane kuci jer u protivnom svojim eventualnim divljastvom moze uciniti stetu samo nama.
:bih: :run: :run:
Ma kakva mržnja.....nismo baš svi isti. Evo ja ih stvarno znam dosta koji će čak i navijati za Izrael.

Samo da napomenem da se moj komentar odnosio na one koji drzavu BiH osjecaju svojom, a ne na pacenike koji u njoj zive i spadaju u dijasporu susjednih nam drzava.
:lol: :lol: :lol:

auuu nisam se nadao ovome :lol: :lol: :lol:

teško da oni navijaju za izrael ipak su ih proganjali prije malo više od 70 godina i da nije bilo bošnjaka koji su navodno antisemiti vjerovatno bi ih sve i poubijali.

srećom nisu.
sarajevo ne bi bilo sarajevo bez jevreja.
jao_situacije

#57 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by jao_situacije »

hAZNADAR wrote:NIje pametno bas spojiti ove tri slike na ulicama Zenice
Image

Image

Image

druženje akademika

takorekuć pravi okršaj mislilaca..
Paul F.

#58 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Paul F. »

Ouhh, hladan znoj me obli. Kod nas ima nevjerovatnih glupsona i stoga računam na policijske pendreke. Sarajevska Hagada je najstariji jevrejski dokument koliko ja znam i to je naš ponos. Mi smo jevreje ugostili kad su ih španci protjerivali i to treba sad da padne u vodu zbog glupsona koji nemaju pojma ni o ničemu. Ne pratim baš te ratove tamo ali koliko sam shvatio, prvo je Izrael bio napadnut, pa onda kontra ofanziva. I sad, Izrael bi vratio palestinske teritorije uz garanciju totalnog mira a ne da dođu na topomet Hamasu kojem je cilj totalno uništenje Izraela.
Bez obzira na sve to, grci nisu bez veze izmislili OLIMPIJSKI MIR. Osim je tako deblokirao FS.
Najkorektnije dočekati Izrael i pobijediti na fudbalskom terenu.
Bodkin

#59 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Bodkin »

Paul F. wrote:Ouhh, hladan znoj me obli. Kod nas ima nevjerovatnih glupsona i stoga računam na policijske pendreke. Sarajevska Hagada je najstariji jevrejski dokument koliko ja znam i to je naš ponos. Mi smo jevreje ugostili kad su ih španci protjerivali i to treba sad da padne u vodu zbog glupsona koji nemaju pojma ni o ničemu. Ne pratim baš te ratove tamo ali koliko sam shvatio, prvo je Izrael bio napadnut, pa onda kontra ofanziva. I sad, Izrael bi vratio palestinske teritorije uz garanciju totalnog mira a ne da dođu na topomet Hamasu kojem je cilj totalno uništenje Izraela.
Bez obzira na sve to, grci nisu bez veze izmislili OLIMPIJSKI MIR. Osim je tako deblokirao FS.
Pa ako ne znas onda je bolje ne pisati nista ili provedes 10 minuta na guglu prije posta
stakasa

#60 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by stakasa »

insomnia78 wrote:Mislim da se vehabijama zivo jebe za izrael a posebno za utakmicu protiv njih
Islam put svjetlosti
Komentar na vjest kako je Messi donir'o pet miliona metaka IDF-u: trebo vas je Hitler sve pobiti
I tako
ahahahahahahahahahahhahaha
Paul F.

#61 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Paul F. »

Bodkin wrote:
Paul F. wrote:Ouhh, hladan znoj me obli. Kod nas ima nevjerovatnih glupsona i stoga računam na policijske pendreke. Sarajevska Hagada je najstariji jevrejski dokument koliko ja znam i to je naš ponos. Mi smo jevreje ugostili kad su ih španci protjerivali i to treba sad da padne u vodu zbog glupsona koji nemaju pojma ni o ničemu. Ne pratim baš te ratove tamo ali koliko sam shvatio, prvo je Izrael bio napadnut, pa onda kontra ofanziva. I sad, Izrael bi vratio palestinske teritorije uz garanciju totalnog mira a ne da dođu na topomet Hamasu kojem je cilj totalno uništenje Izraela.
Pa ako ne znas onda je bolje ne pisati nista ili provedes 10 minuta na guglu prije posta
Šta to ja ne znam ?
Bodkin

#62 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:Mislim da se vehabijama zivo jebe za izrael a posebno za utakmicu protiv njih
Islam put svjetlosti
I tako
:lol:
hAZNADAR

#63 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by hAZNADAR »

Historijski kontekst, kulturna bastina Jevreja u BiH, njihov uticaj na sevdah, opcenito tradicija multietnicnosti po gradovima gdje su Jevreji bitna karika,... sa ovim nema veze.

To prosjecan Bosnjak ili nezna ili ga ne interesuje, ili je potisnuto u drugi plan. Danas pravimo stavove o nekome, necemu na osnovu medija i danasnje politike.

I tu isticem da davidova zvijezda i opcenito simbolika Izraela ima negativnu akonotaciju kod nas. Nekadasnji simbol potlacenih, stradanja, Holokausta,... je danas postao simbol islamofobije, genocida nad muslimanima i bjelosvjetske medijske i politicke zavjere protiv muslimana. Izrael je u ocima prosjecnog Bosnjaka danas neprijatelj muslimana, i preko dodikovih diplomatskih veza postao saveznik srpske politike u BiH. Tome dodaj jos i posjete najvecih ekstremista i islamofoba poput Liebermana u RS,.. i stereotip se polako stvara. Zahvaljujuci medijima koji ne cenzurisu mozemo vidjeti stvarno stanje u Palestini, okupaciju Gaze, etnicko ciscenje, geta i aparthejd,... i sumasumanum - Izrael i Izraelci sa svojom simbolikom se poimaju kao neprijatelji.

NIje isto znaci kao da igra Italija u Zenici gdje mozemo izvuci mnostvo historijskih konteksta ranijih sukoba. Italija se dozivljava kao bilo koja druga zemlja i gostujuci navijaci sa svojom simbolikom kao bilo ko drugi. Tu samo alkohol i huliganizam mogu dovesti do incidenta. Ali Izrael i kako se dozivljava Izrael, Izraelci i simbolika je nesto vec drugo i tu je i politika u pitanju. Zato temu i postavljam ovdje.

Jer bilo kakav incident na napr talijanske navijace, ili tokom utakmice sa Italijom je tek obicni huliganizam sto se desava stalno. Ali u pitanju Izraela se obavezno potezu antisemitizam, politika, islamski fundamentalizam, medijska bujica, .. i naravno zloupotreba toga i domacoj politici na relaciji Banjaluka-Sarajevo.

Kako izbjeci sljedece:
zvizdanje na izraelsku himnu,
transparetnte sa nacistickom simbolikom,
transparente sa islamistickom simbolikom,

na ulicama Sarajeva i Zenice naravno konflikt i incidente.

Jer stvarno, stvarno,... ne mogu zamisliti izraelske navijace sa davidovim zvijezdama kako se bezbrizno i turisticki secu ulicama Sarajeva i Zenice. Ko krmad u Teheranu jbt :D
sumirprimus

#64 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by sumirprimus »

kakva je razlika u fuckanju prilikom intoniranja izraelske i srbijanske himne?
ajmo drugovi,braco i gospodo... :evil:
sumirprimus

#65 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by sumirprimus »

inace nec tu bit nikakvog plana ni pripreme...
nit zastite... :D
insomnia78

#66 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by insomnia78 »

Nece ni biti izraelskih navijaca
Izrael je, za sada, prema nama prijateljska zemlja i ne naturajte neke konstrukcije sa RS-om samo da bi produbili mrznju prema njima koju osjecate zbog Palestine

Smijem se kladiti u zivot da je u pitanju neka druga sunitska zemlja koja terorise Palestinu da se 90% vas ne bi ni okrenulo
Evo sunitska arapska koalicija dere po Jemenu, ubijaju djecu zabranjenim kasetnim bombama, dole je humanitarna katastrofa, bombarduju bez ikakve selektivnosti ali vas ne vidim da kmecite po internetu i ulicama a isti ti Palestinci podrzavaju koaliciju
Tako da odvadite sa patetikom
Izrael je nama prijateljska zemlja, nasi navijaci nisu imali nikakvih problema u Izraelu ne treba dozvoliti kretenima da zbog Palestine, pola je ne bi znalo ni na karti pokazati, narusavaju odnose i dovode ionako klimav plasman reprezentacije u pitanje
breuer

#67 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by breuer »

sumirprimus wrote:kakva je razlika u fuckanju prilikom intoniranja izraelske i srbijanske himne?
ajmo drugovi,braco i gospodo... :evil:
"Fuckanje" ili šta već na intoniranje bilo koje himne je poražavajuće i sramotno.
breuer

#68 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by breuer »

insomnia78 wrote:Nece ni biti izraelskih navijaca
Izrael je, za sada, prema nama prijateljska zemlja i ne naturajte neke konstrukcije sa RS-om samo da bi produbili mrznju prema njima koju osjecate zbog Palestine

Smijem se kladiti u zivot da je u pitanju neka druga sunitska zemlja koja terorise Palestinu da se 90% vas ne bi ni okrenulo
Evo sunitska arapska koalicija dere po Jemenu, ubijaju djecu zabranjenim kasetnim bombama, dole je humanitarna katastrofa, bombarduju bez ikakve selektivnosti ali vas ne vidim da kmecite po internetu i ulicama a isti ti Palestinci podrzavaju koaliciju
Izrael je nama prijateljska zemlja, nasi navijaci nisu imali nikakvih problema u Izraelu ne treba dozvoliti kretenima da zbog Palestine, pola je ne bi znalo ni na karti pokazati, narusavaju odnose i dovode ionako klimav plasman reprezentacije u pitanje
Eh, i ti upoređuješ Izraelce, najutjecajnije ljude na svijetu sa "nama", zadnjom rupom na svirali :-) ko da oni imaju naše komplekse :oops:
sumirprimus

#69 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by sumirprimus »

da ali dovoljan je par budala,i da dospijemo u vijesti u negativnom kontekstu,koji ce nam to krac?
breuer

#70 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by breuer »

sumirprimus wrote:da ali dovoljan je par budala,i da dospijemo u vijesti u negativnom kontekstu,koji ce nam to krac?
Par budala bi se isticalo kao "par budala", ja se plašim da to ne bude nešto masovnije gdje bi se teže razlučivalo da li je u pitanju par budala ili nešto veća grupa?! U svakom slučaju znam da je to manjina, ali uvijek najglasnija manjina.
sumirprimus

#71 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by sumirprimus »

breuer wrote:
sumirprimus wrote:da ali dovoljan je par budala,i da dospijemo u vijesti u negativnom kontekstu,koji ce nam to krac?
Par budala bi se isticalo kao "par budala", ja se plašim da to ne bude nešto masovnije gdje bi se teže razlučivalo da li je u pitanju par budala ili nešto veća grupa?! U svakom slučaju znam da je to manjina, ali uvijek najglasnija manjina.
ajmo celi stadion... :D
hAZNADAR

#72 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by hAZNADAR »

insomnia78 wrote:Nece ni biti izraelskih navijaca

Jeli ti mozes stvarno zamisliti izraelske navijace sa izraelskim zastavama na ulicama Zenice i Sarajeva?
Hafis

#73 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Hafis »

Možda kojeg sa suicidnim namjerama, ali oni to obično riješe na bezbolniji i jednostavniji način.
sumirprimus

#74 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by sumirprimus »

pravla kazu duzan si obezbiejdit bar 5% karti...
a u slucaju incidenta kazne:
Article 16 - Order and security at UEFA competition matches
1 Host associations and clubs are responsible for order and security both inside
and around the stadium before, during and after matches
. They are liable for
incidents of any kind and may be subject to disciplinary measures and directives
unless they can prove that they have not been negligent in any way in the
organisation of the match. 2 However, all associations and clubs are liable for the following inappropriate
behaviour on the part of their supporters and may be subject to disciplinary
measures and directives even if they can prove the absence of any negligence
in relation to the organisation of the match:
a) the invasion or attempted invasion of the field of play;
b) the throwing of objects;
c) the lighting of fireworks or any other objects;
d) the use of laser pointers or similar electronic devices;
e) the use of gestures, words, objects or any other means to transmit any
message that is not fit for a sports event, particularly messages that are of a
political, ideological, religious, offensive or provocative nature;

f) acts of damage;
g) the disruption of national or competition anthems;
h) any other lack of order or discipline observed inside or around the stadium.

po ovom su clanu kaznili seltik za dizanje palestinskih zastava...
Pismonosa

#75 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Pismonosa »

Ne treba bježati od ove priče. Bit će to još jedan odličan test naše političke zrelosti.

Nadam se da Izraelce neće niko ni pogledati kako ne treba i da će se Hafisi razni nakon utakmice zavući u svoje rupe bez satisfakcije.

To je ono čemu se nadam. Mada se bojim da će me realnost debelo ošinut po ušima i da će Hafisaga na kraju ipak raspuhat roštilj :(

Znam nas.
Post Reply