#Sweden yes

Post Reply
Avetinho

#51 Re: #Sweden yes

Post by Avetinho »

@Joe, trebali ste ti i familija pobjeci iz Svedske odmah. Zar niste na vrijeme uvidjeli kako vi imigranti unistavate jednu civilizovanu zemlju. Nego ste ostali njoj na grbaci, unistavati osjetljivo svedsko socijalno tkivo, dopustati da vas tlaci svedski feminizam i liberalno drustvo. A tek kasnije kad ste se dobro svedske namuzli, onda ste pobjegli sa svedskim novcem da otvarate biznise negdje drugo i bacate drvlje i kamenje po svedskom odnosu prema imigrantima.
Joe McCarthy

#52 Re: #Sweden yes

Post by Joe McCarthy »

Avetinho wrote:@Joe, trebali ste ti i familija pobjeci iz Svedske odmah. Zar niste na vrijeme uvidjeli kako vi imigranti unistavate jednu civilizovanu zemlju. Nego ste ostali njoj na grbaci, unistavati osjetljivo svedsko socijalno tkivo, dopustati da vas tlaci svedski feminizam i liberalno drustvo. A tek kasnije kad ste se dobro svedske namuzli, onda ste pobjegli sa svedskim novcem da otvarate biznise negdje drugo i bacate drvlje i kamenje po svedskom odnosu prema imigrantima.
U Švedskoj nisam bio već haman 19 godina. A sam moj stari je govorio raji koja je gore došla sa u našoj "turi" da će unuci ljudi koji ostanu ovdje doživiti istu sudbinu poput 90ih. Bili živi i vidjeli.
Avetinho

#53 Re: #Sweden yes

Post by Avetinho »

Joe McCarthy wrote:
Avetinho wrote:@Joe, trebali ste ti i familija pobjeci iz Svedske odmah. Zar niste na vrijeme uvidjeli kako vi imigranti unistavate jednu civilizovanu zemlju. Nego ste ostali njoj na grbaci, unistavati osjetljivo svedsko socijalno tkivo, dopustati da vas tlaci svedski feminizam i liberalno drustvo. A tek kasnije kad ste se dobro svedske namuzli, onda ste pobjegli sa svedskim novcem da otvarate biznise negdje drugo i bacate drvlje i kamenje po svedskom odnosu prema imigrantima.
U Švedskoj nisam bio već haman 19 godina. A sam moj stari je govorio raji koja je gore došla sa u našoj "turi" da će unuci ljudi koji ostanu ovdje doživiti istu sudbinu poput 90ih. Bili živi i vidjeli.
Nije ni cudo sto si se vratio.
stakasa

#54 Re: #Sweden yes

Post by stakasa »

Joe McCarthy wrote:
Avetinho wrote:@Joe, da li ti zivis u Svedskoj?
U Capajebu, bio sam poslije rata u Svenskalandu dok stari nije obrno $ sa kojim smo otvorili mali poslić u Bosni.
Cvancika u padje, taman za piljare. Mani se dupljaka kao long and strong- hocu sad i hocu sve. Hladovina kao preduslov grandioznih planova...
Go Joe go
L u c i f e r

#55 Re: #Sweden yes

Post by L u c i f e r »

Ne shvatam poentu teme, šta nedostaje Švedskoj ovakvoj kakva jeste?

Osim možda to što imaju premalo nacionalizma, rasizma i ksenofobije.

Ako im zatreba, toga ovde mogu naći povoljno u neograničenim količinama.
Avetinho

#56 Re: #Sweden yes

Post by Avetinho »

L u c i f e r wrote:Ne shvatam poentu teme, šta nedostaje Švedskoj ovakvoj kakva jeste?

Poenta teme je, Joe pita da li se ovo obistinila prognoza njegovog oca od prije 20 godina, pa je Bosna procvjetala a Svedska propala.
L u c i f e r

#57 Re: #Sweden yes

Post by L u c i f e r »

Avetinho wrote:
L u c i f e r wrote:Ne shvatam poentu teme, šta nedostaje Švedskoj ovakvoj kakva jeste?

Poenta teme je, Joe pita da li se ovo obistinila prognoza njegovog oca od prije 20 godina, pa je Bosna procvjetala a Svedska propala.
Haman da propadoše Švedi gore od Amerike... :cry:
stakasa

#58 Re: #Sweden yes

Post by stakasa »

Avetinho wrote:

Propala Svedska ali nije jos za price
JohnnyS

#59 Re: #Sweden yes

Post by JohnnyS »

Zanima me bi li ovi koji se protive porastu antiimigracijskih osjećaja po europskim zemljama bi li blagonakloni prema ideji da se po BiH doseljavaju Etiopljani i Somalci?
Maverick78

#60 Re: #Sweden yes

Post by Maverick78 »

L u c i f e r wrote:
Avetinho wrote:

Ne pitaj drug... :(
Al hajde sve to, nego evo samo što se zaratilo nije :cry:

Bez zaHebancije sad, pričam ovo nekim švedima tu kolegama s posla dok gledamo tekmu, ljudi me gledaju, ništa im nije jasno. Rekoh balkanski eksperti za Skandinaviju kažu da ćemo se ubrzo preko nišana gledati :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#61 Re: #Sweden yes

Post by Truba »

ja sam cuo da tamo lezbijka i prikriveni simpatizer isis-a glasaju za istu stranku

jel to istina
i je li to realno

cisto ono real politika manite se suplje o bosni
L u c i f e r

#62 Re: #Sweden yes

Post by L u c i f e r »

JohnnyS wrote:Zanima me bi li ovi koji se protive porastu antiimigracijskih osjećaja po europskim zemljama bi li blagonakloni prema ideji da se po BiH doseljavaju Etiopljani i Somalci?

Ja ne bih imao nista protiv. To bi znacilo da se ovde ima zbog necega dobrog imigrirati.

Homo sapiens je mio, koje god boje bio.

Naravno, razumijem i podrzavam potrebu za racionalnim limitima svake migracije, kao i svih drugih pojava uostalom.
stakasa

#63 Re: #Sweden yes

Post by stakasa »

JohnnyS wrote:Zanima me bi li ovi koji se protive porastu antiimigracijskih osjećaja po europskim zemljama bi li blagonakloni prema ideji da se po BiH doseljavaju Etiopljani i Somalci?
U par rjeci - salje se poruka ksenofobima da niste dobrodosli. Neko izracuno da ste losa investicija na duze staze
L u c i f e r

#64 Re: #Sweden yes

Post by L u c i f e r »

Maverick78 wrote:
L u c i f e r wrote:
Avetinho wrote:

Bez zaHebancije sad, pričam ovo nekim švedima tu kolegama s posla dok gledamo tekmu, ljudi me gledaju, ništa im nije jasno. Rekoh balkanski eksperti za Skandinaviju kažu da ćemo se ubrzo preko nišana gledati :lol:
Kod mene uvijek ima mjesta za dvije Švedjanke izbjeglice. :)
Ommadawn

#65 Re: #Sweden yes

Post by Ommadawn »

Maverick78 wrote:

Hahahhahahah Maverick legendo!!! :D :D Sta ti vele kolege? "Balkanfolket tänker krig igen" (Balkanski narod misli na rat opet)

A sad ozbiljno.
@Joe McCarthy. Frajeru, sta si gledao i sta si citao? Stormfront? Flashback? Politiskinkorrekt? Realisten?
Podsjecas me na jednog rodjaka u Sarajevu koji je prije 8 godina tvrdio kako ce se za cetiri godine u Svedskoj zaratiti i da bi bilo pametno da uzmemo sebi nekretnine u Sarajevu (iskljucivo u Sarajevu - nigdje drugo u BiH). 2011 se nije zaratilo - sretnem ga prosle godine i upitam a on ce "Samo se ti zajebavaj...". Pa bih da te upitam ovako, kad vec spominjes ghetto, silovanja, pucnjave...

- Sta je sa pucnjavom u sred grada Sarajeva (uzmimo za primjer glavni grad, iako situacija nije mnogo bolja u BL, TZ, Mostaru, Zenici), u sred bijela dana?
- Sta je sa poginulim pjesacima jer se tatini (pardon babini) sinovi trkaju svojim drumskim azdahama?
- Sta je sa spaljenim automobilima u Sarajevu?
- Ghetto Malmö-a, Stockholma, Göteborga - nesto kao Alipasino Polje, Dobrinja, Mala Koreja, Buca-Potok, Breka, Bistrik?

Ako je tebi i tvom ocu krenuo biznis od ruke pa ste se dobro snasli u BiH - svaka cast. Nekome drugome to ne ide.
Danguba

#66 Re: #Sweden yes

Post by Danguba »

Izgleda dodje cas(kako najavljuje @Joe McCarthy) da i ja uzvratim paket humanitarne pomoci gospodji Urlike koja je bila velikodusna u toku rata.

Ljudski je. 8-)
Maverick78

#67 Re: #Sweden yes

Post by Maverick78 »

Svaka čast @Lucifer... šta ti je humanost :D

Ako ih bude i više od dvije, nećeš se ljutiti nadam se :skoljka:

@Ommadawn, haha, ma gledaju, nije to njima baš sve jasno, a i kako će im biti, čuj rat u Švedskoj :-D . Ali u biti okrenuo sam to na zezanje, gdje ću im reći ozbiljno da ćemo mi invandrare uperiti puške u njih :-D . Uostalom, da im ne otkrivam sve karte, kad se zarati da imamo element iznenađenja :thumbup: :oops:
L u c i f e r

#68 Re: #Sweden yes

Post by L u c i f e r »

Ma nema problema i za 5-6 komada... :oops:

Image
Vitezanin

#69 Re: #Sweden yes

Post by Vitezanin »

Ako će se adaptirati, naučiti jezik, prilagoditi se našoj kulturi (kakva god da je) ne vidim problem zašto bi takav imigrant smetao. I ako će država biti u stanju kreirati programe koji će ovo podržati i od imigranata napraviti građane BiH.

Štoviše, lično podržavam ulazak "doze" stranaca u BiH pa da konačno postanemo multikulturalno društvo o kojem toliko blebećemo na sva zvona iako to uopće nismo ni po kojem kriteriju. Svijet je globaliziran i tu se ništa ne može uraditi - ljudi će bez obzira na zakonska ograničenja naći način da odu u neku zemlju. Toga trebamo biti svjesni i sve da hoćemo ne možemo biti hermetički zatvoreni. To je gore nego imati neadaptirane imigrante.
stakasa

#70 Re: #Sweden yes

Post by stakasa »

bvcx wrote:Najveći problem je socijalizam.

Rezon socijalizma - uzimaj porez od radnih i vrijednih ljudi i davaj ga kroz welfare lezilebovićima i neradnicima.

Svi ovi idiotizmi su rezultat slobodnog vremena i socijalnih davanja. Oni ne cijene novac jer ga nisu zaradili, a zbog viška vremena stvaraju nazadne filozofije da bi se osjećali kao bitni u društvu.
Ko ne cjeni novac a ko ga je zaradio?
stakasa

#71 Re: #Sweden yes

Post by stakasa »

Cherry-Cherry wrote:
bvcx wrote:Najveći problem je socijalizam.

Rezon socijalizma - uzimaj porez od radnih i vrijednih ljudi i davaj ga kroz welfare lezilebovićima i neradnicima.

Svi ovi idiotizmi su rezultat slobodnog vremena i socijalnih davanja. Oni ne cijene novac jer ga nisu zaradili, a zbog viška vremena stvaraju nazadne filozofije da bi se osjećali kao bitni u društvu.
:thumbup:
Plus što su lezihljebovići nezahvalni, pa rade na uništenju društva koje ih je primilo i nahranilo.
:mrgreen:
Evo je :D
Sace zviz i Bodkin... Golim prsima na islam :D
stakasa

#72 Re: #Sweden yes

Post by stakasa »

Bodkin wrote:Da postoje zemlje koje su dozvolile imigrantima previse sranja na konto liberalizma. Da, sveCka je jedna od njih
:D
stakasa

#73 Re: #Sweden yes

Post by stakasa »

Vitezanin wrote:Nego, dovedite onda te Švede nama, fina priroda, brda, planine, zelenilo će ih podsjećati na domovinu, a ima i puno snijega zimi.

Dovedite ih toliko da se mi kao društvo raspadnemo (jer i nismo nešto) i postanemo "švedskiji". :D

Taman kako će imigranti uništiti švedsko društvo. :lol: :lol: :lol:

Šalu na stranu, imigracija nije sjaj i zlato, ali bogme nije ni kako se predstavlja ovdje. Činjenica je da se većina imigranata uklopi, ali isto je činjenica da jedan dio pravi frku.

Problemi sa švedskim imigrantima su isti kao i sa svim drugim državama. Mi čujemo "Švedska država daje socijalu, svi imaju dovoljno za život" itd, ali očito to nije sve istina jer se stvaraju razlike između Šveđana i imigranata. Ako je država toliko milosrdna kako je moguće da se stvara praznina između ove dvije skupine? To ej zapravo strukturalno nasilje, a posljedica je npr ona paljevina koja se dogodila po švedskim gradovima.

Naravno, ne treba zanemariti činjenicu da se neki imigranti jednostavno nisu u stanju uklopiti i dobivamo veće skupine tih ljudi koji mogu praviti probleme. Ali opet, i u tom slučaju krivac je država jer programi koji se nude za prijem ovih imigranata očito nisu dovoljno dobri.

Uglavnom, ŠveCkoj se neće ništa strašno dogoditi i mi ćemo i dalje gledati kako su razvijeni i bolje žive od nas, a onda ćemo opet nakon nekog vremena otvoriti temu o ovom kad bude neki novi problem. Pa ukrug.

A feminizam?! Prvo, mi trebamo naučiti šta je feminizam. Drugo, Ja im tu nemam šta zamjeriti, a nama se ovdje gadi dok čujemo tu riječ jer se bojimo promjena i jer smo konzervativni. Možemo mi klepetati o feminizmu i Švedskoj koliko hoćemo, ali smo u tome toliko smiješni jer smo među glavnim rupama Europe, a vidim neki se time i ponose ("ta će nama to, ta će oni nama govorit', to neka praaava, ofo-ono, ta će žene").

:roll:
Sto se feminizma tice - doprinositi drustvu mogu samo muski a mogu i svi stanovnici... Proberes
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#74 Re: #Sweden yes

Post by mk ultra »

jel ono 2025 švedska postaje manjinski bijela 8-)

čovjek objasnio, slično čeka švedsku

i da, preporuka švedske vlade je da se nosi neko oruže za samoodbranu pri prolasku kroz Malmo :mrgreen:
švedska omladina polahko traži džrave za iseljenje, USA, Kanada, Japan, Njemačka ... :wink:
stakasa

#75 Re: #Sweden yes

Post by stakasa »

mk ultra wrote:jel ono 2025 švedska postaje manjinski bijela 8-)

čovjek objasnio, slično čeka švedsku

i da, preporuka švedske vlade je da se nosi neko oruže za samoodbranu pri prolasku kroz Malmo :mrgreen:
Nema te preporuke za nosenje oruzja niti je ikad bilo. Imas neki izvor ili price ispred trafike?
Post Reply