Mrznja/otpor prema starijim osobama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

razonoda

#51 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by razonoda »

ivannn wrote:
piupiu wrote::roll: ... bas su grozni ti stari, zakrcise autobus, cekaonicu, semafor ... :roll: :(
ej što bih ja dao da oko 10 sati ležerno ko baja idem u nabavku, kavu u gradu, čitat novine - ali bih onda izbjegao valjda sve jarane u tim kasnim satima :D
:-) Bas i ja to primjecujem-- :lol: kod mene Starbucks vecinom bio mladji svijet , studenti piju ,uce :-) , NO u zadnje vrijeme navalili 80-ci, piju kafe , ne cuju ,pa se deru, prodje i pola sta dok skontaju sta je ko rekao. Bude zabavno, kombinacija 20-80 ih godina. No ,mladi su zbilja pazljivi prema njima.
dadoka84

#52 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by dadoka84 »

Meni je najvise smetalo sto brane da se otvore prozori u tramvaju ili autobusu na +287 stepeni celzija, ubi ih propuh.

Lijepi bicikl :D
dječak sa šibicama

#53 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by dječak sa šibicama »

Drugi primjer, Vrazova negdje na spratu ne znam sta sam ono.. ocni valjda, isao za mamu naravno. Cekam u redu, cekam, dodjem na red kad bum, ispred mene neka nana. Ni pardon, ni izvinite, samo uleti ispred mene i gurnu one moje papire i knjizicu, progura se sva puna elana i brzine, kao dosla ona iz Vogosce i ne moze ona da ceka. Naravno, drobila je 10 minuta sa sestrom jer sta god joj sestra kaze, ili ne cuje (kofol) ili ne konta sta joj sestra govori, gdje da ide, kod kojeg ljekara i slicno.

Kad se konacno odlijepila od saltera, nakon dva metra je pocela sepati. Odjednom nestade elana, brzine, snage. Ali kad se treba laktati i probijati preko reda, Heeee man jaaaaa imammmm mooooooc.
lerdi

#54 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by lerdi »

:lol: :lol: :lol:

Meni su oni u jednu ruku simpatični. Ja ih posmatram kao tersli djecu. :D
dječak sa šibicama

#55 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Pa i ja, sega su.

Zato kazem, postujem starije, stvarno da. Ali su mi sega ponekad.

Znam da su nemocni, nekad kad gledam nekog starca ili staricu pa se sav jadan izgubi na kasi u granapu, nema snage da strpa ono u ceker, prodavacica nervozna nece ni da pomogne ako je neka ostrokondza, narod vazda negdje juri posebno oni sto ulete "samo da kupim cigare" naravno parkirao pred granapom i zuri mu se jer mu trube automobili, smeta im i tako to...

Opcenito ljudi danas nemaju tolerancije ni prema kome, to sve nesto namrgodjeno, nadrkano, svi smo takvi ustvari. Nije ni cudo, trka strka.

Indijanci su to rijesili najprakticnije, star si i nemocan, ne mozes vise loviti niti bivole tranzirati, hajde ti lijepo evo ti dekica mi cemo te odvesti u pustinju, lezi na dekicu i cekaj smrt :roll: :D :sad:
razonoda

#56 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by razonoda »

lerdi wrote::lol: :lol: :lol:

Tacno ------------zivot pocinje u kolicima i zavrsava se u kolicima. :roll:
cLo

#57 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by cLo »

I ja ih obožavam :D I uvijek ih puštam na kasi, ponesem kese, iskoristim priliku da s njima malo popričam, taj mi razgovor s njima uvijek popravi dan. :D

Sjetih se Duplex-a kad pročitah naslov :lol:

Image

Image
razonoda

#58 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by razonoda »

dječak sa šibicama wrote:Pa i ja, sega su.

Znam da su nemocni, nekad kad gledam nekog starca ili staricu pa se sav jadan izgubi na kasi u granapu, nema snage da strpa ono u ceker, prodavacica nervozna nece ni da pomogne ako je neka ostrokondza, narod vazda negdje juri posebno oni sto ulete "samo da kupim cigare" naravno parkirao pred granapom i zuri mu se jer mu trube automobili, smeta im i tako to...

Opcenito ljudi danas nemaju tolerancije ni prema kome, to sve nesto namrgodjeno, nadrkano, svi smo takvi ustvari. Nije ni cudo, trka strka.

Indijanci su to rijesili najprakticnije, star si i nemocan, ne mozes vise loviti niti bivole tranzirati, hajde ti lijepo evo ti dekica mi cemo te odvesti u pustinju, lezi na dekicu i cekaj smrt :roll: :D :sad:
:lol: Ja nigdje nisam vidjela onoliko --frke -trke nego u SA.
MuNJE sjevaju , vozaci, pjesaci ........
staxx

#59 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by staxx »

dadoka84 wrote:Meni je najvise smetalo sto brane da se otvore prozori u tramvaju ili autobusu na +287 stepeni celzija, ubi ih propuh.

Lijepi bicikl :D
Svjedok sam i ovoga, autobus sa 1000 duša, Juli mjesec oko 2 popodne, cvari sunce brate krepat...
Na vrhu prozorcic na kant otvorim, nebil kakvog kisika uslo podisali ljudi sve sto se ima udahnut u autobusu, a i vruce je... Veli zenska cca. 50-tak godina starosti koja sjedi 2 reda ispred prozorcica "zatvori napuha me".
Bloody

#60 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by Bloody »

Meni su slatki,onako nekad nervozni i cangrizavi.Jednom komsiji stalno moram vikati Kako steee komsiiiijaaaaaa,i dotaci ga po ruci da me vidi,jer ako to ne uradim,odmah mi naredni dan natrlja nos kako se nisam "upitala" s njim. :lol: A stalno je na ulici,sve zna ko je kad dosao,otisao,s kim.
dječak sa šibicama

#61 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Sjetih se komsije iz LJ, jedan stariji slovenac, tada vec penzioner. Mrzio nas bosance, nije mene ocima mogao gledati, samo mrko onako. Ja bio klinjo, sutam lopte ud garazu, eto njega da se zali. Odleti mi lopta kod njega u vrt, gundja ali vrati.

Volio cugnuti, svaki vikend gajbu vina prti iz prodavnice. Kad popije, onda hoce da prica samnom, nema sa kim drugim jer kad cugne nijednom slovencu vise nije zanimljiv. Onda je horan za salu, zajebanciju, na kraju je mene slao po vino jos mi cusne para. Ali i dalje nije volio bosance.

Smrc, ovo ko film, Gran Torino 2 Balkanske prevare :lol: :lol:
Margita81

#62 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by Margita81 »

Ja ih ne podnosim. Cast casnim i pametnim divljenja vrijednim izuzecima.
ostala velika vecina su najveci sebicnjaci i drvensuzi na svijetu!
Toga sam posebno svjesna otkad sam trudna, sa trbuhom do zuba cekam gdje god da dodjem jer su redovi staraca od banke, apoteke, tramvaja/trole do bolnice i nebi te niko pustio preko reda ili da sjednes kad bi crkla ili kako mi rece jedna casna starina -nisi meni trudna.
A oni su svima stari jel? :roll:
JThomas

#63 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by JThomas »

pretežno, u prosjeku - zaista tačno.
lerdi

#64 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by lerdi »

dječak sa šibicama wrote:Pa i ja, sega su.

:D :thumbup:
lerdi

#65 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by lerdi »

cLo wrote:

I ja ih obožavam :D I uvijek ih puštam na kasi, ponesem kese, iskoristim priliku da s njima malo popričam, taj mi razgovor s njima uvijek popravi dan. :D

Sjetih se Duplex-a kad pročitah naslov
:lol:
:D
MedenoSrce

#66 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by MedenoSrce »

volim ja starije :D
Niemand

#67 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by Niemand »

Meni ovi penzioneri sto se nesta inate i tersaju u najmanju ruku nisu simpaticni, da ne kazem nesto drugo.

Jednostavno ljudi nekad pretjeruju. To sto su ostarili ne znaci da ih je neko provuko kroz neki filter pa izislo svo zlo iz njih i mi dobili neku vrstu meleka, pa ono dobrice nemocne i tako to. Nisu brate.

Ima tu naroda pod stare dane kad moram se grijesiti nadje iz dosade drugima presjedati na muku. Licno sam bila svjedok kad je jedna starija, onako naizgled kulturna i fina gospodja, pokusala krasti. I sta sad, to sto je ona stara automatski znaci da je iskljucivo dobra i nemocna? Nije. Neke osobine ni starost ne more izbrisati.

S druge strane, u mom komsiluku je zivio jedan stariji gospodin, izuzetno prijatan covjek. Ne vidjam ga odavno, nadam se da je ziv. Sto se zdravlja tice, bio je daleko vise oronuo nego pola ovih penzionera sto kukaju, al to ga nije sprijecavalo da svakim fino progovori i nikome ne smeta. Izuzetno inteligentan i ostrouman, posudjivo mi knjige, pricao sa mnom o odredjenim tematikama koje nisam kontala sama, prico opcenito o zivotu i savjetovo me, o svemu pomalo prozborimo kad ga sretnem iz granapa. Ispricam se ko da sam na kafi bila. Al on je takav covjek, a ne zato sto je ostario.

Helem nejse, u svemu pa i kad se radi o njima, mjera brate. Nit su svi fini, dobri i nemocni nit su svi bezobrazni i tersli. Svasta ljudi urade u zivotu, pa ne znaci da to starost izbrise. Kolko je oronulih staraca u hagu? Jesul i oni fini, nemocni i tako to? Jasta su.

Odvadite malo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#68 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by Truba »

moj moto je +-10% u godinama

sve ostale pokušavam izbjegavati :mrgreen:

tako da nemam "sukoba" ni s djecom ni s dedama :D

svoj poso :oops:
Banksy

#69 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by Banksy »

Slaba sam na stare ... Posebno na one što sami sjede u parkovima i hrane golubove ili se snuždeni vuku po pijaci s otrcanim cekerom u rukama, što venu za svojom djecom po Kanadama i Australijama, znam ih puno, ne sjete ih se djeca baš često, tuga ...
Ridjobrki

#70 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by Ridjobrki »

piupiu wrote::roll: ... bas su grozni ti stari, zakrcise autobus, cekaonicu, semafor ... :roll: :(
Namjerno žive. Namjerno. :-?
razonoda

#71 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by razonoda »

dječak sa šibicama wrote:Sjetih se komsije iz LJ, jedan stariji slovenac, tada vec penzioner. Mrzio nas bosance, nije mene ocima mogao gledati, samo mrko onako. Ja bio klinjo, sutam lopte ud garazu, eto njega da se zali. Odleti mi lopta kod njega u vrt, gundja ali vrati.

Volio cugnuti, svaki vikend gajbu vina prti iz prodavnice. Kad popije, onda hoce da prica samnom, nema sa kim drugim jer kad cugne nijednom slovencu vise nije zanimljiv. Onda je horan za salu, zajebanciju, na kraju je mene slao po vino jos mi cusne para. Ali i dalje nije volio bosance.

Smrc, ovo ko film, Gran Torino 2 Balkanske prevare :lol: :lol:
:thumbup: nadam se da ti ga je bilo zao --kad je ''otisao''.
sadie_forever

#72 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by sadie_forever »

palermo wrote:
sadie_forever wrote:
Mislis da nebi i onaj od 80 da moze? :D a ovom od 60 god su samo malo vece sansse :D
A jok jadna taj od 80 ne razmišlja o besposlicama.....

bogami, ima sam takih gospoja sa 55 :D
Nemoj dzaba,prvo odi u staracki dom pa vidi situaciju :D ja radila jedno vrijeme i znam ja da stare muskarce prije smrt desi nego sto ga napusti masta o mladom zenskom tijelu :D
Last edited by sadie_forever on 13/05/2015 15:49, edited 2 times in total.
mehoxy

#73 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by mehoxy »

Srednjovjecne zene znaju bit bezobrazne ko pascad,posebno one zaposlene u drzavnim institucijama heh,ali nisam to primjetio kod bas starijih ljudi.Znaju me nervirati kad pocnu peglati pricom na kasi ali opet im nisam nikad nista rekao.
statixx

#74 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

Post by statixx »

Ima jedan simpatican u mom naselju. Sjecam ga se kako svako jutro, uredno obrijan i obucen u odijelo sa kravatom, ide do granapa da kupi hljeb. U zadzepku cesalj da se zalize frizura ala Tito. :lol: I dana danas se drzi i disciplinovano obavlja ovaj ritual.
dječak sa šibicama

#75 Re: Mrznja/otpor prema starijim osobama

razonoda wrote::thumbup: nadam se da ti ga je bilo zao --kad je ''otisao''.
Pa jeste... umro je prije dosta godina, tako sam cuo, a ja sam ga zadnji put vidio prije... 20 godina.

Par puta sam prolazio pored njegove kuce, kasnije, stanem i pogledam. Iz neke navike, vidjeh mu i unuku koja je tada bila mala plavokosa curica, sad je prava djevojka, ma zena. Nisam joj se javio, nije me ni prepoznala.

Mi svi zaboravljamo da cemo i mi jednog dana biti stari :D ako docekamo te godine...
Post Reply