JBT wrote:I Hrvatska radi na oduzimanju birackog prava dijaspori.
Dobar potez koji ce imati odjeka i u BiH. Pozitivnog, naravno.
pa jel to cijelo vrijeme pokusavas dotaknuti? pa nako, izokola, prvo da se oduzme bosanskoj dijaspori, pa onda da lagano na 4. stranici predjes na hrvatsku dijasporu.. mogo si meni poslat PP pa bi ja to namah tako napiso.. a ne vako izokola, pa nas jos pravis budalama i na trenutak mi se ucinis totalno nedokazan, jer je ocito da dijaspora nema tu biracku moc da bilo koga izabere..
i moram te razocarati.. muziku koju sviraju i pjevaju kojekakve cece, selme, sake, polumente, itd.. nije da ne slusam, nego ne podnosim.. doktor mi propiso da ne smijem ni blizu biti kad to svira..
ne volim kad neko generalizuje stvari, a ti si svojim omjerom 90-10 % i vise nego generaliziro.. eto, ja ovdje gdje zivim znam masu ljudi koji se loze na dzamirkvaj, pitera grina, diksi ciks, ajron mejdn, pink flojd, kruder i dorfmajstera, marimongu, manu cao, sepulturu, slejer, megadet, ramstajn, toten hozen, di ercte, ali ne znam nikog ko slusa cecu, draganu, semsu, itd.. a takvih znam u bosni pun kurac.. i sta treba sad da generaliziram glede loseg muzickog ukusa..
ma daj.. rijesi misko nekih stvari dok je jos vrijeme..
ja sam sve u svemu dva mjeseca godisnje u bosni, a ti si cijelu godinu.. meni je dobro i ovdje gdje zivim.. uzivam u plodovima svog rada.. na svaki moguci nacin.. ne okrivljujem nikog nizasto.. jer mi niko nije nista ni skrivio..
cim dodjem u bosnu naslusam se prica kako nema nista.. kako se nema od cega zivit, kako je tesko.. i onda mi taj isti vrli pricalac neki pozove na rostilj i na utakmicu.. kad se nema sta radit, najbolje je ostat kod kuce, pripalit rostilj, zalit pivom i diviti se majstorijama sa cetvrtastih ekrana.. i naravno, jebavati mater politicarima.. a vjerovatno i dijaspori, kad clanovi iste nisu prisutne..
ja bi na tvom mjestu za porazavujuce politicko stanje, koje je opet usko vezano za katastrofalno ekonomsko stanje, okrivio nekog drugog, a ne onih 200-ak hiljada DIJASPORASA koji ionako ne glasaju..