Jana vs. bosanska voda

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

zrakomlat

#51 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by zrakomlat »

Sve zavisi od reklame, marketinga. U to svakako ulazi i dizajn ambalaže te i naziv.
Nazivi poput proljetne rose, planinskog potoka, neretvanskog bisera, oaze i slične ne prolaze, nisu "cool" ovim kupcima što vole šetati i pijuckati vodu. Lično mi je dobra fora s nazivom BH2O, mada bi dizajn boce mogli malo uljepšati.
dječak sa šibicama

#52 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by dječak sa šibicama »

Ja pijem Prolom vodu, dizajn nikakav, ali brate razbije svaki kamen u buregu :D

Janu je Todoric lansirao u USA uspjesno, sklopio ugovor sa Medisonom u New Yorku, kasnije se probubao na trziste jer je skuzio da americki jet set boluje od ispijanja flasirane vode, to je kao cool. Ko je vidio piti cesmovacu, ipak su oni superstarovi.

Nije istina da ta, i sve ostale mineralne vode, da je to sranje kao i cesmovaca. Postoje laboratorijske analize, nalazi i ostale trice. Jana je vrlo kvalitetna izvorska voda, nije slucajno uspjesna, ima Hrvatska i drugih izvorista ali voda nije kvalitetna kao Jana. Kvalitet prodaje proizvod, Slovenci su Gorenje nametnuli kao brend i u EU, prosto jer je kvalitet.

Meni bi bila fora da im Todoric lansira Sarajevski Kiseljak, zamisljam tamo Tarantina kako cuga spricere sa Kiseljakom.
animals

#53 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by animals »

Flasiranu vodu piju svi na zapadu..
zasto..
zato jer je destilirana, nema kamenca..obicna voda, sa pipe kako mi kazemo, sadrzi kamenac..
probajte prokuhati i vidjecete..
jednostavno, zdravija je..flasirana..
insomnia78

#54 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by insomnia78 »

animals wrote:Flasiranu vodu piju svi na zapadu..
zasto..
zato jer je destilirana, nema kamenca..obicna voda, sa pipe kako mi kazemo, sadrzi kamenac..
Ja kako u zadnje vrijeme grijem djetetu flasicu pa prokuhavam vodu :-)
Ono kuhalo svako par dana moramo cistiti, one mrezice na cesmama cesto mjenjam...
To se ufati toliko kamenca
Srecom ja ne pamtim kad sam se vode napio :lol:
Pive, spricer, sok, kisela :lol: :lol:
Warashii

#55 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by Warashii »

animals wrote:Flasiranu vodu piju svi na zapadu..
zasto..
Jel vi stvarno mislite da sav taj "kamenac" ostaje u bubrezima ili da na ovaj ili onaj način šteti organizmu?
Jbo onaj film Idiocracy,koji je usput jedan od boljih SF filmova, za ovo.
drunken tiger

#56 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by drunken tiger »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Dzaba ovoj tesanjskoj vodi sto osvaja nagrade u svijetu kad su ambalaza i izgled takvi da covjek ne bi ruke opro s njom
I jos onda kad ti se Hana Montana :lol: pojavi ovako pred kamerama i medju kremom
Jbg
Image
Hana Montana :roll: :skoljka: Ziku joj istetovirane piramide i oka na prstima :mrgreen:
100% Masonska posla?
salik79

#57 Re: Jana vs. bosanska voda

Post by salik79 »

drunken tiger wrote:
salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Dzaba ovoj tesanjskoj vodi sto osvaja nagrade u svijetu kad su ambalaza i izgled takvi da covjek ne bi ruke opro s njom
I jos onda kad ti se Hana Montana :lol: pojavi ovako pred kamerama i medju kremom
Jbg
Image
Hana Montana :roll: :skoljka: Ziku joj istetovirane piramide i oka na prstima :mrgreen:
100% Masonska posla?
Il' ciganlook :D
Post Reply