Potreban info: Kako i kome prijaviti 'rad na crno' nekog objekta?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

friskyoreo

#51 Re: Potreban info: Kako i kome prijaviti 'rad na crno' nekog objekta?

Post by friskyoreo »

Sta god da je razlog, njegov zavidluk, razmazenost, kompleksi, psihicki problemi ili pak to zlostavljanje koje navodi - ako ne radi u skladu sa zakonom treba ga prijaviti.
Iako s druge strane, te inspekcije samo love sitnu ribu, a ovim velikim ne smiju ni primirisati. I onda ima i to da s obzirom kakvi su nam nameti na privrednike i inspekcije krvopije, kada neko i radi sve po zakonu, vjerovatno posluje u minusu.
Tako da, summa summarum, ova drzava je ludnica i ne mozes biti pametan. :-)
law2

#52 Re: Potreban info: Kako i kome prijaviti 'rad na crno' nekog objekta?

Post by law2 »

Novi Dan wrote:
law2 wrote:Odmah da te obavjestim da te prijave neće dati nikakav rezultat.
Ja sam prijavljivao Biss-tours putničku agenciju što ne izdaje fiskalne račune, pa autobusku stanicu Zenica što također ne izdaje fiskalne račune, te još par firmi, ali apsolutno nikakve reakcije nema od te inspekcije. Dva puta sam prijavljivao autobusku stanicu Zenica, a oni eno još uvijek naplaćuju karte bez fiskalnih računa. Npr. autobuska stanica u Sarajevu ti lijepo isprinta i račun i autobusku kartu. U Zenici...toga nema.

Ta inspekcija ti nije za kakvog posla, ona ti je više za ono pojest, popit i uzet platu.

Druže, kome si prijavljivao, kojoj inspekciji? I šta onda preporučuješ?

Iskreno, nemam nekog velikog iskustva po tom pitanju, al znam za nekoliko slučajeva gdje je inspekcija dolazila u neke objekte po prijavi. Doduše, ne znam koja inspekcija i po kojem pitanju su dolazili.

Šta preporučuješ? I imaš li još neku ideju šta se može uraditi, osim inspekcije?

Prijavljivao sam kantonalnoj inspekciji
http://zdk.ba/kantonalna-uprava-za-inspekcijske-poslove
pa sam onda zvao
http://www.pufbih.ba/

Još ih lijepo pitam da li je to u vašoj nadležnosti kažu jeste. I niko ništa ne uradi. I šta sad ja treba dalje da radim? Išao sam dva puta na stanicu, govorio im da moraju izdati fiskalni račun, oni se prave mutavi (nije do nas do direktora je...).

Kome ja treba dalje da prijavim očigledno kršenje zakona?

U ovoj državi nema nikakve vladavine zakona, ovo je klasični aparthejd (za jedne zakon vrijedi, za druge zakon ne postoji).
printy4911

#53 Re: Potreban info: Kako i kome prijaviti 'rad na crno' nekog objekta?

Post by printy4911 »

PlayStation igraonice, da li moraju izdavati fiskalni račun i kakve su im uopšte obaveze prema državi?
Post Reply