uzivaj doktore pa kad se aBd vratis ispricaj nam utiske, ako budes imao vremena
Viza za Izrael
- vazi
#51 Re: Viza za Izrael
-
calculator
#52 Re: Viza za Izrael
Pero, Pero, cijelo Goražde te se srami, kažu da si učio ginekologiju samo da bi pičku vidiojulisiz es grant wrote:Maksuz šalom direktno sa lica mjesta za tebe, sa pogledom na staru Jaffucalculator wrote:Šta bi s doktorom Trtom, je li se vratio iz Izraela, ili je ostao zarobljen da odgovara za ljubav prema fašizmusupercali wrote:Ma cim dodjes reci im zivio hico![]()
-
palestinka
-
palestinka
-
julisiz es grant
#57 Re: Viza za Izrael
Evo da se javim nakon uspješno obavljenog puta
Najprije da se zahvalim još jednom svima koji su mi svojim savjetima pomogli da pripreme i sam put prođu besprijekorno
Uživao sam u društvu ljudi iz cijelog svijeta, od kojih su neki stari poznanici, i susretljivosti naših izraelskih domaćina. Stari grad Jaffa i pijaca Carmel, najmoderniji hoteli do same obale, more i zrak prezasićen vlagom, tako da je sva odjeća potpuno mokra nakon dolaska spolja, ne od znoja, već od vlage u vazduhu. Da ne spominjem hranu, koja je obilna, bogata mesom, i vrlo ukusna
Sjedio sam na večerama za istim stolom i sa kolegama Arapima i Židovima, i uvjerio se kako je moguće da ljudi iz tako suprotstavljenih naroda ne samo da mogu normalno i opušteno razgovarati, nego i šaliti se međusobno na račun odnosa među svojim etnosima i religijama. Uglavnom, prelijepo iskustvo koje će ostati sa mnom dok živim. Još jedna lijepa zemlja upisana je u moj intimni dnevnik putešestvija.
Što se tiče onoga na šta ste me upozoravali, procedura pri ulasku u zemlju nije bila problem. Jesu me pitali ime oca i djeda, i koje mi je porijeklo, jer su sami rekli da imam "neobično ime". I na tome se sve završilo dali su mi ulaznu dozvolu i pičio sam u vrelu noć da ugrabim taksi.
Sigurnosne mjere na izlasku mnogo su detaljnije, i traju bukvalno satima (zato su me u hotelu upozorili da moram biti na aerodromu tri sata prije polijetanja). Redovi su dugi, jer se nakon svakog prolaska ličnih stvari kroz onaj skener, iste ponovo pregledavaju nekim ručnim detektorima (bukvalno svaku knjigu ti izvade iz torbe i pređu tim aparatima preko nje, a o mobitelima i fotoaparatima da ne govorimo), a potom ideš na rentgen da ti skeniraju tijelo (da nisi šta progutao, ušio u kožu, sakrio u ustima i sl). Uz sve to neprekidno idu pitanja zašto sam bio u Izraelu, gdje sam boravio, jesam li od koga primio nešto i sl. Napominjem da je ovo uobičajena procedura jer sam tokom dugog stajanja u redu mogao vidjeti da svi ispred mene prolaze kroz to, tako da ja nisam bio izuzetak. Pri tome je svo osoblje jako ljubazno, svi su mladi i lijepi mladići i djevojke.
Dakle, jedno putovanje koje ću dugo pamtiti po lijepom, po obnovi starih poznanstava sa kolegama iz bijela svijeta i stvaranju novih, po ljepoti jednog sunčanog i uzbudljivog podneblja
Najprije da se zahvalim još jednom svima koji su mi svojim savjetima pomogli da pripreme i sam put prođu besprijekorno
Uživao sam u društvu ljudi iz cijelog svijeta, od kojih su neki stari poznanici, i susretljivosti naših izraelskih domaćina. Stari grad Jaffa i pijaca Carmel, najmoderniji hoteli do same obale, more i zrak prezasićen vlagom, tako da je sva odjeća potpuno mokra nakon dolaska spolja, ne od znoja, već od vlage u vazduhu. Da ne spominjem hranu, koja je obilna, bogata mesom, i vrlo ukusna
Što se tiče onoga na šta ste me upozoravali, procedura pri ulasku u zemlju nije bila problem. Jesu me pitali ime oca i djeda, i koje mi je porijeklo, jer su sami rekli da imam "neobično ime". I na tome se sve završilo dali su mi ulaznu dozvolu i pičio sam u vrelu noć da ugrabim taksi.
Sigurnosne mjere na izlasku mnogo su detaljnije, i traju bukvalno satima (zato su me u hotelu upozorili da moram biti na aerodromu tri sata prije polijetanja). Redovi su dugi, jer se nakon svakog prolaska ličnih stvari kroz onaj skener, iste ponovo pregledavaju nekim ručnim detektorima (bukvalno svaku knjigu ti izvade iz torbe i pređu tim aparatima preko nje, a o mobitelima i fotoaparatima da ne govorimo), a potom ideš na rentgen da ti skeniraju tijelo (da nisi šta progutao, ušio u kožu, sakrio u ustima i sl). Uz sve to neprekidno idu pitanja zašto sam bio u Izraelu, gdje sam boravio, jesam li od koga primio nešto i sl. Napominjem da je ovo uobičajena procedura jer sam tokom dugog stajanja u redu mogao vidjeti da svi ispred mene prolaze kroz to, tako da ja nisam bio izuzetak. Pri tome je svo osoblje jako ljubazno, svi su mladi i lijepi mladići i djevojke.
Dakle, jedno putovanje koje ću dugo pamtiti po lijepom, po obnovi starih poznanstava sa kolegama iz bijela svijeta i stvaranju novih, po ljepoti jednog sunčanog i uzbudljivog podneblja
Last edited by julisiz es grant on 10/09/2015 19:30, edited 1 time in total.
-
julisiz es grant
- insomnia78
#60 Re: Viza za Izrael
Ne pricas nam kak'e su izraelke?
- exliberal-ex
#62 Re: Viza za Izrael
bogami su dobre....mozete reci sta god hocete aliinsomnia78 wrote:Ne pricas nam kak'e su izraelke?
-
palestinka
#63 Re: Viza za Izrael
Lijepo putovanje. Ne vjerujem da ću nekada otići, pa je zanimljivo čuti nečije utiske 
- thekupus
#64 Re: Viza za Izrael
i meni su strasne izraelke, maslinasta put, crna kosa, prelijepeexliberal-ex wrote:bogami su dobre....mozete reci sta god hocete aliinsomnia78 wrote:Ne pricas nam kak'e su izraelke?
ali originalne izraelke, ne doseljenice
- exliberal-ex
#65 Re: Viza za Izrael
Ma dobro sve su one malo izmesane ali kao sto ti rece imaju tu maslinastu put...I kovrdjavu kosuthekupus wrote:i meni su strasne izraelke, maslinasta put, crna kosa, prelijepeexliberal-ex wrote:bogami su dobre....mozete reci sta god hocete aliinsomnia78 wrote:Ne pricas nam kak'e su izraelke?
ali originalne izraelke, ne doseljenice
Meni je najsmjesnije bilo kad ih vidim da dodju na plazu, bas ovdje gdje je doktor bio, u uniformama sa puskama ( ali nose I neke zenske torbice ono roza da se vidi iz svemira )....ali kad se skinu u kupaci.....tito dragi pucaj padam za slobodu
Doktore jesi li isao van grada ili si samo ostao u Tel Avivu ?
- supercali
#67 Re: Viza za Izrael
Al ces otici na zapadnu obalu i pojas gaze?palestinka wrote:Lijepo putovanje. Ne vjerujem da ću nekada otići, pa je zanimljivo čuti nečije utiske
-
palestinka
#68 Re: Viza za Izrael
supercali wrote:Al ces otici na zapadnu obalu i pojas gaze?palestinka wrote:Lijepo putovanje. Ne vjerujem da ću nekada otići, pa je zanimljivo čuti nečije utiske
-
boshniak
#69 Re: Viza za Izrael
Izraelke ne daju sebi prići, bukvalno sa puškama 
-
julisiz es grant
#70 Re: Viza za Izrael
Nažalost, program i obaveze nisu mi dozvolili da se udaljavam iz Tel Aviva...da sam bar još jedan dan imao na raspolaganju, sjeo bih u taksi i opičio za Jeruzalem, ovako šta je tu je. Najljepša stvar ovih seminara je što čovjek ode u dijelove svijeta u koje sam vjerovatno nikada ne bi. Kad bi meni palo na pamet samom da idem u Tel Aviv?exliberal-ex wrote: Ma dobro sve su one malo izmesane ali kao sto ti rece imaju tu maslinastu put...I kovrdjavu kosu
Meni je najsmjesnije bilo kad ih vidim da dodju na plazu, bas ovdje gdje je doktor bio, u uniformama sa puskama ( ali nose I neke zenske torbice ono roza da se vidi iz svemira )....ali kad se skinu u kupaci.....tito dragi pucaj padam za slobodu
Vidio sam i ja te dvije uniformisane u gradu
- exliberal-ex
#71 Re: Viza za Izrael
Trebao si fino da ih zaustavis I pitas mozes li se slikat sa njima vjeruj bi da bi stale I jos te zagrlile, ja sam se tako slikao sa par vojnika....fino stao pitao jel moze...ma moze...jebi ga sve 18 godina....osim porucnika koji je bio jedno 28...ja kad sam isao tamo ja sam vozio I gdje god su me zaustavljali ja samo pokazem pasos, turista...nema problema, upoznao sam par italijana kojima je bilo skupo rent a car (cigani) I oni su slikali vojnike iz autobusa...usao vojnik uzeo kameru I izbrisao sve slikejulisiz es grant wrote:Nažalost, program i obaveze nisu mi dozvolili da se udaljavam iz Tel Aviva...da sam bar još jedan dan imao na raspolaganju, sjeo bih u taksi i opičio za Jeruzalem, ovako šta je tu je. Najljepša stvar ovih seminara je što čovjek ode u dijelove svijeta u koje sam vjerovatno nikada ne bi. Kad bi meni palo na pamet samom da idem u Tel Aviv?exliberal-ex wrote: Ma dobro sve su one malo izmesane ali kao sto ti rece imaju tu maslinastu put...I kovrdjavu kosu
Vidio sam i ja te dvije uniformisane u gradu...htjedoh ih slikati onako krišom, al reko vidjeće me pa ću navuć sebi belaj
steta sto nisi mogao otic do jerusalema....jedinstven je osjecaj vidjet taj grad cak I meni koji sam nevjernik