Vremena se moze za sve imati kad se hoce - sve je stvar organizacije !Gabrielo wrote:Ako studiras politicke ili filozofski i imas neki studenstski poslic, naravno da ces imati vremena i za kafe.annoy wrote:Ne, nego oni koji si znaju organizirat vrijeme.Gabrielo wrote:
Tako mogu oni koji imaju malo obaveza.
Jedno vrijeme sam i radila i studirala, dakle svaki dan išla i na fakultet i posao, u međuvremenu i na kave, i nisam kasnila nikad, osim kad bi bilo nešto što je izvan moje moći (gužva u prometu i slično).
Neki ljudi imaju jako malo slobodnog vremena i ne mogu sve stici.
Dvije minute prije radnog vremena ..
- Sephora
#51 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#52 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
istina je
ja dolazim na poso u 8.25
al zato odem u pola cetiri

ja dolazim na poso u 8.25
al zato odem u pola cetiri
-
breuer
#53 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
da, radim za van, bitno je rokove ispoštovati, kad ću ja doći i koliko ću na pauzi biti ako to nema utjecaj na izvršavanje obaveza nikoga ne zanimarazonoda wrote:breuer wrote:na posao kasnim min pola sata svakog dana osim subote, subotom ukasnim i do sata...hm, i jos uvijek radis i placen si?
- john smith
#54 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
I ja uvijek kasnim na posao i ne mogu si pomoci. Kad zakasnim samo 10 minuta, pitaju me sto sam poranio. Ali s druge strane, posteno odradim svoj posao i imam veoma strogu radnu etiku. Recimo danas, (Subota) iako je neradni dan, ja cu da uradim jedan posao sto sam zapoceo jucer kako bi sve bilo zavrseno i spremno u ponedeljak ujutro. Tako da cu u ponedeljak vjerovatno doci na posao oko 11h. Volim sve polako i po istilahu. Brzina je sejtanska rabota 
- annoy
#55 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Ne znam gdje si ti studirao pa imaš te informacije, ja sam redovni student (Filozofski fakultet, doduše ne u BiH) i imam predavanja svaki dan, nekad po cijeli dan + praksu.Gabrielo wrote: Ako studiras politicke ili filozofski i imas neki studenstski poslic, naravno da ces imati vremena i za kafe.
Zato više ne radim jer ne stignem.
Kašnjenje je (uglavnom) stvar loše organizacije vremena i nedostatak poštovanja tuđeg vremena.
Znam osobe koje kasne a sjede na guzici doma po cijeli dan.
- Sephora
#56 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Bas tako - znam i ja neke osobe koje nisu zaposlene - i termini u 11:00 im ne ogovaraju jer nisu sigurni da ce biti budni..annoy wrote:Ne znam gdje si ti studirao pa imaš te informacije, ja sam redovni student (Filozofski fakultet, doduše ne u BiH) i imam predavanja svaki dan, nekad po cijeli dan + praksu.Gabrielo wrote: Ako studiras politicke ili filozofski i imas neki studenstski poslic, naravno da ces imati vremena i za kafe.
Kašnjenje je (uglavnom) stvar loše organizacije vremena i nedostatak poštovanja tuđeg vremena.
-
Gabrielo
#57 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Pa filozofski fakultet dodje kao neki malo tezi kurs. Nije da se covjek slomi uceci i da nema vremena.annoy wrote:Ne znam gdje si ti studirao pa imaš te informacije, ja sam redovni student (Filozofski fakultet, doduše ne u BiH) i imam predavanja svaki dan, nekad po cijeli dan + praksu.Gabrielo wrote: Ako studiras politicke ili filozofski i imas neki studenstski poslic, naravno da ces imati vremena i za kafe.
Neko i pored dobre organizacije ne moze na sve stici jer mu je dan pretrpan obavezama.
Ima i takvih. Ne poricem.
-
breuer
#58 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Školski drug mi radi u Googlu u Cirihu...kaže da mora dnevno ispoštovati 8satno vrijeme za kompom, nije bitno kad će početi 
- diason
#59 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Vjerovatno nisam dobar, ali nisam nikad zakasnio u zivotu, ni u skolu, ni na posao, a specijalno ne kad se sjedi gdje, tu sam prvi obavezno.Na posao stizem otprilike 20 do 30 min. prije.
Ne svidjaju mi se ljudi koji kasne, jos ako i moj posao zavisi od njih.
A ujutro se najbolje vidi ko ustane 5 do 12, ne stigne se ni umit, oprat, jastuk frizure, ne bi ja to mogao.
Ne svidjaju mi se ljudi koji kasne, jos ako i moj posao zavisi od njih.
A ujutro se najbolje vidi ko ustane 5 do 12, ne stigne se ni umit, oprat, jastuk frizure, ne bi ja to mogao.
-
razonoda
#60 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
breuer wrote:da, radim za van, bitno je rokove ispoštovati, kad ću ja doći i koliko ću na pauzi biti ako to nema utjecaj na izvršavanje obaveza nikoga ne zanimarazonoda wrote:breuer wrote:na posao kasnim min pola sata svakog dana osim subote, subotom ukasnim i do sata...hm, i jos uvijek radis i placen si?
- annoy
#61 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Ti to iz prve ruke govoriš?Gabrielo wrote:
Pa filozofski fakultet dodje kao neki malo tezi kurs. Nije da se covjek slomi uceci i da nema vremena.
Neko i pored dobre organizacije ne moze na sve stici jer mu je dan pretrpan obavezama.
Zašto sam ja onda išla na ovaj gdje moram učiti i raditi
Ja se ne dogovaram s nikim ako znam da taj dan nemam vremena, i da sam u gužvi. Pa ne odem na kavu svaki dan, nego jednom-dvaput tjedno.
-
breuer
#63 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
mogu ti reći da sam svjestan toga, osim rada subotom koje je kao mala flekica cijeloj prici, al ne žalim serazonoda wrote:Ti si sretna osoba kad radis u takvim uslovima.
upravo tipkam iz kancelarije
-
Gabrielo
#64 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Pa na svakom se mora raditi. Samo ne nekim vise, na nekim manje.annoy wrote:Ti to iz prve ruke govoriš?Gabrielo wrote:
Pa filozofski fakultet dodje kao neki malo tezi kurs. Nije da se covjek slomi uceci i da nema vremena.
Zašto sam ja onda išla na ovaj gdje moram učiti i raditi![]()
Ja se ne dogovaram s nikim ako znam da taj dan nemam vremena, i da sam u gužvi. Pa ne odem na kavu svaki dan, nego jednom-dvaput tjedno.
- supercali
#65 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Tebe bi u Argentini gledali s preziromannoy wrote:Kod mene je to sve jedna stvar, svugdje dolazim malo ranije, na fakultet, posao, sastanak, kavu... Ne volim nigdje doći u zadnji čas, a kamoli kasniti.MJAU - da wrote:
Nije tema kašnjenje na dogovoreni sastanak s tobom, nego odlazak na posao.
-
didgeridoo
#66 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Onaj osjecaj kad se neko reklamira fakultetom a napise "s nikim"...
-
arslanbey
#67 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
didgeridoo wrote:Onaj osjecaj kad se neko reklamira fakultetom a napise "s nikim"...
- annoy
#68 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Žalosno je stanje ako je činjenica da studiraš reklamiranje
Nikad neću skontat taj mentalni sklop.
U mojoj generaciji mogu na prste nabrojat osobe koje nisu nešto upisale.
U mojoj generaciji mogu na prste nabrojat osobe koje nisu nešto upisale.
-
Gabrielo
#69 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Pa sigurno nije reklamiranje kad kazes da studiras na filozofskom. 
- annoy
#70 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Kad bih se ovdje išla reklamirat, sigurno ne bih igrala na kartu intelektaGabrielo wrote:Pa sigurno nije reklamiranje kad kazes da studiras na filozofskom.
- p206
#71 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
uvijek dolazim kad je dogovoreno, ako se radi od 8 dolazim u 8, jer nisam plaćen da dolazim ranije...čim dođem počnem raditi jer ne pijem kafu...kad se sve sabere do kraja radnog vremena imam više efektivnog rada od onih koji dođu ranije i popiju po 2-3 kafe
što se tiče dogovora za izlazak naveče, ako se dogovorim u 7 doći ću u 7...nema potrebe da me se zove u 6:55 gdje sam, dokle sam i sl. Jednom ću ti se javiti i objasniti da dolazim na vrijeme, drugi put možeš zvati do sutra nema javljanja..ko ti je kriv što si poranio
što se tiče dogovora za izlazak naveče, ako se dogovorim u 7 doći ću u 7...nema potrebe da me se zove u 6:55 gdje sam, dokle sam i sl. Jednom ću ti se javiti i objasniti da dolazim na vrijeme, drugi put možeš zvati do sutra nema javljanja..ko ti je kriv što si poranio
- Russki
#72 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Znam kako ti je stari moj.dječak sa šibicama wrote:ako radno vrijeme pocinje u 8, ja sam tamo najkasnije u pola osam.
Ako autobus polazi u 4 i 15, ja sam na stanici u pola 4.
Nisam normalan, znam, ali ne podnosim kasnjenje, kako svoje tako i tudje.
Ja uvijek ranije dođem.
Ne mogu da podnesem kašnjenje. Ne zanima me razlog. Javi prije vremena i riješen problem.
- JThomas
#73 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
u životu imaju stvari koje su fiksne i koje nisu fiksne. na ove "fiksne" u životu nisam zakasnio bez konkretnog i neizbježnog razloga. a ako raja već cuga u kafani, pa zove da dođeš, pa ti kažeš eto me za pola sata a dođeš za sat...to i ne računam kao kašnjenje.
- avetinja
#74 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Koji će se vrag spremati prije posla, kad čim počne raditi ima pauzu od 2 sata.Sephora wrote:Imam kolegicu koja dođe na posao bas dvije minute prije početka radnog vremena...i uvjek u frci...u koliko god da joj radni dan počinje ...
![]()
.Meni to djeluje početi radni dan na vrat - na nos, djeluje mi kao da sam zakasnila na posao... jer obično dođem 10ak minuta prije..
Vi ? Dođete li kao i ona, u zadnje minute, ili malo ranije?
Pauze koristite i koliko ih imate?Radnim danom ručate / večerate na radnom mjestu..?
Moja pauza je svaki dan 12:00 -14:00.. a kafa pauza bude između - bez određenog vremena..
-
Heller
#75 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Ja sam dolazio 5 do 7, i imo dvije pauze od 30 i 10 minuta, al svaki put kad mi se sef navali na leđa ja 15 minuta u wc i igram igrica