Zašto se brukamo???
- Snake Eyes
#51 Re: Zašti se brukamo???
Jedan reče: Ne zaključavam ja vrata od stana zbog lopova, nego zbog "poštenih". 
-
Hendrix
#52 Re: Zašti se brukamo???
Prije par godina narucim nesto iz Kine, neki fol koji nisam nigdje mogao nabaviti, i jedno mjesec dana nista ne dolazi. To je bilo vrijeme kada Kinezi jos nisu znali s kakvom bagrom posluju pa nije bilo nekog animoziteta prema BiH, uglavnom posaljem liku da nema posliljke i stvarno covjek se toliko zadavo da provjeri, pa vrati svaki email, upit je li doslo ako nije poslace drugi artikal nije problem, ili da pare vrati...covjek se bori za musteriju.
I taman da mu napisem ajd posalji drugi kad dodje posiljka, naravno kasnila momacki i ja covjeku napisem email, sve je u redu ne salji. I sve zavrsimo normala kad meni jaran...e jesi glup pa mogo si mu reci da nije doslo i dobio bi dva artikla, jebo Kineza ba ja bi ga uzeo lopatom. E to je taj mentalitet, nas jebeni koji hoce da zajebe nekogpa kako god. A taj kinez, se toliko trudio da me zadrzi ko musteriju, stvarno vrhunska usluga, jer je borba za svaki dolar, a ja kao dobri Bosnjo sam ga trebo zajebat jer je levat...
I da, cijena artikla je bila ravno 5$...ali mogo sam ga zajebati, glup ispadoh umjesto da ga uzmem lopatom 5$.
I taman da mu napisem ajd posalji drugi kad dodje posiljka, naravno kasnila momacki i ja covjeku napisem email, sve je u redu ne salji. I sve zavrsimo normala kad meni jaran...e jesi glup pa mogo si mu reci da nije doslo i dobio bi dva artikla, jebo Kineza ba ja bi ga uzeo lopatom. E to je taj mentalitet, nas jebeni koji hoce da zajebe nekogpa kako god. A taj kinez, se toliko trudio da me zadrzi ko musteriju, stvarno vrhunska usluga, jer je borba za svaki dolar, a ja kao dobri Bosnjo sam ga trebo zajebat jer je levat...
I da, cijena artikla je bila ravno 5$...ali mogo sam ga zajebati, glup ispadoh umjesto da ga uzmem lopatom 5$.
-
kljuc_
#53 Re: Zašti se brukamo???
. kupio foru i fintu davnoblack wrote:ho's kupiti ciglu![]()
Last edited by kljuc_ on 23/04/2015 19:23, edited 1 time in total.
-
kljuc_
#54 Re: Zašti se brukamo???
General_Jackson wrote:Evo da ti ja pomognem iako nisam učestvovao u diskusijikljuc_ wrote:jos kada bi mogao objasniti i obrazloziti i oznaciti dijelove mog posta koji odisu primitivizmom bio bih ti zahvalan do groba.
drugim rijecima daj argument da sam primtivan. moze majstore. haj sad jen dva tri ....krenikljuc_ wrote: Ja sam za cuo za Bratoljuba Klaica i njegov rijecnik stranih rijeci dok si ti u podrumu zgrade ili mutvaku kuce drko na duplerice Starta Cika Lou-i Playboy i slicnih ilustrovanih magazina . To je jedina knjiga koju je napisao , napravio , u stvari sastavio jer to rijecnik stranih rijeci i tudjica u nasem jeziku .Davno sam to procitao kao i clanak Nijaza Durakovica ,, Ko su balije predsjednika Alije ,, To su sasvim oprecne stvari i drugi par rukava . Slazem se da crnac crncu moze reci niger ali to ne moze onaj bljedoliki supak iz KK Klana . uporan si , pretjerujes i jedes govna. Kada kazes nekom bradatom cetniku koji krade laze i ubija , kolje i nije se okupao od rodjenja da je ,, balija ,, on ce se nasmijati i reci ti si lud. Otidji u Siroki i Capljinu i Duvno i reci postaru Hrvatu koji maznjava i otvara pisma da je balija puknuce od smijeha i reci ce ti da se lijecis. Jedno je definicija a drugo je zivot. Balija je pogrdna rijec , odvratna i vjerojatno najruznija rijec na zemaljskoj kugli. Ona u ocima fasista oznacava iskljucivo i jedino bosanskohercegovacke muslimane. Takodje ta rijec priziva likvidaciju i linc jer je balija kao i sto sam kazes ( pozivajuci se na Klaica ) prljavi lazov i lopov i lijenicina i bitanga i protuha jednostavno smece . Rijec , uvreda , ta grozomorna rijec od koje se krv ledi u zilama covjeku koji ima dostojanstvo i ponos , dakle ta rijec tih 6 slova , balija , na cijelom svijetu , od svih 6 - 7 milijardi ljudi je iskljucivo i jedino vezana za bosance i hercegovce koji se zovu mujo i suljo i mehmed i fata . Samo oni mogu biti balije bez obzira da li su doktori, inzinjeri , knjizevnici , pjesnici , slikari , nogometasi , kosarkasi , generali , advokati , cobani , elektricari ...svi su oni balije iz vizure jednog sh nacinaliste. svi , i Berber i Zec i Dzeko i Dalipagic i Delibasic i Monteno i Sarajlic i Kupusovic i Tanovic i svi su oni balije za soviniste preko plota , a da i begovi ( kako sam mogao zaboraviti Alfonsa plave krvi ) su takodje i pogotovo balije. Oni su najvece i nagore balije u ocima sh svonista.Jer su im bili kmetovi. A vi nastavite i dalje da jedete govna i pametujete kako je balija covjek u Japanu koji je ukrao cokoladu i pobjego iz restorana a da nije platio.aha i ukrao paket . Sve je to balija od Aljaske do Australije . Pa ako balije zive medju Srbima sto ih Karadjic ne pobi ili barem u logor ne odvede. Sto u Manjaci ne zavrsi neki balija koji se Milan i Jovan . Ma jok bolan , balija je patent samo za jednu sortu . Za Muju i Sulju bez obzira bio on posten ili ne . Da smo drzava kao sto nismo trunuo bi u zatvoru svaki onaj ko izgovori tu rijec . Hajde ti kao bijelac iz Sarajeva dodji u Detroit i reci crncu da je niger . To je to . Ubice te covjek , ako te ne ubije dobices kaznu i zatvor zbog toga.Ti ces meni pricati sta je balija ? Kada su ubijali onu djecu i mladice po Bosni metkom u potiljak govorili su im ,, ovo je vam zadnji dan balije i turci ,, Ili su mozda ona djeca u Srebrenici i Trnovu i Prijdioru krali pakete iz Hong Konga i E Baya . Picka vam materina , stoko jedna .Tako lako i tako nonsalntno rabite tu rijec zbog koje su stradale stotine hiljada nevinih ljudi. U Prijedoru u BL u Brckom u Zvorniku , Visegradu je covjek( ljudi mn opa. a ) ubijen i zaklan jer je bio ,, balija ,, a nije bio postar nego doktor. Stoko forumska birajte rijeci.
znao sam ce se neko ufatiti na palengar.grizes ko som. primitivizam je sasvim nesto , ne drugo , nego deseto.psovanje nije znak ni odlika pritimtivnog covjeka.primitivizam je druga galaksija i drugi par opanaka . psovka je odlika ljutog , rezigniranog i uvrijedjenog covjeka koji nikog ne zeli uvrijediti ali zeli skrenuti paznju na vrlo delikatne i ponizavajuce i uvredljive stvari . ako mi kazes da si sam balija ja ti sa sa 8 akedemskih titula jebem mater i dobro si proso.
- black
#55 Re: Zašti se brukamo???
sjedi oguli papaju, psujes a da ti se nisam niti obratiokljuc_ wrote:znao sam ce se neko ufatiti na palengar. primitivizam je sasvim nesto , ne drugo , nego deseto.psovanje nije znak ni odlika pritimtivnog covjeka.primitivizam je druga galaksija i drugi par opanaka . psovka je odlika ljutog , rezigniranog i uvrijedjenog covjeka koji nikog ne zeli uvrijediti ali zeli skrenuti paznju na vrlo delikatne i ponizavajuce i uvredljive stvari . ako mi kazes da si sam balija ja ti sa sa 8 akedemskih titula jebem mater i dobro si proso.black wrote:ho's kupiti ciglu![]()
p.s. nema potrebe za replikom, pa-pa
- General_Jackson
#56 Re: Zašti se brukamo???
Ne nijekljuc_ wrote:
znao sam ce se neko ufatiti na palengar.grizes ko som. primitivizam je sasvim nesto , ne drugo , nego deseto.psovanje nije znak ni odlika pritimtivnog covjeka.primitivizam je druga galaksija i drugi par opanaka . psovka je odlika ljutog , rezigniranog i uvrijedjenog covjeka koji nikog ne zeli uvrijediti ali zeli skrenuti paznju na vrlo delikatne i ponizavajuce i uvredljive stvari . ako mi kazes da si sam balija ja ti sa sa 8 akedemskih titula jebem mater i dobro si proso.
- karanana
#57 Re: Zašti se brukamo???
Vau. Svasta napisa. Jesam drko sam, pa sta? Streljaj me, posalji me u dzehenem....sta cu?! To je nesto jace od mene.... Taj osjecaj kad ga uzmes i trljas gore-dole....samo nisam uz playboj. Beze mi je. Erotika, vruci kaj....taj rad.
Ma sto se mene tice nek pise covjek sta hoce. Samo podugacak tekst pa nisam sve procito
Ma sto se mene tice nek pise covjek sta hoce. Samo podugacak tekst pa nisam sve procito
-
kljuc_
#58 Re: Zašti se brukamo???
taj post sam pobrisao jer sam krivo citirao. pogresnog covjeka ( tebe ) sam citirao . Da si dobronamjeran malo bi bacio oko i preletio tekst a ne vako ....black wrote:sjedi oguli papaju, psujes a da ti se nisam niti obratiokljuc_ wrote:znao sam ce se neko ufatiti na palengar. primitivizam je sasvim nesto , ne drugo , nego deseto.psovanje nije znak ni odlika pritimtivnog covjeka.primitivizam je druga galaksija i drugi par opanaka . psovka je odlika ljutog , rezigniranog i uvrijedjenog covjeka koji nikog ne zeli uvrijediti ali zeli skrenuti paznju na vrlo delikatne i ponizavajuce i uvredljive stvari . ako mi kazes da si sam balija ja ti sa sa 8 akedemskih titula jebem mater i dobro si proso.black wrote:ho's kupiti ciglu![]()
p.s. nema potrebe za replikom, pa-pa
jadno , tornjaj se
-
kljuc_
#59 Re: Zašti se brukamo???
jeftino i plitko skreces sa teme. koristis rijec ,,balija, balinluk ,, tako lako i tako lakonski ...sufteru jedan.karanana wrote:Vau. Svasta napisa. Jesam drko sam, pa sta? Streljaj me, posalji me u dzehenem....sta cu?! To je nesto jace od mene.... Taj osjecaj kad ga uzmes i trljas gore-dole....samo nisam uz playboj. Beze mi je. Erotika, vruci kaj....taj rad.
Last edited by kljuc_ on 24/04/2015 09:00, edited 1 time in total.
- karanana
#60 Re: Zašti se brukamo???
Pa onda ti prihvati mladicevu definiciju te rijeci a nemoj shuftera klaica koji je napisao jednu bezvrijednu knjigu. Sta ti ja mogu
- York Light 100`s
#61 Re: Zašti se brukamo???
Pa mogu i ja crncu u Americi govoriti niger pa mu objašnjavati da to dolazi od negro i da mi imamo super bombone sa tim nazivom ili na svakoj temi gdje su Stbi u pitanju odgovoriti sa "vlasi" ili "vlaška posla" pa onda objašnjavati da postoje Vlasi i da je to naziv za narode. Ili svakom Hrvatu na ovom forumu odgovoriti sa "škutor" pa mu početi objašnjavati da je to ustvari univerzalan naziv za svakog ko dolazi sa brda. Od milion naziva ti baš našao "balinluk" da opišeš lopovluk ali onda bar imaj muda pa budi iskren kao pojedini na ovom forumu što imaju svoj stav o nečemu ma koliko to nepopularno ovdje bilo nego da tako hinjski koristiš tu riječ. Čak i da si upravu riječ balinluk se toliko dugo koristi na ovim prostorima za jedan narod da jednostavno svako objašnjenje zašto koristiš tu riječ prestaje biti validno. Koristiti tu riječ u Bosni i Hercegovini kada je nacionalizam i šovinizam, pogotovo na internetu, na vrhuncu je više nego ljigavo i ti si perfektan primjer za ovu temukaranana wrote:Pa onda ti prihvati mladicevu definiciju te rijeci a nemoj shuftera klaica koji je napisao jednu bezvrijednu knjigu. Sta ti ja mogu
- karanana
#62 Re: Zašti se brukamo???
kada crnac kaze crncu u americi niggeru, onda se taj crnac ne uvrijedi ko kad bi mu to bijelac rekao je li tako?
e pa hajde neka je rijec balinluk specificna za muslimane u bih. znaci balija je pripadnik muslimanske religije iz bosne i hercegovine koji je sirovina, neotesan, nekulturan, bezobrazan......
eto nek si u pravu nek se to odnosi samo na neotesane, bezobrazne, sirove muslimane u bih. ste je i tada problem sa koristenjem toga? onaj ko se nadje medju neotesanim i sirovim muslimanima se moze naci prozvan, ali do njega je.
e pa hajde neka je rijec balinluk specificna za muslimane u bih. znaci balija je pripadnik muslimanske religije iz bosne i hercegovine koji je sirovina, neotesan, nekulturan, bezobrazan......
eto nek si u pravu nek se to odnosi samo na neotesane, bezobrazne, sirove muslimane u bih. ste je i tada problem sa koristenjem toga? onaj ko se nadje medju neotesanim i sirovim muslimanima se moze naci prozvan, ali do njega je.
-
kljuc_
#63 Re: Zašti se brukamo???
tri puta sam ti napisao . svaki ama bas svaki bih musliman je u ocima negatora BiH i mrzitelja te drzave balija. Od akademskog slikara Zeca i Berbera preko Dzeke pa sve do Kusturice. Svaki covjek sa imenom Safet i Emir i Mirza je balija u slici i projekciji zlotvora. Pravis se lud ili ti noge smrdekaranana wrote:kada crnac kaze crncu u americi niggeru, onda se taj crnac ne uvrijedi ko kad bi mu to bijelac rekao je li tako?
- Ajatolah_
#64 Re: Zašti se brukamo???
Pa i svakom rasistu u Americi je čovjek crne boje kože nigger, tako da ova karananina analogija stoji.kljuc_ wrote:tri puta sam ti napisao . svaki ama bas svaki bih musliman je u ocima negatora BiH i mrzitelja te drzave balija. Od akademskog slikara Zeca i Berbera preko Dzeke pa sve do Kusturice. Svaki covjek sa imenom Safet i Emir i Mirza je balija u slici i projekciji zlotvora. Pravis se lud ili ti noge smrdekaranana wrote:kada crnac kaze crncu u americi niggeru, onda se taj crnac ne uvrijedi ko kad bi mu to bijelac rekao je li tako?
- jao_situacije
#65 Re: Zašti se brukamo???
e ovo nisam znaoinsomnia78 wrote:Sta je da je, Kinezi su nas metnuli bas u rang zemalja za koji i jesmosheilak wrote:hajmo se onda slozit da je kombinacija mentaliteta/genetike i naucenog /prilagodjenog ponasanja zbog datih okolnosti.
Pa kod mene operater ima besplatne pozive na fiksne brojeve za cijelu Evropu
Osim Bosne i Moldavije
Bosna je bila pa je skinuta sa liste
čuj bosna i moldavija
- karanana
#66 Re: Zašti se brukamo???
sta mene briga kako neki chetnik ili srpski ili hrvatski nacionalista definise rijec balija. ja znam sta ta rijec znaci iz rijecnika i istorijskog znacenja. a ti ako hoces da prihvatis definiciju te rijeci od strane nekog chetnika ili ustase, opet ti kazem, radi to.kljuc_ wrote:tri puta sam ti napisao . svaki ama bas svaki bih musliman je u ocima negatora BiH i mrzitelja te drzave balija. Od akademskog slikara Zeca i Berbera preko Dzeke pa sve do Kusturice. Svaki covjek sa imenom Safet i Emir i Mirza je balija u slici i projekciji zlotvora. Pravis se lud ili ti noge smrdekaranana wrote:kada crnac kaze crncu u americi niggeru, onda se taj crnac ne uvrijedi ko kad bi mu to bijelac rekao je li tako?
- insomnia78
#67 Re: Zašti se brukamo???
Bgm, ja kad sam tek dos'o radilo normalno, imas besplatno pozive prema fixnim brojevima u, oko 100 zemalja u svijetu, citava Evropajao_situacije wrote:e ovo nisam znaoinsomnia78 wrote:Sta je da je, Kinezi su nas metnuli bas u rang zemalja za koji i jesmosheilak wrote:hajmo se onda slozit da je kombinacija mentaliteta/genetike i naucenog /prilagodjenog ponasanja zbog datih okolnosti.
Pa kod mene operater ima besplatne pozive na fiksne brojeve za cijelu Evropu
Osim Bosne i Moldavije
Bosna je bila pa je skinuta sa liste![]()
![]()
čuj bosna i moldavija![]()
Kad jedan dan dolazi mail da ukidaju tu uslugu
Na stranici operatera sve evropske zemlje osim Bosne i Moldavije
Ja zvao, oni kazu da je nesto do nasih
Valjda oni nesto otkzali, sta li
-
kljuc_
#68 Re: Zašti se brukamo???
cek cek , karanana i crni labud nisu rasisti , oni ne mrze bih muslimane ali koriste cesto i lako rijec ,, niger ,, pardon balija .Ajatolah_ wrote:Pa i svakom rasistu u Americi je čovjek crne boje kože nigger, tako da ova karananina analogija stoji.kljuc_ wrote:tri puta sam ti napisao . svaki ama bas svaki bih musliman je u ocima negatora BiH i mrzitelja te drzave balija. Od akademskog slikara Zeca i Berbera preko Dzeke pa sve do Kusturice. Svaki covjek sa imenom Safet i Emir i Mirza je balija u slici i projekciji zlotvora. Pravis se lud ili ti noge smrdekaranana wrote:kada crnac kaze crncu u americi niggeru, onda se taj crnac ne uvrijedi ko kad bi mu to bijelac rekao je li tako?
Last edited by kljuc_ on 24/04/2015 08:58, edited 1 time in total.
- karanana
#69 Re: Zašti se brukamo???
haj malo jos procitaj historijat koristenja rijeci.
cak se navodi da su nekad u 18-19 vijeku gradski bosanski muslimani tako zvali seoske bosanske muslimane. jos jedan argument koji govori da tvoja tvrdnja da je ovo rasisticka rijec koju koriste samo neprijatelji muslimana u bih apsolutno ne stoji. ali posto ti znas samo za mladica kariadzica i njegove horde, lako ti je reci da su oni izmislili tu rijec i da je ona krenula s njima.
vratimo se temi, ja sam zavrsio sa ovom diskusijom oko ove rijeci.
cak se navodi da su nekad u 18-19 vijeku gradski bosanski muslimani tako zvali seoske bosanske muslimane. jos jedan argument koji govori da tvoja tvrdnja da je ovo rasisticka rijec koju koriste samo neprijatelji muslimana u bih apsolutno ne stoji. ali posto ti znas samo za mladica kariadzica i njegove horde, lako ti je reci da su oni izmislili tu rijec i da je ona krenula s njima.
vratimo se temi, ja sam zavrsio sa ovom diskusijom oko ove rijeci.
- jao_situacije
#70 Re: Zašti se brukamo???
ma jebo nas, naša poslainsomnia78 wrote: Bgm, ja kad sam tek dos'o radilo normalno, imas besplatno pozive prema fixnim brojevima u, oko 100 zemalja u svijetu, citava Evropa
Kad jedan dan dolazi mail da ukidaju tu uslugu
Na stranici operatera sve evropske zemlje osim Bosne i Moldavije
Ja zvao, oni kazu da je nesto do nasih
Valjda oni nesto otkzali, sta li
-
kljuc_
#71 Re: Zašti se brukamo???
[quote="karanana"]haj malo jos procitaj historijat koristenja rijeci.
vratimo se temi, ja sam zavrsio sa ovom diskusijom oko ove rijeci.[/quote
.
vratimo se temi, ja sam zavrsio sa ovom diskusijom oko ove rijeci.[/quote
.
Last edited by kljuc_ on 24/04/2015 08:57, edited 2 times in total.
-
kljuc_
#73 Re: Zašti se brukamo???
Generale kada imas tako osjetljiv svileni zeludac i tako isklesan osjecaj i senziblitet za vulgarnost i primitivazam zasto se nisi obratio najmanje trojici forumasa koji se razbucuju terminom balija i balinluk kao da udaraju zareze. Nista vulgarnije i primtivnije ne postoji od toga.Na primitivizam se udara primitivizmom.Mene termini balija i balinluk vrijedjaju. Jos vise me vrijedja cinizam gdje se pokusava objasniti sta to znaci i da oko toga ne treba dizati buku. Ni meni nije jasno da se tolerise koristenje tog termina.Ako ti ne para usi njihovo ,, balija i balinluk ,, ne znam sto ti smeta moj revolt i srdzba i bijes koji je induciran i podstaknut.Pogotovo ako se tebi nisam obracao. Kulturu dijaloga treba njegovati , civilizacijski nivo treba drzati a ljude postovati i njima se obracati sa uvazavanjem. Da se nisam osjecao uvrijdjenim ne bi se spustio na nivo ulice.Koliko sam ja upoznat sa pravilima foruma atributi i epiteti poput ,, cifuta , firauna , balija ,, su zabranjeni. Ja ih ne koristim nikada. Ni javno ni tajno. Molim lijepo.General_Jackson wrote:Ne nijekljuc_ wrote:
znao sam ce se neko ufatiti na palengar.grizes ko som. primitivizam je sasvim nesto , ne drugo , nego deseto.psovanje nije znak ni odlika pritimtivnog covjeka.primitivizam je druga galaksija i drugi par opanaka . psovka je odlika ljutog , rezigniranog i uvrijedjenog covjeka koji nikog ne zeli uvrijediti ali zeli skrenuti paznju na vrlo delikatne i ponizavajuce i uvredljive stvari . ako mi kazes da si sam balija ja ti sa sa 8 akedemskih titula jebem mater i dobro si proso.psovanje je odlika izuzetno kulturnog i obrazovanog čovjeka
![]()
![]()
samom ovom izjavom si pokazao da si još mnogo primitivniji nego je bilo ko mogao i pomisliti! i zaista mi nije jasno da moderacija dozvoljava ovoliki nivo vulgarnosti, prostote i primitivizma koliko ima u tvojim postovima!
- dječak sa šibicama
#74 Re: Zašti se brukamo???
Carinici imaju omiljenu internu postapalicu "s medom raditi, a med ne lizati, nemoguce"
Nego, meni komso danima krao pijesak, vidim da se smanjuje gomila... jedan dan ga uhvatim, puna kanta, on vec krenuo sa njom napolje iz avlije... kad me ugleda, kaze "mogu li jednu kantu pijeska posuditi?"
Drugi komsija je svojevremeno, prije 40 godina ili i vise, kompletnu kucu sagradio a da kubika pijeska nije kupio, ili vrecu cementa. Radio cova na gradilistu kao zidar, i svaki dan sa posla donosio vrecu pijeska, cementa, eksere, daske za salung, bukvalno je sav materijal za zidanje dovukao kao mrav sa gradilista. Samo je krov morao kupiti, grede i crijep, i stolariju i tako te stvari... bar tako svjedoce stariji, koji su tome svemu svjedocili.
Ljudi su cudo.
Nego, meni komso danima krao pijesak, vidim da se smanjuje gomila... jedan dan ga uhvatim, puna kanta, on vec krenuo sa njom napolje iz avlije... kad me ugleda, kaze "mogu li jednu kantu pijeska posuditi?"
Drugi komsija je svojevremeno, prije 40 godina ili i vise, kompletnu kucu sagradio a da kubika pijeska nije kupio, ili vrecu cementa. Radio cova na gradilistu kao zidar, i svaki dan sa posla donosio vrecu pijeska, cementa, eksere, daske za salung, bukvalno je sav materijal za zidanje dovukao kao mrav sa gradilista. Samo je krov morao kupiti, grede i crijep, i stolariju i tako te stvari... bar tako svjedoce stariji, koji su tome svemu svjedocili.
Ljudi su cudo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#75 Re: Zašto se brukamo???
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» kljuc_
banovan ti je i drugi nick ovaj put trajno i bićeš banovan svaki put kad te opet primjetim.
Banned user for reason “Username banned via user management”
» Nomo
» kljuc_
banovan ti je i drugi nick ovaj put trajno i bićeš banovan svaki put kad te opet primjetim.
Banned user for reason “Username banned via user management”
» Nomo