Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Averus wrote:
Mene zanima da li negdje ima tačan podatak o uvozu?
Raja priča da se sad ne može više ni Euro 3 uvoziti. Je li istina?
I da li su naši ikad sredili "homologaciju" tako da EURO 3/4 vozilo ne proglašavaju EURO2 samo na osnovu broja šasije/motora?
nije jos euro 4, moze jos euro 3.
objasni mi ovo sredili "homologaciju" kada se i kako euro 3 ili euro 4 vozilo proglasilo euro 2?
D norme nisu euro norme
Averus wrote:
Mene zanima da li negdje ima tačan podatak o uvozu?
Raja priča da se sad ne može više ni Euro 3 uvoziti. Je li istina?
I da li su naši ikad sredili "homologaciju" tako da EURO 3/4 vozilo ne proglašavaju EURO2 samo na osnovu broja šasije/motora?
nije jos euro 4, moze jos euro 3.
objasni mi ovo sredili "homologaciju" kada se i kako euro 3 ili euro 4 vozilo proglasilo euro 2?
D norme nisu euro norme
Ma nije ni meni skroz jasno, ali komšija našao dobro vozlio koje je u Njemačkoj Euro 4 (u papirima). Nazvao 'vamo naše stručnjake, kažu mu nije nego Euro 2 i ne može ga uvesti. Znam par ljudi koje su tako zeznuli, pa mi nije jasno u čemu je fazon. Ispade da BiH traži jače standarde nego Dojčland
Averus wrote:
Ma nije ni meni skroz jasno, ali komšija našao dobro vozlio koje je u Njemačkoj Euro 4 (u papirima). Nazvao 'vamo naše stručnjake, kažu mu nije nego Euro 2 i ne može ga uvesti. Znam par ljudi koje su tako zeznuli, pa mi nije jasno u čemu je fazon. Ispade da BiH traži jače standarde nego Dojčland
Ono sto sam za Crsu 1.3 govorio da manje trosi sam pisao jer ti je neko predlagao bezinca sebi da uzmes, pa sam zato samo poredio njemu da zna da je razlika velika i da ti ne predlaze bezveze benzinca astru da kupujes.
I ovo sto pises za Euro norme je sigurno tacno, koja im je logika ovdje niko ne zna. Npr. moja Corsa 1.3CDTi je EURO4 od prvog dana od kako postoji taj motor, a meni su debili u saobracajnu napisali EURO3. Kako su oni to skontali tako nikad nikome nece biti jasno xD
sanjam-te wrote:Zbog cijena ili???
Ja sam u svojoj glavi imala, sve mi se čini neku fiks ideju da za 10 000 KM se može naći fin autić, kad ono
Uzmeš Renault Megane 1.5dci ili 1.9dci za nekih 6-7000
Samo pazi da je francuski, ne turski i bićeš mirna
Koja je otprilike razlika u kvaliteti. Iako mi je simpatičan onaj ćoškasti Megane, kad bih uzimao sebi, uzeo bih sedana. Ako sam razumio oni su se proizvodili u Turskoj. Ili je Turska radila samo sedane, a FRA sve oblike?
citroen xm wrote:Ajd otvorite sebi temu ili načnite drugu univerzalnu, ova je za Opel Astru. Ništa vam nije sveto.
Ma nije samo za Opel Astru, više sam otvorio temu zbog prijedloga GDJE gledati/tražiti auta
Što se tiče Megane, koliko sam ja skontao najlakše ih je prepoznati po motoru tj. kW - turski imaju manje.
Praktične razlike - kvalitet izrade, dugotrajnost, oprema.
Ovo govorim na osnovu informacija od ljudi koji voze jedne i druge, možda griješim.