Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trktamo

#51 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

vivak wrote:
trktamo wrote:
vivak wrote:

Jesu racQ nemoj zajebavat,nije rjec o 99% nego ovoj dvojici koji su ginuli da i ti i ja sad mozemo srat po forumu.I mi smo govna ba,da nismo sad bi stajali tamo uz njih al lakse mi tipkat :izet: ko i tebi i svakom na ovoj temi
ma jok eto nisu nikla naselja svuda kad upitaš čije su kuće ili je izbjeglica ili demobilisan borac ili logoraš ili invalid ili porodica šehida sve se to dobrano okoristilo dok je moglo sad kad nema zapali se

jes jebo majku trebalo je to sve pobit da je po tvom a? mrs stoko uhljebljena
ko prvo ne vrijeđaj ako ne znaš diskutovat idi se zapali
vivak

#52 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by vivak »

trktamo wrote:

ja vec reko mrs stoko uhljebljena pizdo podrumaska idi me prijavi boli me qrac za tebe i take ko ti,ti mi znas diskutovat marvo,vrjedjas one koji su za ovu zemlju dali djecu muzeve bracu sestre djelove tjela,stoko nezahvalna
trktamo

#53 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

vivak wrote:
trktamo wrote:

ja vec reko mrs stoko uhljebljena pizdo podrumaska idi me prijavi boli me qrac za tebe i take ko ti,ti mi znas diskutovat marvo,vrjedjas one koji su za ovu zemlju dali djecu muzeve bracu sestre djelove tjela,stoko nezahvalna
što si neurozan istina boli i nije za svakoga
fidoremilienko

#54 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by fidoremilienko »

Čovjek je u pravu.

Od ovih sa "povlasticama" raznoraznim ne možeš doći na red. I unuče i praunuče koriste te privilegije. Bogom dato izgleda.
trktamo

#55 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

fidoremilienko wrote:Čovjek je u pravu.

Od ovih sa "povlasticama" raznoraznim ne možeš doći na red. I unuče i praunuče koriste te privilegije. Bogom dato izgleda.
pogodila ga istina u gloovu
vivak

#56 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by vivak »

trktamo wrote:
vivak wrote:
trktamo wrote:

što si neurozan istina boli i nije za svakoga

boli tebe sto nas ima koji fala bogu nikad nismo bili u toj kategoriji koju pljujes,a zna se ko to radi oni koji su najvise nagrabili pa hajcaju po netu protiv sirotinje jer bolje to nego da se zaviri u njihov dzep.odjebi bijedo
mali_balon

#57 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by mali_balon »

Dobro sad malo serete, drugo su invalidi, i porodice poginulih. Ljudi su dali ili zivot ili dio tijela (na zalost) da bi mi mogli sruckati po forumu tako da zasluzuju da se spostovanjem o njima govori.
Ali razumijem i frustraciju, jer se prava tih kategorija zlouptrebljavaju...ali to je vec druga tema
trktamo

#58 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

vivak wrote:
boli tebe sto nas ima koji fala bogu nikad nismo bili u toj kategoriji koju pljujes,a zna se ko to radi oni koji su najvise nagrabili pa hajcaju po netu protiv sirotinje jer bolje to nego da se zaviri u njihov dzep.odjebi bijedo
ti pljuješ sam sebe dok ja za razliku od tebe pišem istinu, znam da ti je teško nema više donacija i slično
O'zone
Globalni moderator

#59 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

Može se reći i da najbrojnija policija u Europi efektivno nastupa :-)

Image

Image

Image
biscanka2

#60 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by biscanka2 »

pametolog wrote:
biscanka2 wrote:
pametolog wrote:Ne razumijem da se dvadeset godina nakon rata jos uvijek nazivamo demobilisanim borcima. I ne razumijem zasto bi drzava trebala dozivotno da mi daje para 'nako, samo zato sto sam izvrsavao svoju duznost da je branim. Ima nas takvih par stotina hiljada na raznim stranama.

Vidim iz naslova da kazu niko ih iz Vlade nije zvao (clanak nisam procitao, jer mi je na vrh glave jadikovki i lajanja po politicarima - ne zivim od politike ni ja niti bilo ko moj blizi, pa ni dalji). Pa jel treba svaki dan da neko iz Vlade zove sve nas redom da pita sta ima, kako je, kaslju'l nam kokosi. Dokle cemo za sve kriviti drzavu i politicare. Neobradjene zemlje milioni kilometara, al nece niko da radi, nego - daj mi drzavo para, i hajmo krivit politicare za sve. A znam bogami puno ljudi koji od poljoprivrede lijepo zive. Al valja radit, jarane!

Svi mi imamo svojih problema, ja ih rjesavam kako znam i umijem, sa svojih deset prstiju, sa prijateljima, komsijama. Ja pomognem njima, oni meni, i guramo nekako ne cekajuci drzavu. :bih:

Nije mi problem radit bilo sta posteno, markica po markica, skupi se za normalnog zivota. Nekad nas nije bilo stid isklofat cilime za vrijednost danasnjih "des-dvaes" maraka, istovarat kamion, bilo sta. Hajde danas nadji nekog da ti isklofa cilime - nece niko, a sve gladno i zedno! Al svi bi kakve donacije.

Ne znam ko su ova dvojica i sta ih izdvaja od prosjecnog stanovnika BiH. Ja bih im ponudio komadic neobradjene opcinske zemlje i sjemena, nek je rade. Dio prinosa da daju nekom imvalidu kao rentu opcini, a ostatak nek prodaju i jedu. A onda nakon godinu dana da dodju mediji i da prikazu kako se odnose prema toj zemlji.
Ja bih, da nemam posla, rado prihvatio ovakvo rjesenje.
Netreba vlada nikog svakodnevno zvati niti to iko ocekuje , vlada ( podjimo od vrhovne do opcinske ) treba samo da posteno i strucno svoj posao ( za koji su debelo placeni) odradjuje. Sta su do sad radili - unistavali, prodavali i sebe namirivali.
Da su strucno i posteno radili danas bi bar u pola manje ovakvih slucajeva imali.
Uzmi budzetske "potrosace" , cast pojedincima ali vecina su u porodicnoj ili prijateljskoj vezi vladajucih a kad iste porodicno pogledas svi u porodici zaposleni a toliko ih ( gdje u porodici niko neradi ) nezaposlenih a te poslove isto ako ne i bolje bi obavljati mogli.
Drzavno zemljiste, pa ko ce im dati i za to moras imati vezu i startni kapital. :)
Draga Biscanko,

hajde da sebi postavimo pitanje ima li zivota izvan budgeta i politike. I moramo li sve popljuvati, ima li ista u ovoj Bosni vrijeno podrske :bih: moramo li za svaki svoj problem i svoju gresku optuzivati politicare I "budzetlije"
:kiss:

Ja to pitanje stalno vladajucim postavljam al necee ni da cuju ni da vide nego svoje tamo i dalje ( kako koji u fotelju sjede)
zaposljavaju a kancelarije pretrpatea pola ih ni tri ciste od tog posla nema .
Ja po selima rodbine imam i gledam kako narod zivi. E vala najmanje 80% njih, dusu bi ogrijesio kobi rekao da su lijeni ili da samo pomoc iscekuju.
Samo jedan primjer.
Tri brata , sve tri demobilisani.
Imaju svoje porodice a ni jedan zaposlen nije niti su kakvu naduknadu dobivali niti trazili.
Imaju komadic zemlje koju skupa obradjuju i dvije koze ( kako rekose da za djecu bar malo mlijeka imaju).
Mole boga da dodje sjeca drva. Tamo redovno sezonski rade ali hranu odjecu,obucu i skolovanje djece ta zarada nemoze cijelu godinu pokriti.
Ko god da i pozove da im nesto urade oni trce al opet cesto se desi da djeci ni brasna za kruha nemaju.
Puno sam slicnih slucajeva vidjela tako da sam i jako na ovo "lijeni, bezobrazni ili paraziti" osjetljiva postala.
Eto vidis ovi ljude se ne stide sve vrste posla raditi ali ih sram otici pomoc traziti.
Ja ne samo da optuzujem politicare nego i narod koji ih je birao i pasivno njihov lopovluk posmatra. :? :)
vivak

#61 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by vivak »

trktamo wrote:
vivak wrote:
ti pljuješ sam sebe dok ja za razliku od tebe pišem istinu, znam da ti je teško nema više donacija i slično
Osim sto sam dva brata dao dobio nisam nista.Starci nisu zivi da beru pinku koju bi ti rado u svoj dzep :oops: prije neg napises jos nesto licno na moj racun razmisli
saim_adka

#63 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 19/01/2017 09:44, edited 1 time in total.
trktamo

#64 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

vivak wrote:
trktamo wrote:
vivak wrote:
Osim sto sam dva brata dao dobio nisam nista.Starci nisu zivi da beru pinku koju bi ti rado u svoj dzep :oops: prije neg napises jos nesto licno na moj racun razmisli
ko piše bilo šta na tvoj račun ko te uopšte spomenuo, ti bi sad primo neosnovano i penziju jel u tome stvar, istina nije za neinteligentne
ćiribiribela

#65 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by ćiribiribela »

Cuj nema sta izgubiti a stoji pored zene i troje djece. Sve suplja.
julisiz es grant

#66 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by julisiz es grant »

ćiribiribela wrote:
Cuj nema sta izgubiti a stoji pored zene i troje djece. Sve suplja.
I nek ima za cigare, nabijem mu cigaru u šupak.
biscanka2

#67 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by biscanka2 »

trktamo wrote:
vivak wrote:

Jesu racQ nemoj zajebavat,nije rjec o 99% nego ovoj dvojici koji su ginuli da i ti i ja sad mozemo srat po forumu.I mi smo govna ba,da nismo sad bi stajali tamo uz njih al lakse mi tipkat :izet: ko i tebi i svakom na ovoj temi
ma jok eto nisu nikla naselja svuda kad upitaš čije su kuće ili je izbjeglica ili demobilisan borac ili logoraš ili invalid ili porodica šehida sve se to dobrano okoristilo dok je moglo sad kad nema zapali se

jes jebo majku trebalo je to sve pobit da je po tvom a? mrs stoko uhljebljena[/quote]
ko prvo ne vrijeđaj ako ne znaš diskutovat idi se zapali[/quote]

:lol: :lol: :lol: :cry:

Amaaaan !
Deder vas dvojica ljepse diskutujte - ugledajte na mene i Pametologa. :oops: :bih:
vivak

#68 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by vivak »

biscanka2 wrote:

Amaaaan !
Deder vas dvojica ljepse diskutujte - ugledajte na mene i Pametologa. :oops: :bih:

ma sta cu ba s njim diskutovat,naso se meni pametovat koji nikad nista dobio nisam,po rodbine izginulo na Zuci popisani fening dobio nisam nit sam trazio,sve imam svojim rukama steko i opet razumjem kad neko nema kad mu fali,a ono se naslo pljuvat po sehidima ustolicena pizda
O'zone
Globalni moderator

#69 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

Malo novosti doduše nezvaničnih
Muminović Šefik je 2011. koristio određena sredstva Ministarstva za boračka pitanja TK u vidu pomoći u iznosu od 12.000 KM s ciljem rješavanja stambenog pitanja. Džemail Zahirović je do sada dobio 500 KM klix pomoći. Ipak, ovo su nezvanične informacije, a iz Ministarstva za boračka pitanja TK potvrdili su za Klix.ba da će uskoro izdati saopćenje s detaljima dosadašnje pomoći za Zahirovića i Muminovića. Također, njima dvojici je navodno i prije nekoliko dana obećana jednokratna pomoć.

“Zahirović je bio čestit borac. Njegov socijalni status je vrlo težak, znam to jer je moj komšija. Jučer sam ga zvao i ponudio mu svaku vrstu pomoći. Ali mi moramo iznaći neko sistemsko rješenje jer su ljudi na rubu da zaista i počine samoubistva”, kaže Hodžić.

Samo u TK je 17.200 nezaposlenih boraca, od čega je blizu 2.100 visokoobrazovanih. “Mi tražimo da se boračkoj populaciji da prioritet, a ne da se zapošljavaju sinovi dezertera”, kaže Hodžić.
Last edited by O'zone on 14/04/2015 10:55, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#70 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

napisao sam na drugoj temi
StupskaBitanga wrote:Niko ne postavlja pitanje
Zašto je država dužna da se skrbi o njima? Ako su zdravi pravi tržište rada bujrum ima zemlje uzgajaj nesto
Ako si bolestan ganjaj invaliditet penziju ako imas uslova
Ljudi moraju shvatiti da država nije bankomat ili socijalna ustanova
Medjutim ako su oni voljni se samozapaliti ima i nadležna psihijatrijska ustanova
ilkbahar

#71 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by ilkbahar »

StupskaBitanga wrote:napisao sam na drugoj temi
StupskaBitanga wrote:Niko ne postavlja pitanje
Zašto je država dužna da se skrbi o njima? Ako su zdravi pravi tržište rada bujrum ima zemlje uzgajaj nesto
Ako si bolestan ganjaj invaliditet penziju ako imas uslova
Ljudi moraju shvatiti da država nije bankomat ili socijalna ustanova
Medjutim ako su oni voljni se samozapaliti ima i nadležna psihijatrijska ustanova
Naravno da drzava mora da brine o svojim gradjanima inace nema smisla da postoji. drzava i jeste tu da bi zastitila svoje gradjane. To je uzajaman odnos, mi njoj doprinos u porezu, radu I U OVOM SLUCAJU DAVANJU I RIZIKOVANJEM ZIVOTA ZA ISTU, ona nama socijalnu zastitu, sigurnost, uslove za dostojanstven zivot.

DRZAVA NIJE SAMA SEBI SVRHA!

U ovom nasem slucaju dobri su drzavi bili dok su se za nju borili, a sada kad se drzava treba pobrinuti za njih treba ih sutnuti da se sami snalaze. Ljudi su u poodmaklim godinama i na trzistu rada nece imati apsolutno nikave sanse, to znamo i ti i ja, kapitalizam je okrutna masina. Pitas li se da li oni imaju zemlju koju mogu da obradjuju? Da imaju uslova za invalidsku penziju vjerovatno bi je vec izganjali.
Ljudima nije nista ostalo nego da odu sa ovog svijeta, jer ovdje vise nikog nije briga za njima.
trktamo

#72 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

vivak wrote:
biscanka2 wrote:

Amaaaan !

ma sta cu ba s njim diskutovat,naso se meni pametovat koji nikad nista dobio nisam,po rodbine izginulo na Zuci popisani fening dobio nisam nit sam trazio,sve imam svojim rukama steko i opet razumjem kad neko nema kad mu fali,a ono se naslo pljuvat po sehidima ustolicena pizda
zato te i boli što nisi ništa dobio
ilkbahar

#73 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by ilkbahar »

i JOS DA DODAM, vidim da se ovdje polemise o tome kako ovi demobilisani borci traze sadaku od drzave. Sigurna sam i te kako da bi oni radije prihvatili kakvo normalno radno mjesto i zaradili posteno svoju platu.
zvizdan

#74 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by zvizdan »

Nevezano direktno za ovaj slucaj, ali najjaci su mi ovi (uglavnom budzetski paraziti), kad kazu: hebo politicare, njih ne treba gledati, neka se svako snalazi, to je zivot. Ma bas? Tesko izokretanje teze, u korist onih koji su nas i doveli u ova govna. Pa drzava je ta koja treba stvoriti uslove u kojima se covjek moze snaci. Taman ko sto te roditelji othrane, odgoje, skoluju, pa se onda, je li, snalazi. Ili je ok da te babo napravi, majka rodi, i ostave pred vratima sirotista, pa se snalazi, zivot te ceka.

Ako cemo drugacije, pa koji ce nam tuki inace drzava? Sta ce mi opcina, kanton, kurac-palac? Sta imam placati jebeni PDV da takvima osiguram platu?Hajmo se lijepo snalaziti. Evo, recimo, ovim kancelarijskim misevima sto zagovaraju snalazenje, dodjem fino s rajom s kalasima pred kucu, orobimo ih, a zenu i djecu mu prodamo na trzistu. Dobar business plan. Lahko, a parali :D

Zna se ko je odgovoran za sve i kome treba adresirati sav jad ove zemlje. Zemlja je, kao sto joj i samo ime kaze, zemlja, onaj ko se laktao da joj bude gazda i vrtlar treba i da je obradjuje. Inace ce zarasti u korov i siblje.
trktamo

#75 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

biscanka2 wrote:
Amaaaan !
koja dvojica ovde samo ovaj neinteligentni vrijeđa i psuje
Post Reply