Bravo, za ovu misaoAli Kemal wrote:Vidis ja bih se slozio sa tobom da su na referendum izasli gradjani da su u Bosni na izborima pobijedile gradjanske opcije, ali nisu, tako da neka prica da nacionalne partije organizuju gradjansku drzavu jednostavno ne pije vode, a i zna se kakve su sve posljedice takve politike, da imamo drustvo tesko podijeljeno po nacionalnim savovima sa entitetima i kantonima, te sa svakodnevnim prebrojavanjem koliko koga gdje ima, koliko umire i radja se ovih i onih i koliko je gdje djece poslo u skolu, naravno sve na nacionalnoj osnovi.kljuc_ wrote:Pod 1 ) Ustav SFRJ iz 1974 i zakljucak Badanterove komsije nije podrazumijevao nikakve narode nego gradjane pojednih republika. U Sloveniji , Hr , BiH nisu na referndum izasli nikakvi narodi nego gradjani koji su natpolovicnom veciniom izabtali samostalnost i nezavisnost ( ne bosnjackog, ne hrvatskog , ne slovenackog naroda nego nezavisnost drzave BiH, Slo , Hr ... a koliko se sjecam i u CG ne izadjose narodi nego gradjani Crne Gore . Sa Makednija bratko ista stvarka.
Tako i ova tema nema veze sa gradjanskim, nego iskljucivo sa nacionalnim, i to da se pale nacionalisti koji bi nama za vratove, a neki bi i javno vjesali po sarajevskim banderama, a neki opet prijete nestankom naroda, kao i sto je Karadzic neslavno izjavio.
Ja jesam u pravu, ali ja nista nikome niti nudim, niti dajem i neka se svaki narod bilo gdje bori za ono sto hoce, ali naravno sve kroz iskljucivo politicki borbu, bez nasilja.kljuc_ wrote:Pod 2 Recimo da si u pravu ( a nisi , i to debelo nisi ) onda za pocetak daj nezavosnost Srbima u Hrvatskoj , Hrvatima u Srbiji , Bosnjacima u Srbiji, Bosnjacima u Crnoj Gori , Bosnjacima u Hrvatskoj , Bosnajcima u Makedoniji , Bosnjacima na Kosovu , Srbima na Kosovu , Alabncima u Makedoniji, Albancima u Crnoj Gori ...pa cemo dalje vidjeti sta i kako cemo napraviti glede Srba u BiH.
Secesionisticka politika Srba u BIH
- Edin H.
#51 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
-
BadAss14
#52 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Edin H. wrote:Bravo, za ovu misaoAli Kemal wrote:Vidis ja bih se slozio sa tobom da su na referendum izasli gradjani da su u Bosni na izborima pobijedile gradjanske opcije, ali nisu, tako da neka prica da nacionalne partije organizuju gradjansku drzavu jednostavno ne pije vode, a i zna se kakve su sve posljedice takve politike, da imamo drustvo tesko podijeljeno po nacionalnim savovima sa entitetima i kantonima, te sa svakodnevnim prebrojavanjem koliko koga gdje ima, koliko umire i radja se ovih i onih i koliko je gdje djece poslo u skolu, naravno sve na nacionalnoj osnovi.kljuc_ wrote:Pod 1 ) Ustav SFRJ iz 1974 i zakljucak Badanterove komsije nije podrazumijevao nikakve narode nego gradjane pojednih republika. U Sloveniji , Hr , BiH nisu na referndum izasli nikakvi narodi nego gradjani koji su natpolovicnom veciniom izabtali samostalnost i nezavisnost ( ne bosnjackog, ne hrvatskog , ne slovenackog naroda nego nezavisnost drzave BiH, Slo , Hr ... a koliko se sjecam i u CG ne izadjose narodi nego gradjani Crne Gore . Sa Makednija bratko ista stvarka.
Tako i ova tema nema veze sa gradjanskim, nego iskljucivo sa nacionalnim, i to da se pale nacionalisti koji bi nama za vratove, a neki bi i javno vjesali po sarajevskim banderama, a neki opet prijete nestankom naroda, kao i sto je Karadzic neslavno izjavio.
Ja jesam u pravu, ali ja nista nikome niti nudim, niti dajem i neka se svaki narod bilo gdje bori za ono sto hoce, ali naravno sve kroz iskljucivo politicki borbu, bez nasilja.kljuc_ wrote:Pod 2 Recimo da si u pravu ( a nisi , i to debelo nisi ) onda za pocetak daj nezavosnost Srbima u Hrvatskoj , Hrvatima u Srbiji , Bosnjacima u Srbiji, Bosnjacima u Crnoj Gori , Bosnjacima u Hrvatskoj , Bosnajcima u Makedoniji , Bosnjacima na Kosovu , Srbima na Kosovu , Alabncima u Makedoniji, Albancima u Crnoj Gori ...pa cemo dalje vidjeti sta i kako cemo napraviti glede Srba u BiH.
Pa u u svim drzavama u Evropi i to u onim najrazvijenijim imate nacionalne stranke, koje zadnjih godina jacaju i cak postaju vodece stranke, pa opet imaju demkratsko, gradjansko drustvo. U BiH je trebalo ukinut i protjerat stranke i organizacije koje su radile protiv drzave, a stranka koja se bori za boljitak jedne etnicke grupe, a ne ugrozava drzavu je nesto drugo.
- Ali Kemal
#53 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Kako je to moguce?BadAss14 wrote:a stranka koja se bori za boljitak jedne etnicke grupe, a ne ugrozava drzavu je nesto drugo.
Ocigledno je da je politika na etnickom nivou ugrozila drzavu, dovela do transformacije iste u ovu danasnju sa kojom nije niko zadovoljan.
Bosni se nije nista gore nije moglo desiti nego nastanak nacionalnih stranaka.
-
BadAss14
#54 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Ali Kemal wrote:Kako je to moguce?BadAss14 wrote:a stranka koja se bori za boljitak jedne etnicke grupe, a ne ugrozava drzavu je nesto drugo.
Ocigledno je da je politika na etnickom nivou ugrozila drzavu, dovela do transformacije iste u ovu danasnju sa kojom nije niko zadovoljan.
Bosni se nije nista gore nije moglo desiti nego nastanak nacionalnih stranaka.
Pa nemaju sve nacionalne stranke zlocinacki plan koji je imao SDS i HDZ.
-
kljuc_
#55 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Tacno. Skroz tacno!zateznistub wrote:Iako sam svjestan da provociras i trolas a fali ti godina, objasnicu ti:Ali Kemal wrote:Zasto bilo koji narod nema pravo da se bori za nezavisnost?
Zar to nije isto zelio i radio i bosnjacki narod u SFRJ?
Sprijeciti ovakve ideje mozes samo tako da nesto pruzis ovima sa tim idejama, nesto sto ce da im dovoljno udovoljiti.
Sta moze rat da rijesi? Sta je rijesio poslijednji rat?
predstavnici Bošnjaka (tada muslimana) su bili jedni od rijetkih koji su htjeli cjelovitu Jugu. Cjelovitu a ne u drustvu sa srbijom iCG.
Kako rekoh fali ti godina
-
kljuc_
#56 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
pod 1 ) ne sjecam se da su 1992 postojali entiteti i kantoni .Ali Kemal wrote:Vidis ja bih se slozio sa tobom da su na referendum izasli gradjani da su u Bosni na izborima pobijedile gradjanske opcije, ali nisu, tako da neka prica dakljuc_ wrote:Pod 1 ) Ustav SFRJ iz 1974 i zakljucak Badanterove komsije nije podrazumijevao nikakve narode nego gradjane pojednih republika. U Sloveniji , Hr , BiH nisu na referndum izasli nikakvi narodi nego gradjani koji su natpolovicnom veciniom izabtali samostalnost i nezavisnost ( ne bosnjackog, ne hrvatskog , ne slovenackog naroda nego nezavisnost drzave BiH, Slo , Hr ... a koliko se sjecam i u CG ne izadjose narodi nego gradjani Crne Gore . Sa Makednija bratko ista stvarka., te sa svakodnevnim prebrojavanjem koliko koga gdje ima, koliko umire i radja se ovih i onih i koliko je gdje djece poslo u skolu, naravno sve na nacionalnoj osnovi.nacionalne partije organizuju gradjansku drzavu jednostavno ne pije vode, a i zna se kakve su sve posljedice takve politike, da imamo drustvo tesko podijeljeno po nacionalnim savovima sa entitetima i kantonima
Ja jesam u pravu, ali ja nista nikome niti nudim, niti dajemkljuc_ wrote:Pod 2 Recimo da si u pravu ( a nisi , i to debelo nisi ) onda za pocetak daj nezavosnost Srbima u Hrvatskoj , Hrvatima u Srbiji , Bosnjacima u Srbiji, Bosnjacima u Crnoj Gori , Bosnjacima u Hrvatskoj , Bosnajcima u Makedoniji , Bosnjacima na Kosovu , Srbima na Kosovu , Alabncima u Makedoniji, Albancima u Crnoj Gori ...pa cemo dalje vidjeti sta i kako cemo napraviti glede Srba u BiH..i neka se svaki narod bilo gdje bori za ono sto hoce, ali naravno sve kroz iskljucivo politicki borbu, bez nasilja
pod 2 ) sto to ne rece srbima 1992 ge
-
kljuc_
#57 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
.Edin H. wrote:Bravo, za ovu misaoAli Kemal wrote:Vidis ja bih se slozio sa tobom da su na referendum izasli gradjani da su u Bosni na izborima pobijedile gradjanske opcije, ali nisu, tako da neka prica da nacionalne partije organizuju gradjansku drzavu jednostavno ne pije vode, a i zna se kakve su sve posljedice takve politike, da imamo drustvo tesko podijeljeno po nacionalnim savovima sa entitetima i kantonima, te sa svakodnevnim prebrojavanjem koliko koga gdje ima, koliko umire i radja se ovih i onih i koliko je gdje djece poslo u skolu, naravno sve na nacionalnoj osnovi.kljuc_ wrote:Pod 1 ) Ustav SFRJ iz 1974 i zakljucak Badanterove komsije nije podrazumijevao nikakve narode nego gradjane pojednih republika. U Sloveniji , Hr , BiH nisu na referndum izasli nikakvi narodi nego gradjani koji su natpolovicnom veciniom izabtali samostalnost i nezavisnost ( ne bosnjackog, ne hrvatskog , ne slovenackog naroda nego nezavisnost drzave BiH, Slo , Hr ... a koliko se sjecam i u CG ne izadjose narodi nego gradjani Crne Gore . Sa Makednija bratko ista stvarka.
Last edited by kljuc_ on 09/04/2015 23:11, edited 1 time in total.
- Danguba
#58 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
ne, nego vanzemljaci.Ali Kemal wrote: Vidis ja bih se slozio sa tobom da su na referendum izasli gradjani da su u Bosni na izborima pobijedile gradjanske opcije, ali nisu, tako da neka prica da nacionalne partije organizuju gradjansku drzavu jednostavno ne pije vode, a i zna se kakve su sve posljedice takve politike, da imamo drustvo tesko podijeljeno po nacionalnim savovima sa entitetima i kantonima, te sa svakodnevnim prebrojavanjem koliko koga gdje ima, koliko umire i radja se ovih i onih i koliko je gdje djece poslo u skolu, naravno sve na nacionalnoj osnovi.
-
AkHolic
#59 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
kljuc_ wrote:Pretpostavljam da si ironican i gorak do bola. Ali nejse. Entitet nema pravo na referndum ! pod 2 ) Ne mozes protjerati milion ljudi ubiti 30 000 u logor i kroz logor provuci 200 000 hiljada ljudi silovati desetine hiljada i onda sprevesti nekakav referndum bez tih ljudi. Referndum je bio u skladu sa Ustavom i medjunarodnim zakonima 1992.Sve je receno.AkHolic wrote:Ni Dodik ne traži neovisnost samo za Srbe no za sve građane manjega entiteta.Drugim riječima,bude li referenduma bit će građanski - referndum svih građana a ne jednonacionalni.oridjidji wrote:
Nije isto, niti je to uradio bosnjacki narod sam. To je bilo republicko pravo na nezavisnost, ne pravo bosnjackog naroda. Po medjunarodnom pravu ni Srbi u BiH, ni Bosnjaci u Sandzaku nemaju pravo na nezavisnost. To pitanje me malo podsjeti na Karadzicevo tumacenje medjunarodnog prava. Al elem.

- Edin H.
#60 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
S tim da su protjerali i raselili neke dvije trecine jednog od naroda koji je tamo zivio.kljuc_ wrote: Koliko me pamcenje sluzi i u Hrvatskoj su postojale jake, kao beton, kao kamen, kao granit, nacionalne stranke, ultra desnicarske provenijencije sa prizvukom ustastva i cetnistva i koje tuknu na fasizam ( HDZ Franje Tudjmana i SDS Jovana Raskovica ) pa se opet sprovede referndum gradjana i njihova volja se uvazi. Ni tamo Srbi nisu bili za samostalnu HR poglavito ne onu HDZ ovsku Franjinu ali vidi vraga sve leze ko logo kocka.Sto li ? Pitanje glasi moje?
-
BadAss14
#61 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Edin H. wrote:S tim da su protjerali i raselili neke dvije trecine jednog od naroda koji je tamo zivio.kljuc_ wrote: Koliko me pamcenje sluzi i u Hrvatskoj su postojale jake, kao beton, kao kamen, kao granit, nacionalne stranke, ultra desnicarske provenijencije sa prizvukom ustastva i cetnistva i koje tuknu na fasizam ( HDZ Franje Tudjmana i SDS Jovana Raskovica ) pa se opet sprovede referndum gradjana i njihova volja se uvazi. Ni tamo Srbi nisu bili za samostalnu HR poglavito ne onu HDZ ovsku Franjinu ali vidi vraga sve leze ko logo kocka.Sto li ? Pitanje glasi moje?
A sta je taj narod napravio toj drzavi prije nego sto su planski iselili, oni nikako nisu protjerani.
-
kljuc_
#62 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Netacno. pocetkom 92 kada je Hr dobila nezavisnost vecina Srba je jos uvijek sjedila u svojim kucama i cekala ,, oluju ,,Edin H. wrote:S tim da su protjerali i raselili neke dvije trecine jednog od naroda koji je tamo zivio.kljuc_ wrote: Koliko me pamcenje sluzi i u Hrvatskoj su postojale jake, kao beton, kao kamen, kao granit, nacionalne stranke, ultra desnicarske provenijencije sa prizvukom ustastva i cetnistva i koje tuknu na fasizam ( HDZ Franje Tudjmana i SDS Jovana Raskovica ) pa se opet sprovede referndum gradjana i njihova volja se uvazi. Ni tamo Srbi nisu bili za samostalnu HR poglavito ne onu HDZ ovsku Franjinu ali vidi vraga sve leze ko logo kocka.Sto li ? Pitanje glasi moje?
ja tako u skoli ucio.Takodje mi ujak pricao su bile neke ruzicaste zone UN a i da su cetnici skrsili Vukovar 91. Je l tacno? Pitam posto moj ujak ponekad popije jednu vise pa da provjerim ovdje kod umnih ljudi.Takodje mi pricao ujak da su Srbi odbili kulturnu autonomiju u sklopu plana Z 4 jer su htijeli vise. Je l istina?
Last edited by kljuc_ on 09/04/2015 23:28, edited 1 time in total.
- DrugaGimnazija
#63 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Problem je sto je za ovo kasno. Trenutno stanje u BiH je ostvareno sa mnogo nasilja i krvi. Dakle svaka jednostrana promjena ovog stanja ponovo otvara te rane.Ali Kemal wrote: Ja jesam u pravu, ali ja nista nikome niti nudim, niti dajem i neka se svaki narod bilo gdje bori za ono sto hoce, ali naravno sve kroz iskljucivo politicki borbu, bez nasilja.
Ova prica po kojoj su Srbi masovnim ubistvima i etnickim ciscenjem pomeli Bosnjake i Hrvate iz RS-a, a onda misle da se mogu praviti "gradjani" i organizovati "demokratski" referendum NE PIJE VODE.
Kao rjesenje, predlazem da se referendum raspise na nivou BiH, gdje je jedino i legitiman i da se svima da izbor izmedju ukidanja RS i otcjepljenja RS.
-
kljuc_
#64 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Mada bi pobijedila opcija da se ukine entitet rs do takvog refernduma nikada nece doci jer sa mjenjanjem granica nema igranja. to je glupost , loto , lutrija, igranje sa demokracijom i takve bedastoce su zabranjene u normalnom svijetu koji nam ( na svu srecu ) kroji i kapu i sinjel. Sva sreca pa postoji medjunarodno pravo jer bi glupi bosnjo rizikovao zaigrao poker i izgubio teritoriju.Kao sto kazah. Bio je referndum 1992. Legitiman i leglan. Medjumardno priznanje BiH ima. Cijeli svijet je priznao BiH granice. Cijeli svijet. Nema niti jedne zemlje na svijetu koja nas nije priznala.svaki referndum sa slicnim pitanjem je izlisan i od cijelog svijeta ce biti proglasen kao ilegalan i nelegitiman. Sva sreca da postoji MZ. SDA bi sigurno igrala lotto sa Srbima dok ovi ne ubodu jack pot.Srecom SDA se pita isto kao Dodik. NISTA ! Bogu hvala i USA. Da se pita SDA ne bi Bosni ostao ni Vatanik.DrugaGimnazija wrote:Problem je sto je za ovo kasno. Trenutno stanje u BiH je ostvareno sa mnogo nasilja i krvi. Dakle svaka jednostrana promjena ovog stanja ponovo otvara te rane.Ali Kemal wrote: Ja jesam u pravu, ali ja nista nikome niti nudim, niti dajem i neka se svaki narod bilo gdje bori za ono sto hoce, ali naravno sve kroz iskljucivo politicki borbu, bez nasilja.
Ova prica po kojoj su Srbi masovnim ubistvima i etnickim ciscenjem pomeli Bosnjake i Hrvate iz RS-a, a onda misle da se mogu praviti "gradjani" i organizovati "demokratski" referendum NE PIJE VODE.
Kao rjesenje, predlazem da se referendum raspise na nivou BiH, gdje je jedino i legitiman i da se svima da izbor izmedju ukidanja RS i otcjepljenja RS.
Bosna Bosancima Kina Kinezima. Simple is the Best.
Last edited by kljuc_ on 09/04/2015 23:33, edited 1 time in total.
-
Haman
#65 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Ako medjunarodna zajednica zeli obuzdati secesionisticku politiku Srba to moze uredati na jednostavan nacin. Nema kredita Rep. Srpskoj i oni propadaju sa par mjeseci. Ali nemojmo zaboraviti da je ta ista medjunarodna zajednica nametnula ovakav Dejtonski sporazum i to ne bez razloga, kao sto je i instalirala vehabije u BiH opet ne bez razloga.
- Edin H.
#66 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Pa ti rece da ti ne treba nista govoriti, da sve znas, malo se prisjeti, vrati se unazad. Ne bjese li ono tamo Jasenovac, gdje su izmedju ostalih obitavali i recimo Emerik Blum i Adil Zulfikarpasic? Nisu li ono tamo bile srusene pravoslavne crkve, poput dzamija u ovom ratu u BiH? Sinagoga u Zagrebu?BadAss14 wrote:Edin H. wrote:S tim da su protjerali i raselili neke dvije trecine jednog od naroda koji je tamo zivio.kljuc_ wrote: Koliko me pamcenje sluzi i u Hrvatskoj su postojale jake, kao beton, kao kamen, kao granit, nacionalne stranke, ultra desnicarske provenijencije sa prizvukom ustastva i cetnistva i koje tuknu na fasizam ( HDZ Franje Tudjmana i SDS Jovana Raskovica ) pa se opet sprovede referndum gradjana i njihova volja se uvazi. Ni tamo Srbi nisu bili za samostalnu HR poglavito ne onu HDZ ovsku Franjinu ali vidi vraga sve leze ko logo kocka.Sto li ? Pitanje glasi moje?
A sta je taj narod napravio toj drzavi prije nego sto su planski iselili, oni nikako nisu protjerani.
Za razliku od BiH gdje realno Srbi nisu imali pravo da govore o nekoj potencijalnoj ugrozenosti, u Hrvatskoj to i nije bio slucaj. S tim da naravno ta tzv. autonomija nije bila rjesenje, ali prisjetis li se malo Suska i rokanja rucnim bacacem da se stvari potkuhaju. Da li su takvoj vlasti mogli vjerovati? Uostalom da li su Mostarci trebali vjerovati rukovodstvu HDZ-a na celu sa Bobanom?
Ne mozes ti racionalno gledati i analizirati stvari, ako polazis sa predrasudama.
- Zokipfc
#67 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Ma ja, moj stari sanjao kad je u vozu tj. vlaku (:D) 1991e cuo vojnike kako treba svakog Srbina pobiti.BadAss14 wrote:Edin H. wrote:S tim da su protjerali i raselili neke dvije trecine jednog od naroda koji je tamo zivio.kljuc_ wrote: Koliko me pamcenje sluzi i u Hrvatskoj su postojale jake, kao beton, kao kamen, kao granit, nacionalne stranke, ultra desnicarske provenijencije sa prizvukom ustastva i cetnistva i koje tuknu na fasizam ( HDZ Franje Tudjmana i SDS Jovana Raskovica ) pa se opet sprovede referndum gradjana i njihova volja se uvazi. Ni tamo Srbi nisu bili za samostalnu HR poglavito ne onu HDZ ovsku Franjinu ali vidi vraga sve leze ko logo kocka.Sto li ? Pitanje glasi moje?
Ne bi oni tjerali, nejma sanse
http://www.index.hr/video/film/178/glavas-ustase.aspx
-
kljuc_
#68 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
urota i zavera , bre ! Jos da nam otkrijes razloge pa da umremo serbez.Haman wrote:Ako medjunarodna zajednica zeli obuzdati secesionisticku politiku Srba to moze uredati na jednostavan nacin. Nema kredita Rep. Srpskoj i oni propadaju sa par mjeseci. Ali nemojmo zaboraviti da je ta ista medjunarodna zajednica nametnula ovakav Dejtonski sporazum i to ne bez razloga, kao sto je i instalirala vehabije u BiH opet ne bez razloga.
- It_is_a_Leclerc
#69 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Nemojte da mislite da nećete jedan entitet odvesti u pakao, a srpski narod u BiH možda i u nestanak. Jer, srpski narod ne može da se odbrani ako krene u rat sa Bošnjacima.
(Sad aplauz)
(Sad aplauz)
-
Haman
#70 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Napuhane su price o ugrozenosti Srba u BiH, Hrvatskoj i na Kosovu, a sve u cilju stvaranje Velike Srbije. Problemi se trebaju rjesavati dijelaogom i ustupcima svih strana u rjesavanju problema. Srbi ne razumiju takvu politiku, oni zele samo ultimativna rjesenja. U BiH imali su potpunu vlast:
-predsjednik drzave O. Piljak, Vlade M. Ceranic, munistar pravde V. Tergeltija, unutrasnjih poslova D. Zgonjanin, komandanti svih vojnih oblasti Srbi, i eto oni su opet bili ugrozeni.
-predsjednik drzave O. Piljak, Vlade M. Ceranic, munistar pravde V. Tergeltija, unutrasnjih poslova D. Zgonjanin, komandanti svih vojnih oblasti Srbi, i eto oni su opet bili ugrozeni.
- DrugaGimnazija
#71 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
It_is_a_Leclerc wrote:Nemojte da mislite da nećete jedan entitet odvesti u pakao, a srpski narod u BiH možda i u nestanak. Jer, srpski narod ne može da se odbrani ako krene u rat sa Bošnjacima.
(Sad aplauz)

Last edited by DrugaGimnazija on 09/04/2015 23:40, edited 1 time in total.
-
Haman
#72 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Sto se mene Kijuc tice ti mozes odmah umrijeti serbes, jer sam ti razlog otkrio samo ga ti nisi razumio.
-
kljuc_
#73 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
[/quote]
u BiH nije bilo toga. pod 1 a pod 2 procitaj naslov teme. Ja samo spomenuh da na referndum ne izlaze narodi nego gradjani. Govorim o svim referndumima koji su nastali , sprovedeni poslije i ( skupa ) sa Slovenijom . Glavas je druga tema. Potpuno druga tema.
-
Fudo387
#74 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Jadnici, bas su bili ugrozeni. Desetak procenata stanovnistva drzalo 70% hrvatskog sup-a, 80% vojnog stambenog fonda i onda im odjednom doslo da kolju po Ovcari jer im je neko rekao da to nije u redu i da vise ne moze tako.
Hrvatska ih je imala pravo ispaliti na Mars a ne u Srbiju nakon svega sto su joj uradili. Mada je to igra bekana i zloce iz Beograda koji ih je onako mahnite i corave zalozio za svoje ciljeve. Bas kao sto citavo vrijeme radi sa bosanskim Srbima, prije ili kasnije naselice ih oko Kragujevca ako se sta ne promijeni u njihovim divljackim svijetonazorima. Jebo ih je na Kosovo, jebo ih je u Hrvatskoj, jebace ih SANU i u Bosni kad tad.
Hrvatska ih je imala pravo ispaliti na Mars a ne u Srbiju nakon svega sto su joj uradili. Mada je to igra bekana i zloce iz Beograda koji ih je onako mahnite i corave zalozio za svoje ciljeve. Bas kao sto citavo vrijeme radi sa bosanskim Srbima, prije ili kasnije naselice ih oko Kragujevca ako se sta ne promijeni u njihovim divljackim svijetonazorima. Jebo ih je na Kosovo, jebo ih je u Hrvatskoj, jebace ih SANU i u Bosni kad tad.
-
kljuc_
#75 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
ovo je tacno.Haman wrote:Napuhane su price o ugrozenosti Srba u BiH, Hrvatskoj i na Kosovu, a sve u cilju stvaranje Velike Srbije. Problemi se trebaju rjesavati dijelaogom i ustupcima svih strana u rjesavanju problema. Srbi ne razumiju takvu politiku, oni zele samo ultimativna rjesenja. U BiH imali su potpunu vlast: