Koje gradsko auto?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#51 Re: Koje gradsko auto?

Post by konektovan »

Kad bi se svi strucnjaci svijeta ujedinili u nakani,da naprave auto po ukusu jednog BH gradjanina,to bi bilo prósto nemoguce. :mrgreen:
madner

#52 Re: Koje gradsko auto?

Post by madner »

Opet neki ekstremi, ima li ista izmedju A6 i Dacie?

206, Corsa, Clio? :roll:
dgL_

#53 Re: Koje gradsko auto?

Post by dgL_ »

milojicabrzi wrote:
dgL_ wrote:znas kakvog audija A3 mozes da uzmes za ove pare... nekih 8.000 KM otprilike...

da je i sa svojih 250.000 km troduplo bolji od svake dacie koja je presla 50.000 ...
Zar stvarno misliš da za 8 000 KM, što je oko 1/5 ili 20-ak % novonabavne cijene vozila (da ne računamo carine, poreze i sl.), možeš dobiti auto sa kojim ćeš se sretno navozati i bez ulaganja...

Bosanska pamet je čudo jedno, znači budala je onaj što u Štutgartu plati 25 000 EUR za novog Audija a ti pametan, za 8 000 kupio auto k'o lampa :)

Da ne govorim o tome da se radi o autu iz više klase, kod kojeg nema dijela ispod 100 KM, samo brisači koštaju malo bogatstvo, a ti ga uzeo u periodu, kad malo po malo svaki mjesec nešto treba da otkazuje.

Za 10 000 KM, se može kupiti Dacia, stara 4-5 godina, koja nije došla ni do 1/5 svog efikasnog eksploatacionog vijeka.

Dobro je auto za gradske uvjete, prilično pouzdana motorizacija, trapovi, ne treba biti kompleksaš :-D

naravno da mislim, nije da mislim NEGO ZNAM! ;) Pricas kaoda je standard kod njih i kod nas isti... kod njih auto od 7-8 ili 10 godina ne vrijedi prodaju ga i kupuju NOVA... a kod nas to auto pregazi jos 20 godina... prodaju ga upravo za tih 8 hiljada o kojim ti pricas... i ta auta i sa svim tim kilometrima odgovorno tvrdim imaju bolje trapove po njihovim ulicama nego Dacie Ilidzanskog makadama sa 70.000 km... da ne govorim o servisima koji su radjeni kod njih istom tom audiju i da ne govorim o kvalitetama goriva,ulja i svih drugih stvari. Kazem zivjeli vi meni, kupujte DACIE EXTRA GRADSKI AUTIC... samo ih bas nesto i nevidjam po Sarajevu barem. Mora da su svi ljudi "bošnje"... razmisli malo pa javi sta mislis sto je to tako ? LP
lavic

#54 Re: Koje gradsko auto?

Post by lavic »

Ja sebi da kupujem takav auto ovo bi bio moj izbor: Pug 207, Opel corsa, Ford fiesta, ako moze ova zadnji model,Clio, C3,Grande punto.
Ako ne prelazis puno kilometara benzinac 1.3 ili 1.4, ako vozis puno dizel. Ako to treba malo vece auto onda je po meni best by opel astra H.
Na kraju da ne zaboravim trazio bih malo duze ili dao malo vise para ali kupio auto koje je kupljeno ovdje.
dgL_

#55 Re: Koje gradsko auto?

Post by dgL_ »

lavic wrote:Ja sebi da kupujem takav auto ovo bi bio moj izbor: Pug 207, Opel corsa, Ford fiesta, ako moze ova zadnji model,Clio, C3,Grande punto.
Ako ne prelazis puno kilometara benzinac 1.3 ili 1.4, ako vozis puno dizel. Ako to treba malo vece auto onda je po meni best by opel astra H.
Na kraju da ne zaboravim trazio bih malo duze ili dao malo vise para ali kupio auto koje je kupljeno ovdje.
i po mogucnosti da ga je zena vozila... :lol: dole negdje u osjeku ili vlakovu...
lavic

#56 Re: Koje gradsko auto?

Post by lavic »

dgL_ wrote:
lavic wrote:Ja sebi da kupujem takav auto ovo bi bio moj izbor: Pug 207, Opel corsa, Ford fiesta, ako moze ova zadnji model,Clio, C3,Grande punto.
i po mogucnosti da ga je zena vozila... :lol: dole negdje u osjeku ili vlakovu...
Bas si simpatican :skoljka:
dgL_

#57 Re: Koje gradsko auto?

Post by dgL_ »

lavic wrote:
dgL_ wrote:
Bas si simpatican :skoljka:

svi mi kazu, TY 8) 8)
milojicabrzi

#58 Re: Koje gradsko auto?

Post by milojicabrzi »

dgL_ wrote:naravno da mislim, nije da mislim NEGO ZNAM! Pricas kaoda je standard kod njih i kod nas isti... kod njih auto od 7-8 ili 10 godina ne vrijedi prodaju ga i kupuju NOVA... a kod nas to auto pregazi jos 20 godina... prodaju ga upravo za tih 8 hiljada o kojim ti pricas... i ta auta i sa svim tim kilometrima odgovorno tvrdim imaju bolje trapove po njihovim ulicama nego Dacie Ilidzanskog makadama sa 70.000 km... da ne govorim o servisima koji su radjeni kod njih istom tom audiju i da ne govorim o kvalitetama goriva,ulja i svih drugih stvari. Kazem zivjeli vi meni, kupujte DACIE EXTRA GRADSKI AUTIC... samo ih bas nesto i nevidjam po Sarajevu barem. Mora da su svi ljudi "bošnje"... razmisli malo pa javi sta mislis sto je to tako ? LP
Da, naravno, odrzavaju, sacuvaju, paze i to poklone tebi za tricavih 4000 eur, sve sa Milka cokoladom za sretan put :D :D

Da se razumijemo, vozim skoro nov auto, prvi sam vlasnik, nisam neki fan Dacie niti vozim taj auto, cisto sam naveo kao primjer, te ti slobodno mogu reći da lupaš gluposti, bez ljutnje :-D
dgL_

#59 Re: Koje gradsko auto?

Post by dgL_ »

milojicabrzi wrote:
dgL_ wrote:naravno da mislim, nije da mislim NEGO ZNAM! Pricas kaoda je standard kod njih i kod nas isti... kod njih auto od 7-8 ili 10 godina ne vrijedi prodaju ga i kupuju NOVA... a kod nas to auto pregazi jos 20 godina... prodaju ga upravo za tih 8 hiljada o kojim ti pricas... i ta auta i sa svim tim kilometrima odgovorno tvrdim imaju bolje trapove po njihovim ulicama nego Dacie Ilidzanskog makadama sa 70.000 km... da ne govorim o servisima koji su radjeni kod njih istom tom audiju i da ne govorim o kvalitetama goriva,ulja i svih drugih stvari. Kazem zivjeli vi meni, kupujte DACIE EXTRA GRADSKI AUTIC... samo ih bas nesto i nevidjam po Sarajevu barem. Mora da su svi ljudi "bošnje"... razmisli malo pa javi sta mislis sto je to tako ? LP
Da, naravno, odrzavaju, sacuvaju, paze i to poklone tebi za tricavih 4000 eur, sve sa Milka cokoladom za sretan put :D :D

Da se razumijemo, vozim skoro nov auto, prvi sam vlasnik, nisam neki fan Dacie niti vozim taj auto, cisto sam naveo kao primjer, te ti slobodno mogu reći da lupaš gluposti, bez ljutnje :-D

dobro pasice, smao ti vozaj auto nov :) LP zivio
Better Man

#60 Re: Koje gradsko auto?

Post by Better Man »

dgL_ wrote:
milojicabrzi wrote:
dgL_ wrote:znas kakvog audija A3 mozes da uzmes za ove pare... nekih 8.000 KM otprilike...

da je i sa svojih 250.000 km troduplo bolji od svake dacie koja je presla 50.000 ...
Zar stvarno misliš da za 8 000 KM, što je oko 1/5 ili 20-ak % novonabavne cijene vozila (da ne računamo carine, poreze i sl.), možeš dobiti auto sa kojim ćeš se sretno navozati i bez ulaganja...

Bosanska pamet je čudo jedno, znači budala je onaj što u Štutgartu plati 25 000 EUR za novog Audija a ti pametan, za 8 000 kupio auto k'o lampa :)

Da ne govorim o tome da se radi o autu iz više klase, kod kojeg nema dijela ispod 100 KM, samo brisači koštaju malo bogatstvo, a ti ga uzeo u periodu, kad malo po malo svaki mjesec nešto treba da otkazuje.

Za 10 000 KM, se može kupiti Dacia, stara 4-5 godina, koja nije došla ni do 1/5 svog efikasnog eksploatacionog vijeka.

Dobro je auto za gradske uvjete, prilično pouzdana motorizacija, trapovi, ne treba biti kompleksaš :-D

naravno da mislim, nije da mislim NEGO ZNAM! ;) Pricas kaoda je standard kod njih i kod nas isti... kod njih auto od 7-8 ili 10 godina ne vrijedi prodaju ga i kupuju NOVA... a kod nas to auto pregazi jos 20 godina... prodaju ga upravo za tih 8 hiljada o kojim ti pricas... i ta auta i sa svim tim kilometrima odgovorno tvrdim imaju bolje trapove po njihovim ulicama nego Dacie Ilidzanskog makadama sa 70.000 km... da ne govorim o servisima koji su radjeni kod njih istom tom audiju i da ne govorim o kvalitetama goriva,ulja i svih drugih stvari. Kazem zivjeli vi meni, kupujte DACIE EXTRA GRADSKI AUTIC... samo ih bas nesto i nevidjam po Sarajevu barem. Mora da su svi ljudi "bošnje"... razmisli malo pa javi sta mislis sto je to tako ? LP
Ako ti vjeruješ da je taj Audi kojeg kupiš vani sa par stotina hiljada KM na satu u tip top stanju, e onda si stvarno naivan i takve kao ti je najlakše prevariti i uvaliti im krš. Čitao sam priču jednog lika iz Zagreba i kako je kupio auto koje je bilo staro 1-2 godine i sve je bilo tip top, da bi nakon mjesec dana počeli da mu se dešavaju problemi s autom. Nakon dužeg vremena u jednom servisu su mu ustanovili problem i pitali ga ko mu je prodao auto, jer bi ga voljeli zaposliti. Ustanovljeno je da je auto imao totalku nakon koje je auto popravljeno i dobro ušminkano kako bi se nekom naivnom prodalo.
Ridjobrki

#61 Re: Koje gradsko auto?

Post by Ridjobrki »

De da se definiše pojam gradskog auta, živi bili, dok još nismo došli do šlepera i tenkova.
citroen xm

#62 Re: Koje gradsko auto?

Post by citroen xm »

@DGL
Šefe, da si se ti nagledao malo više auta iz inostranstva i njemačkog održavanja istih ne bi pričao priču koju sada prosipaš. 250000 je 250000 pa taman da je vožen po aerodromskoj pisti a čuvan u staklenom zvonu. Ali vama je svima najbitnija značka na haubi.

Sandero se za 9000 KM kupuje sa kilometražom do 50000 i 5 godina starosti jer im cijene padaju brzo. Ali uhvatili ste se Dačije, nije jedina. Kao što neki nabrojaše, za taj novac je širok izbor gradskih auta od proizvođača sa ozbiljnom reputacijom.
basicm

#63 Re: Koje gradsko auto?

Post by basicm »

Ne znam, ali gradsko auto bi kod mene obavezno bio benzinac, nekih 1.0-1.2 zapremine. Razlika u potrosnji sa dizelom ne bi trebala biti velika, a odrzavanje je definitvno jeftinije.
gtc

#64 Re: Koje gradsko auto?

Post by gtc »

basicm wrote:Ne znam, ali gradsko auto bi kod mene obavezno bio benzinac, nekih 1.0-1.2 zapremine. Razlika u potrosnji sa dizelom ne bi trebala biti velika, a odrzavanje je definitvno jeftinije.
Vjeruj mi razlika je ogromna :/
Ti mali benzinci trose skoro pa duplo vise goriva od dizela, jer cesto se voze na vecem broju okretaja zbog nedostatka snage. Ne bi mi vjerovao, ali ja znam jedan auto 1.2 motor 2011 godiste sa prosjecnom potrosnjom od 8.6l. Cinjenica jeste da ga ljudi voze tako da i trosi, ali cesto i kada se vozi normalno potrosnja je jos uvijek visoka.
On svakako uzima polovno auto, a benzinca vecinom ljudi uzimaju jer je u startu jeftiniji po 4-5000km. Njemu ce razlika sada biti manja od 1000km, a to ce mu se vratiti vrlo brzo.
Ridjobrki

#65 Re: Koje gradsko auto?

Post by Ridjobrki »

gtc wrote:
basicm wrote:Ne znam, ali gradsko auto bi kod mene obavezno bio benzinac, nekih 1.0-1.2 zapremine. Razlika u potrosnji sa dizelom ne bi trebala biti velika, a odrzavanje je definitvno jeftinije.
Vjeruj mi razlika je ogromna :/
Ti mali benzinci trose skoro pa duplo vise goriva od dizela, jer cesto se voze na vecem broju okretaja zbog nedostatka snage. Ne bi mi vjerovao, ali ja znam jedan auto 1.2 motor 2011 godiste sa prosjecnom potrosnjom od 8.6l. Cinjenica jeste da ga ljudi voze tako da i trosi, ali cesto i kada se vozi normalno potrosnja je jos uvijek visoka.
On svakako uzima polovno auto, a benzinca vecinom ljudi uzimaju jer je u startu jeftiniji po 4-5000km. Njemu ce razlika sada biti manja od 1000km, a to ce mu se vratiti vrlo brzo.
Ti benzinci su za plovidbe nekom srednjom brzinom - za sve ispod i iznad dragi dizel malkice veće zapremine motora.

Nešto od ovih opela sa onim 1.3 dizelom a i 1.7 i 1.9 su dobra rješenja.
probook

#66 Re: Koje gradsko auto?

Post by probook »

Joj kada mi neko napise "moze to auto 1 000 000" preci! Ne sekiram se ja za motor ni 1%, zn da moze ali sta je sa gomilom drugih dijelova: zmajac, turbina, ventili, senzori, dizne, amortizeri, trapovi, qrcevi i palcevi da ne nabrajam vise.
Ridjobrki

#67 Re: Koje gradsko auto?

Post by Ridjobrki »

probook wrote:Joj kada mi neko napise "moze to auto 1 000 000" preci! Ne sekiram se ja za motor ni 1%, zn da moze ali sta je sa gomilom drugih dijelova: zmajac, turbina, ventili, senzori, dizne, amortizeri, trapovi, qrcevi i palcevi da ne nabrajam vise.
Ne može to, mora se sve to mijenjati ponekad.
530i

#68 Re: Koje gradsko auto?

Post by 530i »

probook wrote:Joj kada mi neko napise "moze to auto 1 000 000" preci! Ne sekiram se ja za motor ni 1%, zn da moze ali sta je sa gomilom drugih dijelova: zmajac, turbina, ventili, senzori, dizne, amortizeri, trapovi, qrcevi i palcevi da ne nabrajam vise.
Bilo koje novo auto ima najbolje šanse za dugovječnost...
mayab

#69 Re: Koje gradsko auto?

Post by mayab »

dgL_

#70 Re: Koje gradsko auto?

Post by dgL_ »

moze zamjena za bilo sta, fino covjek nhapiso,samo da se kutarise govneta ;)

EDIT.

GOWNETA... LOL!
Last edited by dgL_ on 09/04/2015 23:07, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#71 Re: Koje gradsko auto?

Post by Ridjobrki »

dgL_ wrote:
I još mu prvi izbor Alfa 147, zna čoek. :D
dgL_

#72 Re: Koje gradsko auto?

Post by dgL_ »

Ridjobrki wrote:
dgL_ wrote:
I još mu prvi izbor Alfa 147, zna čoek. :D
i swi serwisi uradjeni... hahahahah :))

pa na nekom autu malo boljeg proizvodjaca se do 100.000 ne rade nikakvi servisi osim promjere ulja i filtera... :))
530i

#73 Re: Koje gradsko auto?

Post by 530i »

dgL_ wrote:

EDIT.

GOWNETA... LOL!
Ma, prepao se, porasla cijena nafte za jedan dolar danas... :oops:
citroen xm

#74 Re: Koje gradsko auto?

Post by citroen xm »

dgL_ wrote: i swi serwisi uradjeni... hahahahah :))

pa na nekom autu malo boljeg proizvodjaca se do 100.000 ne rade nikakvi servisi osim promjere ulja i filtera... :))
Kad već zapinješ, na nekima se lanci mijenjaju prije 100 000. Toliko o boljim proizvođačima.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#75 Re: Koje gradsko auto?

Post by konektovan »

citroen xm wrote:
dgL_ wrote: i swi serwisi uradjeni... hahahahah :))

Kad već zapinješ, na nekima se lanci mijenjaju prije 100 000. Toliko o boljim proizvođačima.
dgL_ pise k'o memo golf sestica,a nije memo?! :mrgreen:
Post Reply