da pamtis wrote:podrska i sve najbolje u buducem radu, ustvari vec odavno kao svoj podpis na jednom forumu koristim vasu stranicu "
http://www.zamislisrbiju.org/ " pozdrav "bik koji sjedi" znam da vam nije nimalo lahko. zanima me sta BiH srbi misle o "vama" u mom (forum) gradu niste nimalo dobro dosli (isto ko i ja)?
mediatori ja mislim da bi ovaj topik trebo na vrh stranice sta vi kazete?prvi put da imamo nesto ovako.........
"Da pamtis",
hvala ti na podrsci, vidim da si me upamtio sa b92.net foruma, kao Bika koji sedi...i tada si mi pruzio podrsku, koja mi je zaista mnogo znacila!
I upamtio sam tvoju pricu o stradanju!
Posto su me banovali (ocigledno sam kao i moj prijatelj Pera, bio suvise iskren za pojedine forumase, sada tamo pisem kao "Hacijanda", promovisuci nenasilje, i podsecajuci ostale da se NE SMEJU i NE MOGU zaboraviti zlocini koje je narod kome pripadam pocinio prvenstveno Vama, ali i u Hrvatskoj i na Kosovu! Uostalom, sve ono sto cinim kao urednik
http://www.zamislisrbiju.org
2.
"Praznina", osecam u tvojim recima bes i bol.
Ali shvati da ste svi vi iz Bosne zrtve politike koja je kreirana u srbiji, i koju je srpska vecina realizovala, kroz ZLOCINE sirom B&H!
I, moras shvatiti da si i ako si Srbin/Srpkinja iz Bosne, i ti zrtva zlocinacke politike rezirane iz Beograda (milosevic, seselj...), a da su zlocinci na drugim stranama posledica pojave SRPSKIH monstruma!
Jer milosevic se pojavio jos daleke '87. kao lider u srbiji...i nahuskao pekosvojih kriminalaca srbe u drugim republikama da pokrenu rat!
Rekcija na njegovu pojavu je bio tudjman u hrvatskoj, ali dve godine kasnije!
Moramo razlikovati uzrocno-posledicne veze!
Ne kaze se dzabe, SPIRALA nasilja!
I zato je neophodno da prvo vi u Bosni, iz sva tri naroda, koji zivite jedni pored drugih, uspostavite prijateljske, komsijske veze!
I da oprostite jedni drugima.
Znam da je to bolan proces!
Ali je zbog vase sadasnjosti, i buducnosti vase dece, to neminovno uciniti!
Ne moze se zaboraviti, ali se moze oprostiti!
Sto se tice nas iz Srbije, verujte da nama tek predstoji Sizifov posao da podsetimo vecinu da snosi KOLEKTIVNU odgovornost za sve ono sto su propatili i Bosnjaci i Srbi i Hrvati u B&H! Jer ste vi svi zajedno ztrve politike koja je kreirana i vodjena iz beograda!
Ja ne mogu mrzeti narod kojem po rodjenju pripadam!
Ljude delim na dobre i lose!
Ali, kao covek imam osecaj krivice za sve ono sto sam video u dokumentima, na fotografijama, audio i video zapisima, ekshumirana tela 640 zrtava prilikom posete koomemoraciji u Srebrenici...!
I, naravno da se zbog toga stidim! Jer su to pocinili pripadnici naroda kome pripadam! I, to je najmanje sto mogu uciniti, i zahtevati to isto od mojih sunarodnika iz srbije!
Verujte, kao sto zamisljam neku lepu, umivenu, demokratsku Srbiju, isto tako mastam o lepom, civilizovanom, demokratskom Balkanu!
Zato sam ovaj topic tako i nazvao.
A zajednicki zivot, svih nas na Balkanu, ne samo sto je moguc, vec je i neizbezan! Da bismo svi zajedno, postali deo velike evropske zajednice naroda!
A, ispunjavanje preduslova zavisi najvise od nas samih!
Prijateljski pozdrav,
Imagine Serbia