Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
prog321

#51 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by prog321 »

agnostic_front wrote:A jeste i vi napali na momka. Pa ovaj ga upitao za njegovu priču, on mu ispričao i ovaj što je pitao stavio na svoj FB page (očigledno popularan). Pa nije se on lično javio na pomozi.ba da mu skupe pare. Ne kontam toliku negativnost.
Lik trazi sadaku da bi ostao u najzaostalijem dijelu USA dok u isto vrijeme predstavlja BiH kao da je crna rupa svemira.
Naravno da ćemo da se sprdamo sa njim.
Ja mu ne bih ni dao da se vrati u BiH :-D
vade_mecum

#52 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by vade_mecum »

prog321 wrote:
agnostic_front wrote:A jeste i vi napali na momka. Pa ovaj ga upitao za njegovu priču, on mu ispričao i ovaj što je pitao stavio na svoj FB page (očigledno popularan). Pa nije se on lično javio na pomozi.ba da mu skupe pare. Ne kontam toliku negativnost.
Lik trazi sadaku da bi ostao u najzaostalijem dijelu USA dok u isto vrijeme predstavlja BiH kao da je crna rupa svemira.
pa ne bih bas nazvao New York najzaostalijim dijelom US of A.
Cherry-Cherry

#53 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Cherry-Cherry »

Prpa.ba wrote:Jos ljudi odbijaju pojmiti cinjenicu da zivimo u europskoj vukojebini koja se svake godine priblizava africkim standardima. :mrgreen:
:(
Al ipak smo Evropa. :zoka: Zamisli kakav je tek crnjak u Obali Slonovače, Afganistanu, Čadu... :mrgreen:
Ridjobrki

#54 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Ridjobrki »

@agnostic_front je upravu, malo nam promiče fakat da je ustvari postavljač teme izdramatizirao stvar.

Ovaj Dino je samo htio posao koji bi mu omogućio da ostane u USA, lik koji je prenio priču prenio ju je kao hiljadu drugih priča koje prenosi na stranici, dok su DanskiBošnjaci osjetili projekciju paničnog straha od ideje povratka u Bosnu.
prog321

#55 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by prog321 »

vade_mecum wrote: pa ne bih bas nazvao New York najzaostalijim dijelom US of A.
Ja sam razumio da je bio na studiranju u Missouri u.
Riba mu je iz NY.
agnostic_front

#56 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by agnostic_front »

prog321 wrote:
Prvo, objavljeno je Humans of New York, ne zna se uopšte da li živi u Missouriju više.

Drugo, najzaostaliji dio SAD-a je dosta ozbiljna kvalifikacija, ali pošto te pamtim kao mrzitelja SAD-a sa pdf politika, neću se uopšte upuštati u raspravu oko toga.

Treće, ne pita te niko, da li bi ti nekome nešto dao.

I ja nisam nigdje vidio da on predstavlja BiH kao rupu, nego da hoće da ostane u SAD-u.
vade_mecum

#57 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by vade_mecum »

prog321 wrote:
vade_mecum wrote: pa ne bih bas nazvao New York najzaostalijim dijelom US of A.
Ja sam razumio da je bio na studiranju u Missouri u.
Riba mu je iz NY.
Blog je HONY pa bih rekao da zivi u NY. tj. zivio.
Šveđanin

#58 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Šveđanin »

prog321 wrote:Tek sad vidjeh da je tip studirao u Missouri'ju :lol:
To je južni dio Amerike gdje braća spavaju sa sestrama i krezubi moroni ne znaju brojat do 50.
Jelde?

Sta kazu, sta jos ima u tom Misuriju?
Sephora

#59 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Sephora »

Svaki problem ima rjesenje - pa i ovaj njegov...sve je pitanje vremena..
prog321

#60 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by prog321 »

Riba mu odselila u nyc. On potrčao tamo za pickom.
Šta je nejasno?
Uostalom 80% nyc je prljavije od 80% BiH.
Nije imao potrebu da nas prestavlja kao da rat jos traje. :-D .
razonoda

#61 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by razonoda »

ne mislim da je problem. Momak je zavrsio studije, kao takav dobar je i Bosni.
razonoda

#62 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by razonoda »

prog321 wrote:Riba mu odselila u nyc. On potrčao tamo za pickom.
Šta je nejasno?
Uostalom 80% nyc je prljavije od 80% BiH.
Nije imao potrebu da nas prestavlja kao da rat jos traje. :-D .
Na ulicama Sarajeva jos traje rat -djukci protiv naroda. Ne zna se izhod.
Cherry-Cherry

#63 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Cherry-Cherry »

Ovo uopšte nije nerješiv problem. Samo je stvar u tome, koliko su emocije sa njene strane jake.
Juliuscezar

#64 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Juliuscezar »

Sta se prep'o ko da cemo mu odmah pusku u ruke, necemo bar za sedmicu dvije.
Vitezanin

#65 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Vitezanin »

prog321 wrote:

Gdje je pogriješio? I nije rekao tako nego da u BiH nema dovoljno mogućnosti. Zar to nije istina?
Tito_i_Partija

#66 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Tito_i_Partija »

Pitam se da li je Zviz i DanskiBosnjaci jedan te isti tip. Kakve teme otvaraju i jedan i drugi, mora da su makar bliza rodbina.
SSemir

#67 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by SSemir »

DanskiBosnjaci wrote:If I could, I just want to tell her that I love her.”
pa majku mu dino postoji facebook, viber, skype, whatsup...ne znas se nimalo snaci. nije ni cudo sto nisi posao dobio. ha ja
SSemir

#68 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by SSemir »

e moj dino, i ja placem sto sam u bosni kad god se probudim ujutro. mogu misliti kako je njemu, kad je osjetio par godina zivota van ove vukojebine..

samo, lijepa je Gohe
Sephora

#69 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Sephora »

Dino, Dino... bit ce to sve ok aBd... !!!!
It_is_a_Leclerc

#70 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Igrom slučaja sam upoznat sa pričom. Momak je došao u Bosnu prije četiri-pet dana, tako da se bojim da je kasno malo, ali prateći komentare na stranici Humans of New York, gdje su se već neki imigracijski advokati uključili u priču i ponudili da mu pomognu, da će on uskoro nazad kod svoje djevojke.

Vidim, Bošnje nisu upoznate sa konceptom "Humans of..." što je otprilike i očekivano s obzirom da mi, kao narod, skoro ništa ne znamo, al' smo zato spremni da svakom držimo predavanje i da se svakom smijemo. Cijeli projekat "Humans of.." je izuzetno popularna planetarna platforma na kojoj se predstavljaju životne priče običnih ljudi koje autor, administrator, fotograf, kako god hoćete, sretne na ulici. Tako je vjerovatno sreo i ovog momka, upitao ga da mu nešto ispriča, i ovaj je ispričao. Tako ti ide, i ovakvih i sličnih priča je milion, pogotovo u gradu kakav je NYC. Nikog on nije ganjao da mu ispriča.

Drugo, priča je stvarno tužna, i zaslužuje pažnju. Da ste je vidjeli u nekoj američkoj seriji o ljubavi Johna i Meg cmihali bi do jutra, kako je to sve divno i krasno, al' kad je u pitanju neko iz BiH ko je, za razliku od pojedinaca, svojim znanjem i sposobnošću dogurao i do studija u SAD-u, odmah bošnjački kompleksi izbijaju na uši, pa lika ovdje izvrgavate podsmijehu i ruglu. A to da "sramoti BIH" izjavom da u BiH nema perspektive za mlade ljude je zaista besprizorno. Ljudi, sebe lažete, ako mislite da čovjek ne govori istinu.

Momku puno sreće. Nadam se da će sve dobro završiti i da će otići u Ameriku kod svoje cure. :thumbup:
Last edited by It_is_a_Leclerc on 05/04/2015 23:03, edited 1 time in total.
natt

#71 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by natt »

Meni je tuzno. Nasli su se, vole se, zele ostati zajedno. Rastavlja ih glupost na koju nijedno ne mogu uticati.
Vitezanin

#72 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Vitezanin »

It_is_a_Leclerc wrote:Igrom slučaja sam upoznat sa pričom. Momak je došao u Bosnu prije četiri-pet dana, tako da se bojim da je kasno malo, ali prateći komentare na stranici Humans of New York, gdje su se već neki imigracijski advokati uključili u priču i ponudili da mu pomognu, da će on uskoro nazad kod svoje djevojke.

Vidim, Bošnje nisu upoznate sa konceptom "Humans of..." što je otprilike i očekivano s obzirom da mi, kao narod, skoro ništa ne znamo, al' smo zato spremni da svakom držimo predavanje i da se svakom smijemo. Cijeli projekat "Humans of.." je izuzetno planetarna platforma na kojoj se predstavljaju životne priče običnih ljudi koje autor, administrator, fotograf, kako god hoćete, sretne na ulici. Tako je vjerovatno sreo i ovog momka, upitao ga da mu nešto ispriča, i ovaj je ispričao. Tako ti ide, i ovakvih i sličnih priča je milion, pogotovo u gradu kakav je NYC. Nikog on nije ganjao da mu ispriča.

Drugo, priča je stvarno tužna, i zaslužuje pažnju. Da ste je vidjeli u nekoj američkoj seriji o ljubavi Johna i Meg cmihali bi do jutra, kako je to sve divno i krasno, al' kad je u pitanju neko iz BiH ko je, za razliku od pojedinaca, svojim znanjem i sposobnošću dogurao i do studija u SAD-u, odmah bošnjački kompleksi izbijaju na uši, pa lika ovdje izvrgavate podsmijehu i ruglu. A to da "sramoti BIH" izjavom da u BiH nema perspektive za mlade ljude je zaista besprizorno. Ljudi, sebe lažete, ako mislite da čovjek ne govori istinu.

Momku puno sreće. Nadam se da će sve dobro završiti i da će otići u Ameriku kod svoje cure. :thumbup:

:thumbup: :thumbup:
Sephora

#73 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Sephora »

natt wrote:Meni je tuzno. Nasli su se, vole se, zele ostati zajedno. Rastavlja ih glupost na koju nijedno ne mogu uticati.
Oni koji se vole i spoje se opet - bez obzira na situaciju - Ljubav sve prepreke rusi!
natt

#74 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by natt »

Sephora wrote:
natt wrote:Meni je tuzno. Nasli su se, vole se, zele ostati zajedno. Rastavlja ih glupost na koju nijedno ne mogu uticati.
Oni koji se vole i spoje se opet - bez obzira na situaciju - Ljubav sve prepreke rusi!
Ne uvijek, nekad se sklop okolnosti naklati na ledja. :)
p206

#75 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by p206 »

ako je djevojka prava i ako ga voli otiće sa njim u Sibir ako treba... sve ostalo je predstava za javnost

ali pošto se odselila iz zajedničkog stana, vidi se da od te ljubavi i brige za njim nema ništa

pardon my French ali ovo je sve bullshit obični
Post Reply