Posudivanje svega i svačega(-:

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Jack Be Nimble

#51 Re: Posudjivanje svega i svašta (-:

Post by Jack Be Nimble »

Nedostaje mi mahala :sad:
kurty

#52 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:

Post by kurty »

mudrac2 wrote:
kurty wrote:Kad smo kod toga... Nekad u oktobru, betonirao nesto... Ja, par jerana i majstor... Radili vazdan i oko pet popodne mi zafalise tri vrece cementa... Nedelja, trazim brojeve da mi neko "otkljuca" radnju, kad komsija preko ograde...
"izvini sto prisluskujem... Meni ostalo nedavno par vreca cementa, a slucajno sam cuo da ti treba... Pa hajde prenesi pa vrati kad ti bude usput..."

Mjera od komsiluka
to je čist račun, vratit ćeš mu. Al kad uzmeš nečiju mašinu, pa je pregriješ i onako hinjaka vratiš dok još nije stala......
ih jerane...
od oca mi ostala dva aparata za varenje
komsija, majstor, se navadio pa svaki dan eto ga po jedan aparat.. i tako cetri mjeseca...
kontam, unistit ce ih i prodam ih ja oba... kad eto ti njega po aparat... objasnim mu da sma prodao, a on ce "pa s cim cu sad raditi"...
dvije iskrine busilice, jedna brusilica, biciklo, lotre one od ukupno 6 metara... sve mi se tako unistilo, posudjujuci
mudrac2

#53 Re: Posudivanje svega i svašta (-:

Post by mudrac2 »

o tome ja pričam, sad tebi valja opet odvajati da sebi kupiš.
insomnia78

#54 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:

Post by insomnia78 »

Sephora wrote:
Bluemore wrote:nekad nije lose ni posuditi kakav pravopis i gramatiku makar na trenutak
Posudjivanje svega i svacega :oops:
Evo nadoh temu takoder

http://forum.klix.ba/posudivanje-novca- ... l#p8297075 , i jos puno puta se spominje "posudivanje"... i na google takoder..Ako mozes mi reci kako je pravilno reci, ako vec znas..reci !

Hvala
PosuĐivanje je pravilno
Nego, ni ovo ti "svega i svasta" nije u redu
Treba svega i svačega
:lol: :lol:
Sephora

#55 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:

Post by Sephora »

insomnia78 wrote:
Sephora wrote:
Bluemore wrote:nekad nije lose ni posuditi kakav pravopis i gramatiku makar na trenutak
Posudjivanje svega i svacega :oops:
Evo nadoh temu takoder

http://forum.klix.ba/posudivanje-novca- ... l#p8297075 , i jos puno puta se spominje "posudivanje"... i na google takoder..Ako mozes mi reci kako je pravilno reci, ako vec znas..reci !

Hvala
PosuĐivanje je pravilno
Nego, ni ovo ti "svega i svasta" nije u redu
Treba svega i svačega
:lol: :lol:
De vise, odlucite se sta je pravilno a sta ne, pa mi javite ! :D :D
razonoda

#56 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:

Post by razonoda »

kurty wrote:
mudrac2 wrote:
kurty wrote:Kad smo kod toga... Nekad u oktobru, betonirao nesto... Ja, par jerana i majstor... Radili vazdan i oko pet popodne mi zafalise tri vrece cementa... Nedelja, trazim brojeve da mi neko "otkljuca" radnju, kad komsija preko ograde...
"izvini sto prisluskujem... Meni ostalo nedavno par vreca cementa, a slucajno sam cuo da ti treba... Pa hajde prenesi pa vrati kad ti bude usput..."

Mjera od komsiluka
to je čist račun, vratit ćeš mu. Al kad uzmeš nečiju mašinu, pa je pregriješ i onako hinjaka vratiš dok još nije stala......
ih jerane...
od oca mi ostala dva aparata za varenje
komsija, majstor, se navadio pa svaki dan eto ga po jedan aparat.. i tako cetri mjeseca...
kontam, unistit ce ih i prodam ih ja oba... kad eto ti njega po aparat... objasnim mu da sma prodao, a on ce "pa s cim cu sad raditi"...
dvije iskrine busilice, jedna brusilica, biciklo, lotre one od ukupno 6 metara... sve mi se tako unistilo, posudjujuci
:lol: Salji adresu, ako mi sta zafali da dodjem. :-)
kurty

#57 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:

Post by kurty »

razonoda wrote: :lol: Salji adresu, ako mi sta zafali da dodjem. :-)
imas na pdf auto i broj moba :lol: :lol: :lol:
ne trazi navedeno gore i mjesalicu... mjesalica je napravila kuca i kuca, i dok semeni vratila, otisao remen, i jos par "stvarcica" :lol: :lol: :lol: :lol:
razonoda

#58 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:

Post by razonoda »

kurty wrote:
razonoda wrote: :lol: Salji adresu, ako mi sta zafali da dodjem. :-)
imas na pdf auto i broj moba :lol: :lol: :lol:
ne trazi navedeno gore i mjesalicu... mjesalica je napravila kuca i kuca, i dok semeni vratila, otisao remen, i jos par "stvarcica" :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: Ma nista to --treba mi kuca na mjesec dana . Dolazim na godisnji. Vratiti cu ti u istom stanju. :-D
m_l

#59 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:

Post by m_l »

MedenoSrce wrote:Nit mi je problem posuditi nit mi je problem reci ako mislim kako je neko bezobrazan. Tražiti mi je uvijek bio problem čak i kad mi samo pomoći treba.
Soljica šećera, kafe, brašna se u mojoj mahali uvijek razmjenjivala i ne vidim u tome nikakav problem ipak ti je komšija prva osoba pored ukućana.
P308 wrote:Sa 99%, samo dobar dan. Za ovih 1% ako se sretnemo negdje, stanemo popricamo par minuta i to je to :D .
Samo jedna komisinica nam dodje u stan (ali vrlo rijetko ), i ta ista komsinica svakih malo pozvoni i da tanjir sa kolacima, tortama i tako....kaze pravila pa se sjetila. To bude s vrata, ne ulazi. Kad je posudjivala nesto (a to je bilo mozda 5 puta za 10 godina :D ) obavezno bi isti dan vratila.
Mahala vs. haustor, a mozda i grijesim. :mrgreen:

Zivjela oboje, i dok neko ovako pise osjetim adete jednog i drugog komsiluka.

Licno, sve sto mogu pomoci i posuditi drugima - bujrum, al' ne volim kukati, i bez velike bas bas potrebe ne trazim nista od bilo koga.
arslanbey

#60 Re: Posudivanje svega i svačega(-:

Post by arslanbey »

Sto se tice tog posudjivanja,nemam iskustva.Ali jedna komsinica je znala ostaviti dijete po citav dan kod moje mame,svaki dan tako....niti je zvala da pita jel dijete sta jelo? :zzzz: moja mama je naravno davala dijetetu da jede sto i nama,ali nebi svako to,i posao roditelja je da brine o tome :shock:
Sephora

#61 Re: Posudivanje svega i svačega(-:

Post by Sephora »

arslanbey wrote:Sto se tice tog posudjivanja,nemam iskustva.Ali jedna komsinica je znala ostaviti dijete po citav dan kod moje mame,svaki dan tako....niti je zvala da pita jel dijete sta jelo? :zzzz: moja mama je naravno davala dijetetu da jede sto i nama,ali nebi svako to,i posao roditelja je da brine o tome :shock:
Svasta!
topcam
Vozim: uzbrdo

#62 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:

Post by topcam »

m_l wrote:
MedenoSrce wrote:Nit mi je problem posuditi nit mi je problem reci ako mislim kako je neko bezobrazan. Tražiti mi je uvijek bio problem čak i kad mi samo pomoći treba.
Soljica šećera, kafe, brašna se u mojoj mahali uvijek razmjenjivala i ne vidim u tome nikakav problem ipak ti je komšija prva osoba pored ukućana.
P308 wrote:Sa 99%, samo dobar dan. Za ovih 1% ako se sretnemo negdje, stanemo popricamo par minuta i to je to :D .
Samo jedna komisinica nam dodje u stan (ali vrlo rijetko ), i ta ista komsinica svakih malo pozvoni i da tanjir sa kolacima, tortama i tako....kaze pravila pa se sjetila. To bude s vrata, ne ulazi. Kad je posudjivala nesto (a to je bilo mozda 5 puta za 10 godina :D ) obavezno bi isti dan vratila.
Mahala vs. haustor, a mozda i grijesim. :mrgreen:

Zivjela oboje, i dok neko ovako pise osjetim adete jednog i drugog komsiluka.

Licno, sve sto mogu pomoci i posuditi drugima - bujrum, al' ne volim kukati, i bez velike bas bas potrebe ne trazim nista od bilo koga.
Razlika je kad je komsija iza ograde ili kad vas dijeli plafon/pod.
Tesla10

#63 Re: Posudivanje svega i svačega(-:

Post by Tesla10 »

Nikad nisam začine posuđivao, ali jesam druge stvari. Ne na dugi vremenski period naravno.
Sherpica

#64 Re: Posudivanje svega i svačega(-:

Post by Sherpica »

Jeste li ikada dozivjeli da vam se trazi auto na posudbu? Ja upravo jesam :-) Dobro,ok, moze,komsije smo jelte,onako usputno upitam gdje ce,misleci mora do apoteke ne dao Bog ili nesto takvoga aliiiiiii
-Do Banja Luke eto me sutra kuci!
A ima svoje auto.
:angry:
_thedude

#65 Re: Posudivanje svega i svačega(-:

Post by _thedude »

Sherpica wrote:Jeste li ikada dozivjeli da vam se trazi auto na posudbu? Ja upravo jesam :-) Dobro,ok, moze,komsije smo jelte,onako usputno upitam gdje ce,misleci mora do apoteke ne dao Bog ili nesto takvoga aliiiiiii
A ima svoje auto.
Dobar komso !!!
Sephora

#66 Re: Posudivanje svega i svačega(-:

Post by Sephora »

Sherpica wrote:Jeste li ikada dozivjeli da vam se trazi auto na posudbu? Ja upravo jesam :-) Dobro,ok, moze,komsije smo jelte,onako usputno upitam gdje ce,misleci mora do apoteke ne dao Bog ili nesto takvoga aliiiiiii
A ima svoje auto.
Pa jesi li mu postavila pitanje, zasto posuduje od tebe auto,kad vec ima svoje? Sta je problem?

Jesam posudivala sam kolegicama sa posla auto..a i one meni svoje takoder, jer moje bilo u servisu..
Sherpica

#67 Re: Posudivanje svega i svačega(-:

Post by Sherpica »

Sephora wrote:
A ima svoje auto.
Pa jesi li mu postavila pitanje, zasto posuduje od tebe auto,kad vec ima svoje? Sta je problem?

Jesam posudivala sam kolegicama sa posla auto..a i one meni svoje takoder, jer moje bilo u servisu..

Ne znam ni sama sve je bilo brzo a u rodu smo pa se izgleda podrazumjeva da moze i na Mars mojim autom :? :evil:
Sephora

#68 Re: Posudivanje svega i svačega(-:

Post by Sephora »

Sherpica wrote:
Sephora wrote:
A ima svoje auto.

Ne znam ni sama sve je bilo brzo a u rodu smo pa se izgleda podrazumjeva da moze i na Mars mojim autom :? :evil:
Mozda nije siguran sa svojim stici do odredene destinacije...
agnostic_front

#69 Re: Posudivanje svega i svačega(-:

Post by agnostic_front »

Gdje si se školovala?
Post Reply