Posudivanje svega i svačega(-:
- Jack Be Nimble
#51 Re: Posudjivanje svega i svašta (-:
Nedostaje mi mahala 
- kurty
#52 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:
ih jerane...mudrac2 wrote:to je čist račun, vratit ćeš mu. Al kad uzmeš nečiju mašinu, pa je pregriješ i onako hinjaka vratiš dok još nije stala......kurty wrote:Kad smo kod toga... Nekad u oktobru, betonirao nesto... Ja, par jerana i majstor... Radili vazdan i oko pet popodne mi zafalise tri vrece cementa... Nedelja, trazim brojeve da mi neko "otkljuca" radnju, kad komsija preko ograde...
"izvini sto prisluskujem... Meni ostalo nedavno par vreca cementa, a slucajno sam cuo da ti treba... Pa hajde prenesi pa vrati kad ti bude usput..."
Mjera od komsiluka
od oca mi ostala dva aparata za varenje
komsija, majstor, se navadio pa svaki dan eto ga po jedan aparat.. i tako cetri mjeseca...
kontam, unistit ce ih i prodam ih ja oba... kad eto ti njega po aparat... objasnim mu da sma prodao, a on ce "pa s cim cu sad raditi"...
dvije iskrine busilice, jedna brusilica, biciklo, lotre one od ukupno 6 metara... sve mi se tako unistilo, posudjujuci
-
mudrac2
#53 Re: Posudivanje svega i svašta (-:
o tome ja pričam, sad tebi valja opet odvajati da sebi kupiš.
- insomnia78
#54 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:
PosuĐivanje je pravilnoSephora wrote:Evo nadoh temu takoderBluemore wrote:nekad nije lose ni posuditi kakav pravopis i gramatiku makar na trenutak
Posudjivanje svega i svacega
http://forum.klix.ba/posudivanje-novca- ... l#p8297075 , i jos puno puta se spominje "posudivanje"... i na google takoder..Ako mozes mi reci kako je pravilno reci, ako vec znas..reci !
Hvala
Nego, ni ovo ti "svega i svasta" nije u redu
Treba svega i svačega
- Sephora
#55 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:
De vise, odlucite se sta je pravilno a sta ne, pa mi javite !insomnia78 wrote:PosuĐivanje je pravilnoSephora wrote:Evo nadoh temu takoderBluemore wrote:nekad nije lose ni posuditi kakav pravopis i gramatiku makar na trenutak
Posudjivanje svega i svacega
http://forum.klix.ba/posudivanje-novca- ... l#p8297075 , i jos puno puta se spominje "posudivanje"... i na google takoder..Ako mozes mi reci kako je pravilno reci, ako vec znas..reci !
Hvala
Nego, ni ovo ti "svega i svasta" nije u redu
Treba svega i svačega
![]()
-
razonoda
#56 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:
kurty wrote:ih jerane...mudrac2 wrote:to je čist račun, vratit ćeš mu. Al kad uzmeš nečiju mašinu, pa je pregriješ i onako hinjaka vratiš dok još nije stala......kurty wrote:Kad smo kod toga... Nekad u oktobru, betonirao nesto... Ja, par jerana i majstor... Radili vazdan i oko pet popodne mi zafalise tri vrece cementa... Nedelja, trazim brojeve da mi neko "otkljuca" radnju, kad komsija preko ograde...
"izvini sto prisluskujem... Meni ostalo nedavno par vreca cementa, a slucajno sam cuo da ti treba... Pa hajde prenesi pa vrati kad ti bude usput..."
Mjera od komsiluka
od oca mi ostala dva aparata za varenje
komsija, majstor, se navadio pa svaki dan eto ga po jedan aparat.. i tako cetri mjeseca...
kontam, unistit ce ih i prodam ih ja oba... kad eto ti njega po aparat... objasnim mu da sma prodao, a on ce "pa s cim cu sad raditi"...
dvije iskrine busilice, jedna brusilica, biciklo, lotre one od ukupno 6 metara... sve mi se tako unistilo, posudjujuci
- kurty
#57 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:
imas na pdf auto i broj mobarazonoda wrote:Salji adresu, ako mi sta zafali da dodjem.
ne trazi navedeno gore i mjesalicu... mjesalica je napravila kuca i kuca, i dok semeni vratila, otisao remen, i jos par "stvarcica"
-
razonoda
#58 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:
kurty wrote:imas na pdf auto i broj mobarazonoda wrote:Salji adresu, ako mi sta zafali da dodjem.
![]()
![]()
![]()
ne trazi navedeno gore i mjesalicu... mjesalica je napravila kuca i kuca, i dok semeni vratila, otisao remen, i jos par "stvarcica"![]()
![]()
![]()
-
m_l
#59 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:
MedenoSrce wrote:Nit mi je problem posuditi nit mi je problem reci ako mislim kako je neko bezobrazan. Tražiti mi je uvijek bio problem čak i kad mi samo pomoći treba.
Soljica šećera, kafe, brašna se u mojoj mahali uvijek razmjenjivala i ne vidim u tome nikakav problem ipak ti je komšija prva osoba pored ukućana.
Mahala vs. haustor, a mozda i grijesim.P308 wrote:Sa 99%, samo dobar dan. Za ovih 1% ako se sretnemo negdje, stanemo popricamo par minuta i to je to.
Samo jedna komisinica nam dodje u stan (ali vrlo rijetko ), i ta ista komsinica svakih malo pozvoni i da tanjir sa kolacima, tortama i tako....kaze pravila pa se sjetila. To bude s vrata, ne ulazi. Kad je posudjivala nesto (a to je bilo mozda 5 puta za 10 godina) obavezno bi isti dan vratila.
Zivjela oboje, i dok neko ovako pise osjetim adete jednog i drugog komsiluka.
Licno, sve sto mogu pomoci i posuditi drugima - bujrum, al' ne volim kukati, i bez velike bas bas potrebe ne trazim nista od bilo koga.
-
arslanbey
#60 Re: Posudivanje svega i svačega(-:
Sto se tice tog posudjivanja,nemam iskustva.Ali jedna komsinica je znala ostaviti dijete po citav dan kod moje mame,svaki dan tako....niti je zvala da pita jel dijete sta jelo?
moja mama je naravno davala dijetetu da jede sto i nama,ali nebi svako to,i posao roditelja je da brine o tome 
- Sephora
#61 Re: Posudivanje svega i svačega(-:
Svasta!arslanbey wrote:Sto se tice tog posudjivanja,nemam iskustva.Ali jedna komsinica je znala ostaviti dijete po citav dan kod moje mame,svaki dan tako....niti je zvala da pita jel dijete sta jelo?moja mama je naravno davala dijetetu da jede sto i nama,ali nebi svako to,i posao roditelja je da brine o tome
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#62 Re: Posuđivanje svega i svašta (-:
Razlika je kad je komsija iza ograde ili kad vas dijeli plafon/pod.m_l wrote:MedenoSrce wrote:Nit mi je problem posuditi nit mi je problem reci ako mislim kako je neko bezobrazan. Tražiti mi je uvijek bio problem čak i kad mi samo pomoći treba.
Soljica šećera, kafe, brašna se u mojoj mahali uvijek razmjenjivala i ne vidim u tome nikakav problem ipak ti je komšija prva osoba pored ukućana.
Mahala vs. haustor, a mozda i grijesim.P308 wrote:Sa 99%, samo dobar dan. Za ovih 1% ako se sretnemo negdje, stanemo popricamo par minuta i to je to.
Samo jedna komisinica nam dodje u stan (ali vrlo rijetko ), i ta ista komsinica svakih malo pozvoni i da tanjir sa kolacima, tortama i tako....kaze pravila pa se sjetila. To bude s vrata, ne ulazi. Kad je posudjivala nesto (a to je bilo mozda 5 puta za 10 godina) obavezno bi isti dan vratila.
![]()
Zivjela oboje, i dok neko ovako pise osjetim adete jednog i drugog komsiluka.
Licno, sve sto mogu pomoci i posuditi drugima - bujrum, al' ne volim kukati, i bez velike bas bas potrebe ne trazim nista od bilo koga.
- Tesla10
#63 Re: Posudivanje svega i svačega(-:
Nikad nisam začine posuđivao, ali jesam druge stvari. Ne na dugi vremenski period naravno.
- Sherpica
#64 Re: Posudivanje svega i svačega(-:
Jeste li ikada dozivjeli da vam se trazi auto na posudbu? Ja upravo jesam
Dobro,ok, moze,komsije smo jelte,onako usputno upitam gdje ce,misleci mora do apoteke ne dao Bog ili nesto takvoga aliiiiiii
-Do Banja Luke eto me sutra kuci!
A ima svoje auto.

A ima svoje auto.
-
_thedude
#65 Re: Posudivanje svega i svačega(-:
Dobar komso !!!Sherpica wrote:Jeste li ikada dozivjeli da vam se trazi auto na posudbu? Ja upravo jesamDobro,ok, moze,komsije smo jelte,onako usputno upitam gdje ce,misleci mora do apoteke ne dao Bog ili nesto takvoga aliiiiiii
A ima svoje auto.
- Sephora
#66 Re: Posudivanje svega i svačega(-:
Pa jesi li mu postavila pitanje, zasto posuduje od tebe auto,kad vec ima svoje? Sta je problem?Sherpica wrote:Jeste li ikada dozivjeli da vam se trazi auto na posudbu? Ja upravo jesamDobro,ok, moze,komsije smo jelte,onako usputno upitam gdje ce,misleci mora do apoteke ne dao Bog ili nesto takvoga aliiiiiii
A ima svoje auto.
Jesam posudivala sam kolegicama sa posla auto..a i one meni svoje takoder, jer moje bilo u servisu..
- Sherpica
#67 Re: Posudivanje svega i svačega(-:
Sephora wrote:Pa jesi li mu postavila pitanje, zasto posuduje od tebe auto,kad vec ima svoje? Sta je problem?Sherpica wrote:Jeste li ikada dozivjeli da vam se trazi auto na posudbu? Ja upravo jesamDobro,ok, moze,komsije smo jelte,onako usputno upitam gdje ce,misleci mora do apoteke ne dao Bog ili nesto takvoga aliiiiiii
A ima svoje auto.
Jesam posudivala sam kolegicama sa posla auto..a i one meni svoje takoder, jer moje bilo u servisu..
Ne znam ni sama sve je bilo brzo a u rodu smo pa se izgleda podrazumjeva da moze i na Mars mojim autom
- Sephora
#68 Re: Posudivanje svega i svačega(-:
Mozda nije siguran sa svojim stici do odredene destinacije...Sherpica wrote:Sephora wrote:Pa jesi li mu postavila pitanje, zasto posuduje od tebe auto,kad vec ima svoje? Sta je problem?Sherpica wrote:Jeste li ikada dozivjeli da vam se trazi auto na posudbu? Ja upravo jesamDobro,ok, moze,komsije smo jelte,onako usputno upitam gdje ce,misleci mora do apoteke ne dao Bog ili nesto takvoga aliiiiiii
A ima svoje auto.
Ne znam ni sama sve je bilo brzo a u rodu smo pa se izgleda podrazumjeva da moze i na Mars mojim autom![]()
- agnostic_front
#69 Re: Posudivanje svega i svačega(-:
Gdje si se školovala?