Paraliza u snu
- Cornholio_
#51 Re: Paraliza u snu
Cini mi se da najmanje nauke ima u njemu samo sam trailer gledao ali hajde, lakse je covjeku kad nije jedini. 
-
seid_19TDI
#52 Re: Paraliza u snu
Ne znam state me spasilo dali je zenidba ili sto sam promjenio nacin spavanja.sunceKOtepsija wrote:zenidba te spasilaseid_19TDI wrote:Zanimljiva tema da se i ja uključim. Meni se dešavalo dok se nisam oženio kada bih spavao na leđima ili stomaku prekrštenih nogu, tada bi "sanjao" da me nešto za noge vuče i sjedi na meni, nebih mogao glasa ispustiti niti tjelom mrdnuti jednostavno bih se gušio. To mi se dešavalo samo kada bih spavao na leđima ili stomaku prekrštenih nogu. Od kada sam se oženio spavam na boku ili stomaku bez da noge prekrstim to mi se više ne dešava. Dali je u pitanju psiha ili nešto drugo ne znam. Ali je osjećaj jebeno gadan tko nije doživio pojma nema.
-
Hadzi Lojo
#53 Re: Paraliza u snu
Opce je poznato da se grcevi u nogama javljaju u toku sna zbog nedovoljnog kretanja, medjutim ovima sto dozivljavaju paralizu i razne vizije bi preporucio kakvog dobrog neuro psihijatra, mislim da imate ozbiljnih problema i ne trazite na forumu lijeka.
- diason
#54 Re: Paraliza u snu
Opce je poznato da se ne javljaju grcevi u nogama u paralizi u snu, bez obzira kako dalje ovo ljudi nazvali.Ako nisi dozivio istu stvar, a izgleda da nisi, tesko da mozes komentarisati.Ja necu nista dalje reci, jesu li sejtani, djavoli, bolest, pogresan polozaj pri spavanju ili bilo sta drugo.Jedino sto mogu reci je ne dao Bog nikom takvo iskustvo, sta god bilo.Ja imam neko svoje misljenje koje ne bi iznosio na forumu, jer ljudi su postali veoma pokvareni, vole ismijavati, ogovarati, spacijalno ova nova garnitura na klixu, a to mi ne treba u votazi.Hadzi Lojo wrote:Opce je poznato da se grcevi u nogama javljaju u toku sna zbog nedovoljnog kretanja, medjutim ovima sto dozivljavaju paralizu i razne vizije bi preporucio kakvog dobrog neuro psihijatra, mislim da imate ozbiljnih problema i ne trazite na forumu lijeka.
- LonelyWolf
#55 Re: Paraliza u snu
Mene su bili ubijedili da mi treba hodza i to najvise radi ove apnee. Posto je supruga insistirala rekao sam da nadje koga hoce uz uslov da ja necu nigdje da idem nego da taj hodza dodje meni kuci.
Nije dosao jedan nego dvojica, valjda da me ovaj drugi moze drzati kad drama krene. Uvodni razgovor, objasnim simptome, klimaju oni glavom kao to je to.
Pocela seansa, treba da se stoji na nogama, ucio nesto 2 puna sata i nista.
Zakljucak: Za poznate zdravstvene probleme traziti ljekara a ne hodzu. Za te psihosomatske probleme malo pokusati i ignorisati, meni kad se desi apnea samo se sjetim sta je u pitanju i brzo prestane.
Nije dosao jedan nego dvojica, valjda da me ovaj drugi moze drzati kad drama krene. Uvodni razgovor, objasnim simptome, klimaju oni glavom kao to je to.
Zakljucak: Za poznate zdravstvene probleme traziti ljekara a ne hodzu. Za te psihosomatske probleme malo pokusati i ignorisati, meni kad se desi apnea samo se sjetim sta je u pitanju i brzo prestane.
- Cornholio_
#56 Re: Paraliza u snu
LonelyWolf wrote:Mene su bili ubijedili da mi treba hodza i to najvise radi ove apnee. Posto je supruga insistirala rekao sam da nadje koga hoce uz uslov da ja necu nigdje da idem nego da taj hodza dodje meni kuci.

Halali, nisam mogao da odolim
- LonelyWolf
#57 Re: Paraliza u snu
Ma i meni je sve to bio cirkus od pocetka ali eto, uradio sam to da bih skinuo tu pricu sa dnevnog reda. Znas zene kakve su kad se cega dobavezu.
- Cornholio_
#58 Re: Paraliza u snu
Znam, da nisi uradio trebali bi ti i jedan i drugi i treci 
- Kal El
#59 Re: Paraliza u snu
Ovo sa gušenjem se i meni dešavalo, nimalo lijep osjećaj,a meni se dešavalo baš kad zaspim,pa se probudim istog trena bez zrakakaranana wrote:ne. ali da ne otvaram novu temu grcevi u snu su normalni? ujutro se probudim, noge me bole samo tako i tek tada se sjetim da sam imao grc.
i desi mi se da se pocnem gusiti, najcesce kada mi je jastuk malo podignut kad zaspem gledajuci tv. kao da sam zaboravio disati pa se probudim i jedno minutu dolazim do zraka. sta je to? apnea?
-
seid_19TDI
#60 Re: Paraliza u snu
Dali je ženidba ili promjenjen način spavanja ne znam.sunceKOtepsija wrote:zenidba te spasilaseid_19TDI wrote:Zanimljiva tema da se i ja uključim. Meni se dešavalo dok se nisam oženio kada bih spavao na leđima ili stomaku prekrštenih nogu, tada bi "sanjao" da me nešto za noge vuče i sjedi na meni, nebih mogao glasa ispustiti niti tjelom mrdnuti jednostavno bih se gušio. To mi se dešavalo samo kada bih spavao na leđima ili stomaku prekrštenih nogu. Od kada sam se oženio spavam na boku ili stomaku bez da noge prekrstim to mi se više ne dešava. Dali je u pitanju psiha ili nešto drugo ne znam. Ali je osjećaj jebeno gadan tko nije doživio pojma nema.