FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

Regres se isplacuje uz koristenje godisnjeg odmora i obavezan je ako firma posluje u plusu.
Warashii

#52 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Warashii »

_BataZiv_0809 wrote:Regres se isplacuje uz koristenje godisnjeg odmora i obavezan je ako firma posluje u plusu.
U stvarnosti je realnost mnogo drugačija, tj. kod privatnika. ;-) kad dobiješ godišnji ne pada ti na pamet da pitaš za regres, smatraš da ti je upala sjekira u med.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#53 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

Warashii wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Regres se isplacuje uz koristenje godisnjeg odmora i obavezan je ako firma posluje u plusu.
U stvarnosti je realnost mnogo drugačija, tj. kod privatnika. ;-) kad dobiješ godišnji ne pada ti na pamet da pitaš za regres, smatraš da ti je upala sjekira u med.
Znam druze iz prve ruke :roll:
detroit-mercy

#54 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by detroit-mercy »

Grover wrote:Kapitalizam je spasen. Stigao je Fadil..
Kaze lik koji lezi na socijali na Floridi i sanja o preseljenju na Kubu :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#55 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

Evo ga odmah moratorij doduše na 60 dana ali da se ne kaže kasnije Fadil obeć'o a ništa nije uradio

http://www.avaz.ba/clanak/171603/na-rok ... sluzbenika
VjecitiStudent

#56 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by VjecitiStudent »

60 dana, taman da nova vlast pripremi konkurse i kandidate.
Dugo je i izdržao, do jučer je spominjao samo moratorij, bez ovih 60 dana.
The BEN10

#57 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

VjecitiStudent wrote:60 dana, taman da nova vlast pripremi konkurse i kandidate.
Iskreno, i meni je ovo zasmetalo. 60 dana je ništa jarane!
Ono, jest da je neko dobro primijetio da će jazuk biti da se npr ne primaju najbolji studenti ETF-a u BHT i EP (mislim da ih je par desetina svake godine dobijalo stipendije) i mijenjaju penziće. I isto tako, generalno, npr. zlatni studenti iz generacija da ne mogu ostati na fakultetima kao asistenti. Ne bi trebalo trpati sve u isti koš...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#58 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

Spominjući BIH Telecom, nitko se, naravno, nije ni u šali sjetio iznijeti prijedlog da se uvedu javni natječaji u javna preduzeća, što znači da su opet i samo puki stranački plijen... :roll:
I da će tamo opet raditi bukvalno nepismeni kadrovi. U Poštama BIH, ako napišeš "Španjolska", (za neki prijem), gledaju u računar kao u svemirnski brod i kažu (ovo mi se desilo prije 10-ak dana), evo nema, imam Švedska, Španija, Švajcarska, ali Španjolske nemam.... Takve oni zapošljavaju i građani trpe, ako ništa gube žive, a plaćaju ih.
statixx

#59 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by statixx »

Taj moratorij se ne odnosi na zaposljavanje savjetnika, vozaca, pratioca i sl.

Vidim cavara doveo pet savjetnika. :bih:
ultima_palabra

#60 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ultima_palabra »

The BEN10 wrote:
VjecitiStudent wrote:60 dana, taman da nova vlast pripremi konkurse i kandidate.
Iskreno, i meni je ovo zasmetalo. 60 dana je ništa jarane!
Ono, jest da je neko dobro primijetio da će jazuk biti da se npr ne primaju najbolji studenti ETF-a u BHT i EP (mislim da ih je par desetina svake godine dobijalo stipendije) i mijenjaju penziće. I isto tako, generalno, npr. zlatni studenti iz generacija da ne mogu ostati na fakultetima kao asistenti. Ne bi trebalo trpati sve u isti koš...
Što bi bilo jazuk? Najbolji studenti ETF-a mogu naći posao kako hoće... velika grehota je od njih napraviti parazite na samom početku radnog vijeka.

Trebamo početi razmišljati van gabarita budžetske pijavice... ako Novalić bude prvi korak u tom smjeru, treba mu spomenik napraviti 2018.
madner

#61 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madner »

Zavisi koji je smjer. :D

Gdje bi se trebao zaposliti najbolji student ETFa iz energetike?
ultima_palabra

#62 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Zavisi koji je smjer. :D

U Edhemovoj vjetroelektrani :mrgreen:
al_akhisari

#63 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by al_akhisari »

...ako je suditi po biografiji i dosadašnjem radu, novog premijera, onda bi se moglo očekivati da isti bude ozbiljan i napravi "nešto"; jedan prijatelj je kratko vrijeme sarađivao sa g. novalićem i utisci su :thumbup: no, pošto smo naviknuti na nice talking, a iza toga bude malo ili ništa, o istom ću donijeti sud nakon što se pokaže u praksi; za sada, čovjeku treba dati vremena da pokaže da li zna i umije; od prethodnika (svih), teško da može biti gori :sad: meni lično, neće biti dovoljno da bude jednako ili manje loš od njih...očekujem da bude bolji
The BEN10

#64 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

Aferim! ;-)
Dodatak - zašto se ne bi najboljim studentima pružala prilika da zamijene bezidejne i letargične zaposlenike najvrednijih firmi? Osim ako tim firmama ne želimo unaprijed da propadnu? Pa dovoljno je zaposleno onih sa štelom koji će čitav radni vijek čekati kad će kraj radnog vremena - treba neko ko će raditi za 70-80% ostalih (misilm na kvalitativni dio posla).
sumirprimus

#65 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sumirprimus »

The BEN10 wrote:

Aferim! ;-)
Dodatak - zašto se ne bi najboljim studentima pružala prilika da zamijene bezidejne i letargične zaposlenike najvrednijih firmi? Osim ako tim firmama ne želimo unaprijed da propadnu? Pa dovoljno je zaposleno onih sa štelom koji će čitav radni vijek čekati kad će kraj radnog vremena - treba neko ko će raditi za 70-80% ostalih (misilm na kvalitativni dio posla).
a to su najbojli studenti? :D
kamen spoticanja

#66 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by kamen spoticanja »

ultima_palabra wrote:
Trebamo početi razmišljati van gabarita budžetske pijavice... ako Novalić bude prvi korak u tom smjeru, treba mu spomenik napraviti 2018.
to :thumbup:
onaj ko depopularizira budzet spomenik cu mu napraviti ja,vlastitim novcem
The BEN10

#67 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

sumirprimus wrote:
The BEN10 wrote:Dodatak - zašto se ne bi najboljim studentima pružala prilika da zamijene bezidejne i letargične zaposlenike najvrednijih firmi? Osim ako tim firmama ne želimo unaprijed da propadnu? Pa dovoljno je zaposleno onih sa štelom koji će čitav radni vijek čekati kad će kraj radnog vremena - treba neko ko će raditi za 70-80% ostalih (misilm na kvalitativni dio posla).
a to su najbojli studenti? :D
Mislio sam na stipendiste - Ei, BHT, Autoceste i EP koliko znam redovno stipendiraju najbolje studente. To je praksa još od prije rata. ;-)
VjecitiStudent

#68 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by VjecitiStudent »

kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote:
to :thumbup:
onaj ko depopularizira budzet spomenik cu mu napraviti ja,vlastitim novcem

Ima li još nešto za listu želja jutros?
Zadnje što će bilo koji premijer ispred SDA da uradi jeste rezanje grane na kojoj stranka sjedi.
Par decenija se kadrovi vrijedno zapošljavali, pa sad da se otpušta?

Sasvim sigurno će povećati PDV, gdje će najveći ceh platiti sirotinja, ko fol će pokušati nešto sa porezima na imovinu da bi se ublažio bijes zbog PDV-a, gdje će opet na kraju najviše najebat sirotinja, izmijenit će zakon o radu tako što će opet sačuvati državne službenike a još više obespraviti ostale i to će biti to.
Last edited by VjecitiStudent on 03/04/2015 10:11, edited 1 time in total.
sumirprimus

#69 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sumirprimus »

znam ja za stipendije,nego ovo da ce najboji radit za 70 80 posto ostalih..
niko ne radi za 70 80 % ostlaih...svako radi za sebe il za gazdu...
ultima_palabra

#70 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:znam ja za stipendije,nego ovo da ce najboji radit za 70 80 posto ostalih..
niko ne radi za 70 80 % ostlaih...svako radi za sebe il za gazdu...
Pa u tim velikim državnim firmama je oduvijek tako... što ne znači da tako treba ostati.
Warashii

#71 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Warashii »

VjecitiStudent wrote:Ima li još nešto liste želja jutros?
Zadnje što će bilo koji premijer ispred SDA da uradi jeste rezanje grane na kojoj stranka sjedi.

Sasvim sigurno će povećati PDV, gdje će najveći ceh platiti sirotinja, ko fol će pokušati nešto sa porezima na imovinu da bi se ublažio bijes zbog PDV-a, gdje će opet na kraju najviše najebat sirotinja i to će biti to.
Neka nam smanje cijene životnih troškova pa nek poveća stopu PDV-a :P.
Ko jbe sirotinju, sta iko od glavonja ima od sirotinje? Ne zaradjuje pa prema tome i ne troši. Sirotinja je najveći problem današnjeg svjetskog poretka.
sumirprimus

#72 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sumirprimus »

pa dok god se velike firme dijele po stranackom principu,a novalic je stranacki covjek,onda nema promejna.
elementarna logika?grijesim?
Banksy

#73 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Ima li još nešto za listu želja jutros?
Upravo tako.
Nevjerovatno je kako su ljudi naivni ... Bakir ga postavi za premijera, a onda se od njega očekuje da on ukine Bakira i njegov sistem koji ga je i doveo fotelju.
ultima_palabra

#74 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ultima_palabra »

Ne očekuje niko to, ali ako brod tone moraju početi nešto izbacivati sa njega.
Novak20

#75 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Novak20 »

The BEN10 wrote:

Aferim! ;-)
Ne bi vjerovao koliko je već najboljih studenata sa univerziteta Travnik, Doboj, Vitez i šta ti ja znam već zaposleno u najvrijednijim državnim firmama. To uglavnom i nisu studenti tehničkih fakulteta ali ima i takvih. O kvalitetu svršenih studenata govore podaci da za godinu ili manje mogu završiti ono što su prijeratni studenti, sada letargični i bezidejni neradnici studirali po 5 - 6 godina.

Ovi novi su puni ideja za nepovjerovat. Primljeni preko štele i već se obučavaju za buduće rukovodioce u firmama u kojima je tehnika nekada nešto značila.
Post Reply