Volio bi da cujem Vase komentare o Republici Srpskoj

gavrilo

Post by gavrilo »

St.Germain wrote:RS (u daljem znacenju narod koji je nastanjuje i predstavnici naroda) je nesto sto je tesko definisati, ali prije svega je vukojebina (samo zato sto ima iskljuciv naziv, zdravom umu-dovoljan argument). od civiliziranog svijeta odrodjena (skoro pa sve i jedan politicar i diplomata nema ulaska u EU). rijesena svakih moralnih skrupula (vidi negiranje ocitog i dokumentovanog zlocina i u slici i u rijeci i u ocevicima). rijesena humanog kao ideje (vidi pod iskljucivost). rijesena zdravog razuma (vidi pod Srebrenica i izvjestaj vlade RS). Rijesena zdrave percepcije svijeta (vidi pod Karadjic i Mladic). Iskljucivost do BOLA, skoro perverzno, naginje bolesti. Ima socijaldemkratu Dodika. Stranku koja vlada od zacetka postojanja i koja je sa slavnom JNA zapocela rat za oslobadjanje teritorije od civila. rupa. u svakom smislu. Postojanje RS-a je sramota za civilizaciju. od mracne sile okupirani dio Bosne i Hercegovine. Prica jos uvijek nema svoj kraj. Nesto takvo sto je utemeljeno na zlocinu ne moze dugo postojati. Kad tad ce postati dio civilizacije. samo ce to da dugo traje. mrak uma je jebena stvar
ma ja bolan... nek si ti prosvjecen, pametan, racionalan a mi u rs smo jbg obicni seljaci. 'ajde uskoro cu da kupim sljive pa ako 'oces da pecemo zajedno rakiju... zesci dernek.

... ah da zaboravih, ja sam iz rs... niza rasa za tebe

:x
JBT

Post by JBT »

Gavrilo, ako zivis u RS, ovo ti je zivotna sansa za dizanje revolucije. Imas sve preduslove. Samo ti srce treba. A kada startujes u RS-u garantujem ti da ces povuci cijelu BiH za sobom. A posto je BiH poznatija u svijetu sad vise nego je Kuba bila poznata u vrijeme Kastrove revulucije, imas veliku sansu da postanes internacionala. Novi CHE.
Frutek

Post by Frutek »

Gavrilo zar ti nisi u Svicarskoj :shock: :D
gavrilo

Post by gavrilo »

JBT wrote:Gavrilo, ako zivis u RS, ovo ti je zivotna sansa za dizanje revolucije. Imas sve preduslove. Samo ti srce treba. A kada startujes u RS-u garantujem ti da ces povuci cijelu BiH za sobom. A posto je BiH poznatija u svijetu sad vise nego je Kuba bila poznata u vrijeme Kastrove revulucije, imas veliku sansu da postanes internacionala. Novi CHE.
ma ako ja dignem revoluciju to ce biti radikalna promjena drustva... trockizam rulz
gavrilo

Post by gavrilo »

Frutek wrote:Gavrilo zar ti nisi u Svicarskoj :shock: :D
zivim, ali cesto sam u bih. u rs mi je kuca, familija i lijepe uspomene na rat.
Last edited by gavrilo on 16/04/2005 01:49, edited 1 time in total.
digger

Post by digger »

gavrilo wrote:zivim, ali cesto sam u bih. u rs su mi je kuca, familija i lijepe uspomene na rat.
Lijepe uspomene :?
gavrilo

Post by gavrilo »

digger wrote:
gavrilo wrote:zivim, ali cesto sam u bih. u rs su mi je kuca, familija i lijepe uspomene na rat.
Lijepe uspomene :?
prelijepe... :sad:
Monom

#58 nema nicega

Post by Monom »

dobro je dok sam u zabludi
dobro je dok se ne probudim!,
i vidim da je sve poruseno, popaljeno, unisteno, pokradeno..
ljepse je sanjati
nego se sam uvjeriti
da je bolje bilo spavati
nego ustati
u bilo koje doba noci.
nema rs-a
nema bosne
nema ni hercegovine
nema ni mene
nema ni tebe
nema ni njega
nema vise nicega
ostace bukve i jelike
na vjetru
na visinama
da cekaju na ljude.
stickitout

Post by stickitout »

Lijepo receno! progresivna, savremena poezija! Tacno u srce danasnjice....bravo majstore Monom, iskrene cestitke.
bosna forever

Post by bosna forever »

mgorann wrote:
Nenadv24 wrote:Molim te ostavi ovo nama jer u Srbiji imate važnijih problema.
Sta te boli patka sto ja zivim u Srbiji? to sto zivim u Srbije ne znaci da sam ovde rodjen i da cu ovde nastaviti ziviti.
a ostalima porucujem da se ne zajebavaju jer bi mogli dobiti po usima (ponovo)
Vidim da si pokupio par srbijanskih fora (ovdje se jos uvijek kaze "Boli te k****, a ne patka), i bas si se fino uklopio u novu sredinu (mada te jos uvijek jebe povremena ijekavica, ali i to ces vec vremenom savladati).
I to sto se prijetnji i zastrasivanja tice si lijepo naucio u novoj sredini, i siguran sam da si ponosan na to. E sad kada ti je sve fino i potaman, Alaha ti, svoj smrad i frustracije dijeli sa svojom bratijom (ja bih ti preporucio http://www.smrdiancaffe.com) a nas ostavi da se na miru prepucavamo, jer kod nas jos uvijek vazi ona "Ko se tuce, taj se voli".
Last edited by bosna forever on 16/04/2005 07:22, edited 1 time in total.
Toozla

Post by Toozla »

mgorann wrote:Sta te boli patka sto ja zivim u Srbiji? to sto zivim u Srbije ne znaci da sam ovde rodjen i da cu ovde nastaviti ziviti.
...ovo se rijetko desava na forumu....
...priznanje o pocinjenom genocidu bez imalo pokajanja...
:( :( :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Toozla wrote:
mgorann wrote:Sta te boli patka sto ja zivim u Srbiji? to sto zivim u Srbije ne znaci da sam ovde rodjen i da cu ovde nastaviti ziviti.
...ovo se rijetko desava na forumu....
...priznanje o pocinjenom genocidu bez imalo pokajanja...
:( :( :(
Takvi su ti ovi "neoljoticevci" Toozla...

@ mgoran:__ Kopirano iz dnevnog lista "POLITIKA"
Prenj

Post by Prenj »

Republika Srpska, kratki fakti

- 1991. Milosevic i Tudjman u Karadjordjevu dogovorili podjelu BiH
- 1992. Radovan Karadjic i SDS osnovali Republiku Srpsku
- 1992.-.1995 Drzavnost Republike Srpske produbljena i ucvrcena na krvi, zlocinu i genocidu. Preko 100,000 ubijenih i preko jedan milion protjeranih Bosnjaka, Hrvata i ostalih gradjana BiH sa podrucja pod kontrolom RS-a
- 1992. ljeto, sastanak Karadjica i Bobana u Gratzu, Austrija, gdje se dogovaraju o daljoj podjeli BiH
- 1995., Kumovima RS-a se pridruzio i Muhamed Sacirbegovic, koji daje pristanak da RS moze zadrzati svoje krsno ime
- 1995. Alija Izetbegovic izrazio neslaganje sa prijedlogom Richarda Holbrooke-a da se ukine zlocinacki SDS, jedan od stubova RS-a.
- 1998 Mirko Pejanovic ispred Srpskog Gradjanskog Vijeca pokrece inicijativu o proglasenju konstitutivnosti sva tri BH naroda na cijelom teritoriju BiH
- 2000. Ustavni sud BiH donosi odluku o konstitutivnosti sva tri naroda na cijeloj teritoriji BiH, cijom bi dosljednom primjenom na kraju nestalo i RS-a
- 2005. U Sarajevu je izabrano novo Gradsko vijece bez pripadnika i srpskog naroda (glasovima delegata SDA i SBiH), cime je unistena svaka nada da je politickim snagama koje su trenutno na vlasti uopste stalo do stvarne jednakosti sva tri BH naroda na cijelom teritoriju BiH
- 2005. Celnici HDZ i SDS proslavili izbor novog Gradskog vijeca Sarajeva i zakljucili dogovor o konacnoj podjeli BiH u Karadjordjevu, gdje su odlucili da sve to dokumentuju u filmu kojeg ce nazvati Karadjordjevo - svi nasi derneci

Zadnji dogadjaj je, za sada, samo fikcija.

Dragi glasaci stranaka SDA i SBiH, RS ce nastaviti da postoji jer ste i vi to trazili.
Last edited by Prenj on 16/04/2005 10:48, edited 1 time in total.
mrmot

Post by mrmot »

Vještačka tvorevina rS će biti garant nestabilnosti BiH i uvijek mogući povod za novi rat. Na to se igralo i na to će se igrati.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

@mgorann

Da se slučajno ne radi o istom liku kao sa RTS-ovog foruma samo tamo je bio drugačiji redoslijed riječi "gorannm" from Russia.
JBT

Post by JBT »

Garant je taj. Mora da su mu izjave, onako, progresivne, humane.
stickitout

Post by stickitout »

JBT wrote:Garant je taj. Mora da su mu izjave, onako, progresivne, humane.
A moguce je i djela.....
mgorann

Post by mgorann »

a lepo, lepo... :-D :D
JBT

Post by JBT »

Dapace.
Post Reply