Andora - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- diason
#51 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Džeko Ibišević
Lulić Višća
Bešić Pjanić
Zukanović Spahić Vranješ Mujdža
Objavljena prva postava, šta kažete?
Lulić Višća
Bešić Pjanić
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#52 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Postava za azila u Andori ako izgube.diason wrote:Džeko Ibišević
Lulić Višća
Bešić Pjanić
- p206
#53 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
previše igrača koji su zakucani na klupu u klubovima...ali bez 5-0 nek se ne vraćaju...jedan Kipar ih je dobio 5-0, pa i mi možemo.... i moramo zbog gol razlike
-
todd_smith
#54 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Ibisevic nije igrao u Stuttgartu ne sjecam se kad, ne znam sto onda za nas pocinje utakmicudiason wrote:Džeko Ibišević
Lulić Višća
Bešić Pjanić
Nadam se da nece biti standardna taktika gdje je Pjanic taj koji igra kljucni pas, jer on nije taj igrac.
Lulic tek od povrede svjez, ne znam sto mu se daje odmah od prve minute...
Ne znam moglo je bolje, volio bih vidjeti Djurica namanje 45 minuta, ali eto neka rade sta hoce
- cyprus
#55 Re: Andora - Bosna i Hercegovina

A sada kao što rekoh nešto i o timu Andore. Mi često netačno mnoge ekipe proglašavamo amaterskim, odnosno skoro sve one koje su slabije od nas. Međutim, kada se radi o reprezentaciji Andore, epitet amatera je u potpunosti korektan - većina njihovih igrača se ne bavi fudbalom profesionalno, tj. ne živi od njega, nego ima i svoj redovni posao. Obzirom na to, rezultati koje Andorci znaju ostvariti protiv timova čiji igrači zarađuju milione, mogu se smatrati itekako solidnim. Andorski roster se može podijeliti na dvije grupe: igrači koji igraju u prvenstvu Andore i oni koji su članovi klubova u nižim ligama Španije, a ima i jedan koji nastupa za francuski niželigaški tim. Tim Andore čine pretežno iskusni igrači, među kojima mnogi imaju preko 30 godina, a u zadnje vrijeme se vrlo sporo otvaraju vrata mlađim igračima, valjda zbog nedostatka kvalitete.
Andorska formacija bi na papiru trebala biti 4-2-3-1, a u praksi će to izgledati još zatvorenije, sa vjerovatno svim igračima iza lopte, odnosno eventualno jednim isturenim. Najjače što Andora u ovom trenutku može ponuditi su vjerovatno sljedeća imena:

Ferran Pol (GK) je 32-godišnji golman FC Andorre, za koju rekoh da trenutno igra u šestom rangu španskog fudbala. Iako se oko reprezentacije vrti već 15-tak godina, tek se prošle godine izborio za mjesto prvog golmana. Opšti utisak je da se do sad uopšte nije proslavio, a reprezentaciji kakva je Andora zaista treba pristojan golman. Nadajmo se da neće proraditi baš večeras. Na osnovu golova koje je primio, tek da se za njega može reći da je kralj svog peterca, a pogotovo ne kaznenog prostora. Zato se nadam da je Meša uvidio da treba više igrati na krila i ubačaje.
Jordi Rubio (DR) je desni bek ove reprezentacije. Nastupa u domaćem prvenstvu za UE Santa Colomu. Za A selekciju je debitovao kao 18-godišnjak 2006. godine. Debi je bio neslavan, obzirom da je Andora tada doživila poraz 7:0 od Hrvatske. U ovim kvalifikacija je standardan i prema onome što se moglo vidjeti, jedan od solidnijih u ekipi.
Marc Garcia (DL) je jedan od rijetkih andorskih fudbalera koji (bar trenutno) može zarađivati za život isključivo od fudbala. Ovaj lijevi bek nastupa u Terceri (četvrti rang španskog fudbala) za Rubi, klub koji ima teoretske šanse da za plasman u viši rang za sljedeću sezonu. Iako je rođen u Andori, čitavu dosadašnju karijeru je proveo igrajući za španske klubove. Prethodno je bio član Llagostere (današnjeg drugoligaša), ali se u njoj nije uspio nametnuti.
Emili Garcia (DC) je jedini andorski reprezentativac koji ne nastupa u domaćem prvenstvu ili u susjednoj Španiji, nego svoj hljeb zarađuje u Pennoisu - francuskom petoligašu. Ipak, i on je prije toga nastupa u nižim španskim ligama. Ima 26 godina i skoro 30 nastupa za A selekciju, tako da je evidentno da će on biti okosnica njene odbrane u budućnosti.
Ildefons Lima (DC) je 35-godišnji veteran, najpoznatiji igrač, prvo ime, kapiten i ikona andorskog fudbala. Iako je rođen u Barseloni, nastupa za andorsku reprezentaciju praktično od njenog nastanka - sudjelovao je u svim dosadašnjim kvalifikacijskim ciklusima. U vrlo bogatoj karijeri je izmeđšu ostalih bio član meksičke Pachuce, zatim Las Palmasa i Rayo Vallecana, a najdublji utisak je ostavio igrajući u Seriji B za Triestinu. Igra je i u najjačim ligama Grčke i Švicarske. Ukratko, imao je karijeru o kakvoj drugi andorski igrači mogu samo sanjati. Kako se njegova karijera približila svome kraju posljednjih godina, vratio se u matičnu Andoru, gdje danas nastupa za FC Santa Colomu. Pravi je kuriozitet da je on kao štoper daleko najbolji strijelac andorske selekciju u historiji. Postigao je devet golova, među kojima su i dva iz ovih kvalifikacija. Hladnokrvno je matirao iz penala golmane Velsa i Izraela. Ipak, obzirom na njegove godine, nedostatak brzine postaje sve očigledniji na terenu, tako da je to danas jedna od slabosti andorske odbrane, koju Ildefons nastoji kompenzirati svojim iskustvom.
Ako je Ildefons Lima najbolji fudbaler Andore u historiji, Marc Vales (DM) je njen igrač koji nastupa na najvišem nivou trenutno. Član je drugog tima Zaragoze (Zaragoza B), koja se takmiči u trećem rangu španskog fudbala. Ranije je bio član čak i Real Madrida, istina C ekipe. Obzirom da su mu tek 24 godine, Vales ima potencijal da u budućnosti postane lider ove reprezentacije. Obično nastupa kao zadnji vezni, ali u selekciji Andore to više djeluje kao da je dodatni štoper. U ovim kvalifikacijama je skrivio par golova, među kojima je najspektakularnije njegovo slanje po ćevape od strane kiparskog veznjaka Efrema.
Josep Ayala (DM) je još jedan dugogodišnji član ove reprezentacije. Ima 34 godine i 78 nastupa. Veći dio svoje karijere je proveo između FC Andorre i FC Santa Colome, ali trenutno nastupa za UE Santa Colomu. Njegov zadatak bi trebao biti da bude pokretač eventualnih kontranapada našeg protivnika.
Marcio Vieira (AM) je zapravo Portugalac, koji očigledno ima neke andorske korijene, tako da nastupa za ovu selekciju već nešto manje od decenije. Na početku karijere je nastupao u drugoj portugalskoj ligi, ali potom prelazi u španske amaterske niželigaše. Danas ima 30 godina i član je Atletica iz Monzona, sa kojim igra u španskoj Terceri. Već pet ciklusa je standardan član prve postave u reprezentaciji, ali ne može se pohvaliti nekim naročitim učinkom.
Cristian Martinez (MR) je jedan od mlađih u reprezentaciji, obzirom da mu je 25 godina. Može igrati i desno krilo i desnog beka, a njegova uloga će vjerovatno biti udvajanje našeg lijevog krila zajedno sa Jordi Rubiom. Od ove sezone je član FC Santa Colome, sa kojom je napravio historijski iskorak u Ligi prvaka - prolazak prvog pretkola. Za reprezentaciju je jednom pogodio - prije pet godina je savladao irskog golmana iz gužve, što je bio posljednji gol Andore prije suše koja je trajala sve do ovih kvalifikacija. Osim što je fudbaler, također je zaposlen kao učitelj.
Ivan Lorenzo (ML) je ofanzivac reprezentacije Andore i Mollerusse, člana katalonske prve, a španske pete lige. U klubu obično igra kao napadač, ali u reprezentaciji je stavljen na lijevo krilo i važan je igrač u tranziciji iz odbrane u kontra napad. On je izborio (ili bolje rečeno odglumio) oba penala koji su Andorci dobili u ovim kvalifikacijama, pa se nadam da je Meša skrenuo pažnju našim igračima na njega. Da stvar bude interesantnija, on je i skrivio jedan penal protiv Kipra. Tek u prošlim kvalifikacijama se ustalio u prvoj postavi selekcije.
Gabi Riera (FW) će vjerovatno biti najistureniji igrač Andore na terenu večeras. I on je u reprezentaciji duže od 10 godina, a o njegovoj efikasnosti najbolje govori podtatak da je za to vrijeme postigao svega jedan gol (istina Petru Čehu) - počasni u najvećem porazu ovog tima u historiji. Bilo je 8:1 u Liberecu protiv Češke 2005. godine. Tako ''udarna igra'' naših protivnika čeka pogodak već skoro jednu deceniju. Inače je automehaničar, a u slobodno vrijeme nastupa za FC Santa Colomu.
- Logovan
#56 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Ovo ti je dokaz koliki smo samo prosjek.todd_smith wrote:Ibisevic nije igrao u Stuttgartu ne sjecam se kad, ne znam sto onda za nas pocinje utakmicudiason wrote:Džeko Ibišević
Lulić Višća
Bešić Pjanić
Objavljena prva postava, šta kažete?![]()
Nadam se da nece biti standardna taktika gdje je Pjanic taj koji igra kljucni pas, jer on nije taj igrac.
Lulic tek od povrede svjez, ne znam sto mu se daje odmah od prve minute...
Ne znam moglo je bolje, volio bih vidjeti Djurica namanje 45 minuta, ali eto neka rade sta hoce
Ibišević u strašno lošoj formi, Lulić isto, Pjanić dosta opao, Višća niđe veze fudbaler, Vranješ isto, Mujdža stalno povrijeđen, Džeko u ovoj sezoni nije zabio ni 5 golova, Hajrović propao k'o kauč, itd.
- Edin H.
#57 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Ovo samo cyprus moze, napisati onoliki post o levatima 
- diason
#58 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Edin H. wrote:Ovo samo cyprus moze, napisati onoliki post o levatima
A fkt, ne bi ni oni o sebi ovako lijepo pisali.
cyprus
- Ludzak
#59 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Kad bi gledali ko nam sjedi na klupi ne bi onda imali igrača. Ovako nam je kako nam je. Mi smo mala država, daleko od nekog europskog kvaliteta. Vjerovatno je Ibiševića uvrstio u prvu postavi samo da kojim slučajem gol da i da mu vrati samopouzdanje. Pa čovjek nije gol dao godinu dana. Razumljivo od Baždarevića. Ako mu ne bude išlo, lahko ga je izmjeniti.
- MOSALJOZE
#60 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Ja sam iskreno priželjkivao Milana u napadu,ali očito da Meša ide na iskustvo.Kako god sretnoo
- Ludzak
#61 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Rahimić je bio jako važan na sredini terena. Doduše, nije uticao na razvaljivanje, ali jeste na odbranu, na sjeckanje lopti itd. Slično kao i Bešić, stim što je Bešić mlađi i agilniji od Rahimića.Logovan wrote:Eto Rahimić i Ibričić su bili bitni da nekoga razvališ.limeni wrote:mi vise nikoga necemo razvaliti jer nema misketa, nema rahimica, nema ibricica..nema ni onog starog ibisevica, mujdze, salihovica..
ocekujem 1-3 za nas golove daju dzeko 2x i zukanovic.Prvi je samo mogao "razvaljivati" protivničke napade, nije utjecao skoro pa nikako na našu igru u napadu. Drugi je karina. Šta je on toliko puno nešto uradio za reprezentaciju pa nam sad fol fali.
-
Azdaja
#62 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Ima li igdje na satelitu prenos?
edit: hvala momci!
edit: hvala momci!
Last edited by Azdaja on 28/03/2015 16:22, edited 1 time in total.
-
zrakomlat
#63 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Logičnije bi bilo da Đurić bude u prvoj postavi umjesto Ibiševića. Vedo mi je jedan od najdražih igrača od formiranja reprezentacije do danas, ali nema nikakve osnove da bude u prvoj postavi sada.diason wrote:Džeko Ibišević
Lulić Višća
Bešić Pjanić
- MOSALJOZE
#64 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
http://reprezentacija.ba/22270-saznajte ... i-izraelciAzdaja wrote:Ima li igdje na satelitu prenos?
Nadam se da će ti ovo pomoći
-
Iker C
#65 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Konačno utakmica sa protivnikom sa kojim se može igrati, nadam se da uz malo sreće možemo i pobjediti. Biće ovo vjerovatno ključna utakmica za peto mjesto u grupi.
- Šveđanin
#66 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Ko sve prenosi:

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#67 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Divi sto nas Rusi i Portugalci spijuniraju. Valjda zbog potencijalnog barazaŠveđanin wrote:Ko sve prenosi:
- cyprus
#68 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Pa ako su amateri, ne znači da su levatiEdin H. wrote:Ovo samo cyprus moze, napisati onoliki post o levatima
- cyprus
#69 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
I za kraj još prognoza... Mislim da ne treba očekivati ni zahtjevati neku silnu golijadu večeras... Ni neke jače reprezentacije od naše nisu u tome uspjele... Treba imati u vidu da se ovaj njihov stadion nalazi skoro na 1000 metara nadmorske visine, kao i da je riječ o umjetnoj travi... To nisu baš uslovi na koje su naši reprezentativci navikli... Ako dodamo i užasnu formu naših igrača, neko iživljavanje sa pet ili više golova mi ne djeluje baš izgledno...
Ipak, pobjeda na smije doći u pitanje, jer je sve drugo velika blamaža... Nadam se da Meša nije išao za Papetovom ignorancijom, te da je proučio bar osnovne karakteristike naše protivnika, jer ako budemo išli na ho-ruk uz filozofiju ''taaa će andorski levati'' bojim se da bi mogli imati neočekivanih problema... Andorci vole gužvu... Praktično mogu zabit jedino iz kakvog prekida, a nije im strano da pokušaju izborit penal... I u odbrani im je zgusnuto... Treba pokušavati igrat po stranama, da ih se što više razvuče, a golman im je zaista levat kada se radi o ubačajima u kazneni prostor... Nadam se da Meša to zna... Zbog toga sam mišljenja da je Đurić bio bolja opcija od Ibiševića... Ali eto, ako bude gusto, vjerovatno će uć u igru...
Prognoziram neki rezultat od 0-2... To bi realno bila mjera... Ako bude više - super...
Ipak, pobjeda na smije doći u pitanje, jer je sve drugo velika blamaža... Nadam se da Meša nije išao za Papetovom ignorancijom, te da je proučio bar osnovne karakteristike naše protivnika, jer ako budemo išli na ho-ruk uz filozofiju ''taaa će andorski levati'' bojim se da bi mogli imati neočekivanih problema... Andorci vole gužvu... Praktično mogu zabit jedino iz kakvog prekida, a nije im strano da pokušaju izborit penal... I u odbrani im je zgusnuto... Treba pokušavati igrat po stranama, da ih se što više razvuče, a golman im je zaista levat kada se radi o ubačajima u kazneni prostor... Nadam se da Meša to zna... Zbog toga sam mišljenja da je Đurić bio bolja opcija od Ibiševića... Ali eto, ako bude gusto, vjerovatno će uć u igru...
Prognoziram neki rezultat od 0-2... To bi realno bila mjera... Ako bude više - super...
-
golman
#70 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Lijepo si to sve rezimirao...cyprus wrote:I za kraj još prognoza... Mislim da ne treba očekivati ni zahtjevati neku silnu golijadu večeras... Ni neke jače reprezentacije od naše nisu u tome uspjele... Treba imati u vidu da se ovaj njihov stadion nalazi skoro na 1000 metara nadmorske visine, kao i da je riječ o umjetnoj travi... To nisu baš uslovi na koje su naši reprezentativci navikli... Ako dodamo i užasnu formu naših igrača, neko iživljavanje sa pet ili više golova mi ne djeluje baš izgledno...
moja prognoza....0:4
- Šibicar
#72 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
0-4+,prvo poluvrijeme 0-2.
- MyTao
#74 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Vedo ce zabit 3 gola veceras 
- House