Bolje mir u kući, nego rat. Ne bih se složila s ovim._BataZiv_0809 wrote:Razvod i ostanak u nefunkcionalnom braku. Izbor kao da biras izmedju kuge i kolere.MJAU - da wrote:
Bolje i razvedeni roditelji, nego debili, debilni, psihopate od roditelja koji se svađaju, pa i tuku pred djecom, pa im djeca izrastu u takve ličnosti da im nikad ne možeš pomoći. Takvih oko mene koliko hoćeš, neki čak i oboljeni u ranoj mladosti zbog svega što su slušali. Druga stvar, nikad, ama baš nikad ne možeš garantovati hoćeš li biti uz svoje dijete cijeli život, šta znaš šta se može tebi desiti.
Ako neko ne želi dijete, njegov izbor, njen izbor, ne moraju to nužno biti frustrirani karijeristi. Ja trenutno ne želim, a ako se predomislim, krenuću u jedan proces prilično težak, a zove se usvajanje. Kao žena savjetujem ženama da se dobro pripaze ovih muškaraca koji sa 30 ne žele dijete, jer se mogu predomisliti za 10 i više godina, što se dešava, a njoj zvona odzvonila.
Život i brak bez potomaka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- MJAU - da
#51 Re: Život i brak bez potomaka?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52 Re: Život i brak bez potomaka?
Jeste, ali dijete trpi u oba slucaja. Sto znaci da roditelji, cijim cejfom je to dijete nastalo, moraju u njegovom najboljem interesu da naidju medjusobne razmirice.MJAU - da wrote:
Bolje mir u kući, nego rat. Ne bih se složila s ovim.
-
sha_ba
#53 Re: Život i brak bez potomaka?
ama to sam shvatila... ali ucinilo mi se da poistovjecujes razvedene zene sa onima koje ne zele brak, muskarca, a zele djecu... nije bas zivot da mozemo da izaberemo kako i sta hocemo.._BataZiv_0809 wrote:Prije svega sam govorio o ljudima, dakle oba spola. Smatram da djetetu trebaju oba roditelja, a to uvjerenje je nastalo tako sto sam odrastao samo sa majkom i radi te cinjenice svasta nesto iskusio. Da je otac bio sa majkom i sa mnom, mnoge stvari bi mi bile lakse.sha_ba wrote:
podjoh ti isto pitanje postavit.... pises o zenama sto zele samo djecu a ne brak, argumentujes to sa cinjenicom da si cdijete razvedenih roditelja... cekaj, polako.... hajmo po redu bato ba
Ista jasnije?
i ipak mislim da je djetetu bolje sa jednim roditeljom ali da je ok, nego uz oba pa da vuce neke traume
- MJAU - da
#54 Re: Život i brak bez potomaka?
Jeste kad su normalni ljudi. Teško kad mržnja i prebacivanje krivice počne preobvladavati. Lijepo zamišljeno, praktično neizvodivo. Ima tu mnogo faktora.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#55 Re: Život i brak bez potomaka?
Ne poistovjecujem. Gluho bilo. Motivi ili uzroci su skroz drugi, ali su posljedice iste.sha_ba wrote:
ama to sam shvatila... ali ucinilo mi se da poistovjecujes razvedene zene sa onima koje ne zele brak, muskarca, a zele djecu... nije bas zivot da mozemo da izaberemo kako i sta hocemo..
i ipak mislim da je djetetu bolje sa jednim roditeljom ali da je ok, nego uz oba pa da vuce neke traume
Dijete svakako vuce traume, da li zbog kurslusa u kuci, da li zbog cinjenice da se razlikuje od ostale djece. Dobro sad je razvod omasovio, ali kad sam ja bio osnovac, bio sam jedino dijete razvedenih roditelja i to krio ko zmija noge.
Zamisli kako je kad te vrsnjaci pitaju sto samo mama dolazi na roditeljski i jesi li bio sa tatom na utakmici.
-
sha_ba
#56 Re: Život i brak bez potomaka?
daj ba bato... blizu smo godinama i vjeruj da nemam pojma kad mi je stari bio na roditeljskom.._BataZiv_0809 wrote:Ne poistovjecujem. Gluho bilo. Motivi ili uzroci su skroz drugi, ali su posljedice iste.sha_ba wrote:
ama to sam shvatila... ali ucinilo mi se da poistovjecujes razvedene zene sa onima koje ne zele brak, muskarca, a zele djecu... nije bas zivot da mozemo da izaberemo kako i sta hocemo..
Dijete svakako vuce traume, da li zbog kurslusa u kuci, da li zbog cinjenice da se razlikuje od ostale djece. Dobro sad je razvod omasovio, ali kad sam ja bio osnovac, bio sam jedino dijete razvedenih roditelja i to krio ko zmija noge.
Zamisli kako je kad te vrsnjaci pitaju sto samo mama dolazi na roditeljski i jesi li bio sa tatom na utakmici.
donekle se i mogu sloziti sa tobom veliki je utjecaj okoline, nazalost
- vivak
#57 Re: Život i brak bez potomaka?
_BataZiv_0809 wrote:Ne poistovjecujem. Gluho bilo. Motivi ili uzroci su skroz drugi, ali su posljedice iste.sha_ba wrote:
I ja sam ko i ti al kroz to proso glat,ne vucem nikakve traume odrasto s majkom stari bio u drugoj drzavi jedno vrjeme al uvjek u kontaktu,sa majkom ar u super odnosima,sad mislim da mi je bolje sto su se razveli nego da su zajedno ostali.Al to je do djeteta sve,imas djece koja se razbole za jednim roditeljem,za djete je bolje da je s majkom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#58 Re: Život i brak bez potomaka?
Shvatam i ja sad u ovim godinama da je to pravi potez. Njih oboje sad imaju brakove, a medjusobno su uvijek bili u dobrim odnosima.
I ne smatram da vucem ikakve traume, ali kad se sjetim tog perioda, znam da sam bio jako povucen i stidio se toga. A djeca znaju biti okrutna.
Toliko
I ne smatram da vucem ikakve traume, ali kad se sjetim tog perioda, znam da sam bio jako povucen i stidio se toga. A djeca znaju biti okrutna.
Toliko
- MJAU - da
#59 Re: Život i brak bez potomaka?
Tu si sebičniji/a, xy puta od bilo koje osobe koja ne želi djecu. Reci svojoj djeci da si ih napravio/rodila (što je prositeklo iz čiste fizičke potrebe i užitka) samo zato da bi neko o tebi starao. Sorry, ali tako sebične nisu ni životinje.colt wrote:Ti recimo razmišljaš samo danas, a šta će biti sutra ili za par decenija kad ostariš. Ostat ćeš sam bez igdje ikoga. Nema nista strašnije ostati sam i u mladosti a kamo li u starosti kad se ni na kog ne možeš osloniti . .Lucky Strike wrote:Otvaram ovu temu jer me zanima misljenje forumasa o ovom pitanju.![]()
Znači, da li se možete zamisliti u braku ako vas voljeni/na ne želi da ima djecu sa vama, odnosno ako ne zeli djecu nikada imati?
Znaci, ako mu / joj se djeca da tako kažem, "ne svidjaju" i gnusaju se od same pomisli da imaju potomke.
Takav sam i ja, ne volim jednostavno djecu i ne vidim uopste utemeljenost tvrdnje da nam je glavna osobina i cilj produzenje vrste.![]()
Ma kakvi, ja bih da uzivam u zivotu bez ikakvih obaveza, djeca su mi jednostavno pritisak i strasna obaveza i ne znam kako bih se snasao u ulozi oca.![]()
Iskreno receno, bojim se ocinstva i obaveza koje se dobijaju s tim.
Djeca su strasan teret, i valjalo bi svaki dan misliti o temi gdje je , s kim je , naravno i kad odraste, briga nikad nece prestati..
A valjalo bi jos dok su mali, mjenjati usrane pelene svaki dan, slusati plač, ako se razboli vodi doktoru, i milion slicnih obaveza.![]()
Ne znam jesam li uopsten svjestan ovoga sto govorim, ali meni se djeca trenutno ne svidjaju i ako mi je ova pamet, ne bih ih volio nikako imati.
Zelim pitati forumase da li bi pristali zivjeti u braku bez djece, i jesu li osobe koje tako razmisljaju uopce shvacene od strane okoline?
Jednostavno je , zaista.
NEMA DJECE, NEMA MUKE!![]()
Da cujem misljenja. Jel okej ostariti bez potomaka?
Uzdravlje!
-
colt
#60 Re: Život i brak bez potomaka?
Pročitaj malo između redova. Ne bi ti škodilo !!!MJAU - da wrote:Tu si sebičniji/a, xy puta od bilo koje osobe koja ne želi djecu. Reci svojoj djeci da si ih napravio/rodila (što je prositeklo iz čiste fizičke potrebe i užitka) samo zato da bi neko o tebi starao. Sorry, ali tako sebične nisu ni životinje.colt wrote:Ti recimo razmišljaš samo danas, a šta će biti sutra ili za par decenija kad ostariš. Ostat ćeš sam bez igdje ikoga. Nema nista strašnije ostati sam i u mladosti a kamo li u starosti kad se ni na kog ne možeš osloniti . .Lucky Strike wrote:Otvaram ovu temu jer me zanima misljenje forumasa o ovom pitanju.![]()
Znači, da li se možete zamisliti u braku ako vas voljeni/na ne želi da ima djecu sa vama, odnosno ako ne zeli djecu nikada imati?
Znaci, ako mu / joj se djeca da tako kažem, "ne svidjaju" i gnusaju se od same pomisli da imaju potomke.
Takav sam i ja, ne volim jednostavno djecu i ne vidim uopste utemeljenost tvrdnje da nam je glavna osobina i cilj produzenje vrste.![]()
Ma kakvi, ja bih da uzivam u zivotu bez ikakvih obaveza, djeca su mi jednostavno pritisak i strasna obaveza i ne znam kako bih se snasao u ulozi oca.![]()
Iskreno receno, bojim se ocinstva i obaveza koje se dobijaju s tim.
Djeca su strasan teret, i valjalo bi svaki dan misliti o temi gdje je , s kim je , naravno i kad odraste, briga nikad nece prestati..
A valjalo bi jos dok su mali, mjenjati usrane pelene svaki dan, slusati plač, ako se razboli vodi doktoru, i milion slicnih obaveza.![]()
Ne znam jesam li uopsten svjestan ovoga sto govorim, ali meni se djeca trenutno ne svidjaju i ako mi je ova pamet, ne bih ih volio nikako imati.
Zelim pitati forumase da li bi pristali zivjeti u braku bez djece, i jesu li osobe koje tako razmisljaju uopce shvacene od strane okoline?
Jednostavno je , zaista.
NEMA DJECE, NEMA MUKE!![]()
Da cujem misljenja. Jel okej ostariti bez potomaka?
Uzdravlje!
- p206
#62 Re: Život i brak bez potomaka?
precjenjuješ kapacitet ljudi...rijetki su oni koji ne žive život napamet_BataZiv_0809 wrote:Jeste, ali dijete trpi u oba slucaja. Sto znaci da roditelji, cijim cejfom je to dijete nastalo, moraju u njegovom najboljem interesu da naidju medjusobne razmirice.MJAU - da wrote:
Bolje mir u kući, nego rat. Ne bih se složila s ovim.
da ne pričam da su mnogi toliko sebični da nemaju nikakav osjećaj za porodicu, djecu, muža/ženu...a vjenčali su se upravo iz razloga što žive život napamet
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#63 Re: Život i brak bez potomaka?
Slazem se. Pisem kako bi trebalo da bude, a znam da je to u rijetko rijetkim slucajevima.p206 wrote:
precjenjuješ kapacitet ljudi...rijetki su oni koji ne žive život napamet
da ne pričam da su mnogi toliko sebični da nemaju nikakav osjećaj za porodicu, djecu, muža/ženu...a vjenčali su se upravo iz razloga što žive život napamet
Last edited by _BataZiv_0809 on 24/03/2015 21:28, edited 1 time in total.
- p206
#64 Re: Život i brak bez potomaka?
kontam... za tebe se ne brinem, pročitao sam ovu zadnju stranicu šta si pisao...i želim ti da nađeš neku koja će te znati cijeniti, ako već nisi_BataZiv_0809 wrote:Slazem se. Pisem kako bi trebalo da bude, a znam da je to u rijetko rijetkim slucajevima.p206 wrote:
precjenjuješ kapacitet ljudi...rijetki su oni koji ne žive život napamet
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#65 Re: Život i brak bez potomaka?
Hvala puno na lijepim rijecimap206 wrote:
kontam... za tebe se ne brinem, pročitao sam ovu zadnju stranicu šta si pisao...i želim ti da nađeš neku koja će te znati cijeniti, ako već nisi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#66 Re: Život i brak bez potomaka?
sha_ba wrote:
-
sha_ba
#67 Re: Život i brak bez potomaka?
batko u r my man

-
Gabrielo
#68 Re: Život i brak bez potomaka?
Zazeljela bi ti djecu iste sekunde kad bi nasla muskarca. Ovu pricu da ne zele djecu furaju zene koje nemaju musko pored sebe pa se tjese.MJAU - da wrote: Ako neko ne želi dijete, njegov izbor, njen izbor, ne moraju to nužno biti frustrirani karijeristi. Ja trenutno ne želim, a ako se predomislim, krenuću u jedan proces prilično težak, a zove se usvajanje. Kao žena savjetujem ženama da se dobro pripaze ovih muškaraca koji sa 30 ne žele dijete, jer se mogu predomisliti za 10 i više godina, što se dešava, a njoj zvona odzvonila.
- vivak
#69 Re: Život i brak bez potomaka?
_BataZiv_0809 wrote:Hvala puno na lijepim rijecimap206 wrote:
kontam... za tebe se ne brinem, pročitao sam ovu zadnju stranicu šta si pisao...i želim ti da nađeš neku koja će te znati cijeniti, ako već nisiNisam, jos uvijek trazim obecanu zemlju ljubavi
Naces kad se ne budes ni nado
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#70 Re: Život i brak bez potomaka?
Hehe, da se malo nasalim pa upitam je li to treba da izgubim naduvivak wrote:
Naces kad se ne budes ni nado
Pa eto i ja tako mislim, a smatram da je jos rano za vezivanja, jos me vuku avanture
- vivak
#71 Re: Život i brak bez potomaka?
joj kako se to ukine samo od sebe_BataZiv_0809 wrote:Hehe, da se malo nasalim pa upitam je li to treba da izgubim naduvivak wrote:
Naces kad se ne budes ni nado![]()
Pa eto i ja tako mislim, a smatram da je jos rano za vezivanja, jos me vuku avanture
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#72 Re: Život i brak bez potomaka?
Vjeruj da se radujem tomevivak wrote:
joj kako se to ukine samo od sebevidjeces
-
Sunny-7
#73 Re: Život i brak bez potomaka?
Pravo izbora naravno da svi imaju, i to postujem.
Imam jednu poznanicu koja je davno rekla da ne zeli djecu, i ako ikad pozeli onda ce usvojiti, jer nas ljudi ima previse na ovoj planeti, a djece bez roditelja, zeljnih ljubavi masa. Ima i tu logike, ali... Uvijek postoji ono "ali".
Dijete neko planira, nekom se "omakne"
neko ga zeli i ceka, a neko i nezeljenom postane roditelj. Cinjenica je da u vecini slucajeva, neovisno o ovom prethodnom sto sam navela to dijete promijeni sve. Osim sto ti promijeni zivot, promijeni tebe kao covjeka, ljudsko bice. Posto sam majka, mogu da pricam o licnom iskustvu. Postanes drugacija osoba, odjednom "omeksas" na neki poseban, neobjasnjiv nacin. To se desilo meni i masi zena u mom okruzenju. Dijete vlastito je nesto neopisivo, nikada nikoga i nista na svijetu ne mozes voljeti kao vlastito dijete, nikada nikakva bol te ne moze zaboljeti kao bol svoga djeteta, ni radost razveseliti kao osmijeh svog djeteta. Dijete je bogatstvo duse!
Isto tako sam primijetila da zene koje nemaju vlastitu djecu imaju neki, rekla bih nedostatak te neke posebne topline, saosjecanja sa drugim ljudima, razumijevanja za druge, za neke zivotne situacije. Imaju neku dozu "hladnoce" u sebi, mozda zvuci grubo, ali ovo sve sto sam napisala je moje subjektivno misljenje.
Uglavnom, da zakljucim
: Ljudi bez djece su na jedan nacin hendikepirani; vlastitim izborom sebi to napraviti je po meni velika glupost.
Imam jednu poznanicu koja je davno rekla da ne zeli djecu, i ako ikad pozeli onda ce usvojiti, jer nas ljudi ima previse na ovoj planeti, a djece bez roditelja, zeljnih ljubavi masa. Ima i tu logike, ali... Uvijek postoji ono "ali".
Dijete neko planira, nekom se "omakne"
Isto tako sam primijetila da zene koje nemaju vlastitu djecu imaju neki, rekla bih nedostatak te neke posebne topline, saosjecanja sa drugim ljudima, razumijevanja za druge, za neke zivotne situacije. Imaju neku dozu "hladnoce" u sebi, mozda zvuci grubo, ali ovo sve sto sam napisala je moje subjektivno misljenje.
Uglavnom, da zakljucim
- animals
#74 Re: Život i brak bez potomaka?
Djeca su pozitivna energija u zivotu..
ljudi koji ne zele djecu su egoisti, sebicnjaci..
- Ljakan
#75 Re: Život i brak bez potomaka?
mozda postoji razlog sto neko ne zeli djete.meni je npr.cista glupost stancat djecu a ne radit ili radit za neki minimalac i pravit bjedu bez potrebe.takvih danas more.animals wrote:Djeca su pozitivna energija u zivotu..