Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- SaraFina
#51 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Ja mislim da ti ne traziš mišljenje i savjet nego neki albi za opravdanje mazohizma.
Znači svi su jednoglasni bez obzira na spol na temi u jednom " trebaš potraziti razvod"
Otići ili kako god.
Mozda ga prijaviti u zemlji boravka predhodno i neka imaju u evidencii da si zlostavljana zena.
Ako već nisi. To bi ti s pravnog i socijalnog aspekta olakšalo neke stvari.
Naravno i muz bi se branio. Ko zna čime ..
Mozda bi mogla u neku sigurnu kuću, ako zeliš ostati tu. Sve ovisi naravno o proceduri koju si prošla prilikom dolaska i njegovoj umjetnosti da dokaze suprotno.
Što se braka tiče, mozda bi mogli potraziti savjet stručne osobe.
Pa ako ti je već toliko stalo i on izbaci svoje frustracije.
Samo opet trudnoća, malo dijete a VI se već borite sa tako teškim stvarima..
Odluka je naravno na tebi.
Ali jednostavan recept za tvoju priču ne postoji.
A ni ti nemaš čarobni stapic..
Da nije obiteljsko nasilje u pitanju, savjeti bi bili sigurno drugačiji ..
Verbalno i tebe sigurno što šta iritira a i njega.
Upali ste neplanirano i u priču i u brak.
Ovako, koji god muškarac predje sa verbalnog na fizički obračun sa zenom ne zasluzuje šansu ..
Znači svi su jednoglasni bez obzira na spol na temi u jednom " trebaš potraziti razvod"
Otići ili kako god.
Mozda ga prijaviti u zemlji boravka predhodno i neka imaju u evidencii da si zlostavljana zena.
Ako već nisi. To bi ti s pravnog i socijalnog aspekta olakšalo neke stvari.
Naravno i muz bi se branio. Ko zna čime ..
Mozda bi mogla u neku sigurnu kuću, ako zeliš ostati tu. Sve ovisi naravno o proceduri koju si prošla prilikom dolaska i njegovoj umjetnosti da dokaze suprotno.
Što se braka tiče, mozda bi mogli potraziti savjet stručne osobe.
Pa ako ti je već toliko stalo i on izbaci svoje frustracije.
Samo opet trudnoća, malo dijete a VI se već borite sa tako teškim stvarima..
Odluka je naravno na tebi.
Ali jednostavan recept za tvoju priču ne postoji.
A ni ti nemaš čarobni stapic..
Da nije obiteljsko nasilje u pitanju, savjeti bi bili sigurno drugačiji ..
Verbalno i tebe sigurno što šta iritira a i njega.
Upali ste neplanirano i u priču i u brak.
Ovako, koji god muškarac predje sa verbalnog na fizički obračun sa zenom ne zasluzuje šansu ..
-
L u c i f e r
#52 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Kuran / Sura 4. En-Nisa (Žene)
Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! – Allah je, zaista, uzvišen i velik!

Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! – Allah je, zaista, uzvišen i velik!
- muha_sa
#53 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
SaraFina wrote:Ja mislim da ti ne traziš mišljenje i savjet nego neki albi za opravdanje mazohizma.
otkud ja na ovoj temi
iz samo jednog jedinog razloga--roditelj sam ženskog djeteta, dok je bila beba nocu sam ustajo provjeravat da li diše---njegovao, pazio, mazio---i sad da mi je neko udari
sadfino bježim s ove teme jer cu se iznervirat---cuj, ona bi da spasi brak, brak sa covjekom koji je dok su se zabavljali modru ucinio.
bjež ba djete
- JanuaryJones
#54 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Promenjivo raspoloženje partnera-od ljubavi do zlostavljanja
Iako bi zdravorazumski mogli reći da je sasvim očekivano da će se žena prema kojoj partner loše postupa otrgnuti od njega, to se vrlo retko desi. Ono što stvara najveću zavisnost žene od muškarca jeste njegovo promenjivo ponašanje-od ljubavi do zlostavljanja. Partnerski odnos na ovaj način poprima oblik igranja na sreću na nekom od onih aparata koje viđamo u kockarnicama. Razlog zašto se tako lako navučemo na ove igre jeste verovanje da ćemo svakog časa dobiti zgoditak. Iščekivanje stvara napetost i donosi nam uzbuđenje. Nagrada dolazi neredovno i u različitim sumama i drži nas prikovane za igru u nadi da ćemo svakog časa dobiti. Sličan mehanizam primećujemo u vezama u kojima muškarac demonstrira čas ljubazno čas distancirano ili čak nasilno ponašanje. Na taj način žena se nalazi u klopci i neizvesnosti, nadajući se da će nakon lošeg perioda nastupiti dobar. Ovakvo muškarčevo promenjivo ponašanje može kod žene stvoriti uverenje da ona treba da popravi ono što ne valja. Na taj način ona ulazi u trampu za partnerovu ljubav, stalno pokušavajući da pronađe ono ponašanje kojim će on biti zadovoljan. S obzirom da u njegovoj ljubavi vidi potvrdu svoje vrednosti, ona se upušta u eksperimentisanje sa sopstvenim ponašanjem koje nastoji da podesi tako da maksimalno odgovara njemu. Ono što međutim ne shvata jeste da njegovo promenjivo ponašanje ima veze sa njegovom patologijom a ne sa bilo čim što ona uradi ili ne uradi.
Psihički manevri
Žena koja ostaje u odnosu sa muškarcem koji je ponižava ili maltretira pribegava određenim mehanizmima kako bi opravdala svoj izbor. Najčešće ona racionalizuje njegovo ponašanje. Pod tim podrazumevamo da ona daje opravdanja za njegovo grubo ponašanje tipa „Uplašila sam se kada se drao na mene ali ipak je pod velikim pritiskom zbog poslovnih problema“, ili „Ne mogu mu zameriti što se ljuti na mene kada je imao tako nesrećno detinjstvo“.
Nije retkost ni da ona počne da preuzima krivicu na sebe kada se on prema njoj ponaša grubo objašnjavajući sebi da on na taj način pokušava od nje da napravi boljeg čoveka. Ovaj stav samo je na korak od uverenja da je on dobar a ona rđava i da stoga svaka njegova kritika predstavlja zapravo njegov pokušaj da je popravi. Ovaj fenomen u psihologiji poznat je kao stokholmski sindrom koji je ustanovljen da bi opisao ponašanje taoca koji su bili zarobljeni u pljački jedne banke i koji su posle izvesnog vremena počeli da brane kriminalce. Pripisivanje pozitivnih namera onima koji nas zlostavljaju predstavlja način da se obezbedi sigurnost u neprijateljskoj, po život opasnoj situaciji. Vrlo verovatno da se sličan sindrom razvija i kod žena koje se nalaze u destruktivnom partnerskom odnosu. Posle dužeg vremena u kome su izložene psihičkom zlostavljanju kod njih se kao vid odbrambenog mehanizma razvija uverenje da njihov partner ipak zna najbolje. Na taj način se stvara potajni sporazum između njih dvoje koji je naravno na njenu štetu.
- SaraFina
#55 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
I zamisli još zensko dijete u takvim nesredjenim obiteljskim uvjetima.muha_sa wrote:SaraFina wrote:Ja mislim da ti ne traziš mišljenje i savjet nego neki albi za opravdanje mazohizma.![]()
![]()
otkud ja na ovoj temi![]()
![]()
![]()
iz samo jednog jedinog razloga--roditelj sam ženskog djeteta, dok je bila beba nocu sam ustajo provjeravat da li diše---njegovao, pazio, mazio---i sad da mi je neko udari![]()
kratko i jasno--- bio bih mu u stanju glavu do smrti razlupat.
sadfino bježim s ove teme jer cu se iznervirat---cuj, ona bi da spasi brak, brak sa covjekom koji je dok su se zabavljali modru ucinio.
bjež ba djete
Razumijem ljude i zene koji zarad sopstvenog djira prave nerazumne i sulude kompromise.
Ali ako će moja odluka ugroziti i treće nevino biće osim mene, to je već bolest.
- Steph
#56 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Bit će bolje, daj mu još jednu šansu.
- SaraFina
#57 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
JanuaryJones wrote:Promenjivo raspoloženje partnera-od ljubavi do zlostavljanja
Iako bi zdravorazumski mogli reći da je sasvim očekivano da će se žena prema kojoj partner loše postupa otrgnuti od njega, to se vrlo retko desi. Ono što stvara najveću zavisnost žene od muškarca jeste njegovo promenjivo ponašanje-od ljubavi do zlostavljanja. Partnerski odnos na ovaj način poprima oblik igranja na sreću na nekom od onih aparata koje viđamo u kockarnicama. Razlog zašto se tako lako navučemo na ove igre jeste verovanje da ćemo svakog časa dobiti zgoditak. Iščekivanje stvara napetost i donosi nam uzbuđenje. Nagrada dolazi neredovno i u različitim sumama i drži nas prikovane za igru u nadi da ćemo svakog časa dobiti. Sličan mehanizam primećujemo u vezama u kojima muškarac demonstrira čas ljubazno čas distancirano ili čak nasilno ponašanje. Na taj način žena se nalazi u klopci i neizvesnosti, nadajući se da će nakon lošeg perioda nastupiti dobar. Ovakvo muškarčevo promenjivo ponašanje može kod žene stvoriti uverenje da ona treba da popravi ono što ne valja. Na taj način ona ulazi u trampu za partnerovu ljubav, stalno pokušavajući da pronađe ono ponašanje kojim će on biti zadovoljan. S obzirom da u njegovoj ljubavi vidi potvrdu svoje vrednosti, ona se upušta u eksperimentisanje sa sopstvenim ponašanjem koje nastoji da podesi tako da maksimalno odgovara njemu. Ono što međutim ne shvata jeste da njegovo promenjivo ponašanje ima veze sa njegovom patologijom a ne sa bilo čim što ona uradi ili ne uradi.Psihički manevri
Žena koja ostaje u odnosu sa muškarcem koji je ponižava ili maltretira pribegava određenim mehanizmima kako bi opravdala svoj izbor. Najčešće ona racionalizuje njegovo ponašanje. Pod tim podrazumevamo da ona daje opravdanja za njegovo grubo ponašanje tipa „Uplašila sam se kada se drao na mene ali ipak je pod velikim pritiskom zbog poslovnih problema“, ili „Ne mogu mu zameriti što se ljuti na mene kada je imao tako nesrećno detinjstvo“.
Nije retkost ni da ona počne da preuzima krivicu na sebe kada se on prema njoj ponaša grubo objašnjavajući sebi da on na taj način pokušava od nje da napravi boljeg čoveka. Ovaj stav samo je na korak od uverenja da je on dobar a ona rđava i da stoga svaka njegova kritika predstavlja zapravo njegov pokušaj da je popravi. Ovaj fenomen u psihologiji poznat je kao stokholmski sindrom koji je ustanovljen da bi opisao ponašanje taoca koji su bili zarobljeni u pljački jedne banke i koji su posle izvesnog vremena počeli da brane kriminalce. Pripisivanje pozitivnih namera onima koji nas zlostavljaju predstavlja način da se obezbedi sigurnost u neprijateljskoj, po život opasnoj situaciji. Vrlo verovatno da se sličan sindrom razvija i kod žena koje se nalaze u destruktivnom partnerskom odnosu. Posle dužeg vremena u kome su izložene psihičkom zlostavljanju kod njih se kao vid odbrambenog mehanizma razvija uverenje da njihov partner ipak zna najbolje. Na taj način se stvara potajni sporazum između njih dvoje koji je naravno na njenu štetu.
Za ovakve mozdane driblinge postoje muškarci "maheri" Iskreno mišljenja sam da ovaj od uvodničarke je daleko od te skupine. Tipični siledzija znači ..
profil mahera je većinom :
Obrazovani, uspješni u poslovnom svijetu, skloni manipulaciji, šarmantni i omiljeni u drustvu.
Jer za ovo gore opisano potrebna je strategija i moć manipulacije.
- Steph
#58 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
sowwi, al'SaraFina wrote: profil mahera je većinom :
Obrazovani, uspješni u poslovnom svijetu, skloni manipulaciji, šarmantni i omiljeni u drustvu.
Jer za ovo gore opisano potrebna je strategija i moć manipulacije.
ti "maheri" su obično mahalci sa dva zuba u glavi
teorija njet jednaka praksi
- vivak
#59 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Ne volim pisat ozbiljno ovde al slusaj me dobro
Okreni se sestro i bjezi najbrze sto mozes! Ako ne volis sebe jebi ga voli to djete koje nosis duzna si to njemu,bices majka a od tog nema vece obaveze,on je negdje vani kazes, odlicno, oderi gada za almentaciju i zivi lijepo ovde sa svojim djetetom.
Sta da se udas i djete dodje i zavoli ga a zavolice, otac je kakav da je,to su veze koje se ne kidaju nikad (pisem jer znam kako je to) pa ti i djete tako postane ko i on.
Misli na djete ostavi ga odma,djete nije siroto bez oca vec bez matere,kazem ti ko sestri iz licnog iskustva.
I nauci par poteza i slomi gada da pamti do smrti
Okreni se sestro i bjezi najbrze sto mozes! Ako ne volis sebe jebi ga voli to djete koje nosis duzna si to njemu,bices majka a od tog nema vece obaveze,on je negdje vani kazes, odlicno, oderi gada za almentaciju i zivi lijepo ovde sa svojim djetetom.
Sta da se udas i djete dodje i zavoli ga a zavolice, otac je kakav da je,to su veze koje se ne kidaju nikad (pisem jer znam kako je to) pa ti i djete tako postane ko i on.
Misli na djete ostavi ga odma,djete nije siroto bez oca vec bez matere,kazem ti ko sestri iz licnog iskustva.
I nauci par poteza i slomi gada da pamti do smrti
- SaraFina
#60 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Steph wrote:sowwi, al'SaraFina wrote: profil mahera je većinom :
Jer za ovo gore opisano potrebna je strategija i moć manipulacije.![]()
![]()
![]()
ti "maheri" su obično mahalci sa dva zuba u glavi![]()
Ja sam obiteljsko nasilje sretala i u takvim oblicima.
Uspješni ljudi, intelektualci a tlace zene.
Neki doduše samo psihički ali nije zanemariv bio postotak ni onih koji su znali fizički nasrnuti.
Tako da, vjeruj, ne desavaju se takve stvari samo kod jednog društvenog sloja ljudi.
Svi su podlozni tome.
- Steph
#61 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Sestro, ovo je BiH i ovdje nema 50 shades of greya, ovdje ima samo dvozubih levata koji nađu sebi robinju.. Ako je priča iz prvog posta tačna, onda ja ruku dajem da ona njega nikada neće ostaviti tj. čitat ćemo u crnoj kronici o tome.
Nego daj čovjeku još jednu šansu ba.

Nego daj čovjeku još jednu šansu ba.
-
Gabrielo
#62 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Al kako zene uvijek zavrse sa nekom budalom a normalni momci ne mogu naci curu. Misterij. 
- SaraFina
#63 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Steph wrote:Sestro, ovo je BiH i ovdje nema 50 shades of greya, ovdje ima samo dvozubih levata koji nađu sebi robinju.. Ako je priča iz prvog posta tačna, onda ja ruku dajem da ona njega nikada neće ostaviti tj. čitat ćemo u crnoj kronici o tome.
Nego daj čovjeku još jednu šansu ba.![]()
Slazem se ja s tobom da je lik profil :
Klasični siledzija..nego replicirala sam na post prije onim.
I ne zivi u BiH nego negdje vani. Pa moze onda potraziti zaštitu nadleznih institucija gospodja ako ništa drugo.
Last edited by SaraFina on 22/03/2015 12:11, edited 1 time in total.
- Steph
#64 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Ima nešto privlačno u mazohizmuGabrielo wrote:Al kako zene uvijek zavrse sa nekom budalom a normalni momci ne mogu naci curu. Misterij.
-
Gabrielo
#65 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
A mozda se i promjeni.Steph wrote:Ima nešto privlačno u mazohizmuGabrielo wrote:Al kako zene uvijek zavrse sa nekom budalom a normalni momci ne mogu naci curu. Misterij.
- muha_sa
#66 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
treba mu dat šansuGabrielo wrote:A mozda se i promjeni.Steph wrote:Ima nešto privlačno u mazohizmuGabrielo wrote:Al kako zene uvijek zavrse sa nekom budalom a normalni momci ne mogu naci curu. Misterij.
- SaraFina
#67 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Steph wrote:Ima nešto privlačno u mazohizmuGabrielo wrote:Al kako zene uvijek zavrse sa nekom budalom a normalni momci ne mogu naci curu. Misterij.
U pojedinim zenama postoji nagon da one imaju svetu duznost da loše frajere izvedu na pravi put.
Zato su ti buntovnici čije se ponašanje granici sa siledzijskim na cijeni.
Još iz vremena šezdesetih.
No ne brinite, ima i onih koje znaju da preodgajanje odrasle osobe je uzaludan i nezahvalan posao i ne zele nuzno onaj oreol one svetice iznad glave da im lebdi
- JanuaryJones
#68 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Da ali ti si napisala da su maheri uspješni, šarmantni ovo ono. Iz mog iskustva osoba sa BPD poremećajem je prosječna, sa prosječnim primanjima, ne prejerano omiljena ali izuzetno manipulativna. Svoje poremećaje nosi iz djetinjstva (okidač je nešto vezano za oca i majku). Iskoristio je trudnoću da je veže za sebe, napravio joj drugo dijete da je fizički i ekonomski odvoji od svijeta i familije (da ne može raditi nego da ostane kući i bude ovisnao njemu 100%) i polagano je maltretirao psihički alternacijom anđela i đavola. Dok nisu ljudi, prijatelji i familija, digli ruke od nje a on to pobjedonosno iskoristio riječima, vidiš da nikome nije stalo do tebe osim mene. Sličnost sa ovim slučajem, osim gore navedenog, je da je i ona bila stranac u zemlji iz koje je on, okrenuo je i potplatio advokate protiv nje, prijetio da će joj napakovati terorizam i oduzeti djecu jer ona nije državljanin i sl. Teror velikih razmjera i ne mogu ti dovoljno opisati muke, zlostavljanje i torture ove osobe, meni bliske, kroz šta je sve prošla da zaštiti svoje dvoje male djece.SaraFina wrote:Steph wrote:sowwi, al'SaraFina wrote: profil mahera je većinom :
Jer za ovo gore opisano potrebna je strategija i moć manipulacije.![]()
![]()
![]()
Neki doduše samo psihički ali nije zanemariv bio postotak ni onih koji su znali fizički nasrnuti.
Tako da, vjeruj, ne desavaju se takve stvari samo kod jednog društvenog sloja ljudi.
Svi su podlozni tome.
- Steph
#69 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Ne brini, nije to samo "thing" koji imaju žene, nego imaju i muškarci. 
-
Gabrielo
#70 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Pa i ne bas toliko izrazen.Steph wrote:Ne brini, nije to samo "thing" koji imaju žene, nego imaju i muškarci.
- SaraFina
#71 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
JanuaryJones wrote:Da ali ti si napisala da su maheri uspješni, šarmantni ovo ono. Iz mog iskustva osoba sa BPD poremećajem je prosječna, sa prosječnim primanjima, ne prejerano omiljena ali izuzetno manipulativna. Svoje poremećaje nosi iz djetinjstva (okidač je nešto vezano za oca i majku). Iskoristio je trudnoću da je veže za sebe, napravio joj drugo dijete da je fizički i ekonomski odvoji od svijeta i familije (da ne može raditi nego da ostane kući i bude ovisnao njemu 100%) i polagano je maltretirao psihički alternacijom anđela i đavola. Dok nisu ljudi, prijatelji i familija, digli ruke od nje a on to pobjedonosno iskoristio riječima, vidiš da nikome nije stalo do tebe osim mene. Sličnost sa ovim slučajem, osim gore navedenog, je da je i ona bila stranac u zemlji iz koje je on, okrenuo je i potplatio advokate protiv nje, prijetio da će joj napakovati terorizam i oduzeti djecu jer ona nije državljanin i sl. Teror velikih razmjera i ne mogu ti dovoljno opisati muke, zlostavljanje i torture ove osobe, meni bliske, kroz šta je sve prošla da zaštiti svoje dvoje male djece.SaraFina wrote:Steph wrote:
sowwi, al'![]()
![]()
![]()
Svi su podlozni tome.
Iskreno ne znam što bi ti rekla.. Jer ovo nije baš obrazac koji navodiš gore.
Koliko sam shvatila oni su imali ljetnu avanturu. Djevojka je otišla u posjetu i zatrudnila..
Znači odgovornost za trudnocu je tu upitna. Naravno u ovom slučaju govorim.
Šta ako se momak iz dijaspore zelio samo zabaviti i sad trudnocu shvata kao neku unaprijed smišljenu stupicu.
Jer on nju ne odvaja od svijeta, zena putuje kod svojih, a njega ubija paranoja je li dijete njegovo uopće i sl.
Mislim da on nije smišljeno potencirao da ona ostane trudna da bi je vezao.
A uopćeno za prosječne i više ili manje uspješne, opet bi se slozila samo djelomično ..
Jer dobar manupulator u principu mora biti dovoljno i pametan.
Ja još nisam srela osobu prosječne inteligencije a da je vrhunski manipulator.
Sad ovisi naravno i o profilu zene, pa da ne širimo ovo toliko.
-
Gabrielo
#72 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Jesam procitao da si psihijatar? Daj objasnjenje.Premijernocom wrote:Gabrielo wrote:Al kako zene uvijek zavrse sa nekom budalom a normalni momci ne mogu naci curu. Misterij.![]()
- muha_sa
#73 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
pokretac teme se ne javlja--garant joj se ne svidjaju odgovori.
- JanuaryJones
#74 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
U novinama piše da je nestala 14god trudnica u Holandiji pa ti vidimuha_sa wrote:pokretac teme se ne javlja--garant joj se ne svidjaju odgovori.
- SaraFina
#75 Re: Sta da radim, kao da ima dvije licnosti u sebi
Ova djevojka je punoljetna čim je vjenčana. Nema govora da je to ona.