Sezam wrote:Pa jel sad i vutru treba da vam saljemo iz Svecke?
Nema gandze
- insomnia78
#51 Re: Nema gandze
-
Bambino Blu
#53 Re: Nema gandze
U Sarajevu je nema nigdje, cuo sma u buljakovom da ima i to je to al' su cijene bas otisle gore, sto je nekad bilo 9 banki sad je 250km :S
Vidim pricaju svi to je bzvz ha hu, citav grad skoro pusi travu, a to se sad moze vidjeti kad izadjete svi pricaju o nestasici, ja mislim da u njoj nema nista lose, uredu kad nekom postane navika onda jeste losa navika, al' ako neko zapali tu i tamo u sedmici/mjesecu, sto da ne, pa svi sebi daju oduska necim drugim opijanjem svakog vikenda u barlotiju ne moze biti bolje sigurno od jedne do dvije dzoje sedmicno.
Ne znaci ako neko pusi travu da je narkoman, narkoman je osoba koja danas ustane i mora se necim lupiti jer ne moze biti normalan jednostavno njegova psiha to ne podnosi, ja pusim travu dugo i cesto, al' sam sebi nekad zacrtam pauzu u godini 1do2 puta koja traje mjesec-dva.
Uporedite osobu koja pusi cigare, i nek' ne zapali citav dan, pogledajte njeno ponasanje i nervozu, a onda uporedite osobu koja se napusi, pa sutradan ustane jutarnja mutnina bude rijesena prvom kafom i dan funkcionise normalno...samo ljudi ne znaju misle ako zapale dzoju da su usli u tamnu stranu droge...ako imate karakter i ne zelite konzumirati drogu vas niko ni nasta drugo ne moze navuci niti vas moze prisiliti da teglite, bobate se itd...ja sam cvrsto na nogama priroda majka i samo priroda ostale sinteticke stvari i hemija me ne zanimju jer to je covjek izmislio kao i alkohol, marihuana je od Boga data nije je niko ni napravio ni izmislio
A i ova kriza se vrti oko politike, malo sam upucen u neke stvari nikad' vise hemije u gradu nikad' manje trave, sto li

Vidim pricaju svi to je bzvz ha hu, citav grad skoro pusi travu, a to se sad moze vidjeti kad izadjete svi pricaju o nestasici, ja mislim da u njoj nema nista lose, uredu kad nekom postane navika onda jeste losa navika, al' ako neko zapali tu i tamo u sedmici/mjesecu, sto da ne, pa svi sebi daju oduska necim drugim opijanjem svakog vikenda u barlotiju ne moze biti bolje sigurno od jedne do dvije dzoje sedmicno.
Ne znaci ako neko pusi travu da je narkoman, narkoman je osoba koja danas ustane i mora se necim lupiti jer ne moze biti normalan jednostavno njegova psiha to ne podnosi, ja pusim travu dugo i cesto, al' sam sebi nekad zacrtam pauzu u godini 1do2 puta koja traje mjesec-dva.
Uporedite osobu koja pusi cigare, i nek' ne zapali citav dan, pogledajte njeno ponasanje i nervozu, a onda uporedite osobu koja se napusi, pa sutradan ustane jutarnja mutnina bude rijesena prvom kafom i dan funkcionise normalno...samo ljudi ne znaju misle ako zapale dzoju da su usli u tamnu stranu droge...ako imate karakter i ne zelite konzumirati drogu vas niko ni nasta drugo ne moze navuci niti vas moze prisiliti da teglite, bobate se itd...ja sam cvrsto na nogama priroda majka i samo priroda ostale sinteticke stvari i hemija me ne zanimju jer to je covjek izmislio kao i alkohol, marihuana je od Boga data nije je niko ni napravio ni izmislio
A i ova kriza se vrti oko politike, malo sam upucen u neke stvari nikad' vise hemije u gradu nikad' manje trave, sto li
-
__Phoenix__
#54 Re: Nema gandze
Ako je tek tako dana, što je sušiš i obrađuješ?
- Edin H.
#55 Re: Nema gandze
Sta se ba zalite, kamo privatna inicijativa, nije Amsterdam daleko 
-
Bambino Blu
#56 Re: Nema gandze
Susi se jer se mokra ne moze pusiti, moze ali gori malo teze, ona se ne obradjuje ne dodavaju se nikakvi katrani nikotini i ostali dodatci koji se dodaju duhanu...samo se sklanja granje i kospice__Phoenix__ wrote:Ako je tek tako dana, što je sušiš i obrađuješ?
- Kinesko prkno
#57 Re: Nema gandze
Nema vutre,ima hashisha ,opet dobro 
- Stoner
#58 Re: Nema gandze
Nije da sam protiv trave i rekreativnog diminjanja ali tu biljku ne bi trebale konzumirati psihicki labilne osobe kao npr. ja. Hocu reci bolje je tu travu pusiti kada vam je sve u zivotu OK, a u periodima stresa i loseg raspolozenja apstinirati. 
- Stjui
#59 Re: Nema gandze
trenutna nestašica droge će,pored već vidljivih pozitivnih učinaka,kao npr.manjak kreveljenja po ulicama,imati sigurno i dugoročan pozitivan učinak,gdje će neki ovisnici skontati da se bez droge ipak može.
evo i jedan koristan link za ovisnike: IZABERI ŽIVOT,NE DROGU
nema na čemu
nema na čemu
-
pemanapemani
#60 Re: Nema gandze
Nije da me pretjerano tangira nedostatak trave, mada bih volio povremeno zapaliti.
Još više bih volio doživjeti dan kada će zaplijeniti veliku količinu heroina, speeda, kokaina i ostalog hemijskog smeća.
Ne sjećam se kada su uhvatili dilera sa većom količinom navedenih droga. Heroin nalaze u miligramima, speed malo više, kokaina uopće nema
, ali je zato "zeljasta materija koja asocira na marihuanu" glavni problem.
Problem su oni koji se smiju (krevelje) po ulici.
Napušenog čovjeka sigurno ne možeš nagovoriti da pravi sranja po gradu. S druge strane, našmrkani i nafiksani kreteni..., samo nebo je granica.
Još više bih volio doživjeti dan kada će zaplijeniti veliku količinu heroina, speeda, kokaina i ostalog hemijskog smeća.
Ne sjećam se kada su uhvatili dilera sa većom količinom navedenih droga. Heroin nalaze u miligramima, speed malo više, kokaina uopće nema
Problem su oni koji se smiju (krevelje) po ulici.
Napušenog čovjeka sigurno ne možeš nagovoriti da pravi sranja po gradu. S druge strane, našmrkani i nafiksani kreteni..., samo nebo je granica.
- pirpa
#61 Re: Nema gandze
al u qurcu... tek ce sad murija da ima poslaStjui wrote:trenutna nestašica droge će,pored već vidljivih pozitivnih učinaka,kao npr.manjak kreveljenja po ulicama,imati sigurno i dugoročan pozitivan učinak,gdje će neki ovisnici skontati da se bez droge ipak može.
nema na čemu
legalni prodavci osvjezvaca-spice- nemogu da namire trziste od kad je nestalo marihuane.
specijalizirane radnje za rasvjetu i elektro materijal vec imaju povecanje prodaje opreme koja se moze koristit za indor uzgoj.
stari uvoznici vec traze nove seme a novi koji su se pojavili uskoro ce voditi rat sa starima za prevlast po teritorijama.
prijasnji paket trave je poskupljao za 60 % sto ce dovesti do povecanja drumskog razbojnista.
uvoz hemijskih opijata se uduplao.
- avetinja
#62 Re: Nema gandze
Droga je život.Stjui wrote:trenutna nestašica droge će,pored već vidljivih pozitivnih učinaka,kao npr.manjak kreveljenja po ulicama,imati sigurno i dugoročan pozitivan učinak,gdje će neki ovisnici skontati da se bez droge ipak može.
nema na čemu
- jao_situacije
#63 Re: Nema gandze
zar je toliki problem pa se teme po forumu otvaraju
- Ljakan
#64 Re: Nema gandze
U hag pa duvajte.tamo je duvanje legalno.
- hashishar_3rd
#65 Re: Nema gandze

Miriše kroz monitor, kolika je kriza
-
Del_Boy_Trotter
#66 Re: Nema gandze
Najgori su mi ovi koji lažu sami sebe kao nisu ovisni, prave pauze lafo mogu i bez toga a ovisnici teški. Bio sam često u društvu gdje deru travu ali nisam došao u iskušenje da probam. Ništa jače od rakije mi ne treba za sada 
-
DanskiBosnjaci
#67 Re: Nema gandze
Nema? Ipak ima...
Zaliha jeste manje, cijena je skocila ali vraca se od proljeca u normalu. Ovisnik? Nebi rekao. Prosjecne pauze koje pravim su po skoro mjesec dana. I tako godinama. Brat probao prije 3 godine, nije mu se svidjelo i odustao. Nije imao zelju da opet proba. Manite se te price.

Ne tjeram ja nikoga, ali valjda oni koji su probali najbolje znaju jesu ovisnici ili nisu. A meni sluzi iskljucivo u svrhu opustanja.

Ne tjeram ja nikoga, ali valjda oni koji su probali najbolje znaju jesu ovisnici ili nisu. A meni sluzi iskljucivo u svrhu opustanja.
- Stoner
#68 Re: Nema gandze
Da ovisnik zna da je ovisan i kad postaje ovisan komune ne bi postojale.DanskiBosnjaci wrote: ali valjda oni koji su probali najbolje znaju jesu ovisnici ili nisu
- Zokipfc
#69 Re: Nema gandze
Ovo. Al' obrnutoStoner wrote:Nije da sam protiv trave i rekreativnog diminjanja ali tu biljku ne bi trebale konzumirati psihicki labilne osobe kao npr. ja. Hocu reci bolje je tu travu pusiti kada vam je sve u zivotu OK, a u periodima stresa i loseg raspolozenja apstinirati.
- aura lajt
#70 Re: Nema gandze
ma meni je momentalno vrh
- neMir
#71 Re: Nema gandze
Nema niđe na TK. Suho k'o u Namibiji.
- Saian
#72 Re: Nema gandze
kakvo granje i koshpiceBambino Blu wrote:Susi se jer se mokra ne moze pusiti, moze ali gori malo teze, ona se ne obradjuje ne dodavaju se nikakvi katrani nikotini i ostali dodatci koji se dodaju duhanu...samo se sklanja granje i kospice__Phoenix__ wrote:Ako je tek tako dana, što je sušiš i obrađuješ?
-
swanfilter
#73 Re: Nema gandze
Za strance ne ...Ljakan wrote:U hag pa duvajte.tamo je duvanje legalno.
-
swanfilter
#74 Re: Nema gandze
Sarajevo danas, slika stranicu prije i skontacesSaian wrote:kakvo granje i koshpice