Nema gandze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#51 Re: Nema gandze

Post by insomnia78 »

Sezam wrote:Pa jel sad i vutru treba da vam saljemo iz Svecke? :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
hali gali halid

#52 Re: Nema gandze

Post by hali gali halid »

Pao Lazaret :(
Bambino Blu

#53 Re: Nema gandze

Post by Bambino Blu »

U Sarajevu je nema nigdje, cuo sma u buljakovom da ima i to je to al' su cijene bas otisle gore, sto je nekad bilo 9 banki sad je 250km :S

Vidim pricaju svi to je bzvz ha hu, citav grad skoro pusi travu, a to se sad moze vidjeti kad izadjete svi pricaju o nestasici, ja mislim da u njoj nema nista lose, uredu kad nekom postane navika onda jeste losa navika, al' ako neko zapali tu i tamo u sedmici/mjesecu, sto da ne, pa svi sebi daju oduska necim drugim opijanjem svakog vikenda u barlotiju ne moze biti bolje sigurno od jedne do dvije dzoje sedmicno.

Ne znaci ako neko pusi travu da je narkoman, narkoman je osoba koja danas ustane i mora se necim lupiti jer ne moze biti normalan jednostavno njegova psiha to ne podnosi, ja pusim travu dugo i cesto, al' sam sebi nekad zacrtam pauzu u godini 1do2 puta koja traje mjesec-dva.

Uporedite osobu koja pusi cigare, i nek' ne zapali citav dan, pogledajte njeno ponasanje i nervozu, a onda uporedite osobu koja se napusi, pa sutradan ustane jutarnja mutnina bude rijesena prvom kafom i dan funkcionise normalno...samo ljudi ne znaju misle ako zapale dzoju da su usli u tamnu stranu droge...ako imate karakter i ne zelite konzumirati drogu vas niko ni nasta drugo ne moze navuci niti vas moze prisiliti da teglite, bobate se itd...ja sam cvrsto na nogama priroda majka i samo priroda ostale sinteticke stvari i hemija me ne zanimju jer to je covjek izmislio kao i alkohol, marihuana je od Boga data nije je niko ni napravio ni izmislio :)

A i ova kriza se vrti oko politike, malo sam upucen u neke stvari nikad' vise hemije u gradu nikad' manje trave, sto li :-) :-) :-)
__Phoenix__

#54 Re: Nema gandze

Post by __Phoenix__ »

Ako je tek tako dana, što je sušiš i obrađuješ?
Edin H.

#55 Re: Nema gandze

Post by Edin H. »

Sta se ba zalite, kamo privatna inicijativa, nije Amsterdam daleko :oops:
Bambino Blu

#56 Re: Nema gandze

Post by Bambino Blu »

__Phoenix__ wrote:Ako je tek tako dana, što je sušiš i obrađuješ?
Susi se jer se mokra ne moze pusiti, moze ali gori malo teze, ona se ne obradjuje ne dodavaju se nikakvi katrani nikotini i ostali dodatci koji se dodaju duhanu...samo se sklanja granje i kospice :D
Kinesko prkno

#57 Re: Nema gandze

Post by Kinesko prkno »

Nema vutre,ima hashisha ,opet dobro :mrgreen:
Stoner

#58 Re: Nema gandze

Post by Stoner »

Nije da sam protiv trave i rekreativnog diminjanja ali tu biljku ne bi trebale konzumirati psihicki labilne osobe kao npr. ja. Hocu reci bolje je tu travu pusiti kada vam je sve u zivotu OK, a u periodima stresa i loseg raspolozenja apstinirati. :mrgreen:
Stjui

#59 Re: Nema gandze

Post by Stjui »

trenutna nestašica droge će,pored već vidljivih pozitivnih učinaka,kao npr.manjak kreveljenja po ulicama,imati sigurno i dugoročan pozitivan učinak,gdje će neki ovisnici skontati da se bez droge ipak može.

evo i jedan koristan link za ovisnike: IZABERI ŽIVOT,NE DROGU

nema na čemu :kakoste:
pemanapemani

#60 Re: Nema gandze

Post by pemanapemani »

Nije da me pretjerano tangira nedostatak trave, mada bih volio povremeno zapaliti.

Još više bih volio doživjeti dan kada će zaplijeniti veliku količinu heroina, speeda, kokaina i ostalog hemijskog smeća.

Ne sjećam se kada su uhvatili dilera sa većom količinom navedenih droga. Heroin nalaze u miligramima, speed malo više, kokaina uopće nema :-), ali je zato "zeljasta materija koja asocira na marihuanu" glavni problem.

Problem su oni koji se smiju (krevelje) po ulici. :-)

Napušenog čovjeka sigurno ne možeš nagovoriti da pravi sranja po gradu. S druge strane, našmrkani i nafiksani kreteni..., samo nebo je granica.
pirpa

#61 Re: Nema gandze

Post by pirpa »

Stjui wrote:trenutna nestašica droge će,pored već vidljivih pozitivnih učinaka,kao npr.manjak kreveljenja po ulicama,imati sigurno i dugoročan pozitivan učinak,gdje će neki ovisnici skontati da se bez droge ipak može.

al u qurcu... tek ce sad murija da ima posla
legalni prodavci osvjezvaca-spice- nemogu da namire trziste od kad je nestalo marihuane.
specijalizirane radnje za rasvjetu i elektro materijal vec imaju povecanje prodaje opreme koja se moze koristit za indor uzgoj.
stari uvoznici vec traze nove seme a novi koji su se pojavili uskoro ce voditi rat sa starima za prevlast po teritorijama.
prijasnji paket trave je poskupljao za 60 % sto ce dovesti do povecanja drumskog razbojnista.
uvoz hemijskih opijata se uduplao.
avetinja

#62 Re: Nema gandze

Post by avetinja »

Stjui wrote:trenutna nestašica droge će,pored već vidljivih pozitivnih učinaka,kao npr.manjak kreveljenja po ulicama,imati sigurno i dugoročan pozitivan učinak,gdje će neki ovisnici skontati da se bez droge ipak može.

Droga je život.
jao_situacije

#63 Re: Nema gandze

Post by jao_situacije »

zar je toliki problem pa se teme po forumu otvaraju
Ljakan

#64 Re: Nema gandze

Post by Ljakan »

U hag pa duvajte.tamo je duvanje legalno.
hashishar_3rd

#65 Re: Nema gandze

Post by hashishar_3rd »

Image

Miriše kroz monitor, kolika je kriza :D
Del_Boy_Trotter

#66 Re: Nema gandze

Post by Del_Boy_Trotter »

Najgori su mi ovi koji lažu sami sebe kao nisu ovisni, prave pauze lafo mogu i bez toga a ovisnici teški. Bio sam često u društvu gdje deru travu ali nisam došao u iskušenje da probam. Ništa jače od rakije mi ne treba za sada :-D
DanskiBosnjaci

#67 Re: Nema gandze

Post by DanskiBosnjaci »

Nema? Ipak ima... :D Zaliha jeste manje, cijena je skocila ali vraca se od proljeca u normalu. Ovisnik? Nebi rekao. Prosjecne pauze koje pravim su po skoro mjesec dana. I tako godinama. Brat probao prije 3 godine, nije mu se svidjelo i odustao. Nije imao zelju da opet proba. Manite se te price.

Image

Ne tjeram ja nikoga, ali valjda oni koji su probali najbolje znaju jesu ovisnici ili nisu. A meni sluzi iskljucivo u svrhu opustanja.
Stoner

#68 Re: Nema gandze

Post by Stoner »

DanskiBosnjaci wrote: ali valjda oni koji su probali najbolje znaju jesu ovisnici ili nisu
Da ovisnik zna da je ovisan i kad postaje ovisan komune ne bi postojale.
Zokipfc

#69 Re: Nema gandze

Post by Zokipfc »

Stoner wrote:Nije da sam protiv trave i rekreativnog diminjanja ali tu biljku ne bi trebale konzumirati psihicki labilne osobe kao npr. ja. Hocu reci bolje je tu travu pusiti kada vam je sve u zivotu OK, a u periodima stresa i loseg raspolozenja apstinirati. :mrgreen:
Ovo. Al' obrnuto :D
aura lajt

#70 Re: Nema gandze

Post by aura lajt »

ma meni je momentalno vrh
neMir

#71 Re: Nema gandze

Post by neMir »

Nema niđe na TK. Suho k'o u Namibiji.
Saian

#72 Re: Nema gandze

Post by Saian »

Bambino Blu wrote:
__Phoenix__ wrote:Ako je tek tako dana, što je sušiš i obrađuješ?
Susi se jer se mokra ne moze pusiti, moze ali gori malo teze, ona se ne obradjuje ne dodavaju se nikakvi katrani nikotini i ostali dodatci koji se dodaju duhanu...samo se sklanja granje i kospice :D
kakvo granje i koshpice :D
swanfilter

#73 Re: Nema gandze

Post by swanfilter »

Ljakan wrote:U hag pa duvajte.tamo je duvanje legalno.
Za strance ne ...
swanfilter

#74 Re: Nema gandze

Post by swanfilter »

Saian wrote:kakvo granje i koshpice :D
Sarajevo danas, slika stranicu prije i skontaces :lol:
Saian

#75 Re: Nema gandze

Post by Saian »

nema veze :oops:
Post Reply