Lucky Strike wrote:Evo, malo se i radilo pa se i zaradilo..

Pa bih da pitam cijenjene forumase:
Sta bi vi uradili da sada na raspolaganju imate 3 376 EUR a zivi nemate pojma sta da radite s tim parama?
Mislim, necu ih zapaliti sigurno.
Ali zelim od ovih para da stvorim jos vise, da ih oplodim.
Ima li iko kakvih ideja? Moze li se nesto poceti sa kupovinom dionica ili s.. Jel 3 300 EURA dovoljno da se udje u takav BIZNIS?
Dionice su rizicne, gore od kladionce, ali eto, to mi je palo na pamet kao jedna od opcija..
Pošto na selu imam preko 7 duluma neobrađene zemlje, razmisljao sam da pokrenem neki svoj BIZNIS..
Recimo, svidja mi se ova ideja:
- KOKE NOSILJE..
Imam dva manja objekta pa bih mogao tu smjestiti, pored toga ima i izvor, mogao bih ih pustati da tamane travu kad im je dosadno..
Samo je pocetna investicija jako skupa, moras i registrovati dopunsku djelatnost u OPCINI, ima tu jos raznih jebada, dok se postigne sto se hoce..
Kavezi za nosenje jaja su (BOXOVI) metalni, i to se mora nabaviti..
Jos ja nemam apsolutno nikakvo trziste gdje bih mogao ta jaja i plasirati, mislim da za ulazak u KONZUIM ili BINGO, moras dati neke pare za ulazak na police...
Tako sam cuo, nemojte mi vjerovati na rijec..
To me u startu odbija od ove ideje, mogao bih imati i 1000 komada , ali kad nemas gdje plasirati, dzaba ti sve..
Mozda pokoji komsija uzme ali nije to to..
NIje za ozbiljne proizvodnje..
Tako da.. sem koka nosilja nemam neku ideju kako i sta?
Eto, recite mi dragi forumasi sta biste vi uradili sa 3 300 EUR? Kako biste se razvijali i jeli to moguce u ovakvoj sjebanoj drzavi kao sto je BIH?