Željko Komšić (lik i djelo)

Post Reply
madner

#51 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by madner »

Problem je Komsic, sto jest jest. :D
zambaklija

#52 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by zambaklija »

Željko je možda dobar i iskren ali on nemože i nezna...politički blečak u krdu vukova,pokvarenjaka a on nije taj mislim ko oni...
etovidis

#53 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by etovidis »

zambaklija wrote:Željko je možda dobar i iskren ali on nemože i nezna...politički blečak u krdu vukova,pokvarenjaka a on nije taj mislim ko oni...
Vjerovatno dobronamjeran i iskren, ali bitan je učinak a ne namjere.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#54 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by KatarinaKosaca »

Orange Revolution wrote:Kako smo imali priliku vidjeti večeras u emisji TV1 svi lažni ljevičari i kvazi politički analitičari su se dali u akciju pljuvanja,naravno,laiku je jasno čija je to ekipa i ko to plača
:D Izvini, ne odolih, cijeli me post podsjetio na ovaj film :D .

Nemoj toliko paranoje, nisu svi neprijatelji, niti po ma kojoj teoriju vjerovatnoće mogu svi ljudi biti nečiji plaćenici :D
seln

#55 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by seln »

etovidis wrote:Komšić je populistički šarlatan koji je štetan za Bosnu i Hercegovinu, a posebno za međunacionalne odnose, što je najgore. Vjerovatno ima dobre namjere, ali to nije dovoljno, pogotovo ne u politici i pogotovo ne u Bosni i Hercegovini. Kao član Predsjedništva BiH sramotio je državu svojom pojavom. Komšićeva popularnost u ovakvoj Bosni i Hercegovini, tj. jednom njenom dijelu, nažalost puno govori i o nama kao društvu.
Joooj, baklave mi :lol: :lol: :lol: :lol:
Neko ti stavio drogu u joint
seln

#56 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by seln »

sedan wrote:Draga moja Sabina,

Evo došlo mi nešto da ti se javim razglednicom iz Rima, ko ono nekad kad sam ti pis'o s radne akcije. Ovo na slici je ona vel'ka crkva, ima joj avlija k'o po Sarajeva. Šta misliš kol'ko tu stane ovih klerofašista?

......
Mislim da ovome crkavaju od smijeha svi jebaci magarica iz predjela sa kamenjem i makijom.
Altsa

#57 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by Altsa »

Labirint wrote:
stari grad Visegrad wrote: Dok npr. ima mnogo pametnih ljudi u dijaspori. Npr. Sanela Jenkins, ona bi bila odlicna mistrica finansija, a uz to je bogata. Neka je predlozi DF, zasto ta pozicija ne bi pripala DF-u?
Ta pozicija treba pripati nekom pametnom ekonomisti, a ne nekom prosjenom sa etnickim predzankom. To je za dobrobit sviju.
:-) :-) :-) :-)

To lave, nek i Elton Džona dovede za ministra kulture npr (umjesto Kaplana :D) a onaj mu muž il žena šta već bude savjetnik. Šta sve neš ovdje pročitat :run:
gdje god zafali para ima sanela ministarka da iz svog dzepa pridoda :lol: :lol: :lol: :-) :-)
sedan

#58 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by sedan »

seln wrote:

Evo došlo mi nešto da ti se javim razglednicom iz Rima, ko ono nekad kad sam ti pis'o s radne akcije. Ovo na slici je ona vel'ka crkva, ima joj avlija k'o po Sarajeva. Šta misliš kol'ko tu stane ovih klerofašista?

......
Mislim da ovome crkavaju od smijeha svi jebaci magarica iz predjela sa kamenjem i makijom.

bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost?
seln

#59 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by seln »

sedan wrote:
seln wrote:

......

bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost?
Bez obzira...guze sve magarice, bez obzira na vjeroispovijest istih.
sedan

#60 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by sedan »

zambaklija wrote:Željko je možda dobar i iskren ali on nemože i nezna...politički blečak u krdu vukova,pokvarenjaka a on nije taj mislim ko oni...

Koje je nacionalnosti Željko?
Pasiflora

#61 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by Pasiflora »

...................................................................
..............................
Pozdravlja te tvoj Željac!

Vatikan 24. oktobar, dvijehiljede isedme. :lol:
Ko je autor ovoga texta?
Niti malo nije duhovoto. Glupo do besvjesti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#62 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by KatarinaKosaca »

sedan wrote:

Što ga ne pitaš....kad te toliko interesira.
Altsa

#63 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by Altsa »

Za pljuvace kad budu gutali svoju hrakotinu

Komšić: Izetbegović pušta Dodika i Čovića da se svežu na najvažnijem - raspodjela novca
Željko Komšić, lider DF-a gostujući na radiju RSG kazao je da je priča o Vijeću ministara završena i nema više "nikakvih zamjena i igrarija ja tebi ovo ti meni ono“, prenosi NAP.

Oslobođenje

- Mi u početku nismo bili za mjesto ministra finansija u Vladi FBiH. A ja sam rekao gospodinu Izetbegoviću (zamjenik predsjednika SDA Bakir op.a.) da ponovo pušta Čovića i Dodika da se svežu na najvažnijoj stvari, to je raspodjela novca.

Premijeri i ministri su u UO UIO, Fiskalnom vijeću, oni raspoređuju državni novac. U slučaju da DF ne uzme Ministarstvo finansija, ova osovina Čović-Dodik bi imala četiri pozicije u ta dva tijela, a SDA dvije. Ne znam da li SDA to ne zna, ali stalno ih nešto upozoravam – kazao je Komšić.

No, HDZ BiH ne odustaje od tog mjesta, na šta je Komšić kazao da oni mogu napraviti manjinsku vladu i da će je DF podržati.

- Mi smo rekli napravite tu vladu, hoćete uvesti Radončića u tu vladu, slobodno ga uvodite. Nećete Radončića iz „xy" razloga i to je za nas uredu. SDA neće s Radončićem.

Na prvim tim razgovorima sa SDA i HDZ-om pitali su nas šta mi hoćemo. Mi imamo obavezu da se borimo za svoje birače. Ne može Čovićev birač više vrijediti od DF-ovog. Ako SDA hoće da svoje glasove skoro 300.000 poistovijeti sa 118.000 Čovićevih to je njihov problem, ali ja ne mislim toliko svoje birače pojeftinjavati – kazao je Komšić.

Komšić je tokom svog izlaganja kazao da mora stati iza dostojanstva svojih birača, a to isto traži od HDZ i SDA da poštuju birače.

Na pitanje ima li pritiska od strane pojedinaca iz stranke, Komšić je kazao da možda između sebe i pričaju, ali njemu niko javno ništa nije rekao.

- Nikad ni zbog čije ambicije neću žrtvovati politiku. Da žrtvujem ovaj pravac kojim idem radi nečijih ambicija. Ljudi ko ljudi, vjerovatno ih ima koji se vide na pozicijama, ali niko to glasno ne izgovora. Bitna je politika, moguće je da će biti povrijeđenih i razočaranih. Tu smo zbog politike i političkih ciljeva, kazao je Komšić.

Govoreći o odnosima sa koalicionim partnerima, on je rekao da idu na to da te pojeftine.

- Izetbegović mi je u subotu rekao ti ćeš to uraditi ti si patriota. Ja sam mu rekao da sam politički patriotizam potrošio na formiranje Vijeća ministara, nije to karta na koju se igra. Kažu za mene on je to u afektu uradio, kakav afekt ja sam mrtav hladan to će uvijek biti tako – naglasio je on.

Birač DF-a jeste jednako kao birač HDZ-a

Komšić je kazao da još uvijek nije dobio zvaničan poziv za nastavak razgovora od SDA.

- Ne sjedim ja kod kuće i čekam Bakira da me zovne. Ja sam rekao nekim ljudima iz SDA idite i dogovorite se sa HDZ-om, šta kako, ako se možete dogovoriti da poštujemo osnovni princip broj glasova. Nemojte se s nama više dogovarati. Mi smo spremni da budemo opozicija, ali ovdje moraju važiti principi kao svugdje u svijetu. Birač DF-a jeste jednako kao birač HDZ-a ili SDA i ja se sa tim više neću kockati, poručio je Komšić.

Ljevica zajedno na lokalnim izborima

Na pitanje o ujedinjenju ljevice i odnosu s SDP-om, Komšić je kazao da su ga tokom kampanje željeli dovesti u sukob s SDP-om.

- Ali sa SDP-om ja ne mogu imati problem, mi isto mislimo i isto želimo. Ja nisam protivnik ni HDZ-a ni SDA, već politike, nakaradne i loše koja ovu zemlju gura u nešto što ne zna se kako će završiti. Priča o ujedinjenu je prekrupna i prerano ide. Ne mogu ja donijeti tu odluku, već stranka. Brzo će lokalni izbori, možemo zajedno nastupiti – kazao je Komšić.
Kaćunak

#64 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by Kaćunak »

Lik:
Image

Djelo:
Image
Altsa

#65 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by Altsa »

Kaćunak wrote:Lik:
Image

Djelo:
Image
kad budale nemaju sta pametno reci onda stave sliku :lol: :lol:
sedan

#66 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by sedan »

KatarinaKosaca wrote:
sedan wrote:

Koji mu je nick?
Mister Yes

#67 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by Mister Yes »

Altsa wrote: Premijeri i ministri su u UO UIO, Fiskalnom vijeću, oni raspoređuju državni novac. U slučaju da DF ne uzme Ministarstvo finansija, ova osovina Čović-Dodik bi imala četiri pozicije u ta dva tijela, a SDA dvije. Ne znam da li SDA to ne zna, ali stalno ih nešto upozoravam – kazao je Komšić.
U prošlom mandatu vlasti SNSD je imao 3 pozicije u ta dva tijela (premijer RS-a, MF RS-a, i MF VM), HDZ jednu (Bevanda), SDP jednu (Nikšić) i Ante Krajina je bio šesti. Dakle i tada su SNSD i HDZ imali 4 od 6 pozicija u ta dva tijela plus što je još tu sjedio Ante Krajina.

Sasvim je logično da u tim tijelima sjede po dva predstavnika svake političke zajednice i to će tako i biti:
SNSD 2 pozicije (premijer i MF RS-a)
HDZ 2 pozicije (ministri finansija VM i Federacije)
SDA 2 pozicije (premijeri VM i Federacije)

Čista ubleha i šuplja DF-a u ovoj priči oko ministarstva finansija.
Nomo

#68 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by Nomo »

Danas sam ti im'o naporan dan. Taman ja s onom svojom rajom iz objezbeđenja naš'o dobru piceriju i gulimo mi treću pivušu, kad zovu oni daveži iz protokola da idemo na prijem kod onog glavnog ujaka. On ti je ovdje u Italiji ko neki gvardijan. Ko u nas ono birvaktile fra Petar, sve se pita i svuđe ga ima, a Švabo!

Uvedoše me u nakvu dvoranu, sve nešto oslikano, ko u onim knjigama iz istorije umjetnosti. Ja se počeo izuvat, kad mi rekoše da ne treba, pa sam odustao i produžio dalje. Vrtim se ja okolo nemoš se načudit kakvih sve đinđuva tamo ima, kad ugledah u ćoši nekog dedu i ja vrcom k njemu. On se nasmiješi i pruži mi ruku, ja uhvatih ruku, stiskoh mu je muški i velim „zdravo ujače". E jesam mu je stisno, znaš ti da malo ko more sa mnom ruke. Vidim nesta mu osmjeha s lica, povuče on svoju ruku, a meni osta prsten u mojoj ruci. Da ga vidiš, ko u Ćele Bajramovića, mogo bi zanj dobit tri milje eura na čaršiji! Ma šalim se ja draga moja Sabinice, znaš da ga ne bi prodo ni za šta. Ponio ga ja za tebe!

,,Nego da ti ispričam dalje! Sjeli mi na sofu, dođe kafa, i pita ujak, Talijani ga zovu papa, šta ima u Bosni? Ništa velim, sve vala po starom. Kad mi oni moji turiše nakav papir i kažu pročitaj. Te ja pročito kako Latini grade most na našem moru, kako Vlasi ne daju policiju i sve tako, oni ko biva državni problemi. Ništa brate ujak na to ne reče, nego me pitaju za nakav sporazum s Vatikanom. Kad, tu bi i onaj ambasador iz Stoca, pa on nešto reče o tom sporazumu, ali sve nešto talijanski pa nisam skonto o čem se radi. Ma nije mi jasno otkud njega, zar ga nisam ba smijenio kad su ono šef i Haris tražili da ga hitno maknem? Utom mi zazvoni telefon.

Ja se javim- halo!!! Kad moja Mujesera iz kabineta, kaže nešto onaj Koštunica hoće, bježi velim evo me na jednom sastanku, reci mu da bi mogo dobit po nosu, a i po prstenju, odnosno po prstima!!! A ujak kaže „jel, ko ono devedesetih?" To mu nisam skonto, da on mene nije navuko, da se ne ruga? Ne zna on da je naša slavna Armija goloruka obranila skoro dvanaest posto Bosne i dvaput otjerala Srbe, jednom na Vozući i još jednom, ne mogu se sad sjetiti???

I tako ti završi ta priča, nisam ni kafe popio, kažu gotovo. Ja velim onom ujaku „de bolan navrati i ti u nas malo". Pa, red je, jeli tako, da i ja njega pozovem, a on se sve smije? Pošli mi na izvan, kad mi priđe jedan čovjek u odjelu, nako uredan, fin, nasmija se i kaže „molim vas vratite prsten"! Koji prsten, ali on se maši u moj džep i izvadi ga u jednom potezu. Je vala vješt, ko onaj Bajro s Vratnika, odnese ti lančić, ništa ne čuješ. Eto, tako sam draga moja Sabinice osto bez prstena, odnosno, ti si ostala bez njeg. I velim ja raji, de ba kad smo ovdje da vidimo i taj Vatikan. Oni kažu pa ovo je Vatikan. E tu sam se razočaro? Zamisli, taj ti je Vatikan manji od Zenice, a toliko smo o njem slušali u partijskim školama i na kursevima? Pa zar je moguće da nam je ono srušilo komunizam i Jugoslaviju? Joj da im vidiš vojske! S kopljima stoje, nemaju ni mašinke, a uniforme im nakve šarene ko ono u Desete brdske na Kovačićima, devedeset druge.

Odvedoše nas onda u nakav restoran, kažu, najbolji u Rimu, nema čega nema… Moj savjetnik Mugda pito da mu daju porciju klepa – kad konobar zavrti glavom. Joj, Sabina, papaka… lafo imaju svega, a klepa nema, eto šta ti je propaganda…

Mugdi se pravo svidio kabinet u onog latinskog predsjednika pa mi reče – «Šta misliš, ba Željko, da je tražit od UN-a da se uvede da ubuduće cijeli svijet ima pravo glasa u biranju pape? Onda bi mi mogli sredit preko Hareta i Arapske lige, da svi naši glasaju za tebe! Imo bi ba Željko milijardu glasova i mogo bi naslijedit ovog dedu…»

Velim ja njemu – «Neka Mugda, Bosni sam sad potrebniji, a za poslije ćemo vidjeti…»

Onda nam, draga Sabinice, donesoše za večeru nakve baje, sve ko akrapi, nisam mogo od gada ni gledat, a kamo li jesti. Onda nas još odvukoše da obiđemo mezar neke žene, men se čini da joj je ime bilo Karolina… To ti je neka Hercegovka, carica bila, pravo duševna žena. Taman kad su ono Osmanilije oslobodile Bosnu i kad je počeo pravi razvoj, ona išla turistički u Rim i tu jadna umrla, pa je tu i đenaza bila. Kaže Mugda legenda – mora da su i nju tad odveli u ovaj restoran…

Da mi nije ostalo onih čokoladica iz aviona, gladan bi ti noćas lego. Sabina moja, nedostaje mi burek, ćevapi, raja i prava šega... A i ti mi nedostaješ. Jedva čekam kad ću kući.

Pozdravlja te tvoj Željac!

Vatikan 24. oktobar, dvijehiljede isedme. :lol:
za citiranje ove nimalo duhovite price dobices odgovor od admina . pretpostavljam , ali to nije vazno , kloniraces se ti opet . ovaj idiotski tekst sve govori o vama . da , o vama a ne samo o tebi . tekst je nastao u zmijskom gnijezdu koji se kolokvijalno zove skutorija oliti zapadna ercegovina . leglo primitivzma , fasizma , sovinizma i cega sve ne .Uz casne izuzetke . citao sam ga davno na hrvataskim portalima od poskoka do indexa . na njega su svrsavali samo maloumnici , degenerici koji su zadojeni mrznjom . nikavog smisla nikavog duha nema ova skrabotina .samo vrijedjanje na niskom , vrlo niskom nivou . uradak odnosno smece od slova je operisano od bilo kakve satire . to je djelo mentalno poremcenih osoba i klasicnih ludjaka .
odvratno . jako ste nisko pali . dublje i nize od ovoga ne moze . rusenjem Starog mosta se preuzeli zutu zastavu od cetnika sa Smiljkom Sagoljem ste nadmasili Ristu Djogu a ovim tekstom ste nadmasili sami sebe i usli u istoriju ljudskog bescasca . Cak bi i Ratko Mladic sa ovim opskurnim sadrzajem obrisao usranu guzicu poslije prve recenice citanja . Imate nivo za pozeljeti . Cestitam . U svojoj nakani da budete veci cetnici od od Vojislava seselja definitivno ste uspjeli jer Seselj se ne bi spustio na ovu razinu .
Last edited by Nomo on 06/03/2015 12:18, edited 1 time in total.
seln

#69 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by seln »

sedan wrote:
KatarinaKosaca wrote:
sedan wrote:

Koji mu je nick?
Zrinjski.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#70 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by -LIBERO- »

Probaj pod : "Majorizator". Mada moze biti da je blokirao opciju PP. :zzzz:
sedan

#71 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by sedan »

seln wrote: Zrinjski.

zezaš me...
sedan

#72 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by sedan »

Nomo wrote:
za citiranje ove nimalo duhovite price dobices odgovor od admina . pretpostavljam , ali to nije vazno , kloniraces se ti opet . ovaj idiotski tekst sve govori o vama . da , o vama a ne samo o tebi . tekst je nastao u zmijskom gnijezdu koji se kolokvijalno zove skutorija oliti zapadna ercegovina . leglo primitivzma , fasizma , sovinizma i cega sve ne .Uz casne izuzetke . citao sam ga davno na hrvataskim portalima od poskoka do indexa . na njega su svrsavali samo maloumnici , degenerici koji su zadojeni mrznjom . nikavog smisla nikavog duha nema ova skrabotina .samo vrijedjanje na niskom , vrlo niskom nivou . uradak odnosno smece od slova je operisano od bilo kakve satire . to je djelo mentalno poremcenih osoba i klasicnih ludjaka .
odvratno . jako ste nisko pali . dublje i nize od ovoga ne moze . rusenjem Starog mosta se preuzeli zutu zastavu od cetnika sa Smiljkom Sagoljem ste nadmasili Ristu Djogu a ovim tekstom ste nadmasili sami sebe i usli u istoriju ljudskog bescasca . Cak bi i Ratko Mladic sa ovim opskurnim sadrzajem obrisao usranu guzicu poslije prve recenice citanja . Imate nivo za pozeljeti . Cestitam . U svojoj nakani da budete veci cetnici od od Vojislava seselja definitivno ste uspjeli jer Seselj se ne bi spustio na ovu razinu .

Uh uh kolko bijesa na običan satiričan tekst. Mogo si reći, nije mi duhovit nikako ( a da nije ne bi ti tolko pjenio), ovako imam osjećaj da imaš sablju pri ruci, da bi me isjeko.
Altsa

#73 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by Altsa »

Mister Yes wrote:
Altsa wrote: Premijeri i ministri su u UO UIO, Fiskalnom vijeću, oni raspoređuju državni novac. U slučaju da DF ne uzme Ministarstvo finansija, ova osovina Čović-Dodik bi imala četiri pozicije u ta dva tijela, a SDA dvije. Ne znam da li SDA to ne zna, ali stalno ih nešto upozoravam – kazao je Komšić.
U prošlom mandatu vlasti SNSD je imao 3 pozicije u ta dva tijela (premijer RS-a, MF RS-a, i MF VM), HDZ jednu (Bevanda), SDP jednu (Nikšić) i Ante Krajina je bio šesti. Dakle i tada su SNSD i HDZ imali 4 od 6 pozicija u ta dva tijela plus što je još tu sjedio Ante Krajina.

Sasvim je logično da u tim tijelima sjede po dva predstavnika svake političke zajednice i to će tako i biti:
SNSD 2 pozicije (premijer i MF RS-a)
HDZ 2 pozicije (ministri finansija VM i Federacije)
SDA 2 pozicije (premijeri VM i Federacije)

Čista ubleha i šuplja DF-a u ovoj priči oko ministarstva finansija.
nije s obzirom da su dodik i covic jedna zmija s dvije glave. jednu svakako treba odsjeci i ako ne bih imao nista protiv da se obje odfikare. :D
Last edited by Altsa on 06/03/2015 12:31, edited 3 times in total.
sedan

#74 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by sedan »

-LIBERO- wrote:Probaj pod : "Majorizator". Mada moze biti da je blokirao opciju PP. :zzzz:

Du'ovito... :)

Al ne mere, mejdžerizatori su Bošnjaci a on je ko biva Hrvat iako se tako nikad nije izjasnio a izabran iz reda rvackog naroda.. :roll:

Dakle, prevario, izlevatio, prodo nam ciglu.. :sad:
nosara

#75 Re: Željko Komšić (lik i djelo)

Post by nosara »

- Nikad ni zbog čije ambicije neću žrtvovati politiku. Da žrtvujem ovaj pravac kojim idem radi nečijih ambicija. Ljudi ko ljudi, vjerovatno ih ima koji se vide na pozicijama, ali niko to glasno ne izgovora. Bitna je politika, moguće je da će biti povrijeđenih i razočaranih. Tu smo zbog politike i političkih ciljeva, kazao je Komšić.
Ne pratim... Koji su to politicki ciljevi defovaca koji ih razlikuju od ovih drugih...? Ozbiljno pitam...
Post Reply