Zar nije tako??
I to ne pljačka da utaje 10-15% nekog iznosa za održavanje , ovo je pljačka svih 100% !!
Prvo je bilo "Treba 100 000 KM lift opet počne raditi.
Ko bajagi treba ta neka "ovlaštena firma da to uradi za 100 milja. (A niko da se našali da kaže koja je to firma)
Pa poslije toga slijede sastanci u opštini Centar http://www.centar.ba/novost/10946/opcin ... -ciglanama
I oni su uspijeli naći finansijere tih 100 000KM, ne znam tačno kao opština Centar ce dati dio,dio federacija itd.
Ustvari ti ljudi su se trebali pokrasti,dio građani Centra,dio građani Federacije.
A bilo kakvu dokumentaciju niko nije vidio, koja je to famozna firma koja trazi 100000 KM okruglo i za šta?
KAKO SU DOŠLI DO TOG BROJA,IMA LI I JEDAN PAPIR GDJE JE NAVEDENA NPR. DJELOVI,USLUGA,ČIŠĆENJE ISL. ??
POJELA MACA....
Gdje dokumentacija o odrzavanju liftova u zadnjih 20 godina??
Koliko je utrošeno novca na odrzavanje ?
Gdje su predračuni i ponude??
Radni nalozi??
Pa odjednom nije 100 000 KM nego 12 000KM ??
Rekla opcina Centar da će dati pola,to je bilo prije mjesec dana,vjerovatno im fali još tih 6000 KM ??
To je dokaz da je to očiti pokušaj krađe novca 100 000 KM pa im nije uspjelo.
Glavni organizatori su MUSTAFA RESIĆ I NEDŽAD AJNADŽIĆ sa pomagačima !!!
Ako je ovo laž sto sam napisao nek daju bilo kakav dokaz da to nije tako.
Imaju oni sigurno neki papirič u kome pise da treba zamjeniti gumifufnu a to kosta 100 000 ili tako nesto slično.
A gledam jadni narod gornjih ciglana,koševskog i gorice mahom stariji ljudi kako se pate
LOPOVE ISTJERATI NA ČISTAC!!
ODUZETI GRAS-U PRAVO NA UPRAVLJANJE I UGOVARANJE SERVISA!!
UHAPSITI I OSUDITI GLAVNOG KRIVCA NE SAMO SA PRONEVJERU NEGO I ZA OGROMNU ŠTETU KOJU SU NAPRAVILI GRAĐANIMA.
Da se razumijemo , meni taj lift uopste nije potreban,
ali ja govorim u ime velikog broja građana koji ovise o tom liftu, a ne u svoje ime.
POZVATI FINANSIJSKU POLICIJU!
ZAHTIJEVATI UVID U SVU SERVISNU DOKUMENTACIJU O TOM LIFTU OD 1996 GODINE PA NAOVAMO!!
AKO TREBA NAPRAVITI ANKETU TA TRI NASELJA I IZABRATI NEKU SARAJEVSKU FIRMU DA IH ODRZAVA.
a evo i malo matematike:
4 GRASOVA LIFT BOY-A I 2 MEHANIČARA kojima je to jedini posao su naplatili
za ova 2 mjeseca kako ne rade cca 43000 KM !!!!!
A nisu radili 2 mjeseca !!! A PLATA FULL, dobro mozda nisu primili topli obrok
A Grasu puno da plati 6 000 za popravak !
SIPA TREBA HITNO REAGOVATI I SVE AKTERE U UČESNIKE OVE PLJAČKE I DEMASKIRATI !!