Ja samo znam da su mene krstili bez da je moj otac išta priupitan... A šta je svećenik rekao, nešto se ne sjećamkakavdanakneiskustvu wrote:cyprus wrote:Iz prve ruke - smiju...kakavdanakneiskustvu wrote:može li se i smiju li svecenici krstiti dijete razvedenih roditelja ako je samo jedan roditelj za krstenje,tacnije kad drugi roditelj uopce nije kontaktiran oko krstenja?
hvala na odgovoru,znas sta me zanima,upita li svecenik gdje je drugi roditelj?
Krštenje djeteta razvedenih roditelja
- cyprus
#51 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
-
kakavdanakneiskustvu
#52 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
JanuaryJones wrote:Fazon je da je krštenje i obavljeno bez tebe (zamisli da si druge vjere pride) ne bi se kome imao obratiti niti koga tužiti jer vjerske stvari (u ovom slučaju kanonske) nisu predmet krivičnih i civilinih sudova. Krštenje se ne može razvrgnuti, poništiti ni ponoviti, zato je svećenik prije svega ispao čovjek. A ti pamet u glavu. Otkad te čitam k'o da si ograjis'o. Svu sreću svijeta maleckom
-
julisiz es grant
#53 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
Bezveze ljudi koji nisu upućeni problematiziraju ono o čemu pojma nemaju. Čovjek sam kaže da nema ništa protiv krštenja, al volio bi da zna. U katoličanstvu je krštenje jedan od sakramenata i mora se sprovesti ako se dijete misli u vjeri odgajati. Da živi bez krštenja, praktično bi značilo da je pagan. A kad odraste, samo će vidjeti sviđa li mu se to ve ili ne.
- animals
#54 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
to je vec drugi problem..zene su mnogo gadna bica po tim pitanjima..kakavdanakneiskustvu wrote:
i da krsti i da mi to ni ne spomene,kao da me nema
znaju sjebati covjeka do daske..nekima naprave da ne vidja dijete uopce..
muskarci su mnogo tolerantniji po tome
-
julisiz es grant
#55 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
Jarane, kad si ti kršten, sveštena lica su se malo šta pitala. Tad je sve moglo, jer ako bi (opravdano) zatalasali, svašta ih je moglo snaći.cyprus wrote:
Ja samo znam da su mene krstili bez da je moj otac išta priupitan... A šta je svećenik rekao, nešto se ne sjećam
-
kakavdanakneiskustvu
#56 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
Ja samo znam da su mene krstili bez da je moj otac išta priupitan... A šta je svećenik rekao, nešto se ne sjećamcyprus wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Iz prve ruke - smiju...kakavdanakneiskustvu wrote:može li se i smiju li svecenici krstiti dijete razvedenih roditelja ako je samo jedan roditelj za krstenje,tacnije kad drugi roditelj uopce nije kontaktiran oko krstenja?
hvala na odgovoru,znas sta me zanima,upita li svecenik gdje je drugi roditelj?
vidis,kad skontam i kod mene je slicna situacija
-
radostan dan
#57 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
ne ulazim u razloge razvoda i krivice za isti (možda si ti kriv, možda ona, to je druga tema i sad nebitno) ali ovdje si u pravu, a to potvrđuje i odluka sveštenika.kakavdanakneiskustvu wrote:
ja nisam protiv tog cina ali želim da znam sta i kad i kako oko toga,moje je dijete u pitanju,a ne da sasvim slucajno saznam da se to sve planira bez mog znanja
gospođa mora shvatiti, ma koliko joj bilo krivo, da -
a) si otac tog djeteta
b) i da postojiš.
teško jeste, boli više nego razvod, ali...od izgubljenih živaca i bolesti nemaš ništa.
dijete se ne može i ne treba mijenjati, a žena može...a često i treba.
-
kakavdanakneiskustvu
#58 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
radostan dan wrote:ne ulazim u razloge razvoda i krivice za isti (možda si ti kriv, možda ona, to je druga tema i sad nebitno) ali ovdje si u pravu, a to potvrđuje i odluka sveštenika.kakavdanakneiskustvu wrote:
ja nisam protiv tog cina ali želim da znam sta i kad i kako oko toga,moje je dijete u pitanju,a ne da sasvim slucajno saznam da se to sve planira bez mog znanja
a) si otac tog djeteta
b) i da postojiš.
teško jeste, boli više nego razvod, ali...od izgubljenih živaca i bolesti nemaš ništa.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#59 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
kad bude kod tebe ti ga osuneti i jedan jedan
- spreca
#60 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
Black swan wrote:kad bude kod tebe ti ga osuneti i jedan jedan
- Truba
#61 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
vidi ovo...radostan dan wrote:ne ulazim u razloge razvoda i krivice za isti (možda si ti kriv, možda ona, to je druga tema i sad nebitno) ali ovdje si u pravu, a to potvrđuje i odluka sveštenika.kakavdanakneiskustvu wrote:
a) si otac tog djeteta
b) i da postojiš.
zamisli da su se seksali za jednu noć i on zaboravio na nju
i za 9 mjeseci dolazi sudski poziv za plaćanje alimentacije = NEMOĆAN 18 godina
zamisli da nakon sexa joj dođe sutradan nađe je gdje živi zna da ga nije vadio i oće da pita što će biti s djetetom
i ova sadašnja njegova situacija ako dijete dodijele njoj... = NEMOĆAN
DANČE čudni NIČE forumsko muško pučanstvo ti iz sveg glasa KLIČE :
junače izdrži handri te žena godinama najbitnije je sačuvati mentalno zdravlje
ne daj se svi smo mi DANAK
-
radostan dan
#62 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
slažem se...
žene nas jebu, uzvratimo istom mjerom!
u boj,u boj, za rod svoj,
u tom boju recke beri,
pederi = dezerteri.
žene nas jebu, uzvratimo istom mjerom!
u boj,u boj, za rod svoj,
u tom boju recke beri,
pederi = dezerteri.
Last edited by radostan dan on 08/02/2015 18:30, edited 1 time in total.
- dobar osjecaj
#63 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
Za svu djecu, a posebno za djecake, je jako bitno da imaju mogucnost odrastati uz autoritativnog oca od kojeg ce uciti kako se postaviti u zivotu, kopirati obrasce ponasanja, razvijati samopouzdanje. Muskarci koji su odrasli uz slabasnog oca ili bez oca a najcesce uz autoritativnu majku, veoma cesto imaju problema da se zauzmu za sebe i cesce im se desavaju ovakve situacije.
- stakasa
#64 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
Koji kurac mu sad ranu solis. I ovde ti je visak ovo autoritativnog. Treba uz oca ili kvalitetan muski surogat oca. Autoritativnost je najcesce pogubnadobar osjecaj wrote:Za svu djecu, a posebno za djecake, je jako bitno da imaju mogucnost odrastati uz autoritativnog oca od kojeg ce uciti kako se postaviti u zivotu, kopirati obrasce ponasanja, razvijati samopouzdanje. Muskarci koji su odrasli uz slabasnog oca ili bez oca a najcesce uz autoritativnu majku, veoma cesto imaju problema da se zauzmu za sebe i cesce im se desavaju ovakve situacije.
- stakasa
#65 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
Black swan wrote:kad bude kod tebe ti ga osuneti i jedan jedan
- Edin H.
#66 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
"Sinko, tebe cemo zvati Safet po Susicu!"cyprus wrote: Ja samo znam da su mene krstili bez da je moj otac išta priupitan... A šta je svećenik rekao, nešto se ne sjećam
- insomnia78
- Edin H.
#68 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
Dzevad?insomnia78 wrote:Prekazi
- exliberal-ex
#69 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
isto tako I ja...stari nije volio popove ama bas nikako, pokojna baba i stara zakazu sa kumom I Skaljkom I odnesu na krsenje u crkvu na pofalicima...stari rondao par sedmica I to je tocyprus wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Iz prve ruke - smiju...cyprus wrote:može li se i smiju li svecenici krstiti dijete razvedenih roditelja ako je samo jedan roditelj za krstenje,tacnije kad drugi roditelj uopce nije kontaktiran oko krstenja?
Ja samo znam da su mene krstili bez da je moj otac išta priupitan... A šta je svećenik rekao, nešto se ne sjećam
- JohnnyS
#70 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
exliberal-ex wrote: isto tako I ja...stari nije volio popove ama bas nikako, pokojna baba i stara zakazu sa kumom I Skaljkom I odnesu na krsenje u crkvu na pofalicima...stari rondao par sedmica I to je to
To je ona politika "Lakše je tražiti oprost nego dopuštenje"
- exliberal-ex
#71 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
ne to je ona zenska ....moji argumenti su medju nogamaJohnnyS wrote:exliberal-ex wrote: isto tako I ja...stari nije volio popove ama bas nikako, pokojna baba i stara zakazu sa kumom I Skaljkom I odnesu na krsenje u crkvu na pofalicima...stari rondao par sedmica I to je to
To je ona politika "Lakše je tražiti oprost nego dopuštenje"
- JohnnyS
#72 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
pa ima li boljeg argumenta? 
- exliberal-ex
#73 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
ma mozemo se mi pretvarat da smo mi gazde ali....ocito da je to najucinkovitiji argumentJohnnyS wrote:pa ima li boljeg argumenta?
- Truba
#74 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
brate u Kristucyprus wrote:
sto ti pise u krstenici ako je imas
jesi li legalan ili nelegalan
- bingov buraz
#75 Re: Krštenje djeteta razvedenih roditelja
Pravda za paganejulisiz es grant wrote: U katoličanstvu je krštenje jedan od sakramenata i mora se sprovesti ako se dijete misli u vjeri odgajati. Da živi bez krštenja, praktično bi značilo da je pagan.
kolega kdn, je sto sam upratio pisanje jedna dobra i neiskvarena dusa a takvi su magnet za kvarne kucke,imam jednog druga boze ti sacuvaj sto ga zena handri,tolerancija prema gejovima poraste 75% kad upoznas taj tip zene