Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#51 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by mk ultra »

mayab wrote:Bolje da grade fabriku :oops:
najlakše je reći napravi fabriku
čega, šta, ko da radi??

i napravi ti fabriku i onda žalbe na buku, zagađenje i sl.
znam za barem 10 proizvodnih prostora koji su bili van grada, ali 100tinjak okolnih mještana je blokiralo gradnju i rad...
cyprus

#52 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by cyprus »

Haris.ba wrote:Prvo dzamiju, pa zgradu napraviti.

P.S.
Ne znam, nemam vremena, ali zanimljiva bi bila knjiga za napisati o misljenjima naroda u Sarajevu o objektima prije gradnje. Bujrum ko ima vremena. Koliko znam, sva su uglavnom negativna. Mada su parizani bili protiv Ajfelovog tornja. Haj, tu smo slicni.
Most na skenderiji ne valja - hrdjav. Most kod akademije smijesan - uvrnut. Spomenik ubijenoj djeci katastrofa. Scc zatvorio pogled. Bbi ruzan, vratite nam Sarajku.
A kad mi je nana pricala sta se govorilo o Vijecnici......
Most na Skenderiji jeste sramota... Most kod akademije bi mogao proć da nije sagrađen ispred onako lijepe zgrade... Spomenik ubijenoj djeci je mogao biti reprezentativniji... BBI mi je OK... SCC - možda glomazniji od nekih granica ukusa, al neka ga...
mayab

#53 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by mayab »

mk ultra wrote:
mayab wrote:Bolje da grade fabriku :oops:
najlakše je reći napravi fabriku
čega, šta, ko da radi??

i napravi ti fabriku i onda žalbe na buku, zagađenje i sl.
znam za barem 10 proizvodnih prostora koji su bili van grada, ali 100tinjak okolnih mještana je blokiralo gradnju i rad...
Ama, za_ebavam samo :thumbup:
P308

#54 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by P308 »

Haris.ba wrote:Prvo dzamiju, pa zgradu napraviti.

P.S.
Ne znam, nemam vremena, ali zanimljiva bi bila knjiga za napisati o misljenjima naroda u Sarajevu o objektima prije gradnje. Bujrum ko ima vremena. Koliko znam, sva su uglavnom negativna. Mada su parizani bili protiv Ajfelovog tornja. Haj, tu smo slicni.
Most na skenderiji ne valja - hrdjav. Most kod akademije smijesan - uvrnut. Spomenik ubijenoj djeci katastrofa. Scc zatvorio pogled. Bbi ruzan, vratite nam Sarajku.
A kad mi je nana pricala sta se govorilo o Vijecnici......
:thumbup:
Ripicipi

#55 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Ripicipi »

Visoka je to zgrada, mozda previsoka za Sarajevo :-)
Otprilike ce biti ovolika :D
Image
neki

#56 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by neki »

jbt koja polemika oko studentskog projekta :lol: :lol:
Država

#57 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Država »

Ripicipi wrote:Visoka je to zgrada, mozda previsoka za Sarajevo :-)
Otprilike ce biti ovolika :D
Image
Mislim da stanovnici I. Sarajeva neće izdržati a da da ne opale bar par komada po Sarajevu kad vide ovaj objekat. :D
kike-tike

#58 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by kike-tike »

neki wrote:jbt koja polemika oko studentskog projekta :lol: :lol:
Projekat je stvaran, u fazi je dobivanje potrebne dokumentacije. Vrlo vjerovatno se kreće u ovoj god. ;-)
Država

#59 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Država »

kike-tike wrote:
Projekat je stvaran, u fazi je dobivanje potrebne dokumentacije. Vrlo vjerovatno se kreće u ovoj god. ;-)
Pa i krajnje je vrijeme da onaj nedovršeni šaraf prestane biti najviša zgrada u Sarajevu. Mislim da je nešto ovakvo prijeko potrebno našem gradu. Ako ništa, onda zbog dušmana...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
neki

#60 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by neki »

kike-tike wrote:
mani se budalastina sa ssc foruma..
kike-tike

#61 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by kike-tike »

neki wrote:
kike-tike wrote:
Kojeg foruma ?
edin_the

#62 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by edin_the »

neki wrote:
Možeš li nas ti onda prosvjetliti :skoljka:
starii

#63 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by starii »

ulice po sarajevu ko da vozis po makadamu a pravi se zgrada od 200m....
Hajvan

#64 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Hajvan »

Image
razonoda

#65 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by razonoda »

:roll: i javni wc -i na zadnjem spratu . :-)
XXS

#66 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by XXS »

Znaci, Izetbegovic konacno pravi vecu zgradu od Radoncica.
Nek' se zna ko je glavni lola u gradu! :D
Maharadza

#67 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Maharadza »

Hajvan wrote:Image
Mašala, neka se samo gradi, makar bilo samo U INAT DUŠMANIMA I HEJTERIMA!!! :izet: :izet:

:bih:
Alkos

#68 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Alkos »

I ko pravi ovu zgradu kao? :shock: Lake? Firma sa jednom kancelarijom u centru grada i firma koja je izgradila jedan objekat na Skenderiji, gdje je sjedište delegacije Evropske unije i Ambasade Njemačke u BiH?! Koliko znam odavno se na toj lokaciji planira nešto, prije par godina su spominjali Hilton, Marriott, evo sad i ova grdosija...

Ne potcjenjujem, za ovako nešto treba ogromna lova... Inače, poznate su priče da je Lake SDA-ovski. :wink: Biće još puno nebodera i tržnih centara i svega, nisu "oni" još ni dosegli cifru od milijardu KM, a pokrali su ih nekoliko za vrijeme rata. :thumbup:

PS - Čije je to zemljište uopće?
Bolonjac

#69 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Bolonjac »

Alkos wrote:I ko pravi ovu zgradu kao? :shock: Lake? Firma sa jednom kancelarijom u centru grada i firma koja je izgradila jedan objekat na Skenderiji, gdje je sjedište delegacije Evropske unije i Ambasade Njemačke u BiH?! Koliko znam odavno se na toj lokaciji planira nešto, prije par godina su spominjali Hilton, Marriott, evo sad i ova grdosija...

Ne potcjenjujem, za ovako nešto treba ogromna lova... Inače, poznate su priče da je Lake SDA-ovski. :wink: Biće još puno nebodera i tržnih centara i svega, nisu "oni" još ni dosegli cifru od milijardu KM, a pokrali su ih nekoliko za vrijeme rata. :thumbup:

PS - Čije je to zemljište uopće?
odgovorio sam par postova ranije
Zemljiste dobiveno dogovorom LAKE-a i Elektrotehnickog fakulteta u Sarajevu.
Mada trenutna zgrada Elektrotehnickog fakulteta treba u buducnosti biti srusena dograden je sprat a za uzvrat je dato ex. zemljiste Steleksa.

Sve u svemu rjesava trenutni problem ETF-a vezan za prostor s obzirom da u BiH niko ne misli vise od godinu unaprijed a Sarajevo ce dobiti ljijepu zgradu. Win-Win na bosanski nacin a koga briga za iduce generacije :/
edin_the

#70 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by edin_the »

Alkos wrote:I ko pravi ovu zgradu kao? :shock: Lake? Firma sa jednom kancelarijom u centru grada i firma koja je izgradila jedan objekat na Skenderiji, gdje je sjedište delegacije Evropske unije i Ambasade Njemačke u BiH?!
Već kad cjepidlačiš napravili su tri zgrade na Skenderiji. Osim toga Lake je investitor a ne izvođač, ne grade oni :-)
Alkos wrote: Koliko znam odavno se na toj lokaciji planira nešto, prije par godina su spominjali Hilton, Marriott, evo sad i ova grdosija...
Zar ti to ne govori nešto? Možda je upravo ovo projekat hotela na tom mjestu, naravano u kombinaciji sa office prostorom, možda čak i stanovima
edin_the

#71 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by edin_the »

Hajvan wrote:Image
:bih: :bih: :bih: :thumbup:
Alkos

#72 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Alkos »

edin_the wrote:
Alkos wrote:I ko pravi ovu zgradu kao? :shock: Lake? Firma sa jednom kancelarijom u centru grada i firma koja je izgradila jedan objekat na Skenderiji, gdje je sjedište delegacije Evropske unije i Ambasade Njemačke u BiH?!
Već kad cjepidlačiš napravili su tri zgrade na Skenderiji. Osim toga Lake je investitor a ne izvođač, ne grade oni :-)
Alkos wrote: Koliko znam odavno se na toj lokaciji planira nešto, prije par godina su spominjali Hilton, Marriott, evo sad i ova grdosija...
Zar ti to ne govori nešto? Možda je upravo ovo projekat hotela na tom mjestu, naravano u kombinaciji sa office prostorom, možda čak i stanovima
A što se ljutiš, k'o da je tvoje... :mrgreen:

Kolika je vrijednost te 3 zgrade na Skenderiji? Kolika je vrijednost ove zgrade? Ugrubo!

PS - kada sam se u prethodnom postu postavio pitanje da li će firma koja je izgradila samo jednu zgradu ući u takav projekat, nisam mislio na njih kao izvođače, već upravo kao investitore i odakle im lova za tako nešto. :) ;)
OldMayor

#73 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by OldMayor »

Evo zavrsili su podzemni dio, poslijepodne ide prvi sprat.

:thumbup: :bih:
bogumila

#74 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by bogumila »

Zeljo_do_groba wrote:Vala izgleda odlicno i na toj lokaciji bi se savrseno uklopio. I ova okolina bi ovakva bila super, Wils bi se produzio i cijeli taj kraj bi dobio novu dimenziju. Jos bi porusio one barake u nastavku do Skenderije i Wils bi zavrsavao kod mosta Hrđe.
hahahahah cuj "HRDJE" prejako :lol: :lol: :lol: :lol:
a u pravu si to bi dobro bilo da vilis dodje do skenderije a ono izmedju da poravnaju

s tim da me muci neki osjecaj da je ovo sve neka zayebancija ko ona budalaca sto je stajala na kutiji. cisto da neko vidi sta bi bilo kad bi bilo.
Alkos

#75 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Alkos »

Vrlo vjerovatno je zajebancija... Vrijednost ovakve investicije je zasigurno preko 100.000.000 €, a investitor je firma koja ima jednu kancelariju od 100 kvadrata na Džidžikovcu i 10 zaposlenih (bubam kvadraturu i broj zaposlenih, ali to je tu negdje :mrgreen:).
Post Reply