..ebo te Erdoganzgembomaratonac wrote:Novi Pazar: Održan protest za Poslanika s.a.v.s.
Erdogan: Niko ne može dati logično objašnjenje na namjeru časopisa “Charlie Hebdo” da lik Poslanika islama iskoristi kao materijal za karikaturu. Naglašavajući da se uvreda na račun začetnika jedne religijske zajednice ne može opravdati slobodom govora, Erdogan je poručio da su uvrede na račun Poslanika Muhameda (a.s.) crvena linija za muslimane.
http://bosniapress.net/erdogan-vrijedan ... muslimane/
U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
- animals
#51 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
- zgembomaratonac
#52 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Bakir Izetbegović: Erdogan je lider muslimana!
http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx
http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx
Bošnjački lider Izetbegović je ponovio da „Erdogana mnogi muslimani doživljavaju kao svog lidera“, uključujući Palestince i Bošnjake.
„Muslimani su Ummet, koji ima globalne probleme i oni traže globalne lidere. Jedan od tih globalnih lidera, koji može napraviti spoj muslimanskih i sekularnih vrijednosti, sigurno je Tayyip Erdogan. Muslimani ga sasvim sigurno osjećaju kao čovjeka koji artikulira njihove interese, izgovara riječi koji su njima na ponos, stoji iza njihovih osjećaja. Mnogi muslimani u svijetu tako misle. Primjerice Palestinci, pa i Bošnjaci“, kazao je Izetbegović.
- Lincoln-Burrows
#53 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Rekao bih da ovdje ima i tisuću pripadnika Torcide a pošto nemamo širu sliku možda ih je i višezgembomaratonac wrote:![]()
što bi bio znatan broj za gradić od oko 85.000 stanovnika. Jbt N.Pazar skoro ko Zenica.
- Towelie
#54 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
127 000 stanovnika.Lincoln-Burrows wrote:Rekao bih da ovdje ima i tisuću pripadnika Torcide a pošto nemamo širu sliku možda ih je i višezgembomaratonac wrote:![]()
što bi bio znatan broj za gradić od oko 85.000 stanovnika. Jbt N.Pazar skoro ko Zenica.
- Lincoln-Burrows
#55 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Odakle ti ta brojka? Mislim da je i 85.000 prenapuhano.Towelie wrote:
127 000 stanovnika.
- Towelie
#56 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Zivim u Pazaru i na jednoj tabli na ulazu u grad stoji ta cifra za broj stanovnika. Sada je i koja hiljada vise, jer je tabla od pre 3-4 godine.Lincoln-Burrows wrote:Odakle ti ta brojka? Mislim da je i 85.000 prenapuhano.Towelie wrote:
127 000 stanovnika.
- It_is_a_Leclerc
#57 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Navijači ljubitelji Poslanika ?!
Nije li to nešto kao vegeterijanci ljubitelji pljeskavica, Teksašani ljubitelji Demokrata, američki indijanci ljubitelji kolonizatora ?!
Nije li to nešto kao vegeterijanci ljubitelji pljeskavica, Teksašani ljubitelji Demokrata, američki indijanci ljubitelji kolonizatora ?!
- zgembomaratonac
- York Light 100`s
#59 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
A logike ti niđe vezeKikibombona wrote:Iskreno burazeru, dosadni ste vise sa tim vasim poslanikom.
Bolje bi bilo organizovati kakve proteste protiv lopovske vlasti, da ucine nesto i zaposle ovu bijedu....
Nema od radkalizma hljeba, posebno ne ako smo osudjeni na milostinju od upravo tih protiv kojih bi protestovali.
Znači neko te uvredi, ti ga odeš prijaviti policiji i neko ti kaže "što prijavljuješ uvredu, ima prečih stvari zbog čega bi trebao prijavljivati", znači može ti svako psovati po spisku, nemoj ih još prijavljivati jer druge stvari imaju prioritet
Ti si sigurno onaj od onih što pametuju "vidi ih što se sramote a nigdje protesta protiv lopovluka" a ti prvi ni da pomisliš da kreneš protestovati protiv lopovluka, samo komentarišeš šta bi drugi trebali pametnije odraditi da tebi bude bolje
A i razumijem zašto ti je više dosadna vijest o protestima. Toliko nas ima po svjetu da malo malo svaki drugi dan jedna nova zemlja protestuje zbog karikatura. Što nas ima mašala
Nikakve razlike od ovih što pametuju kao ti, samo što vi imate krizu identiteta sa uticajem zapada "je suis Charlie rest in peace Kemal Monteno"XXS wrote:Gledajuci zastave sa slike, izgleda da je u pitanju velika kriza identiteta.
ps - ovo mora da je "halal torcida"
A jesi li možda razmislio da na ovoj slici nema krize identiteta nego su se različite skupine sa svojim zastavama okupile zbog zajedničkog interesa? Pogotovo pošto je izgleda pogrešna slika stavljena pa je ovo ustavari protest zbog nečega trećeg
Ti si izgleda oni što se vole provaljivati samo da ispadnu duhoviti pred drugima ali obavezno smiley na kraju da skontamo da si duhovit.Joe McCarthy wrote:Tvrtkovi ljiljani do zastave okupatora i beduinskih linijaarslanbey wrote:
Navijači Novog Pazara, članovi grupe Torcida Sandžak, organizovaće u petak šetnju centralnim gradskim ulicama u znak protesta protiv objavljivanja karikatura proroka Muhameda u francuskom nedeljniku Šarli ebdo, ali i drugim medijima.
Kad ce muslimani i u BIH pridruziit se?![]()
Čojek se okreće u tabutu
Jest, ti ljiljani su sinonim samo za kralja tvrtka, ništa se nije desilo između 92. i 95., svi naši pod tom zastavom su ratovali za kralja Tvrtka u devedesetim i svi Srbi i Hrvati su htjeli da maknu ljiljane sa zastave jer im je kralj Tvrtko bio antipatičan i ništa drugo, ne provaljuj se.
Ma ne rade, nisu oni kao naš Bošnjo što troši vrijeme na forumima o muftijama, poslaniku, efendijama, Vučiću, oni moš mislit izađu na ulice.It_is_a_Leclerc wrote:Rade li ovi u Sandžaku išta osim što protestuju ?!
Za muftiju, poslanika, aćif efendiju, Vučića.. ups.
Protestovati javno na ulicama u grupi ne moće promjeniti stanje kao 11161 postova na internet forumu
E to ti i smeta, što ima muslimana što na demokratski miran način protestuju protiv nečega, ti odmah bez ikakvog razloga počinješ sa paljenjem zastava.Platformas wrote:Ne bi me čudilo da se nađe i kod nas ovih 'poslanikovih zaštitnika' i da nas i oni dodatno unazade raznim povicima, hocu reći tekbiranjima ili nekim paljenjem zastava prijateljskih nam država.
Ne znam da li bi nas oni unazadili ali znam da je jedan veliki razlog zašto se većina ovdje šprda sa Sandžaklijama (makar uradili nešto pozitivno kao u ovom slučaju) jest što su oni vas Sarajlije unazadili pa vladaju vašim gradom. Nevjerovatno kako se preko monitora može osjetiti taj kompleks par Sarajlija dok pišu o Sandžaklijama
- CSKA
#60 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Ajd sto protestuju protiv karikatura to mogu da razumijem.Medjutim sad ova prica da se u Parizu nije desio teroristicki napad vec atentat,to je vec neki novi momenat.
- zgembomaratonac
#61 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Ako francuzi kažu da je 1389 i 1914 godine bio atentat i da Francuska 1992 godine nije podržavala teroriste koji su napali BiH onda nema razloga da mi sada prihvatamo njihove duple aršine:CSKA wrote:Ajd sto protestuju protiv karikatura to mogu da razumijem.Medjutim sad ova prica da se u Parizu nije desio teroristicki napad vec atentat,to je vec neki novi momenat.
-
celava_dlaka
#62 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Kikibombona wrote:Iskreno burazeru, dosadni ste vise sa tim vasim poslanikom.
Bolje bi bilo organizovati kakve proteste protiv lopovske vlasti, da ucine nesto i zaposle ovu bijedu....
Nema od radkalizma hljeba, posebno ne ako smo osudjeni na milostinju od upravo tih protiv kojih bi protestovali.
- Kinesko prkno
#63 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Bolje bi im bilo da protestvuju protiv Isila i Boko Harama koji svakodnevno ubijaju na stotine muslimana,nego protiv crteza koji nikom nisu zlo nanijeli.Obicno vjersko licemjerje i glib do koljena karakteristican za ove prostore.
- Altair_SA
#64 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Dok god mirno protestvuju, to je njihovo demokratsko pravo. Ili demokratija ima razlicite arsine?
Inace na forumu nam neki dan zamalo moderator ostade bez titule zato sto je uvrijedio vjernike. Covjek i priznao da je pretjerao, izvinio se i svaka mu cast za to. Ono sto hocu reci, pravom vjerniku je uvrijediti ga na taj nacin mozda i vise nego da mu mater psujes. Znam licno raje koji su jako dobri ljudi, veliki vjernici, ali uvrede na vjerskoj osnovi ih bas pogode i potresu. Ocigledno je da mnogi to ne mogu sa razumiju. Sto naravno ne opravdava ono sto je uradjeno u Parizu, naprotiv.
I da, svakako bi trebalo praviti i proteste protiv onoga sto ISIL radi, ono je uzas nad uzasima... hebem im sve milo, ali oni nemaju ni M od pravih muslimana. Ono je ljudski otpad koji zasluzuje jednu nuklearku ili vise njih...
Inace na forumu nam neki dan zamalo moderator ostade bez titule zato sto je uvrijedio vjernike. Covjek i priznao da je pretjerao, izvinio se i svaka mu cast za to. Ono sto hocu reci, pravom vjerniku je uvrijediti ga na taj nacin mozda i vise nego da mu mater psujes. Znam licno raje koji su jako dobri ljudi, veliki vjernici, ali uvrede na vjerskoj osnovi ih bas pogode i potresu. Ocigledno je da mnogi to ne mogu sa razumiju. Sto naravno ne opravdava ono sto je uradjeno u Parizu, naprotiv.
I da, svakako bi trebalo praviti i proteste protiv onoga sto ISIL radi, ono je uzas nad uzasima... hebem im sve milo, ali oni nemaju ni M od pravih muslimana. Ono je ljudski otpad koji zasluzuje jednu nuklearku ili vise njih...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#65 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Ko, gdje, kako, de link?Altair_SA wrote:Dok god mirno protestvuju, to je njihovo demokratsko pravo. Ili demokratija ima razlicite arsine?
- Altair_SA
#66 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Pa bilo ja onoj temi oko napada u Parizu, za NIN-a. Izvinio se covjek koliko sam pratio, neda mi se sada traziti da ti pravo kazem.
- Kikibombona
#67 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Ma ja samo pokusao reci da je to sto radite gubljenje vremena, da sa se sa protestima postize samo kontraefekat.York Light 100`s wrote: A logike ti niđe veze![]()
Znači neko te uvredi, ti ga odeš prijaviti policiji i neko ti kaže "što prijavljuješ uvredu, ima prečih stvari zbog čega bi trebao prijavljivati", znači može ti svako psovati po spisku, nemoj ih još prijavljivati jer druge stvari imaju prioritet![]()
Ti si sigurno onaj od onih što pametuju "vidi ih što se sramote a nigdje protesta protiv lopovluka" a ti prvi ni da pomisliš da kreneš protestovati protiv lopovluka, samo komentarišeš šta bi drugi trebali pametnije odraditi da tebi bude bolje
A i razumijem zašto ti je više dosadna vijest o protestima. Toliko nas ima po svjetu da malo malo svaki drugi dan jedna nova zemlja protestuje zbog karikatura. Što nas ima mašala![]()
A ako vec nemate nesto korisnije za raditi, protestujte brate mili. Crko sutra ako mi ti protesti i najmanje smetaju. Samo naprijed!
- Danguba
#68 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
sta ces traziti kada je on dvije minute poslije njegovog komentara upisao svoj...Altair_SA wrote:Pa bilo ja onoj temi oko napada u Parizu, za NIN-a. Izvinio se covjekkoliko sam pratio, neda mi se sada traziti da ti pravo kazem.
sta ces, dijete zaboravno...
- Kemal Malovčić
#69 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Oni nisu čarli.zgembomaratonac wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#70 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Ko ba beže Danguba ?Danguba wrote:sta ces traziti kada je on dvije minute poslije njegovog komentara upisao svoj...Altair_SA wrote:Pa bilo ja onoj temi oko napada u Parizu, za NIN-a. Izvinio se covjekkoliko sam pratio, neda mi se sada traziti da ti pravo kazem.
![]()
sta ces, dijete zaboravno...
- TheWatcher
#71 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
@mba wrote:Point. wrote:Nisam znao da sandze pisu arapskim.
a jes znao da su ti sandze sarj'vo odbranile, kovaci sve govore ako si nekad bio?
ae ne zajebaji narod
-
Kaligula I
#72 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
...nemoj Kiki tako...avangarda ostaje avangarda...ja ovaj skup dozivljavam jednim djelom i kao prozivku bosanskih muslimana, kojima ovakvo što nije bilo ni na kraj pameti...da li zato sto su zbilja progresivniji od Sandžaklija ili zato sto su manje hrabri, to ne znam?...Kikibombona wrote:Iskreno burazeru, dosadni ste vise sa tim vasim poslanikom.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#73 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Pa uredjujuj onda Svicu a ostavi se BiH ziv bio.....takvih nam je pun klinac....patriote na daljinski!!!!! Jel to govoris o onim snadzama sto su pocetkom rata uzimali nasa drzavljanstva da bi dobili socijale po evropi a tamo negdje 95-96 ih se odricala jer im vise nisu trebala...@mba wrote:ja sam u svicu otisao prije agresije zemljace, tako da nisam pobjeglica!
da mnoge sandze su svoje zivote dali za saraj'vo http://forum.klix.ba/poznate-sandzaklij ... 22s50.html scrolaj dole pa se sam uvjeri!
ja sam inace krajisnik, eto samo da napomenem!
- Lokman
#74 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Zaista je lijepo vidjeti ove prizore iz našeg bratskog Novog Pazara, koji je danas bastion bošnjaštva i izvor patriotske snage i otpora zlonamjernim islamofobima koji svoju mržnju maskiraju lažnim modernizmom i agresivnim ateizmom. Oni bi da nametnu vještačke sukobe među Bošnjacima i tako kreiraju bratoubilački haos koji pogoduje isključivo našim neprijateljima. Ali kada u jednom malom Novom Pazaru izađu stotine mladih da protestuju na podle provokacije i uvrede vjernicima, onda to pokazuje koliko je IMAN vitalan i samoodrživ uprkos medijskom i propagandnom pritisku sarajevskih medija koje sve do jednog kontrolišu islamofobi. Za svaku je pohvalu poziv srpske pravoslavne crkve srbijanskim medijima da izbjegnu prikazivanje sramotnih karikatura, ali takva svijest ne postoji kod lažne sarajevske medijske i kvaziintelektualne elite koja nema nikakvog stava ni karaktera , a novac je jedini bog kojem se klanjaju. Posebne čestitke idu pazarskom imamu koji zrači karizmom i hrabrošću iskrenog vjernika i koji je sofisticirano ali i muški nastupio i skinuo anatemu terorizma koja se putem medijske hipnoze nameće muslimanima. Sufijska interpretacija jeste tolerantan ali i vitalan fenomen.zgembomaratonac wrote:
- insomnia78
#75 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
A ne smeta im Iman dok "valjaju" gudru?