Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Inače, naši reprezentativci su prisustvovali ceremoniji otvaranja. Snimilo ih je dok je prolazila naša zastava. Bilo je dirljivo. Hvala BHT-u što nam je omogućio da to vidimo.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 15/01/2015 19:28, edited 1 time in total.
Što se tiče sutrašnje utakmice, ja ne bih bio ni oprezan ni pretjerano pesimističan. Neko napisa - nervoza, prva utakmica, i to, realno , stoji. Međutim, i Iranu je ovo prva utakmica na velikim takmičenjima, i k tome još i vjerovatno jedna od rijetkih pravih, profesionalnih utakmica na visokom nivou dok makar 70 % naše reprezentacije takvih utakmica ima popriličan broj u nogama. Ja očekujem da ćemo praviti neke greške, ali da će Iranci imati strahovit broj tehničkih grešaka koje moramo kapitalizirati. Osim toga, od Iranaca očekujem da, baš kao i Tunižani, netalentovanost i taktičku nedoraslost nadoknađuju udaranjem, i tu se treba čuvati povreda i udaraca.
Neka moja procjena je pobjeda od više od 7-8 golova.
Poljaci su Nijemce izbacili u dvije play off utakmice za ovo prvenstvo, no znamo kako su se Nijemci ipak našli na prvenstvu. Ne vidim razloga zašto ih Poljaci ne bi uzeli još jednom, mada bit će zanimljiva utakmica, ne bi me čak ni neriješeno iznenadilo. Bolje da BHT prenosi ovu utakmicu od 17 : 00 nego Hrvatska - Austrija, ali eto.
Švedska - Island
Obje ekipe su jake na papiru, ali vidjećemo kakvi su na terenu. Čudi me da Islanđani još drže onog svog Sušića na klupi, hajde što smo ih mi izbacili u play offu, već su loše krenuli i u kvalifikacijama za EP 2016. Ekipa sa Sigurdssonom, Peterssonom i Palmarssonom bi trebala da se bori za medalje, no izgledaju poprilično neuvjerljivo na terenu. Ako Šveđani nešto misle napravati na ovom prvenstvu, moraju pokazati da su bolji od ovakvog Islanda.
Ostale utakmice(osim onih iz grupe B):
Rusija - Saudijska Arabija
Saudijska Arabija je možda i najlošija ekipa prvenstva, uz to su upali u jako tešku grupu i vjerovatno će doživjeti par katastrofalnih poraza, prvi možda već danas.
Slovenija - Čile
Slovenci uzimaju, jasno.
Španija - Bjelorusija
Nisu Bjelorusi baš mačiji kašalj, ali teško da će izbjeći poraz.
Alžir - Egipat
Trebao bi Egipat biti kvalitetniji, mada ni on nije što je bio prije nekoliko godina kad su mogli svakoga namučiti.
Danska - Argentina
Danci uzimaju, jasno.
Francuska - Češka Republika
Francuzi u problemima sa povredama, ali i tako su prejaki za Čehe. Ne može Jicha sve sam.