Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

filosofman

#51 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by filosofman »

Aleksandar Vučić:”Ne dirajte građane islamske vjere u Srbiji”

Image
Usijanim glavama poručujemo da ne donose bilo kakve zaključke i akcije protiv građana islamske vjere u Srbiji, poručio je jučer premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Srbija najoštrije osuđuje teroristički akt i strašni zločin koji se dogodio u Parizu, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom napada na francuski satirični magazin u kojem je stradalo 12 novinara.
Vučić je, odgovarajući na novinarska pitanja na konferenciji za novinare poslije sjednice Predsjedništva SNS-a rekao da Srbija želi punu političku stabilnost u zemlji u kojoj živi više od pola miliona muslimana koje svi mi ovde jednako poštujemo.
„Usijanim glavama poručujemo da ne donose bilo kakve zaključke i akcije protiv građana islamske vere u Srbiji”, kazao je premijer i najavio da će poslije posjete Kosovu i Metohiji posjetiti Novi Pazar, Tutin i Sjenicu.
„Hoću da razgovaram sa bošnjačkim muslimanskim prvacima. Hoću da vidim kako da prevazilazimo tešku ekonomsku krizu i uspostavimo stabilnost zemlje i uveren sam da ćemo uz njihovu podršku tu stabilnost umeti da sačuvamo”, kazao je Vučić.
Odgovarajući na pitanje novinara da li Srbiji prijeti opasnost od terorizma, Vučić je rekao da bezbjednosne službe u Srbiji znaju sve o ljudima koji su ratovali u Siriji i Ukrajini. Sva ta lica, kazao je, su „pod kontrolom iako su mnoga od njih opasna”.
„Ali oni su pod budnim okom nadležnih organa države i bezbednosnih službi Srbije”, kazao je premijer Srbije.

http://www.kurir.rs/vesti/politika/vuci ... ak-1654933
res publica

#52 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

filosofman wrote:Aleksandar Vučić:”Ne dirajte građane islamske vjere u Srbiji”

Image
Usijanim glavama poručujemo da ne donose bilo kakve zaključke i akcije protiv građana islamske vjere u Srbiji, poručio je jučer premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Srbija najoštrije osuđuje teroristički akt i strašni zločin koji se dogodio u Parizu, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom napada na francuski satirični magazin u kojem je stradalo 12 novinara.
Vučić je, odgovarajući na novinarska pitanja na konferenciji za novinare poslije sjednice Predsjedništva SNS-a rekao da Srbija želi punu političku stabilnost u zemlji u kojoj živi više od pola miliona muslimana koje svi mi ovde jednako poštujemo.
„Usijanim glavama poručujemo da ne donose bilo kakve zaključke i akcije protiv građana islamske vere u Srbiji”, kazao je premijer i najavio da će poslije posjete Kosovu i Metohiji posjetiti Novi Pazar, Tutin i Sjenicu.
„Hoću da razgovaram sa bošnjačkim muslimanskim prvacima. Hoću da vidim kako da prevazilazimo tešku ekonomsku krizu i uspostavimo stabilnost zemlje i uveren sam da ćemo uz njihovu podršku tu stabilnost umeti da sačuvamo”, kazao je Vučić.
Odgovarajući na pitanje novinara da li Srbiji prijeti opasnost od terorizma, Vučić je rekao da bezbjednosne službe u Srbiji znaju sve o ljudima koji su ratovali u Siriji i Ukrajini. Sva ta lica, kazao je, su „pod kontrolom iako su mnoga od njih opasna”.
„Ali oni su pod budnim okom nadležnih organa države i bezbednosnih službi Srbije”, kazao je premijer Srbije.

Muslimani su u Srbiji preživjeli vrijeme kad je ovaj seronja govorio 100 za jednog. Pa što ne bi i sada. Srbi su surovi prema muslimanima samo kad je rat, a kad je mir gledaju svoja posla, a muslimani podjebavaju.
filosofman

#53 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by filosofman »

Tebi komentatoru res publika izgleda baš krivo kad se pravoslavni i muslimani razumiju?
res publica

#54 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

CSKA wrote: Ma to je neki mazohisticki kod,uvijek biraj slabiju stranu.Ako vec trebam birati neku stranu,onda cu radije Zapad.Oni su nam kroz istoriju i pomagali i odmagali...dok smo sa drugom stranom stalno u sukobu.

Samo stvarno ne znam koji ce musliman na Balkanu popusiti ovu pricu i iznenadnu brigu SPC o vjerskim osjecanjima muslimana.
Šta znam, možda hoće da pokaže šejcima bogatašima, kako je fin, pa da pošalju još koju milijardu...
res publica

#55 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

filosofman wrote:Tebi komentatoru res publika izgleda baš krivo kad se pravoslavni i muslimani razumiju?
Bilo bi mi drago, ali nije tako...
filosofman

#56 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by filosofman »

res publica wrote:
filosofman wrote:Tebi komentatoru res publika izgleda baš krivo kad se pravoslavni i muslimani razumiju?
Bilo bi mi drago...
Ako bi ti bilo istinski drago onda ne opstruiši.
res publica

#57 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

filosofman wrote:
Ako bi ti bilo istinski drago onda ne opstruiši.
Pa ti opstruiraš srpski ineteres za podjelom BiH. Kad se muslimani posvađaju sa vladarima svijeta, onda to treba koristiti u svoju korist. Kao što bi i oni koristili, i jesu ranije, kad se Srbi posvađaju sa zapadom.
Ne sumnjam ja da bi se oni bratimili sad. Možda i ne bi, ali sigurno kad prođe frtutma, opet bi počeli sa propadanjem Srbije, ukidanjem RS, lošim natalitetom itd.
Treba biti glup i to previđati.
CSKA

#58 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by CSKA »

res publica wrote:
CSKA wrote: Ma to je neki mazohisticki kod,uvijek biraj slabiju stranu.Ako vec trebam birati neku stranu,onda cu radije Zapad.Oni su nam kroz istoriju i pomagali i odmagali...dok smo sa drugom stranom stalno u sukobu.

Samo stvarno ne znam koji ce musliman na Balkanu popusiti ovu pricu i iznenadnu brigu SPC o vjerskim osjecanjima muslimana.
Šta znam, možda hoće da pokaže šejcima bogatašima, kako je fin, pa da pošalju još koju milijardu...
Totalno sam zaboravio na Seika Al Zajeba,milijarde,Beograd na vodi i ostale kerefeke....

Filosofman nema razumijevanja izmedju pravoslavaca i muslimana na Balkanu sve dok Srbija ne prizna Kosovo i ukine se RS ili obrnuto.Kosovo da se vrati u sastav Srbije i RS postane nezavisna.

Nikakva saopstenja,bajke,iznenadna briga Vucka, itd...nece promijeniti to.
Altair_SA

#59 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by Altair_SA »

res publica wrote:

Image

Muslimani su u Srbiji preživjeli vrijeme kad je ovaj seronja govorio 100 za jednog. Pa što ne bi i sada. Srbi su surovi prema muslimanima samo kad je rat, a kad je mir gledaju svoja posla, a muslimani podjebavaju.
Pa to sto ste bili surovi bili ste. Moglo vam se kad ste bili neuporedivo bolje naoruzani. Vidjeli bi sad cetalju sta bi bilo :twisted:
I cuj mi podjebavamo i to ko sad mi njih izazivamo, pa to bi sta? Kao trebalo da bude opravdanje za ono sto ste radili, jer smo mi vas kao podjebavali, pa zasluzili Srebrenicu sta li?

E moj cetalju, sto ste klali klali ste.

NIKAD vam necemo zaboraviti i NIKAD oprostiti.
res publica

#60 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

Altair_SA wrote: Muslimani su u Srbiji preživjeli vrijeme kad je ovaj seronja govorio 100 za jednog. Pa što ne bi i sada. Srbi su surovi prema muslimanima samo kad je rat, a kad je mir gledaju svoja posla, a muslimani podjebavaju.
Pa to sto ste bili surovi bili ste. Moglo vam se kad ste bili neuporedivo bolje naoruzani. Vidjeli bi sad cetalju sta bi bilo :twisted:
I cuj mi podjebavamo i to ko sad mi njih izazivamo, pa to bi sta? Kao trebalo da bude opravdanje za ono sto ste radili, jer smo mi vas kao podjebavali, pa zasluzili Srebrenicu sta li?

NIKAD vam necemo zaboraviti i NIKAD oprostiti.[/quote]

Ja ti nisam cetalj. A oni koji jesu sigurno bolje od vas znaju koliko vi možete, šta imate i šta pamtite...
A kroz historiju cetalji ne prezaju ni od onih koji su naoružaniji i brojniji i od vas i od njih.
Red Wolf

#61 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by Red Wolf »

res publica wrote:
Altair_SA wrote: Muslimani su u Srbiji preživjeli vrijeme kad je ovaj seronja govorio 100 za jednog. Pa što ne bi i sada. Srbi su surovi prema muslimanima samo kad je rat, a kad je mir gledaju svoja posla, a muslimani podjebavaju.

NIKAD vam necemo zaboraviti i NIKAD oprostiti.
Ja ti nisam cetalj. A oni koji jesu sigurno bolje od vas znaju koliko vi možete, šta imate i šta pamtite...
A kroz historiju cetalji ne prezaju ni od onih koji su naoružaniji i brojniji i od vas i od njih.[/quote]

ja ne znam sta si ti al i zaboli me iskreno sta si,samo znam da nisi dobar to tvrdim jer osoba koja zagovara neku podjelu BiH i osamostaljenje manjeg entiteta nije dobro,ti to nikada neces dozivjeti,a sad pjeni i pisi sta hoces
Altair_SA

#62 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by Altair_SA »

Kroz historiju, i ovu blizu i onu dalju, cetalji su bili najvece picke, ustvari pickice. Jedino su mogli klati neduzne, silovati zene i djevojcice i spaljivati zive ljude. Inace gdje god ste bili protiv iole naoruzane vojske tu ste dobili po pickici :oops:

E sto jest jest, u Visegradu ste se zaista pokazali, nema sta, junacki, JUNACKI... u kucu djecu i zene i zapali. Pa i Srebrenica, junacki zaista, zicu nazad na ruke i kolji, ubijaj. Junastvo i cojstvo kakvo se ne vidja :oops: Respect :thumbup:
Rimad

#63 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by Rimad »

Obična dvoličnost. Imali smo rat i poslijeratno vrijeme i vidjeli smo pravo lice SPC-e i srpske politike.

Što se tiče naivnih Bošnja, ne kažu džaba da "oni koji ne poznaju historiju su osuđeni da je ponove".

Sada im treba malo bodova, što zbog EU, što zbog arapskih para.
res publica

#64 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

Red Wolf wrote: ja ne znam sta si ti al i zaboli me iskreno sta si,samo znam da nisi dobar to tvrdim jer osoba koja zagovara neku podjelu BiH i osamostaljenje manjeg entiteta nije dobro,ti to nikada neces dozivjeti,a sad pjeni i pisi sta hoces
:) Ne zagovaram ja, nego predsjednik i rukovodstvo RS-a, a i većinsko raspoloženje građana je tako. Ja ih samo podržavam, i smatram da je dobro da koriste aktuelne tokove za svoje ciljeve.
Red Wolf

#65 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by Red Wolf »

res publica wrote:
Red Wolf wrote: ja ne znam sta si ti al i zaboli me iskreno sta si,samo znam da nisi dobar to tvrdim jer osoba koja zagovara neku podjelu BiH i osamostaljenje manjeg entiteta nije dobro,ti to nikada neces dozivjeti,a sad pjeni i pisi sta hoces
:) Ne zagovaram ja, nego predsjednik i rukovodstvo RS-a, a i većinsko raspoloženje građana je tako. Ja ih samo podržavam, i smatram da je dobro da koriste aktuelne tokove za svoje ciljeve.
a jel to tema i ko te to pita,zelje i cestitke su sutra ili malo sutra,kako rece onaj tvoj pajdo ...putuj igumane
LBVIEW

#66 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by LBVIEW »

res publica wrote:

Image

Dobro je da samo "podjebavaju" nakon svega sto su im "Srbi koji su samo u ratu surovi"napravili.A da ne spominjem kako je tebi i bratiji samo podsjecanje na ono sto se 90-tih desilo,a nakon cega ni traga kajanja i/ili istinskog ogradivanja od strane srpske politike nije bilo ni u tragovima,"podjebavanje". I ce to 'podjebavanje" prilicno potrajati -vakat ti se navikavati.Sto se tice "pogodnog trenutka" za kapitilaziranje genocida u vidu otcijepljenja genocidne tvorevine, samo naprijed - ovaj cete put,sasvim je izvjesno, za 2 sedmice, za razliku od prvog pokusaja, uspjeti, Bosnjaci jedva cekaju da vam uslise zelje i odreknu se teritorija genocidom "ociscenim" 90-tih.
res publica

#67 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

Red Wolf wrote: a jel to tema i ko te to pita,zelje i cestitke su sutra ili malo sutra,kako rece onaj tvoj pajdo ...
Tema se razgranala u tom pravcu dok smo razmatrali koliko se patrijarhova poruka poklapa sa nekim eresovskim interesima...
putuj igumane
al, molim te ne neginji se kroz prozor... :D
filosofman

#68 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by filosofman »

Res publika da si neki čovjek ne bi onako grubo psovao crkvu?
filosofman

#69 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by filosofman »

res publica wrote:Jedi bre govna Srpska pravoslavna crkvo. Eto, sad sam uvrijedio sebe jer sam tvoj član.
Misle li muslimani o osjećanjima Srba kad govore "genocidna tvorevina"?

Objavljivanje karikatura je stvar slobode govora. I tu se niko ne smije pozivat na povrijeđena osjećanja, pa ni muslimani.
Res publika da si neki čovjek ne bi onako grubo psovao crkvu?Nema u tebi pravoslavlja kad ti možeš tako grubo posvati pravoslavnu svetinju Crkvu?Lažeš da si pripadnik pravoslavne Crkve....Pravoslavac ne vrijeđa Crkvu....
Last edited by filosofman on 10/01/2015 22:52, edited 1 time in total.
res publica

#70 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

LBVIEW wrote: Dobro je da samo "podjebavaju" nakon svega sto su im "Srbi koji su samo u ratu surovi"napravili.A da ne spominjem kako je tebi i bratiji samo podsjecanje na ono sto se 90-tih desilo,a nakon cega ni traga kajanja i/ili istinskog ogradivanja od strane srpske politike nije bilo ni u tragovima,"podjebavanje". I ce to 'podjebavanje" prilicno potrajati -vakat ti se navikavati.Sto se tice "pogodnog trenutka" za kapitilaziranje genocida u vidu otcijepljenja genocidne tvorevine, samo naprijed - ovaj cete put,sasvim je izvjesno, za 2 sedmice, za razliku od prvog pokusaja, uspjeti, Bosnjaci jedva cekaju da vam uslise zelje i odreknu se teritorija genocidom "ociscenim" 90-tih.
Mi sudbu znamo, i sve što nas čega
no strah neće zalediti grudi..
kaže Šantić. 8)

Sve visi o tome kako zapad na vas gleda, a ostalo je prđenje na koje se ne vrijedi obazirati...
res publica

#72 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

filosofman wrote:
res publica wrote:Jedi bre govna Srpska pravoslavna crkvo. Eto, sad sam uvrijedio sebe jer sam tvoj član.
Misle li muslimani o osjećanjima Srba kad govore "genocidna tvorevina"?

Objavljivanje karikatura je stvar slobode govora. I tu se niko ne smije pozivat na povrijeđena osjećanja, pa ni muslimani.

Jedi ti govna a ne Crkva, pokvarenjače kako možeš to napisati za Crkvu?
Uozbilji se filozofe... :roll:
budza

#74 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by budza »

pohvalno.

nakon 150 godina prva pametna izjava iz spc-a.

nije izjavu dao patrijarh irinej, vec vladika backi koji se isto crkveno irinej zove.
filosofman

#75 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by filosofman »

budza wrote:pohvalno.

nije izjavu dao patrijarh irinej, vec vladika backi koji se isto crkveno irinej zove.
Izjava je data od strane Srpske Pravoslavne Crkve i zvanični je stav Crkve.
Locked