Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Capajebo wrote:
Cekaj, zar je bitno o kome pricamo, jel' ja imam slobodu govora da kazem ono sto mislim?
I npr. nekim osobama mozes jebat mater, al' ovo sto oni ismijavaju ne
Opet ponavljam, osudjujem ovaj napad u Parizu, i nije u skladu sa Islamom. Ali mora se razgraniciti ta kobajagi sloboda govora, jer upravo to nije civilizacija niti neko napredno drustvo.
Ne razumiješ da upravo postavljanje pitanja na sve i svašta, čak i nepotrebne provokacije, stvaraju progres, prostor u kojem ljudi i društvo napreduje.
Kada na početku kažeš "Ovo i ono se ne smije od sada i u buduće i tačka!", tu nema napretka - ni u društvenom, ličnom, ekonomskom, naučnom i bilo kojem drugom polju. E sada uporedi jednu Francusku u svim ovim parametrima sa npr. Jemenom, Somalijom ili Afganistanom. IS nećemo ni spominjati...
Last edited by derion on 08/01/2015 14:25, edited 1 time in total.
Capajebo wrote:Dakle po slobodi govora (bez provokacije i pokusaja vrijedjanja) ja vama mogu jebat mater, i vi na to morate reci "ah, super, ako tako zelis, imas svako pravo na to"
I to je kao civilizacija, pokazatelj neceg naprednog i tolerancije?
Samo da napomenem da ni u kom slucaju ne podrzavam ovo sto su ovi retardi uradili.
Da, a ja tebe imam pravo prijaviti za nanošenje duševne boli nadležnim institucijama, sigurno neću uzeti kalaš i rokat po tebi. To ti je ta sloboda i civilizacija koju Bliski Istok iz ovih ili onih razloga niakd neće postići.
A za sta bi me prijavio, kad ja imam to pravo?
I opet govorim, ne opravdavam ovaj zlocin, i nemojte mi to gurati u postove
Capajebo wrote:Dakle po slobodi govora (bez provokacije i pokusaja vrijedjanja) ja vama mogu jebat mater, i vi na to morate reci "ah, super, ako tako zelis, imas svako pravo na to"
Samo da napomenem da ni u kom slucaju ne podrzavam ovo sto su ovi retardi uradili.
Dal' je to civilizacija, ostaje da sami donosimo vrijednosni sud...
Ako ti meni mater *******, ja to mogu precutati, mogu te (pokusati) slomiti (pa kom opanci, kom obojci), mogu ti reci nije to fino, haj' se izvini, mogu te i dati na sud pa da sud presudi da mi dodjes 390.000 DKK zbog uvrede, itd... Ali za svaku od ovih mogucnosti moram (ili ne moram) biti svjestan da nosi razlicite reperkusije... Pa ako bih te ja npr. ubio jer si mi verbalno mater *****, sasvim je u redu da za taj neproporcionalan odgovor odlezim barem 12-15 godina, jer sam imao olaksavajucu okolnost da si me provocirao, pa mi skinuli 5 godina na taj osnov...
Itakoto wrote:Molim dokaz iz Kurana ili hadisa da je haram pojavljivanje Muhammeda a.s. u crtezima i (crtanim) filmovima? Mislim da bih se i sam Muhammed a.s. nasmijao da je u stanju uociti kolika buka i skirk (najbolji primjer je obiljezavanje Mevluda) se veze za licnost jednog (obicnog) insana.
Je li haram kad se Isa nacrta i ismijava? Ako nije, zasto nije? Po Islamu je i on bio poslanik isto kao i Muhammed a.s..
A ko se ismijava nad tim???? ko crta????KO???? Muslimani ili
Zar je vazno ko ga ismijava? Nikad nisam vidio proteste i teroristicke napade muslimanskih ekstremista zbog Ise (Isusa) a svet im je kao i sam Muhammed a.s..
Naravno da je vazno,NI JEDAN Musliman niti se ismijava niti pogrdno crta ili govori o drugim religijama,naravno da je vazno
Da, a ja tebe imam pravo prijaviti za nanošenje duševne boli nadležnim institucijama, sigurno neću uzeti kalaš i rokat po tebi. To ti je ta sloboda i civilizacija koju Bliski Istok iz ovih ili onih razloga niakd neće postići.
A za sta bi me prijavio, kad ja imam to pravo?
I opet govorim, ne opravdavam ovaj zlocin, i nemojte mi to gurati u postove
Imaš pravo ali imam te i ja pravo tužit ali ne ubit. I naravno to ovisi je li ti mene pratiš i jebeš mi mater na svakom koraku ili si to uradio samo jednom i to je to. Ovaj časopis je za odabranu publiku ne vrte se karikature svaki dan na državnoj televiziji. Mogao si ga kupit a ako nećeš ne moraš. Nauči razliku.
Last edited by kamberovica polje on 08/01/2015 14:28, edited 1 time in total.
dale cooper wrote:Jebavanje matere se može isto tako verbalno uzvratiti ali neću nikoga ubiti zbog toga.
Nemoj da mi ubacujes rijeci koje nisam rek'o. Samo pitam imam li ja to pravo, ili je to retardirano i potpuno necivilizacijski?
To je prije svega nekulturno, ali to je moje ili tvoje pravo da se izrazimo tako ako želimo. Vidiš prava sloboda je onda kada dozvolimo i neistomišljenicima da izraze svoje mišljenje iako se mi ne slažemo sa istim.
Last edited by dale cooper on 08/01/2015 14:29, edited 1 time in total.
Jebavanje matere nekome ne spada pod slobodu govora. Postoje zakoni po kojima se osoba koja to radi moze osuditi. Dakle, ne mozes vrijedjati i uznemiravati neku osobu, pojedinca. Jer, tvoje pravo prestaje tamo gdje pocinje njegovo. Vrijedjati, ismijavati i kritikovati se mogu javne osobe, historijske licnosti itd. Ali, opet i javnu osobu kritikujete u domenu njegovog djelovanja i na nacin koji je primjeren. Ne mozes otici na ulicu i jebavati mater nekom politicaru (direktno u facu).
Last edited by mousstapha on 08/01/2015 14:30, edited 2 times in total.
It_is_a_Leclerc wrote:Uživam dok čitam kmečanje ljudi koji nikako da shvate da što je sveto njima ne mora biti sveto nikom drugom i da samim tim taj drugi apsolutno stiče puno pravo da od tog što je njima sveto radi cirkus i šprdanciju. Kad ćete skontati da je upravo to esencija slobode govora ?!
A bio si regulara ,znaci nekome je djete svetinja a nekome ne i sad ti izvuci zakljucke
kamberovica polje wrote:
Imaš pravo ali imam te i ja pravo tužit ali ne ubit.
Ali postavljam pitanje, za sta ces me tuziti kad ja imam zakonsko pravo da kazem sta hocu? Po kojem osnovu? I nemoj da mi guras ubistva u postove i kao moje misljenje, jer to nigdje nisam ni spomenuo niti podrzavam ni pod kojim uvjetima.
int21 wrote:
Sto onaj rece licemjerni kozojebci....
jel ovdje riječ o južnim talijanima?!
oni su i licemjerni, a i kozojebi.. ah da, njihoce vpretke su jebavali oni saraceni- arrapi… sad kontam
arapi- licemjerni kozojebi? jel to?!
Jesil' to Arap pa se ponosis, ili si se ovlazio na samu pomisao ??? O cemu pricas nekrofilu ? Koliko su s druge strane djece po bliskom istoku ostavili krstasi ??? Ko to moze izbrojati cija je i koja vojska koga vise jebavala kada je nekuda prolazila/ostajala 30-50-137 godina ???
kamberovica polje wrote:
Ali postavljam pitanje, za sta ces me tuziti kad ja imam zakonsko pravo da kazem sta hocu? Po kojem osnovu? I nemoj da mi guras ubistva u postove i kao moje misljenje, jer to nigdje nisam ni spomenuo niti podrzavam ni pod kojim uvjetima.
U svakom (civilizovanom) zakonu vrijedjanje i uznemiravanje lica je kaznjivo, makar i zabranom prilaska.
It_is_a_Leclerc wrote:Uživam dok čitam kmečanje ljudi koji nikako da shvate da što je sveto njima ne mora biti sveto nikom drugom i da samim tim taj drugi apsolutno stiče puno pravo da od tog što je njima sveto radi cirkus i šprdanciju. Kad ćete skontati da je upravo to esencija slobode govora ?!
u pravu si , trebao bi ja otici pred sinagogu i optuzivat zidove sto su lazno optuzili isusa rimljanima. nazivat ih pogrdnim imenima i ismijavati njihovu vjeru i sto su u svim vjerskim knjigama oznaceni kao proklet narod. sta fali, ono sto je njima sveto meni nije a ako me budu sta pitali samo cu im reci da je to moje pravo i da mi sloboda govora to dozvoljava. bravo logiko
ja se grozim njihovog broja i rigidne "superiorne" ogranicenosti da su vjera i nekakav lik koji je mozda postojao i mozda bio neki hepek u stvaranju te vjere vazniji od zivota ljudi i da im crtanje tog lika daje pravo da ubijaju.
ALI-evci salonci isti kao oni sa nama jako bliskog istoka.
A bio si regulara ,znaci nekome je djete svetinja a nekome ne i sad ti izvuci zakljucke
Ti možeš da ismijavaš moje dijete. Ja te za to tužim, kao što je muslimanska zajednica tužila redakciju ovog magazina. Sud presudi da li si ti kriv i da li će oglašavanje tebe kao krivog smanjiti stepen sloboda javne riječi.
Ti platiš kaznu, ja platim kaznu, ja tebe verbalno uvrijedim, ti mene.
Ipak, ni u jednom trenutku ni ti, ni ja ne uzimamo pušku i ne ubijamo nevine ljude zbog toga.
mousstapha wrote:Jebavanje matere nekome ne spada pod slobodu govora. Postoje zakoni po kojima se osoba koja to radi moze osuditi. Dakle, ne mozes vrijedjati i uznemiravati neku osobu, pojedinca. Jer, tvoje pravo prestaje tamo gdje pocinje njegovo. Vrijedjati, ismijavati i kritikovati se mogu javne osobe, historijske licnosti itd. Ali, opet i javnu osobu kritikujete u domenu njegovog djelovanja i na nacin koji je primjeren. Ne mozes otici na ulicu i jebavati mater nekom politicaru (direktno u facu).
Znaci ipak ne postoji apsolutna sloboda govora, vec samo gdje to nama odgovara?
I vidis, evo npr. meni vise smeta ismijavanje i vrijedjanje Poslanika, nego bilo sta drugo.
Jer, tvoje pravo prestaje tamo gdje pocinje njegovo.
int21 wrote:
Sto onaj rece licemjerni kozojebci....
jel ovdje riječ o južnim talijanima?!
oni su i licemjerni, a i kozojebi.. ah da, njihoce vpretke su jebavali oni saraceni- arrapi… sad kontam
arapi- licemjerni kozojebi? jel to?!
Jesil' to Arap pa se ponosis, ili si se ovlazio na samu pomisao ??? O cemu pricas nekrofilu ? Koliko su s druge strane djece po bliskom istoku ostavili krstasi ??? Ko to moze izbrojati cija je i koja vojska koga vise jebavala kada je nekuda prolazila/ostajala 30-50-137 godina ???
kamberovica polje wrote:
Fino ti rekose, tvoje pravo je to samo dok ne ugrozava nekog drugog, tu prestaje... Ako te neko tuzi za razne oblike uznemiravanja/vrijedjanja, i ako sud presudi da to nije tvoje pravo, jer si presao granicu SAMO svog prava, onda je to=to...
Ti možeš da ismijavaš moje dijete. Ja te za to tužim, kao što je muslimanska zajednica tužila redakciju ovog magazina. Sud presudi da li si ti kriv i da li će oglašavanje tebe kao krivog smanjiti stepen sloboda javne riječi.
Ti platiš kaznu, ja platim kaznu, ja tebe verbalno uvrijedim, ti mene.
Ipak, ni u jednom trenutku ni ti, ni ja ne uzimamo pušku i ne ubijamo nevine ljude zbog toga.
Potpuno se slazem,tako bi uradili ja i ti ali ne svi,pa brat brata zbog medje ubije sjekirom,nije se igrati sa ljudskim osjecanjima,kad se nesto desi je kasno
u pravu si , trebao bi ja otici pred sinagogu i optuzivat zidove sto su lazno optuzili isusa rimljanima. nazivat ih pogrdnim imenima i ismijavati njihovu vjeru i sto su u svim vjerskim knjigama oznaceni kao proklet narod. sta fali, ono sto je njima sveto meni nije a ako me budu sta pitali samo cu im reci da je to moje pravo i da mi sloboda govora to dozvoljava. bravo logiko
Evo, vidiš da možete skontati kad hoćete.
Dok god ne kršiš zakon, ti imaš pravo da govoriš šta god želiš, i da pritom crpiš pravo na slobodu govora koje ti daje, ne Šerijat, ne Hamurabijev zakon, već zakon demokratskog sistema.
Isto tako, Jevrej ima pravo da nacrta Muhameda a.s. kako gleda na pripadnike Islamske države i govori - "kakvi kreteni", a da pritom par neandertalaca ne ubije 12 ljudi.
ako ti ja opsujem mater i ti mi uzvratiš istom mjerom, 99.9% je da nikome neće biti ništa, ako baš ne stoji neki policajac koji mora ispuniti kvotu prekršajnih prijava dva metra odatle. ako ti ja opsujem mater i ti me udariš za to, za prekršaj si sigurno kriv, možda i za krivično djelo, ali ćeš imati pristojne šanse i da se skroz izvučeš na sudu. ali ako ti ja opsujem mater i ti me izrokaš automatom za to, nećeš se izvući nego ćeš duži period iza brave svugdje na ovom svijetu, bez obzira što sam ti ja opsovao, možda ćeš dobiti godinu-dvije manje.
eto to vam je tako jednostavno, samo stvari treba staviti u proporcije.