Masakar u Parizu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Alkos

#51 Re: Masakar u Parizu

Post by Alkos »

It_is_a_Leclerc wrote:Ono što zabrinjava jeste sposobnost Bošnjaka kao "najevropskijih" muslimana svijeta da vrlo lako "progutaju" ovakve stvari i nađu im opravdanje u - kolonizaciji, Palestini, Iraku, nepravdi, islamofobiji i karikaturama.

Gospodo draga, ne postoji opravdanje za ovakav čin. Evropa nije i neće biti mjesto gdje će se kičme u vidu slobode medija, slobode govora i izbora, povijati pred ekstremizmom bilo kakve vrste. Te svetinje su svete samo nama, i nikom više, te su kao takve, izložene kritici, interpretaciji bilo koga i bilo čega. Ako mi nismo u stanju da se nosimo s tom činjenicom, onda teško nama, a i Evropi s nama.
:thumbup:
Cherry-Cherry

#52 Re: Masakar u Parizu

Post by Cherry-Cherry »

Pa se ljudi pitaju zašto demonstracije po Evropi... Bošnjaci se moraju ograditi od ovoga pod hitno. Lijepo ja govorim da će morati da biraju da li da ostanu u Evropi i mjenjaju imena ili da idu...
Point.

#53 Re: Masakar u Parizu

Post by Point. »

trcicu trceci wrote: A sta je sa stoljetnom hegemoniom i vladavinom Francuza u Egiptu, Siriji? Znas li ti sta su ljudi radili sve u Egiptu prije 200 godina? Oni su im bili obicni robovi, ubijali su ih i maltretirali u svakom pogledu. Porobili, opljackali, pokrali, je li to terorizam?
Boli me briga sta su im radili prije 200 godina. Mi se cudimo srbima sto su pominjlli turke i osmanlije kad su nas ubijali i ti sad dolazis sa ovom pricom? Sta ima sadasnja generacija sa onim sto se desavalo prije 200 jebenih godina?

Smrt vjerskim fanaticima!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#54 Re: Masakar u Parizu

Post by Velkoski »

Ripicipi wrote:
Velkoski wrote:GDJE PIŠE DA SU MUSLIMANI ili seremo po inerciji?

Je l' i Breivik bio musliman?
Osim "Allahu ekber", nista drugo ne upucuje :D
Pregledah dva videa, ni na jednom ne čuh, uputi me..

Da su "muslimani", vjerovatno bi se raznijeli.
Cherry-Cherry

#55 Re: Masakar u Parizu

Post by Cherry-Cherry »

Bošnjak sam, musliman, ali se više osjećam evropljaninom nego kakvim arapom. I ja sam za borbu protiv islamizacije i za zatvaranje evropskih granica, pa i naših granica jer je očigledno jedan veliki broj budala došao upravo preko naše zemlje. Mrš više u 3 pičke materine.
Ovo mora biti zvaničan stav IZ.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#56 Re: Masakar u Parizu

Post by UnscarD »

Pol_Pot wrote:
mefistofilis wrote:mene sad najvise interesuje zasto ubise onu/onoga na ulici.
da li je ta osoba imala kakve veze sa magazinom
policajac
Tako je ... ne znajuci skim ima posla, pokusao je da ih zaustavi u vozilu koje su oteli malo prije toga...jos nisu uhapseni ali ce biti uskoro. Nema sanse da ih ne uhvate a sad za sad se zaista ne zna ni ko su ni sta su ...ipak, najvjerovatnije je da je LePen upravo dobila dodatnih 5-8% glasova umjerenih Francuza.
__Phoenix__

#57 Re: Masakar u Parizu

Post by __Phoenix__ »

trcicu trceci wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ono što zabrinjava jeste sposobnost Bošnjaka kao "najevropskijih" muslimana svijeta da vrlo lako "progutaju" ovakve stvari i nađu im opravdanje u - kolonizaciji, Palestini, Iraku, nepravdi, islamofobiji i karikaturama.

Gospodo draga, ne postoji opravdanje za ovakav čin. Evropa nije i neće biti mjesto gdje će se kičme u vidu slobode medija, slobode govora i izbora, povijati pred ekstremizmom bilo kakve vrste. Te svetinje su svete samo nama, i nikom više, te su kao takve, izložene kritici, interpretaciji bilo koga i bilo čega. Ako mi nismo u stanju da se nosimo s tom činjenicom, onda teško nama, a i Evropi s nama.
Slazem se da Evropa nije mjesto za ekstremizam, ali je zato majstor za porobljavanje drugih kontinenata. Objasni mi samo kako to da Francuzi mogu ubijati stoljecima, a ovi drugi ne mogu? Ako mi to objasnis, uredu. Zbog toga sto ti zivis u Evtopi? Da to nije malo licemjerno?
Kako ono monstrum reče, da se osvetimo Turcima... pravac Potočari...

To opravdanje, ikakvo?
O'zone
Globalni moderator

#58 Re: Masakar u Parizu

Post by O'zone »

Cybernetic wrote:Charlie je prezivio sve pa ce prezivit i ovo. Bilo je pitanje vremena kada ce se desiti opet napad na njih. Ako je netko pokazao hrabrost u obrani slobode govora i novinarstva, to je Charlie Hebdo. Solidarité avec Charlie Hebdo!
Sloboda govora i novinarstva je jedno ono što radi Charlie je pljuvanje, podsmijavanje i namjerno vrijeđanje.
Cherry-Cherry

#59 Re: Masakar u Parizu

Post by Cherry-Cherry »

alanx wrote:Ovo sto se desilo u Francuskoj je suprotno ovome:
Strpljivo podnositi i praštati – tako treba svaki pametan postupiti.
Sura 42:43
Pusti ti to šta piše, bitno je kako se provodi.
It_is_a_Leclerc

#60 Re: Masakar u Parizu

Post by It_is_a_Leclerc »

trcicu trceci wrote:

Slazem se da Evropa nije mjesto za ekstremizam, ali je zato majstor za porobljavanje drugih kontinenata. Objasni mi samo kako to da Francuzi mogu ubijati stoljecima, a ovi drugi ne mogu? Ako mi to objasnis, uredu. Zbog toga sto ti zivis u Evtopi? Da to nije malo licemjerno?
Po čemu se relativiziranje ovog čina kolonizatorskom politikom u 19. stoljeću razlikuje od relativiziranja srebreničkog genocida bunom protiv Dahija ?
SaraFina

#61 Re: Masakar u Parizu

Post by SaraFina »

JanuaryJones wrote:
SaraFina wrote:Ako se BiH u skorijoj budućnosti ne ogradi i ne sankcionira oštro sve pokušaje radikaliziranja naših gradjana bojim se da ćemo se naći u nezavidnom polozaju usred Evrope, zahvaljujući primitivcima s kojim nemamo apsolutno ništa zajedničko osim religije kao poveznice.

Islam za BiH ne smije prestavljati prepreku ka Evropi i ne smijemo biti podvrgnuti nekoj mozebitnoj izolaciji zarad primitivizma tih bolesnih radikalnih grupa.
Mi smo već izolirani održavanjem statusa quo i paralizom struktura daytonskom ludjačkom košuljom od 2001. naovamo.
Trebaju nam ukinuti "infuzije "radi glupih kozojeba?
Ripicipi

#62 Re: Masakar u Parizu

Post by Ripicipi »

Velkoski wrote:
Ripicipi wrote:
Velkoski wrote:GDJE PIŠE DA SU MUSLIMANI ili seremo po inerciji?

Je l' i Breivik bio musliman?
Osim "Allahu ekber", nista drugo ne upucuje :D
Pregledah dva videa, ni na jednom ne čuh, uputi me..

Da su "muslimani", vjerovatno bi se raznijeli.
Isilovci(ako su oni) se ne raznose, to su obuceni i naoruzani ljudi. Pa pogledaj rupe na autu kako su grupisane.
A u jednom od videa, mislim onom prvom sto sa zgrade snima, se jasno cuje Allahu ekber.
Cherry-Cherry

#63 Re: Masakar u Parizu

Post by Cherry-Cherry »

Ripicipi wrote:
Idemedosumom wrote:Jako mi je zao svake nedužne osobe koja izgubi život. Ove bradate spodobe su za svaku osudu, ubijaju nedužne a pri tome blate Islam. Međutim, ako se "nesreća" mora nekome dogoditi, manje mi je žao kada strefi one provokatore iz Pariza nego recimo djecu po školama.
Popisam ti se na "medjutim".
Kod vas uvijek niko medjutim, ali, ipak itd.
:thumbup:
Opravdanja, opravdanja i guranje glave u pjesak i trpanje pod tepih... :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#64 Re: Masakar u Parizu

Post by hrasno38 »

O'zone wrote:
Cybernetic wrote:Charlie je prezivio sve pa ce prezivit i ovo. Bilo je pitanje vremena kada ce se desiti opet napad na njih. Ako je netko pokazao hrabrost u obrani slobode govora i novinarstva, to je Charlie Hebdo. Solidarité avec Charlie Hebdo!
Sloboda govora i novinarstva je jedno ono što radi Charlie je pljuvanje, podsmijavanje i namjerno vrijeđanje.
aha i zato sto je to objavila neka novina treba ubiti 12 ljudi????!!!!
sinuhe

#65 Re: Masakar u Parizu

Post by sinuhe »

Cherry-Cherry wrote:
Bošnjak sam, musliman, ali se više osjećam evropljaninom nego kakvim arapom. I ja sam za borbu protiv islamizacije i za zatvaranje evropskih granica, pa i naših granica jer je očigledno jedan veliki broj budala došao upravo preko naše zemlje. Mrš više u 3 pičke materine.
Ovo mora biti zvaničan stav IZ.
Nije stav IZ. Stav IZ je o "moćnicima koji vuku konce". Potvrdio reis prije par dana.
Alkos

#66 Re: Masakar u Parizu

Post by Alkos »

trcicu trceci wrote:

Drug, u kojem ti vijeku živiš? :shock:
jasko_ba

#67 Re: Masakar u Parizu

Post by jasko_ba »

Vodjen logikom ovih fanatika, sutra kad jedan od njih pocne ismijavati ateizam ili neke slicne stvari, ocekujem onda da jedan umjereni ateista dodje kod tih pomenutih i onako lagano mitraljezom po kuci. Jer ti mene vrijedjas, brate :-) :lol:
Last edited by jasko_ba on 07/01/2015 14:49, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#68 Re: Masakar u Parizu

Post by O'zone »

hrasno38 wrote:
O'zone wrote:
aha i zato sto je to objavila neka novina treba ubiti 12 ljudi????!!!!
Ne!

Ali jbg-a sila akcije i reakcije.
It_is_a_Leclerc

#69 Re: Masakar u Parizu

Post by It_is_a_Leclerc »

Naučiti poštovati osnovna ljudska prava, poput prava da neko nacrta nešto što ti smatraš uvredljivim, a da se ti pritom ne opašeš eksplozivom i razneš u grupi ljudi - i dalje je neprelazna prepreka za većinu afro-azijskih emigranata u zapadnu Evropu.
__Phoenix__

#70 Re: Masakar u Parizu

Post by __Phoenix__ »

Provocirati neuračunljive nikad nije mudro, ma kakva ta sloboda medija bila, pogotovo na trusnom francuskom tlu...
Panzer_Daddy

#71 Re: Masakar u Parizu

Post by Panzer_Daddy »

Image

Image
trcicu trceci

#72 Re: Masakar u Parizu

Post by trcicu trceci »

It_is_a_Leclerc wrote:
trcicu trceci wrote:

Po čemu se relativiziranje ovog čina kolonizatorskom politikom u 19. stoljeću razlikuje od relativiziranja srebreničkog genocida bunom protiv Dahija ?
Ne relativiziram ovaj cin, pogresno si me shvatio. Problem je sto vecina ovdje genaralizuje, pa zbog ekstremista navodi kako su musliman neevropljani najvece zlo covjecanstva. Zla je bilo i uvijek ce biti, ja upravo suprotno govorim kako od toga 19.stoljeca naovamo se u ime nacije ubijaju milioni ljudi.
Neka je Francuz, Bugar, Pakistanac...ne zanima me, to su sve barbari koji u ime nacije ubijaju ljude. Samo mi ne moze niko prodati mit kako su ovi ekstremisti, a kao Francuzi vazda kulturan i tolerantan narod.
Pjanic15

#73 Re: Masakar u Parizu

Post by Pjanic15 »

Najbolja slika se može prikazati, ako se primjeni na vlastite primjere.

Zamislimo da se nakon svih ratnih zločina nad muslimanima u BiH, stvorila neka ekstremna teroristička grupa istih koja bi vraćala "oko za oko zub za zub, pa po RS-u i Srbiji išla bombati škole, autobuse, ustanove itd., pa čak i ostale muslimane koji bi bili protiv toga jer "nisu pravi vjernici", jel bi to bilo uredu?

I da li bi vam bilo ok, kada bi u BiH postojala tolika stopa emigranata sa istoka kao što je u Francuskoj i Njemačkoj, koji bi po lokalnim džematima regrutovala ekstremnu ideologiju i stvarala te ekstremiste, pokušavala da uspostavi ili nadvlada demokratski sistem i vrijednosti države, da li bi se osjećali sigurno.
Umalo popisivac

#74 Re: Masakar u Parizu

Post by Umalo popisivac »

trcicu trceci wrote:Bojim se da je ovo uvod u opravdavanje operacija protiv islama, kao i ono u Americi prije vise od 10 godina. Samo je pitanje gdje rat, u Evropi gdje bi se cistili muslimani, ili opet na Bliskom Istoku, ovo drugo je vjerovatnije jer ce Evropa poceti sve vise da zatvara svoje granice.
Pa ja, kazem ja. Ovo je sve Mossad izorkestrirao. CIA izvrsila. Samo da se da halibi. Jah, tih krstasa.
SaraFina

#75 Re: Masakar u Parizu

Post by SaraFina »

Fakat koliko moraš biti lud da ubiješ ljude radi satiričnog teksta ili karikature?
Locked