Naplata provizije za racune bh telecoma...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

GAU8

#51 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by GAU8 »

dječak sa šibicama wrote:Pazi delegata sto brane postu i telekom :D
Telekom uhljebici 8)
seoBIH

#52 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by seoBIH »

Filter wrote:
_Reds_ wrote: U pošti se za struju naplaćuje 1.5 KM, pa onda na gore. A nisam vidio da išta ima manje od marke. Čak ako plaćaš karticom i tu te oderu dobro, 5-6 KM, što je stvarno van svake pameti. A da ne kažem ono ubijanje para na uplatnicama po 20 kf. Neko misli malo, ali nabere se samo tako.
tako te oderu da ti se zamanta.
Pa to placanje karticom i uzimanje para je do banke, ne do pošte.
neki

#53 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by neki »

GAU8 wrote:
neki wrote:lijenom narodu ne treba uzeti markicu za proviziju nego cenera.
Kome je mrsko prohodat nek placa...
Glupo rezonovanje. Umjesto da se bore kako da sto vise olaksaju placanje, tjeraju ljude da stoje u redu.
Jos jedan razlog da ljudi bjeze od njih.
Sreca pa ima alternative...
jes sreca...a kod alternative se ko ne mora hodat da bi ga platio bez provizije... :-)
GAU8

#54 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by GAU8 »

neki wrote:
GAU8 wrote:
Glupo rezonovanje. Umjesto da se bore kako da sto vise olaksaju placanje, tjeraju ljude da stoje u redu.
jes sreca...a kod alternative se ko ne mora hodat da bi ga platio bez provizije... :-)
Platim u svakoj posti bez provizije
bumerangss

#55 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by bumerangss »

Idemo prvi, uzimamo najvise :D
O'zone
Globalni moderator

#56 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by O'zone »

Samo deri :izet:
the_stick

#57 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by the_stick »

koja glupa tema u PM... isto kao nekad kad se digla frka jer je klas podigao cijenu hljeba... nit posta drzi monopol na platni promet, niti klas na hljeb, niti telekom na telekomunikacijske usluge... pa kome se ne svidjaju cijene, banka na svakom cosku, pekara na svakom cosku, a i trziste telekomunikacija nikad nije bilo liberalnije i sad vise ponude... hebem mu, valjda svaka firma ima pravo krojiti svoju cjenovnu politiku... da nam je kako da je sve u drzavnim firmama besplatno, a onda cemo im hebati sve po spisku jer su nesposobni i jer im firme rade neprofitabilno... neki dan na izvodu vidim da je intesa povecala godisnju naknadu za visa karticu sa 10 na 12 maraka... nisam primjetio da neko pravi bunt oko toga, niti da racuna koliko intesa ima korisnika i koliko je to miliona...
Bellica

#58 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Bellica »

nightvision wrote:BH posta pocela je s naplatom provizije za racune bh telekoma i to s jednom km po racunu. Navodno da je raskinut ugovor koji su imali i sada se znaci placa provizija za svaki racun za mobitel, telefon ili internet i mojaTV. Ne znam koliko ima pretplatnika mobilne i fiksne telefonije, interneta i televizije ali sve skupa ima bar oko milion korisnika sto predstavlja milion konvertibilnih maraka u budzetu opljackanih od naroda po sistemu "markica po markica". A istovremeno se stvara prostor da telekom organizuje vlastitu naplatu racuna otvaranjem novih radnih mjesta za stranacke i rodbinske kceri i sinove. E nek te jasu narode kad se das, i ja bi te jaho samo da mogu.
1KM je za račune do 50,00 KM, preko ovog iznosa je 1,5KM.
_Reds_

#59 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by _Reds_ »

seoBIH wrote:
Filter wrote:
_Reds_ wrote: U pošti se za struju naplaćuje 1.5 KM, pa onda na gore. A nisam vidio da išta ima manje od marke. Čak ako plaćaš karticom i tu te oderu dobro, 5-6 KM, što je stvarno van svake pameti. A da ne kažem ono ubijanje para na uplatnicama po 20 kf. Neko misli malo, ali nabere se samo tako.
tako te oderu da ti se zamanta.
Pa to placanje karticom i uzimanje para je do banke, ne do pošte.
Kako to banka ne dere kad placas u prodavnici?
seoBIH

#60 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by seoBIH »

Zbog toga što se radi o drugačijem načinu naplate i zbog toga što plaćanje karticom u pošti je smatrano kao podizanje gotovine sa računa. Ne znam do koga je, pošte ili banke, ali provizija ide banci.

Mislim da ako je onaj uređaj od Unicredit banke, a tvoja kartica isto tako Unicredit neces placati nikakvu naknadu, ili ce to biti 1%. Svaka druga kartica skida između 5 i 10KM, baš kao i kada bi otišao sa karticom Unicredit banke, na bankomat Intese.
dobar osjecaj

#61 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by dobar osjecaj »

_Reds_ wrote:Kako to banka ne dere kad placas u prodavnici?
Mislim da vecina trgovina u kojima placas karticom snose dio troskova tih transakcija.
_Reds_

#62 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by _Reds_ »

seoBIH wrote:Zbog toga što se radi o drugačijem načinu naplate i zbog toga što plaćanje karticom u pošti je smatrano kao podizanje gotovine sa računa. Ne znam do koga je, pošte ili banke, ali provizija ide banci.

Mislim da ako je onaj uređaj od Unicredit banke, a tvoja kartica isto tako Unicredit neces placati nikakvu naknadu, ili ce to biti 1%. Svaka druga kartica skida između 5 i 10KM, baš kao i kada bi otišao sa karticom Unicredit banke, na bankomat Intese.
U posti ima samo Raiffaisen.
seoBIH

#63 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by seoBIH »

Onda ne vidim razlog zašto bi skidalo ako placas raiffeisen karticom, jer se radi o istoj banci. Opet, ukoliko skida, to ide banci.
Charuga
Globalni moderator

#64 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Charuga »

GAU8 wrote:
Stani malo, kad plačaš usluge drugih provajdera nema gužvi? Ili kad plačaš neke druge usluge? Neki dan žena otišla da plati Logosoft na Malti i čekakala je više od 15 minuta. Zar to nije gužva?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Truba »

otišo jučer platio za 2 računa za dvije sekunde...

vidim jutros u pošti već su počeli dede upozoravati na proviziju
pita djed gdje sad da uplatim
:roll:

nisam ni ja vala znao gdje su ti šalteri telekoma
Dzontra_Volta

#66 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Dzontra_Volta »

Ja od ovog mjeseca plaćam putem internet bankarstva (kao što sam do sada plaćao i ostale račune koji mi nisu "usput": upravitelj, smeće i toplane). Provizija: 0,30 KM (bez obzira na iznos računa).
Pis of kejk
Galamdzija

#67 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Galamdzija »

POS terminali koji su instalirani u pošte BiH nisu isti kao POS terminali u prodavnicama, tržnim centrima, itd. To su ustvari terminali za isplatu gotovine i rade na principu da taj terminal pripada pošti pa zato banka uzima proviziju na svaku transakciju.
Na moj upit zašto je tako u banci su mi odgovorili da je pošta tako zahtjevala i od tada račune nisam plaćao karticom.
_Reds_

#68 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by _Reds_ »

Galamdzija wrote:POS terminali koji su instalirani u pošte BiH nisu isti kao POS terminali u prodavnicama, tržnim centrima, itd. To su ustvari terminali za isplatu gotovine i rade na principu da taj terminal pripada pošti pa zato banka uzima proviziju na svaku transakciju.
Na moj upit zašto je tako u banci su mi odgovorili da je pošta tako zahtjevala i od tada račune nisam plaćao karticom.
Pa normalno da je tal pošte i jedne banke, jer imaju terminal samo jedne banke.
iceman2010

#69 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by iceman2010 »

Korisnici Reiffeisen i Intesa banke mogu racune placati preko SMS poruka besplatno. Mogu placati i tudje racune. 9 ili 10 lokacija ima u Sarajevu na kojima se moze usluga platiti na standardan nacin.
Dzontra_Volta

#70 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Dzontra_Volta »

Vidim da postavljaju BH Telecom štandove u BBI centru i u bivšem Mercatoru (sad Konzum) na Socijalnom. Ne znam hoće li se i na njima moći platiti računi ili će služiti samo za promociju proizvoda.
dpjokala26

#71 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by dpjokala26 »

GAU8 wrote:
neki wrote:
GAU8 wrote:
Platim u svakoj posti bez provizije
mora da placas telefon. :chmoljava:
dpjokala26

#72 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by dpjokala26 »

Dzontra_Volta wrote:Ja od ovog mjeseca plaćam putem internet bankarstva (kao što sam do sada plaćao i ostale račune koji mi nisu "usput": upravitelj, smeće i toplane). Provizija: 0,30 KM (bez obzira na iznos računa).
Pis of kejk
ja tako placam skoro godinu dana.sjedim kuci i kuckam,alal provizija. :) :thumbup:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#73 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Slo Burner »

Ja sam samo navratio da im se najebem mamice !!!
ing-ecc

#74 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by ing-ecc »

Dzontra_Volta wrote:Vidim da postavljaju BH Telecom štandove u BBI centru i u bivšem Mercatoru (sad Konzum) na Socijalnom. Ne znam hoće li se i na njima moći platiti računi ili će služiti samo za promociju proizvoda.
Priprema se prodajni pult da bude isti kao i druga prodajna mjesta BH Telecoma, znači podnošenje zahtjeva, informacije o usluguma, plaćanje računa,....
Samo kako je krenulo,...... :-D
U Mercatoru (za mene će uvijek biti Mercator(al da ne bude kao sa onom nanom) ) postavili pult na 'promahi', sve one prodavacice u blizini hodaju u kaputima, u zlatarni Celje k'o da je na otvorenom, znači baš loši radni uslovi.
Al bomo videli, kaj ne?? :lol:
Freamon Lester

#75 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Freamon Lester »

Dzontra_Volta wrote:Vidim da postavljaju BH Telecom štandove u BBI centru i u bivšem Mercatoru (sad Konzum) na Socijalnom. Ne znam hoće li se i na njima moći platiti računi ili će služiti samo za promociju proizvoda.
Da ti odgovorim iz proslosti...
Postby Freamon Lester » 07/01/2015 01:23
Samo šupljak BH POŠTE u dogovoru sa BHT-om. Sad možemo očekivati poplavu uplatnih mjesta za plaćanje računa prema BHT-u...

Znam ja nas, jebo ti nas... :izet:
Post Reply