Inat semafor u Lukavici
- starii
#51 Re: Inat semafor u Lukavici
pa moze se i preko hadzica do bjelasnice pa bujrum 
- Troll_Happens
#52 Re: Inat semafor u Lukavici
Mene interesuje kad se ljudi ljeti vracaju prema sarajevu kad su guzve ko je onda kriv sto semafora ima u gradu... Ionako ih nasi vozaci nepostuju i prolaze kroz crveno ne znam sto bi se ovi postovali. Hoce li se hatic zvati da rusi i ovaj 
-
Fact
#54 Re: Inat semafor u Lukavici
Hatić javlja iz zatvora:"Meni kao muslimanu smeta semafor,neka stavljaju semafore tamo kod sebe,ali ovo je muslimanska federacija i ovdje ne može.Mislim meni se majka zove Dragana,nemojte me pogrešno shvatiti,ali Ramiz Delalić Ćelo to ne bi dozvolio,a ja sebi dajem za pravo(pošto sam najjači na ovoj dionici magistralne ceste) da iščupam taj semafor.Eto ne znam šta vas još zanima?"
- Blek Stena
#55 Re: Inat semafor u Lukavici
Kad vec pricamo o semaforima mogao bi se i onaj kod pumpe kod OHRa bazdarit bar da drzi 4 sekunde, da raja iz istocnog sarajeva brze sidje u grad. 
-
L u c i f e r
#56 Re: Inat semafor u Lukavici
Novi dizajn semafora u istočnom rajvosa:

- York Light 100`s
#57 Re: Inat semafor u Lukavici
Poslije akcije Klix me čudi zašto ovi iz šumske primjenjuju tako skromne metode kako bi mogli privući turiste kad bi mogli jednostavno poslati svoju policiju da demoliraju sva turistička mjesta u Sarajevu
- drndalo
#58 Re: Inat semafor u Lukavici
Ja glupljeg, uzaludnijeg i jadnijeg teksta namijenjenjenog "dizanju" prometa u "sezoni kiselih krastavaca" odavno nisam vidio, a nije da glupih manjka...
Sama teza je u startu tako nakaradno naherena da je ni Tito ne bi mogao dokazati... Cuj semaforom ljude okrecu s Bjelasnice na Jahorinu...?
Da nije taj semafor sa nekim para-psiholoskim add-on-om, pa utice na um vozaca ????
Sama teza je u startu tako nakaradno naherena da je ni Tito ne bi mogao dokazati... Cuj semaforom ljude okrecu s Bjelasnice na Jahorinu...?
Da nije taj semafor sa nekim para-psiholoskim add-on-om, pa utice na um vozaca ????
-
zrakomlat
#59 Re: Inat semafor u Lukavici
Ljakan wrote:Đe li je onaj hatić sad jesu ga pustili iz murije?Mislim da nam samo on moze pomoc.Otiso bi ja al mi se susi trenerka.
- dječak sa šibicama
#60 Re: Inat semafor u Lukavici
To je djelovanje salonskih cetnika iznutra, peta kolona!tataćusak wrote:Šta cemo onda sa semaforom na šipu jesu li i ono srbi postavili namjerno
-
Dobrinja80
#61 Re: Inat semafor u Lukavici
PM72 wrote:Ne znam šta dižete tenzije kad taj semafor tako odavno radi .Baš ga je neko programirao da jebe izletnike na Bjelašnicu.Jednostavno ne može da osvoji količinu vozila iz Sarajeva - kad krene sarajevski "džet set" na Bjelašnicu.Novi stanovnici Sarajeva a takvih je u koloni 70% znaju samo za jedan pravac .Ima drugi pravac preko Hadžića ili preko Vojkovića do Ilidže ili preko Butmira.Trebate malo pitati,učiti,nije svijet postao radi vas pa da vam neko mora oslobađati prolaz.
Sustina problema tih što idu na Bijelasnicu.
Ja tih problema nemam, jer nisam kupio opremu za skijanje od 2000 KM, nemam ni nosače za skije na đipu, nemam ni pasata ni đipa i boli me quraz za kolonu prema Bijelasnici jer u toj koloni nema obične raje , nema nijednog golfa dvojke, nego uhljebi i djeca tajkuna.
-
last mohicans
#62 Re: Inat semafor u Lukavici
Ma ja se danas vratio.Kolona se ufatila prije raskrsnice za Vojkovice iz pravca Bjelasnice.Ja polahko zaobidjem par auta,jer su svi haveri isli za pravo,put lukavice i smotam za Vohkovice put Hrasnice.Picis,nidje auta,pokoji cetalj.Nigdje semafora do Kolonije.Nisam nikad tuda isao autom,mada sam vise puta htio.Danas me muka natjerala,eh neces brale vise.Samo vjerovatno srpska murija ceslja forum,pa ce nam patrole i radare postaviti.karanana wrote:oko 2 km ili 8 min. duze preko hrasnice. ali nema semafora. a vidi mozes odmah na kamenolom izaci. ne moras tamo na crkvu i most u vojkovicima.
- starii
#63 Re: Inat semafor u Lukavici
za obojicuDobrinja80 wrote:PM72 wrote:Ne znam šta dižete tenzije kad taj semafor tako odavno radi .Baš ga je neko programirao da jebe izletnike na Bjelašnicu.Jednostavno ne može da osvoji količinu vozila iz Sarajeva - kad krene sarajevski "džet set" na Bjelašnicu.Novi stanovnici Sarajeva a takvih je u koloni 70% znaju samo za jedan pravac .Ima drugi pravac preko Hadžića ili preko Vojkovića do Ilidže ili preko Butmira.Trebate malo pitati,učiti,nije svijet postao radi vas pa da vam neko mora oslobađati prolaz.
Ja tih problema nemam, jer nisam kupio opremu za skijanje od 2000 KM, nemam ni nosače za skije na đipu, nemam ni pasata ni đipa i boli me quraz za kolonu prema Bijelasnici jer u toj koloni nema obične raje , nema nijednog golfa dvojke, nego uhljebi i djeca tajkuna.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#64 Re: Inat semafor u Lukavici
Gdje si vidio te četalje? Ja prekjuče prošao tuda i nisam vidio nijednog?!last mohicans wrote:Ma ja se danas vratio.Kolona se ufatila prije raskrsnice za Vojkovice iz pravca Bjelasnice.Ja polahko zaobidjem par auta,jer su svi haveri isli za pravo,put lukavice i smotam za Vohkovice put Hrasnice.Picis,nidje auta,pokoji cetalj.Nigdje semafora do Kolonije.Nisam nikad tuda isao autom,mada sam vise puta htio.Danas me muka natjerala,eh neces brale vise.Samo vjerovatno srpska murija ceslja forum,pa ce nam patrole i radare postaviti.karanana wrote:oko 2 km ili 8 min. duze preko hrasnice. ali nema semafora. a vidi mozes odmah na kamenolom izaci. ne moras tamo na crkvu i most u vojkovicima.
- Qler
#65 Re: Inat semafor u Lukavici
Semafor je sranje samo takvo. Ja idem svake sedmice na Igman, jer u podnozju imam neku kucicu, i ja zbog njihovog inata moram cekati u koloni bogapitajkoliko... a ne isplati se sa dobrinje na hrasnicu ili jos gore hadzice ici...
-
last mohicans
#66 Re: Inat semafor u Lukavici
Da ima sminkeraja i tatinih sinova,ima.Ali nemoj tako,nije samo uhljeba bilo danas gore.Uglavnom mladji parovi sa djecom i nesto starije raje.A bilo je i golfova,jer je jedan proklizo ispred mene na malom polju,ja za njim,pa jos jedan za mnom.Sreca imali smo veliko ostajanje i ne bi auta iz suprotnog pravca.Popusili bi, led sami.Na malo polju mrtvi ZOI naplacuje parking kobajagi cijeli dan 5km,a niko vise od 3,4 sata ne bude.Al,hajde,ako ce ih to izvuci malo iz govana.Halal im bilo.Ulaz na malo polje uzas,ledom ijovan,kad se spustas niz brdo.Ja onom na parkingu velim sto ovo ne ocistite,kaze kisa padala,pa poledilo.Ne bi poledilo da nije snijega hrpa ostalo.Nema,slaba je infrastruktura gore,uzas.Koliko god se mi trudili to malo podici i pogurati.Nemas gdje dijete u wc odvesti.Gledam one skakonice,placu.Pa zar se nije mogao kakav investitor traziti da koji milion ulozi i obnovi ih.Sto se to ne bi mogla i takmicenja odrzavati gore.Sljeme kod Hrvata ko nas Hum.Al valjalo bi podmiriti i kuntu i pantu,jos Zoi iz govana izvuci.Dobrinja80 wrote:PM72 wrote:Ne znam šta dižete tenzije kad taj semafor tako odavno radi .Baš ga je neko programirao da jebe izletnike na Bjelašnicu.Jednostavno ne može da osvoji količinu vozila iz Sarajeva - kad krene sarajevski "džet set" na Bjelašnicu.Novi stanovnici Sarajeva a takvih je u koloni 70% znaju samo za jedan pravac .Ima drugi pravac preko Hadžića ili preko Vojkovića do Ilidže ili preko Butmira.Trebate malo pitati,učiti,nije svijet postao radi vas pa da vam neko mora oslobađati prolaz.
-
last mohicans
#67 Re: Inat semafor u Lukavici
Jebo ga ti,nije bas cetalj sa kokardom.Srpski barba,deda.Jedan je i ljubazan bio kad sam ga nesta upitao.Romeo 80 wrote:Gdje si vidio te četalje? Ja prekjuče prošao tuda i nisam vidio nijednog?!last mohicans wrote:Ma ja se danas vratio.Kolona se ufatila prije raskrsnice za Vojkovice iz pravca Bjelasnice.Ja polahko zaobidjem par auta,jer su svi haveri isli za pravo,put lukavice i smotam za Vohkovice put Hrasnice.Picis,nidje auta,pokoji cetalj.Nigdje semafora do Kolonije.Nisam nikad tuda isao autom,mada sam vise puta htio.Danas me muka natjerala,eh neces brale vise.Samo vjerovatno srpska murija ceslja forum,pa ce nam patrole i radare postaviti.karanana wrote:oko 2 km ili 8 min. duze preko hrasnice. ali nema semafora. a vidi mozes odmah na kamenolom izaci. ne moras tamo na crkvu i most u vojkovicima.![]()
-
Dobrinja80
#68 Re: Inat semafor u Lukavici
Romeo 80 wrote:Gdje si vidio te četalje? Ja prekjuče prošao tuda i nisam vidio nijednog?!last mohicans wrote: Ma ja se danas vratio.Kolona se ufatila prije raskrsnice za Vojkovice iz pravca Bjelasnice.Ja polahko zaobidjem par auta,jer su svi haveri isli za pravo,put lukavice i smotam za Vohkovice put Hrasnice.Picis,nidje auta,pokoji cetalj.Nigdje semafora do Kolonije.Nisam nikad tuda isao autom,mada sam vise puta htio.Danas me muka natjerala,eh neces brale vise.Samo vjerovatno srpska murija ceslja forum,pa ce nam patrole i radare postaviti.![]()
Vidio je na filmu, većina ovih što idu na skijanje su u Sarajevo došli posle rata ili su ratni profiteri, otkud njima pare za skijanje.
Običan narod nema para za trolebusku kartu, a njima smeta semafor. Čuj inat semafor, a kad on prođe sa tom skijaskom opremom od nekoliko hiljadarki pored čovjeka koji rovu po kontejneru, kako se to zove? Jeli to inat?
-
shandrprcSA
#69 Re: Inat semafor u Lukavici
zalosno al' me nasija
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
-
KENJAC
#70 Re: Inat semafor u Lukavici
Joj jarane , ja mislio ti u Americi .... koliko nam je nahvali. A on se zajebaje po PC semaforima ! Eno kazu da u St Luisu Crnce drzi deset minuta isti ovakav semafor a bijeli prolaze za 10-ak sekundi !L u c i f e r wrote:I mene ovo nervira već izvjesno vrijeme.Kriv je semafor: Vlasti u Istočnom Sarajevu namjerno prave gužvu da bi turisti odlazili na Jahorinu!
Turisti koji odsjedaju u Sarajevu, a skijaju na Bjelašnici ili Igmanu nezadovoljni su kilometarskim kolonama...
U vrijeme zimske sezone gužve u Istočnom sarajevu su neizbježne, a razlog tome su semafori, piše novinska agencija Patria.
Kako tvrdi ova agencija, zbog toga su građani reagirali i na društevnim mrežama, a turisti koji odsjedaju u Sarajevu, a skijaju na Bjelašnici ili Igmanu nezadovoljni su kilometarskim kolonama.
- Vraćajući se danas sa Igmana stigoh kilometarsku kolonu - bila je jedno 4-5 km duga. Razlog - zeleno svjetlo na semaforu u Istočnom Sarajevu za nas koji idemo u Sarajevo traje samo 25 sekundi. A onda, narednih 75 sekundi je otvoreno zeleno za one koji iz pravca Lukavice idu prema Foči. Međutim, iz tog pravca prođe jedva par auta. Može li iko išta uraditi po tom pitanju - pisati neki dopis, ili rješavati preko većih instanci? Ovo zaista nema smisla – napisao je jedan Sarajlija koji je i snimio video.
Iako se vlasti u Istočnom sarajevu ne oglašavaju, građani sumnjaju da je jedan od razloga ovog poteza da se dio skijaša-turista odbije od Bjelašnice i usmjeri prema Jahorini, tvrdi agencija Patria.
Namjerno čete prave gužvu da nas prcaju.
Nikad prije nije bilo ni g od gužve na ovom mjestu dok nisu postavili ovaj debilni semafor koji pravi zastoj na potezu Igman - Sarajevo.
-
gidra
#71 Re: Inat semafor u Lukavici
ma vjerovatno misli na ljude koji zive u Vojkovicima.Romeo 80 wrote:Gdje si vidio te četalje? Ja prekjuče prošao tuda i nisam vidio nijednog?!last mohicans wrote:Ma ja se danas vratio.Kolona se ufatila prije raskrsnice za Vojkovice iz pravca Bjelasnice.Ja polahko zaobidjem par auta,jer su svi haveri isli za pravo,put lukavice i smotam za Vohkovice put Hrasnice.Picis,nidje auta,pokoji cetalj.Nigdje semafora do Kolonije.Nisam nikad tuda isao autom,mada sam vise puta htio.Danas me muka natjerala,eh neces brale vise.Samo vjerovatno srpska murija ceslja forum,pa ce nam patrole i radare postaviti.karanana wrote:oko 2 km ili 8 min. duze preko hrasnice. ali nema semafora. a vidi mozes odmah na kamenolom izaci. ne moras tamo na crkvu i most u vojkovicima.![]()
Radara u Vojkovicima nema nit je ikada bilo, a njihova murija zna biti na dva mjesta, prva na granici sa Hrasnicom, druga poslije raskrsnice(gdje se odvaja prema kamenolomu), mada je ovo rijetko pravo.
Imate i ovaj put, ako neko fuli skretanje kod kamenoloma: Ilidza, pa u Butmiru u mahali kod malog kruznog toga odvojite lijevo prema Kotorcu i onda vozite pored Klimacentra kroz Kotorac i samo pratite put (prodje se i pored baze Eufora) i ukljucite se na m18 u blizini one samousluzne praonice.
-
last mohicans
#72 Re: Inat semafor u Lukavici
Dobrinja80,Dobrinja80 wrote:Romeo 80 wrote:Gdje si vidio te četalje? Ja prekjuče prošao tuda i nisam vidio nijednog?!last mohicans wrote: Ma ja se danas vratio.Kolona se ufatila prije raskrsnice za Vojkovice iz pravca Bjelasnice.Ja polahko zaobidjem par auta,jer su svi haveri isli za pravo,put lukavice i smotam za Vohkovice put Hrasnice.Picis,nidje auta,pokoji cetalj.Nigdje semafora do Kolonije.Nisam nikad tuda isao autom,mada sam vise puta htio.Danas me muka natjerala,eh neces brale vise.Samo vjerovatno srpska murija ceslja forum,pa ce nam patrole i radare postaviti.![]()
Vidio je na filmu, većina ovih što idu na skijanje su u Sarajevo došli posle rata ili su ratni profiteri, otkud njima pare za skijanje.
Običan narod nema para za trolebusku kartu, a njima smeta semafor. Čuj inat semafor, a kad on prođe sa tom skijaskom opremom od nekoliko hiljadarki pored čovjeka koji rovu po kontejneru, kako se to zove? Jeli to inat?
govori za sebe,ako ti je slutiti godine po nicku,onda si ih ti vidio samo u poslijeratnim filmovima,jer partizanske nisi upamtio.
Objasnio sam sta mislim pod cetaljom,starog,srpskog stanovnika sa malo drugacijom odjecom nego kod nekog dede,Bosnjaka.Ali nije to tema,da ne raspirujemo vatru kao klix,da je semafor cetnik.Tema bi trebala ponuditi alternativne pravce i rjesenja za sve one koji zele ici na pomenute planine.Ti se suosjecaj sa ovim sto ne mogu,mada je takvih vrlo malo,onih koji sebi ne mogu prisutiti da se odvezu 30 km od Sarajeva,.S obzirom da svaka kuca ima po jedno auto,minimum.
-
Dobrinja80
#74 Re: Inat semafor u Lukavici
last mohicans wrote:Dobrinja80,Dobrinja80 wrote:
govori za sebe,ako ti je slutiti godine po nicku,onda si ih ti vidio samo u poslijeratnim filmovima,jer partizanske nisi upamtio.
Objasnio sam sta mislim pod cetaljom,starog,srpskog stanovnika sa malo drugacijom odjecom nego kod nekog dede,Bosnjaka.Ali nije to tema,da ne raspirujemo vatru kao klix,da je semafor cetnik.Tema bi trebala ponuditi alternativne pravce i rjesenja za sve one koji zele ici na pomenute planine.Ti se suosjecaj sa ovim sto ne mogu,mada je takvih vrlo malo,onih koji sebi ne mogu prisutiti da se odvezu 30 km od Sarajeva,.S obzirom da svaka kuca ima po jedno auto,minimum.
A ovo što si 'objasnio ' dovoljno govori o tebi, a tvoje godine te nemogu izvaditi.
-
muzicar_iz_parka
#75 Re: Inat semafor u Lukavici
Stavite titinu sliku na šover šajbu, ako je imalo četnik, pobjeće semafor glavom bez obzira kad naiđete.