Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
em smo jeftini em imamo lijepe ljude koje bi se prostituisali...
samo zamisli iljade i iljade zapadnoevropskih turista koji hoce balkansku zenu ili balkanskog muskarca ili da jednostavno zapale joint kad im je cejf, a sve to uz najbolja jela na svijetu i najbolju rakiju ili kafu... uf... ovo bi se zaista moglo isplatiti za bih...
expertx wrote:to je na balkanskim prostorima jos uvijek tabu tema
Varaš se. Oglasa online na hiljade i to baš za naše prostore. Dovoljno ukucati dvije riječi i imati 400€ ili 800 kuna za prvi sat i kredita na telefonu da nazoveš.
Prije svega starlete ce nestati jer starleta je ustvari prostitutka,a svi smo vidjeli u Srbiji akciju suzbijanja elitne prostitucije a to je ustvari vrh ledenog brijega.
Legalizacija jeste prijavljivanje radnika i placanje dohodaka za tu vrstu usluge i punjenje budzeta BiH,u svakoj evropskoj zemlji ovo postoji i normalna je stvar,i prije svega sigurna za korisnike tih usluga.
jeste, kad bi neko to zaista radio. jel ti možeš zamisliti da bi u nas neko investirao legalne pare u biznis prostitucije? time bi se nastavili baviti samo kriminalci, i bavili bi se i dalje na crno da ne bi morali plaćati sve što ide uz legalnu prostituciju - plate, doprinose, ljekarske preglede, poreze, itd.
tako da mislim da to u nas ne bi polučilo ni pozitivne ni negativne efekte...
JThomas wrote:jeste, kad bi neko to zaista radio. jel ti možeš zamisliti da bi u nas neko investirao legalne pare u biznis prostitucije? time bi se nastavili baviti samo kriminalci, i bavili bi se i dalje na crno da ne bi morali plaćati sve što ide uz legalnu prostituciju - plate, doprinose, ljekarske preglede, poreze, itd.
tako da mislim da to u nas ne bi polučilo ni pozitivne ni negativne efekte...
Ovo je tačno. Monopol bi i dalje držali 'ovi sa tradicijom', a ko je njima u prostor ušao nije dobro završio. Oni imaju svoje ljude i u inspekciji i u policiji.
Na pocetku ovo vase i ima smisla,ali vremenom ce sigurno bolje raditi onaj koji pored puta ima veliku reklamu i gratis bocu sampanjca Uostalom za korisnike tih usluga je lakse,ovamo handris legalno,dok u nekoj sumi uvijek strahujes da ne budes uhvacen u toku racije,naravno sve ima svoje prednosti i mane,ali i dalje sam ZA jer vjerovatno u tome slucaju bi se napravio određeni sektor policije koji bi pratio i vrsio kontrolu mada mi smo nakaradna drzava nebi iznenadio i strajk prostitutki u jednom trenutku.
naša država ne može natjerati pekare da izdaju račune za hljeb. a ne legalnu prostituciju regulisati i uvesti u red. ja sam za uređene države sto posto za, a kod nas, kao što rekoh, mislim da je svejedno.
doduše u nas bi osnovali agenciju za nadzor prostitucije gdje bi uhljebili još barem stotinjak rođaka, poltrona i prikrivenih prostitutki na budžet, to bi bila izvjesna negativna posljedica.
nikako i nikad ne treba legalizirati prostituciju u BiH...
razlog je jednostavan ondak bi nasi politicari trazili dodatak na plate zbog rada na terenu....
hazbi wrote:nikako i nikad ne treba legalizirati prostituciju u BiH...
razlog je jednostavan ondak bi nasi politicari trazili dodatak na plate zbog rada na terenu....
Fakat trebas biti levat na sve cetri da ti treba kupleraj u BiH. U drzavi ili bolje receno u regionu gdje cvjeta kurvaluk na sve strane. Nema tu muza i zene, djevojke i momka da nisu isli malu djidji midji, ili starija generacija sa stojadinima i jugama... dijaspora treba malo da mase papirima i tu se naberu bodova ko salate...
propali biznis, jedino da stranci dolaze a posto bih je u svakom katalogu svih turistickih agencija to je jeako vjerovatno
expertx wrote:to je na balkanskim prostorima jos uvijek tabu tema
Varaš se. Oglasa online na hiljade i to baš za naše prostore. Dovoljno ukucati dvije riječi i imati 400€ ili 800 kuna za prvi sat i kredita na telefonu da nazoveš.
Imajući u vidu ljudska prava i slobode, rekao bih da ako neko želi nešto da proda a neko drugi to da kupi, treći ne bi trebao da to spječava ukoliko ta prodaja ne ugrožava te treće. Prodaja oružja ili teških droga pretstavlja potencijalnu opasnost za te treće i to treba sprečavati. Po meni prostitucija teško može u tu kategoriju. Čak navodno smanjuje broj agresivnih.
Ne može se spomenuti riječ prostitucija, a da se za nju ne veže human trafficking. Dalje, i one koje to rade dobrovoljno mora da im neki chip pregorio. Moraš biti ili nadrogiran ili opichen da bi istrpio šta one istrpe i na kraju nema civilizacije u kojoj su poštovane nego baš suprotno....kurave, kamenjarke, sponzoruše, opajdare, drolje, fufe, profuknjače, fukse...Njihovi mentori svjesni ovoga pokušavaju ovo ublažiti sa starleta ili eskort dama, ali u suštini ništa se ne mijenja. Samo u formi.