Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
-
Cybernetic
#51 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:37, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#52 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Да ли је био рат "пара и интереса" или агресија и геноцид, набоље се може видити из структуре хашких казамата: да ли су они бизнисмени или политичари и војници; као и садржаја хашких пресуда, ко хоће да их чита умјесто да се сам аутохипнотише у властиту верзију реалности односно историје...insomnia78 wrote:Jebo ba Emira nego ovo, ovo su opasne tvrdnjeDoZeN wrote:Zato sto je rat u BIH bio rat para i interesa,a ne Agresija na BIH ili odbrana Srpstva
Но, то није ни тема овог треда...
- mushkile chibira
#53 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 20:45, edited 1 time in total.
- mayab
#54 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Ovo neko tesko nervno rastrojstvo
, puko lik ko Kusturica!!!
- escobar__
#55 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Karadžić bi bio ponosan na tebe...DoZeN wrote:Emir je veoma dobar glumac,ali veoma mali kao coek, nest slicno kao i Kusturica.Zasto? Zato sto je rat u BIH bio rat para i interesa,a ne Agresija na BIH ili odbrana Srpstva
- sinuhe
#56 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Ovo je još iz rata.
Ima HHB drugih problema danas.
-
L u c i f e r
#57 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Jbg D e p o objavio jutros...sinuhe wrote:Ovo je još iz rata.
http://www.d e p o.ba/clanak/124051/ja-vise-ne-mogu-sutjeti-musan-topalovic-je-bio-heroj-ovog-grada-haris-silajdzic-urnek-bosnjacke-pameti
a oni preuzeli od ovih:
http://bosnjaci.agency/ja-vise-sutjeti-ne-mogu/
I meni ovo djeluje kao priča iz 90-ih, ali to nigdje u ovim članicima nije navedeno već je predstavljeno kao friško...
- zambaklija
#58 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
ovo ili je žešći crnjak, u što sam uvjeren, ili čojk ima u ladici njakav poskup projekAt pa ono ,neće biti zgoreg 
-
Mohamad Sissoko
#59 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Forum je prepun početnika, još i ove naše jade kad se krenu slagat sa istim. Samo fali jedan onaj veliki natpis I love RS kao tokom jmbg protesta. Kad im uleti MUP RS onda kukaju po forumuescobar__ wrote:Karadžić bi bio ponosan na tebe...DoZeN wrote:Emir je veoma dobar glumac,ali veoma mali kao coek, nest slicno kao i Kusturica.Zasto? Zato sto je rat u BIH bio rat para i interesa,a ne Agresija na BIH ili odbrana Srpstva
- sinuhe
#60 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Ma kakvi. Ovo je onaj njegov monolog iz 94. Prodavala se ta videokaseta a ja gledao 96. 
-
L u c i f e r
#61 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
sinuhe wrote:Ma kakvi. Ovo je onaj njegov monolog iz 94. Prodavala se ta videokaseta a ja gledao 96.

-
rekla-kazala
#62 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
a u džepu hrvatska putovnica.
- dustaban
#63 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Emir je DOBAR GLUMAC, a omiljena mu je uloga uloga bosnjackog patriote.
- drunken tiger
-
L u c i f e r
#65 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Za boldirano...ODGOVOR EMIRU HADŽIHAFIZBEGOVIĆU NA NJEGOVU IZJAVU JA VIŠE ŠUTIT NE MOGU
ODGOVOR EMIRU HADŽIHAFIZBEGOVIĆU
” NI JA VIŠE TRPJETI I ŠUTJETI NE MOGU”
Napisao: Senad Sprečić
Gospodine Emire,
Propaganda je veoma opasna stvar, pogotovo kad se umotava, šminka. Nažalast, nismo svi veliki ljudi, nismo svi zvijezde koje sijaju i tamne. Lažne veličine, prije ili kasnije, istina baci na koljena. Ti ne želiš šutjeti, šta je sa pojmom tpjeti. Čovjek šuti, sve dok može da trpi. Kad ne može, progovori. Boli li laž kojom se prikriva istina? Ako boli, bori se istinom. Budi hrabar, budi covjek, suoči se sa istinom, bez obzira da li ona bila u tvom interesu, ili protiv tebe. Istina ne poznaje, niti priznaje laži, kao što ne priznaje lažne veličine.
Razdvojimo malo istinu od laži. U tu svrhu citiram dio tvog teksta:
” Bošnjačka politička stranka SDA odgovorna za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i pokolj sopstvenog naroda, Bošnjačka ulema bije se za pare, Bošnjački ministri kradu, Bošnjački generali kriminalci u Krajini, Bošnjačke firme švercerske, Bošnjaci u federalnom MUP-u nesposobni, djeca iz mješanih brakova nepoželjna u Bošnjačkoj vojsci, Bošnjaci majoriziraju Hrvate u Travniku i u Varešu, Bošnjačka žena umotana poput utvare baulja Titovom. “
Ti kao intelektualac dobro razumiješ pojam istine, kao i pojam laži. Šta je istina, a šta laž iz naprijed navedenog citata? Satjeran u kut, poistovjećuješ istinu sa laži. Veoma nemoralno. Prvo, Politička stranka SDA do 93 nije bila Bosnjačka. Drugo, ogroman broj clanova SDA, radio je, i radi za tudje interese, a ne za interese muslimana kao dijela Bosanskog naroda. Treće, SDA svojim mrežama i kanalima i danas pokušava sakriti istinu da je sudjelovala u agresiji na BiH, s ciljem ostvarivanja ideje o podjeli Bosne po vjerskom principu, na čiste etničke cjeline. Istina je da nisu svi lopovi u selu, ali ako se većina ne bori protiv lopova, nego ih podržava, i u tvom Bošnjačkom getu, a na Bosanskom jeziku, to se zove “saučesništvo”. Može li bilo kakav, ili bilo čiji interes biti iznad istine?
Dokaži da se Bošnjačka ulema ne bije za pare pored hiljadu dokaza. Za tebe nije dokaz ni to što je, a bio si i sam svjedok u Tuzli, ulema za svoje vjerske obrede naplaćivala usluge. U ratu. Od porodica poginulih boraca, sirotinje koja je stala na prvu liniju da brani državu, svoj život i svoju porodicu. Mnogi od te uleme, bili su čak i pripadnici te iste Armije. Istina nije slijepa Emire.
Bošnjački ministri kradu i šakom i kapom. I ne samo ministri. I porodica “velikog” na familijarnoj osnovi, pokrala je donacije namjenjene ubogom jadnom Bosanskom čovjeku, namjenjene za hranu, za lijekove, za oružje. Istina se ne može sakriti.
Bošnjački generali kriminalci. Poslužit ću se tvojim riječima iz monodrame ” NE SVI”. Ima časnih izuzetaka koji su sklonjeni, smijenjeni. Znaš ti to dobro Emire, jer si se i sam ljubio sa tim generalima kriminalcima.Dvoličnost je ružna osobina čovjeka, a skrivanje istine još ružnija.
Bošnjačke firme švercerske. Ne samo čvercerske. Nego i leglo kriminala. Veliki Bošnjače. Nazad u Tuzlu, u ime Bošnjaštva, stani na čelo gladnih, pokradenih radnika. Ko je pokrao, unistio, zatvorio te firme? Radnici nisu Emire. Zatvorili su ih oni, koji kao i ti prodaju maglu ” BITNO JE BITI ‘ BOŠNJAK”.
NE MOGU DA TRPIM VIŠE, I ŠUTIM EMIRE, NI TVOJE, KAO NI DRUGIH LICEMJERA, “SARMALI EMOTIVNE PRIČE”. Ti znaš dobro kako se sarma pravi. Malo vako, malo nako, pa zamotaj. Što si sarmio, sarmio si. Sad šuti i trpi.
” U životu nas ne sputava istina ko smo. U životu nas sputava ubjedjivanje i vjerovanje da smo, ono – što nismo”.
Na kraju, citiram tvoj pompezni završetak sarmali priče. Citiram:
” Borba se nastavlja
E, da meni ne bi opet za dvadeset godina klali familiju po Srebrenici, protjerivali rođake iz Brčkog i Bosanskog Broda, slali rodbinu iz banjalučkog bonluka da pere posteljinu po hotelskim vešerajima države Illinois, a sve za rad njihovog pripadanja Bošnjaštvu i Islamu, da mi se ne bi od mog lijepog naroda pravila šprdnja i da mi pjani Englezi ne bi gazili zastavu, ja ću svoju borbu nastaviti. Kakav će ishod biti ja ne znam, ali znam da ću imati miran san jer ću ispunjavati makar obaveze prema Bogu i svom narodu.
Neka je stid onih koji mogu to isto, a neće.”
O kojoj državi govoriš Emire? U kojoj državi ne želiš da ti se sve ovo dogadja? Busaš se u prsa, pozivaš na miran san i da ćeš ispunjavati obaveze prema Bogu i narodu. U kojoj državi? Nisi ti nimalo naivan. Čak si bio i ministar u državi koje nema. Valjda se Emire, čovjek bori prvo za krov nad glavom – kuću.Kuća se ne podiže u oblacima, nego na zemlji, teritoriji, u državi.A država ima svoju zastavu, svoju himnu, svoje pravne zakone.
NE FOLIRAJ EMIRE!
SVE DOK SE BUDEŠ KRIO IZA ZASTAVE VARTE, FOLIRAŠ.
STIDI SE!
Istina o Bosni i Bosanskom narodu – razotkriva te.
U BOSNI JE JEDNA RAJA.
BOSNA NIJE NIČIJA AVLIJA.
BOSNA JE BOSANSKA MERAJA.
OD KULINA BANA DO OVOGA VAKTA I ZEMANA.
DŽABA TI BEGASTO, KAD JE HEGASTO
mreza.org
-
skambrljo
#66 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Čitaj narode i budi sretan što ti ima ko kazati. Emir Hadžihafizbegović, Senad Hadžifejzović i još poneki manje poznati se trude da nam otvore oči, ali džaba, mi sve izvrćemo ruglu. Šta kad ove mlađe generacije ostanu prepušteni sebi? Slijedi li opet 1992? Bravo Emire, i hvala ti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Nomo
#68 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
DoZeN wrote:Emir je veoma dobar glumac,ali veoma mali kao coek, nest slicno kao i Kusturica.Zasto?ili odbrana SrpstvaZato sto je rat u BIH bio rat para i interesa,a ne Agresija na BIH
da smo drzava kao sto nismo ovome stakoru bi vec policija bila na vratima zbog ovakvih stvari . nadam se da ce negiranje agresije i genocida biti strogo kaznjivo . sanjam taj dan kada ce ovakvi likovi lezati u zenici najmanje 10 godina za ovakve izjave .
-
mali_balon
#69 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Ko o cemu, kurva o postenju. Tako i emir o necemu sto ga "zulja", najedi se govana sa dna septice ministre nekulture i ti i ovi sto ti aplaudiraju i ovi sto ti daju mjesta da seres i ovi sto te brane nabijem vas sve na ku... bosnjacki osuneceni muslimanski, jedite govna.
Last edited by mali_balon on 03/01/2015 11:37, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#70 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
mali_balon wrote:Ko o cemu, kurva o postenu. Tako i emir o necemu sto ga "zulja", najedi se govana sa dna septice ministre nekulture i ti i ovi sto ti palaudiraju i ovi sto ti daju mjesta da seres i voi sto te brane nabijem vas sve na ku... bosnjacki osuneceni muslimanski, jedite govna.
- Streptokok
#71 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Cherry-Cherry wrote:mali_balon wrote:Ko o cemu, kurva o postenu. Tako i emir o necemu sto ga "zulja", najedi se govana sa dna septice ministre nekulture i ti i ovi sto ti palaudiraju i ovi sto ti daju mjesta da seres i voi sto te brane nabijem vas sve na ku... bosnjacki osuneceni muslimanski, jedite govna.![]()
-
Nomo
#72 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
u cemu je problem ?Šveđanin wrote:Kako možete čitati ove bljuvotine..![]()
![]()
Nomo wrote:po uzoru na americke talk schow![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#73 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Svaki rat se prvenstveno vodi zbog resursa, a religija i nacija su tu mocan socijalni alat jer sluze kao homogenizirajuci i motivirajuci faktor.L u c i f e r wrote:Да ли је био рат "пара и интереса" или агресија и геноцид, набоље се може видити из структуре хашких казамата: да ли су они бизнисмени или политичари и војници; као и садржаја хашких пресуда, ко хоће да их чита умјесто да се сам аутохипнотише у властиту верзију реалности односно историје...insomnia78 wrote:Jebo ba Emira nego ovo, ovo su opasne tvrdnjeDoZeN wrote:Zato sto je rat u BIH bio rat para i interesa,a ne Agresija na BIH ili odbrana Srpstva
Но, то није ни тема овог треда...
Kada pogledas strukturu haskih optuzenika, nema siromasnog covjeka, tj. svaki je bogatiji nego prije rata.
PS To ne mijenja cinjenicu da je na ovu drzavu srucena barbarska agresija i fasisticko divljanje.
"Kada odstupi revolucija, nastupaju nemoral, religija i nacionalizam" (Ićo u "Crvenom udaru")
-
LINQ
#74 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
animals wrote:Tocno se zna ko ce ga podrzatiuvijek isti tipovi
kao i 10-15 istih mješanaca koji će ga pljuvati....uvijek su isti i to pljuvanje islama i muslimana je smisao njihovog bijednog života
Recimo @jose mujica napiše, citiram: "kako se ni Alija još nije raspao, a o Golumu da ne pričam". I on je naravno deklarisani "antifašista" i takvi su i ostali o kojima pričam.
Ne daj Bože da Bosna od vas zavisi, za 15 dana bi bila lapo-lapo Srbija i Hrvatska. Jer šta je preče nego da svi budemo braća, mir i ljubav kao nekad u Jugoslaviji. Ma kakva Srebrenica, kome je to bitno, uostalom, zna se ko je u njoj ginuo.
- zunazu
#75 Re: Emir Hadžihafizbegović u otvorenom pismu
Dobar odgovor je dao Senad Sprečić i nema se tu šta puno dodati:
http://www.ljutakrajina.net/kolumune/39 ... ti-ne-mogu
Ne može se, Emire, biti uz SDA i zagovarati više države i Bošnjaka kad je ta stranka napravila da je ovdje malo države i manje Bošnjaka. Ne čudi da ti to pričaš jer si njihov bivši ministar, a to je način razmišljanja unutar stranke koji je potpuno otuđen od mišljenja naroda. Ne možeš podržavati Harisovo vođenje države jer je čovjek netaktičan i nikad nisu bili dobri politički lideri ljudi koji su završavali škole za hodže i sveštenike. Ne možeš veličati Aliju jer tako stvarate negativnu reakciju kod običnog čovjeka koji zna za sve njegove mane. Bolje je da šutite o Aliji pa ga niko neće spominjati, nego da od njega pravite svetog lika pa dobijete reakciju kakvu zaslužujete. Znamo mi svi gdje su Alija i SDA griješili, ko je stavio potpis na državu u državi i nemoj mi hvaliti SDA pričom o "jedinstvu" jer je bolja i propast od jedinstva sa nečasnima i đavolima. Nije u skladu ni s moralne ni s vjerske strane i ti bi to trebao znati kao neko ko voli pričati o moralu, patriotizmu i Bogu.
Za glumu ti svaka čast, ali su ti shvatanja okruženja često za batina.
http://www.ljutakrajina.net/kolumune/39 ... ti-ne-mogu
Ne može se, Emire, biti uz SDA i zagovarati više države i Bošnjaka kad je ta stranka napravila da je ovdje malo države i manje Bošnjaka. Ne čudi da ti to pričaš jer si njihov bivši ministar, a to je način razmišljanja unutar stranke koji je potpuno otuđen od mišljenja naroda. Ne možeš podržavati Harisovo vođenje države jer je čovjek netaktičan i nikad nisu bili dobri politički lideri ljudi koji su završavali škole za hodže i sveštenike. Ne možeš veličati Aliju jer tako stvarate negativnu reakciju kod običnog čovjeka koji zna za sve njegove mane. Bolje je da šutite o Aliji pa ga niko neće spominjati, nego da od njega pravite svetog lika pa dobijete reakciju kakvu zaslužujete. Znamo mi svi gdje su Alija i SDA griješili, ko je stavio potpis na državu u državi i nemoj mi hvaliti SDA pričom o "jedinstvu" jer je bolja i propast od jedinstva sa nečasnima i đavolima. Nije u skladu ni s moralne ni s vjerske strane i ti bi to trebao znati kao neko ko voli pričati o moralu, patriotizmu i Bogu.
Za glumu ti svaka čast, ali su ti shvatanja okruženja često za batina.