Bodkin wrote:Ja znam reci sretan praznik. Ako je danas bajram, ne cestitam mu 1. Maj u pm
čestitanje vjerskih praznika
- dustaban
#51 Re: čestitanje vjerskih praznika
- JohnnyS
#52 Re: čestitanje vjerskih praznika
Meni je to sretan praznik bezveze, skoro pa u rangu s ovim da je grijeh nekome čestitati Božić. Pa kaži brate Božić ili Bajram, neće ti se jezik spržit.
-
Bodkin
#53 Re: čestitanje vjerskih praznika
Ja kao agnostik cu se zapaliti ako cestitam direktno pa kazem sretan praznikJohnnyS wrote:Meni je to sretan praznik bezveze, skoro pa u rangu s ovim da je grijeh nekome čestitati Božić. Pa kaži brate Božić ili Bajram, neće ti se jezik spržit.
- dustaban
#54 Re: čestitanje vjerskih praznika
Pa cuo si i sam, nekome smeta SRETAN BAJRAM. Rjesenje je onda SRETAN PRAZNIK.JohnnyS wrote:Meni je to sretan praznik bezveze, skoro pa u rangu s ovim da je grijeh nekome čestitati Božić. Pa kaži brate Božić ili Bajram, neće ti se jezik spržit.
Jebes muslimana kojemu Bajram nije praznik!
-
Bodkin
#55 Re: čestitanje vjerskih praznika
Naravno. Pa zar nisi procitala uvodni post?sherbett wrote:aha, znači manje si agnostik ako kažeš sretan Božić?Bodkin wrote:Ja kao agnostik cu se zapaliti ako cestitam direktno pa kazem sretan praznikJohnnyS wrote:Meni je to sretan praznik bezveze, skoro pa u rangu s ovim da je grijeh nekome čestitati Božić. Pa kaži brate Božić ili Bajram, neće ti se jezik spržit.
- JohnnyS
#56 Re: čestitanje vjerskih praznika
dustaban wrote:Pa cuo si i sam, nekome smeta SRETAN BAJRAM. Rjesenje je onda SRETAN PRAZNIK.JohnnyS wrote:Meni je to sretan praznik bezveze, skoro pa u rangu s ovim da je grijeh nekome čestitati Božić. Pa kaži brate Božić ili Bajram, neće ti se jezik spržit.
Jebes muslimana kojemu Bajram nije praznik!
Iako i sam agnostik koji naginje jedinoj originalnoj monoteističkoj religiji (a ne ovim kopijama koje su se udomaćile širom svijeta) ja se uvijek potrudim čestitati na domorodačkom. Ne bi da je 500 tih praznika/blagdana godišnje, a ne deset u vrh glave pa da je problem preko jezika prebaciti mubarek ili čestit...
-
Bodkin
#57 Re: čestitanje vjerskih praznika
Ja sam ti obicno trendseter ali nakon sto je neko ovdje napisao post kako ne treba cestitati praznik prijatelju nevjerniku nego sjesti i popricari sa njim i uvesti ga u islam ako mu je pravi prijatelj, odlucio sam da pratin trendovesherbett wrote:pa ti slijediš trendoveBodkin wrote: Naravno. Pa zar nisi procitala uvodni post?
- tataćusak
#58 Re: čestitanje vjerskih praznika
Bodkin wrote:ja kad ovo citam kontam da zivim 1145 na bliskom istoku gdje krstasi jos napadaju
Pa brate nije '92 davno bila kad su krstaši napadali u srcu Europe.
Zanimljiva tema
-
Scopio
#59 Re: čestitanje vjerskih praznika
Meni kad dođe SMS samo sa natpisom sretan praznik, odmah pomislim koje preko k*** čestitanje.
Radije nemoj onda a ni slati čestitku ako ne znaš napisati kako spada.
Radije nemoj onda a ni slati čestitku ako ne znaš napisati kako spada.
-
razonoda
#60 Re: čestitanje vjerskih praznika
Neznam zasto ali u USA sve vise koriste --sretni praznici --pogotovo ces to cuti od jevreja.JohnnyS wrote:Meni je to sretan praznik bezveze, skoro pa u rangu s ovim da je grijeh nekome čestitati Božić. Pa kaži brate Božić ili Bajram, neće ti se jezik spržit.
- Cherry-Cherry
#61 Re: čestitanje vjerskih praznika
Zar nije jadno, što uopšte postoji jedna ovakva tema? 
- JohnnyS
#62 Re: čestitanje vjerskih praznika
razonoda wrote:Neznam zasto ali u USA sve vise koriste --sretni praznici --pogotovo ces to cuti od jevreja.JohnnyS wrote:Meni je to sretan praznik bezveze, skoro pa u rangu s ovim da je grijeh nekome čestitati Božić. Pa kaži brate Božić ili Bajram, neće ti se jezik spržit.
Pa to je taj jebeni politički korektni jezik u kojem više nećeš smjeti reći ni dobar dan da ne uvrijediš nekoga ko je možda sotonist pa više voli noć nego dan...
-
Bodkin
#63 Re: čestitanje vjerskih praznika
Pa jarane to ide kontra tvoje teze. Vidis da je sretan bajram pogresno. Ocigledno je da je sretan praznik dobro za sveJohnnyS wrote:razonoda wrote:Neznam zasto ali u USA sve vise koriste --sretni praznici --pogotovo ces to cuti od jevreja.JohnnyS wrote:Meni je to sretan praznik bezveze, skoro pa u rangu s ovim da je grijeh nekome čestitati Božić. Pa kaži brate Božić ili Bajram, neće ti se jezik spržit.
Pa to je taj jebeni politički korektni jezik u kojem više nećeš smjeti reći ni dobar dan da ne uvrijediš nekoga ko je možda sotonist pa više voli noć nego dan...
- JohnnyS
#64 Re: čestitanje vjerskih praznika
Bodkin wrote:
Pa jarane to ide kontra tvoje teze. Vidis da je sretan bajram pogresno. Ocigledno je da je sretan praznik dobro za sve
To ide u korist moje teze jer je sretan praznik bezlična generička izjava. Obično ono što je dobro za sve, u pravilu nije dobro za nikoga.
- kamberovica polje
#65 Re: čestitanje vjerskih praznika
.
Last edited by kamberovica polje on 03/01/2015 13:46, edited 1 time in total.
- kamberovica polje
#66 Re: čestitanje vjerskih praznika
Zejbano ti je to s čestitanje nikad ne znaš hoće li se ovi novokomponovani uvrijedit, jer svaki dan izmisle neko novo pravilo. Prije rata veze s vezom nisu imali a sad poslije rata najveći vjernici, odjednom se izmišljaju pravila čestitanja, življenja i međuljudskih odnosa. Jedni misle da je ovo bliskoistočna vukojebina, drugi zaostala pravoslavna oligarhija a treći vatikanska dupeuvlakačka republika u vidu Poljske i Hrvatske i svi se izdrkavaju na isti način vjerskim objektima koji umjesto da su sve ljepši jedan od drugoga, sve su ružniji i sve veći i ne uklapaju se ni u tradiciju ni u historiju ovih prostora. Čestitanje je samo dio problema, mi smo sjebana država u svakom pogledu tako da ovo uopće nije ništa neobično.
-
razonoda
#67 Re: čestitanje vjerskih praznika
Jednostavan odgovor--posljedice rata. Iz jedne krajnosti u drugu.kamberovica polje wrote:Zejbano ti je to s čestitanje nikad ne znaš hoće li se ovi novokomponovani uvrijedit, jer svaki dan izmisle neko novo pravilo. Prije rata veze s vezom nisu imali a sad poslije rata najveći vjernici, odjednom se izmišljaju pravila čestitanja, življenja i međuljudskih odnosa. Jedni misle da je ovo bliskoistočna vukojebina, drugi zaostala pravoslavna oligarhija a treći vatikanska dupeuvlakačka republika u vidu Poljske i Hrvatske i svi se izdrkavaju na isti način vjerskim objektima koji umjesto da su sve ljepši jedan od drugoga, sve su ružniji i sve veći i ne uklapaju se ni u tradiciju ni u historiju ovih prostora. Čestitanje je samo dio problema, mi smo sjebana država u svakom pogledu tako da ovo uopće nije ništa neobično.
- zgembomaratonac
#68 Re: čestitanje vjerskih praznika
Značenje riječi Božić je "mali Bog" i nije lijepo zahtjevati od muslimana da tako nazivaju Allahovog poslanika Isu a.s.JohnnyS wrote:Meni je to sretan praznik bezveze, skoro pa u rangu s ovim da je grijeh nekome čestitati Božić. Pa kaži brate Božić ili Bajram, neće ti se jezik spržit.
Fetve IZ BiH:
Nema šerijatske smetnje da im čestitate njihov vjerski praznik, kao znak lijepog međuljudskog ponašanja i odgovor na njihovo čestitanje Bajrama. Uzvišeni kaže: "A kada budete pozdravljeni, uzvratite na ljepši način, ili istim pozdravom!"
Nema smetnje da se nemuslimanima čestita njihov vjerski praznik, kao npr. da se kaže: Čestitam Vam vaš praznik.
Nije zabranjeno čestitati praznik pripadnicima drugih vjera kao jedan vid međusobnog uvažavanja i dobrih međuljudskih odnosa.
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=218
- JohnnyS
#69 Re: čestitanje vjerskih praznika
zgembomaratonac wrote:Značenje riječi Božić je "mali Bog" i nije lijepo zahtjevati od muslimana da tako nazivaju Allahovog poslanika Isu a.s.JohnnyS wrote:Meni je to sretan praznik bezveze, skoro pa u rangu s ovim da je grijeh nekome čestitati Božić. Pa kaži brate Božić ili Bajram, neće ti se jezik spržit.
Fetve IZ BiH:
Nema šerijatske smetnje da im čestitate njihov vjerski praznik, kao znak lijepog međuljudskog ponašanja i odgovor na njihovo čestitanje Bajrama. Uzvišeni kaže: "A kada budete pozdravljeni, uzvratite na ljepši način, ili istim pozdravom!"
Nema smetnje da se nemuslimanima čestita njihov vjerski praznik, kao npr. da se kaže: Čestitam Vam vaš praznik.
Nije zabranjeno čestitati praznik pripadnicima drugih vjera kao jedan vid međusobnog uvažavanja i dobrih međuljudskih odnosa.
A možeš zamisliti samo kako je Židovima čestitati sve ove praznike Božiće, Bajrame, Nove godine, koje su sekte proizašle iz judaizma osmislilie.
- Cherry-Cherry
#70 Re: čestitanje vjerskih praznika
Ćuj: Čestitam vam vaš praznik...
Kako to debilno zvuči.
- Stjui
#71 Re: čestitanje vjerskih praznika
koje ti gluposti pišeš.nevjerovatnoJohnnyS wrote: A možeš zamisliti samo kako je Židovima čestitati sve ove praznike Božiće, Bajrame, Nove godine, koje su sekte proizašle iz judaizma osmislilie.
- JohnnyS
#72 Re: čestitanje vjerskih praznika
Stjui wrote:koje ti gluposti pišeš.nevjerovatnoJohnnyS wrote: A možeš zamisliti samo kako je Židovima čestitati sve ove praznike Božiće, Bajrame, Nove godine, koje su sekte proizašle iz judaizma osmislilie.
Ako kršćanstvo i islam nisu sekte židovstva onda su plagijati, ti izaberi što ti se više sviđa.
- Stjui
#73 Re: čestitanje vjerskih praznika
i opet.JohnnyS wrote: Ako kršćanstvo i islam nisu sekte židovstva onda su plagijati, ti izaberi što ti se više sviđa.
- JohnnyS
#74 Re: čestitanje vjerskih praznika
Stjui wrote:i opet.JohnnyS wrote: Ako kršćanstvo i islam nisu sekte židovstva onda su plagijati, ti izaberi što ti se više sviđa.![]()
![]()
Smiji se ti, ali plagiranje je najveći oblik divljenja tako su se vjerojatno pape i poslanik divili kad su Talmud kopirali...
- kamberovica polje
#75 Re: čestitanje vjerskih praznika
Hoćeš reći da je sve u Islamu i kršćanstvu originalno i nikad do tad viđeno? Da se razumijemo ni za židovstvo se to ne može reći, jer ni židovstvo nije prvi pokušaj monoteističke religije.Stjui wrote:i opet.JohnnyS wrote: Ako kršćanstvo i islam nisu sekte židovstva onda su plagijati, ti izaberi što ti se više sviđa.![]()
![]()