Cijepanje drva u stanu??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#51 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by muha_sa »

hizo ramidovic wrote:i na ovm primjeru se vidi kolko smo mi pokvareni ljudi. cuj ti ovog, pobro moj, smeta mu sto covijek ispod njega cjepa drav!? da je iznad njega pa hajd...
a kako bise tek sijetio pa otiso covjeku pomoc da hin iscjepa? pa da mjesto pola sata cjepanja vazdvojica to iscjepate za 15 minuta? al jok, jarane, naj lakse je odma pljuvat po covijeku...
jos se folira sto je tu rodjen i ima nesto protivu novijeh stanara.
hizo ramidovic

#52 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by hizo ramidovic »

muha_sa wrote:
hizo ramidovic wrote:i na ovm primjeru se vidi kolko smo mi pokvareni ljudi. cuj ti ovog, pobro moj, smeta mu sto covijek ispod njega cjepa drav!? da je iznad njega pa hajd...
a kako bise tek sijetio pa otiso covjeku pomoc da hin iscjepa? pa da mjesto pola sata cjepanja vazdvojica to iscjepate za 15 minuta? al jok, jarane, naj lakse je odma pljuvat po covijeku...
jos se folira sto je tu rodjen i ima nesto protivu novijeh stanara.
ma ja.
smeta mu buka kad komsija cjepa drva a nebi mu smetala buka i vriska da je komso pristavijo da taslaci hanumu...
topcam
Vozim: uzbrdo

#53 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by topcam »

Skupa za dva dana mozete 7 metara drva iscjepat, sad pa sad, i slozit ih fino.

Nije valjda da budala "po potrebi" cjepa.
trocaderro

#54 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by trocaderro »

Eborg wrote:
trocaderro wrote:
pedeset wrote:Ovako dakle, on je sprat ispod tebe što znači da stanaru ispod njega bukvalno cijepa nad glavom. E sad ako si dobar sa tim što živi ispod njega smislite priču šta i kako i odite do tog drvosječe. Prvo na finu, ako ništa ne promijenite zovite policiju. Ako ni tad ne bude pomaka vi ga nalupajte. Ako nećete vi da lupate, nađite nekog od tog posla i platite mu. Ima li kućni red, ko vam je glavni u zgradi za probleme i sl. Popričajte. Samo još da te pitam gdje je ta zgrada?
Zgrada je u Zenici...zgrada ima 18 spratova...on je na prvom,ja iznad njega..
Vjeruj mi da to nije prvi put. :lol:

U "Našoj riječi" je 1970-ih izašao upravo članak kako doseljenici sa sela, koji su se zaposlili u zeničkoj željezari, lože vatru po sobama, puštaju česmu da teče non-stop i, pazi sad, cijepaju drva da otpadaju plafoni na spratu ispod. :-)

Haman se i tebi kakav Babinac zakačio pa ti fino skupi par komšija i fino mu kucnite na vrata sa odredbama povrede kućnog reda. Ako ne prođe, onda se skupite u malo veću ekipu.

jaro moj cesmu odvrce malo malo majke mi moje...dobro si me napomenuo...kontam sve reko ciste nesto sad pred novu pa odvrcu..mozda stoka misli da ce smrznut cijev?moracu ja ovo pajserom izgleda rijesiti jebem im mater seljacku..
muha_sa

#55 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by muha_sa »

bjez ba hizo..odoh cega promjenit :lol: :lol:
muha_sa

#56 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by muha_sa »

trocaderro wrote:

jaro moj cesmu odvrce malo malo majke mi moje...dobro si me napomenuo...kontam sve reko ciste nesto sad pred novu pa odvrcu..mozda stoka misli da ce smrznut cijev?moracu ja ovo pajserom izgleda rijesiti jebem im mater seljacku..
:lol: :lol:
ODB

#57 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by ODB »

Možda janjca večeras okrene...
Kal El

#58 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Kal El »

Jbt lik na PRVOM spratu zivi a u kuhinji cijepa..pa je li toliko lijen da ne moze uzeti vrecu drva i brzinski vani ih cijepati,valjda vam je pri ulazu betonirano...
janje_

#59 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by janje_ »

nabavi sebi dobru sjekiru, i jos poneses jednu-dvije bambuche pive i fino covjeku na vrata.. komsija, evo doso ja da ti pomognem, da to zajedno iscijepamo..
muha_sa

#60 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by muha_sa »

Kal El wrote:Jbt lik na PRVOM spratu zivi a u kuhinji cijepa..pa je li toliko lijen da ne moze uzeti vrecu drva i brzinski vani ih cijepati,valjda vam je pri ulazu betonirano...
nije frajer da se mrzne vani :-)
trocaderro

#61 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by trocaderro »

Kal El wrote:Jbt lik na PRVOM spratu zivi a u kuhinji cijepa..pa je li toliko lijen da ne moze uzeti vrecu drva i brzinski vani ih cijepati,valjda vam je pri ulazu betonirano...

neki dan je dovuko oko 20 vreca drva...istreso ih ispred zgrade i unosio u stan...predpostavljam da mu ne pasu u sporet,pa ih skracuje...evo cekam da opet krene pa cu muriju zvati
mirzet87sa

#62 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by mirzet87sa »

muha_sa wrote: mirzete, more bit bidne da te na fuka svrati :lol:

ne odbij ni za zivu glavu :D
Blizi se skolovanje kraju, daj sta das!
krater

#63 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by krater »

j.bo mater ludu :lol: :lol:
N.N.

#64 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by N.N. »

Gdje si stacioniran komsija ? :D
Lamela, Mokusnice, Blatusa ?
Vuce mi to na Blatusu dole :-D

Ma ne mozes mu nista, osim da si napravis belaj :-D Kakva policija kakve p.m.
Na Odmutu je Aljo cuvao kozu na balkonu svojevremeno, pa niko nista. Da ne spominjem kokosi djudje i ostalu zivinu :D
razonoda

#65 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by razonoda »

trocaderro wrote:

neki dan je dovuko oko 20 vreca drva...istreso ih ispred zgrade i unosio u stan...predpostavljam da mu ne pasu u sporet,pa ih skracuje...evo cekam da opet krene pa cu muriju zvati
:shock: mozda bolje ,poruci mu da kupujes -prase' mozdda se on odseli ako nevoli iste. :-)
Iker C

#66 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Iker C »

Šta je sljedeće motorkom će praviti čokove jer mu je tako jeftinije?
jao_situacije

#68 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by jao_situacije »

Nismo mi ni za Afričke unije, a ne Europske. Bože zakloni i sačuvaj.
phillie

#69 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by phillie »

trocaderro wrote:

Kakva murija, kontaktiraj Jasara....
shibonja

#70 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by shibonja »

Ocigledno vam je grijanje u zgradi lose,covjeku zima i snalazi se,ti se istrpi dok ne iscjepa i gledaj dugorocno,on je ispod tebe i dodatno lozi,a svi smo u skoli ucili gdje ide topli vazduh, imas besplatno koji stepen vise ,znaci casa nije poluprazna :D
stakasa

#71 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by stakasa »

trocaderro wrote:

Na stranu sve ali ipak je domacinski nastrojen, vodi racuna o domacinstvu, odvrce vodu da cjevi ne smrznu, toplo mu u ognjistu,ima alat :D
Cudo bosnjacke opstojnosti :D
stakasa

#72 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by stakasa »

shibonja wrote:Ocigledno vam je grijanje u zgradi lose,covjeku zima i snalazi se,ti se istrpi dok ne iscjepa i gledaj dugorocno,on je ispod tebe i dodatno lozi,a svi smo u skoli ucili gdje ide topli vazduh, imas besplatno koji stepen vise ,znaci casa nije poluprazna :D
Jes i to. Fakticki mu uveo podno grijanje. Da je covjek placo bi pola drva :D
bosan

#73 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by bosan »

Jel`masliman il sta je ? To je veoma bitno u poduzimanju konkretnih mjera . :D
Umalo popisivac

#74 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by Umalo popisivac »

Mozda covjek samo malo nacjepka za potpalu jelovine.
spacek

#75 Re: Cijepanje drva u stanu??

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:45, edited 1 time in total.
Post Reply