Honda CR-V Pik prevara

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

almir90

#51 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by almir90 »

U nas taj tip trgovine nikad neće zaživiti, jer realno, nema tu neke mogućnosti zarade, kao što je na Ebayu. Jer je dostupnost trgovine omogućena gotov pa na sva područja koja imaju internet i poštu. :) Bazirani na domaće tržište, postali ste govoto osuđeni na propast. Ja sam davno prestao raditi preko Pik-a, jedno vrijeme švercao malo, međutim, par puta prevaren, i odustao.

Ne bi bilo loše da imamo stranicu za koju bi kod registracije trebalo dati sve lične podatke, i da ti na adresu dođe kod za verifikaciju, ili u banku, kao kod PP. Sumnjam da bi u tome slučaju se dešavao veliki broj prevara. Dešavao bi se, ali bi imao koga optužiti za prevaru, ovako ništa.

Ja ne mogu vjerovati da je naš narod ovoliko spreman na razne prevare, zar smo stvarno tolika bagra postali?!
goran16v

#52 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by goran16v »

un1ted wrote:
goran16v wrote:Pik kopira sa ebaya i sl stranica sa ostavljanjem dojmova i stvaranjem profila prodavca satro radi povjerenja i sigurnosti, ali za razliku od ostalih stranica koje su prakticno nadlezne za placanje i na taj nacun nude osiguranje, ne nudi apsolutno nikakvu zastitu od prevare. Neko te prevari, ti prijaci i njega banuju! Vrlo vazno! Prevarant odmah otvara novi racun i radi dalje. Moze te prevariti i na ebayu, samo sto ce ti u slucaju prevare ebay vratiti novac s njegovog racuna, a prevarant se moze slikati jer mu j enovi profil na ebayu bez paypala beskorisan.
Kad si mi tako pametan, da čujem rješenje, pa da im predložim i zaradim koju marku na osnovu toga.
Rjesenje je da bude najobicniji oglasnik dostupan svima bez laznih sistema zastite, beskorisnih profila, utisaka i ostalih stvari iskopiranih od mnogo slozenijih oglasnika koji samo stvaraju zabludu kod korisnika da su zasticeni.
goran16v

#53 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by goran16v »

almir90 wrote:U nas taj tip trgovine nikad neće zaživiti, jer realno, nema tu neke mogućnosti zarade, kao što je na Ebayu. Jer je dostupnost trgovine omogućena gotov pa na sva područja koja imaju internet i poštu. :) Bazirani na domaće tržište, postali ste govoto osuđeni na propast. Ja sam davno prestao raditi preko Pik-a, jedno vrijeme švercao malo, međutim, par puta prevaren, i odustao.

Ne bi bilo loše da imamo stranicu za koju bi kod registracije trebalo dati sve lične pod,atke, i da ti na adresu dođe kod za verifikaciju, ili u banku, kao kod PP. Sumnjam da bi u tome slučaju se dešavao veliki broj prevara. Dešavao bi se, ali bi imao koga optužiti za prevaru, ovako ništa.

Ja ne mogu vjerovati da je naš narod ovoliko spreman na razne prevare, zar smo stvarno tolika bagra postali?!
Pa u tome i jest fol PIK je iskopirao samo 1/2 stvari sa ebaya koja je bez 1/2 apsolutno beskorisna. Ebay prati kupovinu, slanje, komunikaciju, upravlja reklamacijama, zalbama, kontrolise placanja i povrat novca, dupe moje ces na ebayu nabijati lazne utiske na fiktivnim artiklima i otvarati nove profile kad te uhvate u prevari kao na PIK-u.
almir90

#54 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by almir90 »

goran16v wrote:
Pa u tome i jest fol PIK je iskopirao samo 1/2 stvari sa ebaya koja je bez 1/2 apsolutno beskorisna. Ebay prati kupovinu, slanje, komunikaciju, upravlja reklamacijama, zalbama, kontrolise placanja i povrat novca, dupe moje ces na ebayu nabijati lazne utiske na fiktivnim artiklima i otvarati nove profile kad te uhvate u prevari kao na PIK-u.
Pik živi od posjećenosti stranice, da naplaćuju procenat od zarade, kao Ebay, išlo bi to drugačije. Ne branim ih, ali definitivno padaju u očima onih koji se trude korektno poslovati. A, vala i svakavih kokuza se tamo nakupilo, pokupili svi pamet svijeta, računaju da za njihovih 5 KM u džepu mogu kupiti cijelu planetu. :lol:

Pitanje je kako bi funkcionisao takav vid poslovanja kod nas, vjerovatno svi sumnjaju u pozitivno poslovanje, pa i ne trude se pokrenuti nešto takvo.

Pik ono što može uraditi je, jedna IP adresa, jedan profil, ali i tako sebi uskaču u stomak, opada im posjećenost, i na kraju do gubitka zarade, a to im nije želja sigurno.
Sodom1

#55 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by Sodom1 »

Bakir1

#56 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by Bakir1 »

Ja sam na piku od kada isti postoji kupio i prodao barem 50 automobila nebrojeno setova guma felgi kupovao svasta nesto sto nije iz domena auto svijeta i ni jednom jos nisam bio prevaren gro transakcija je islo da se nisam uopste sa nekim vidio i stvarno ne znam sta kukate na pik.
Odlicna stranica koncept i ideja prepisano ili ne koga briga.
Jeste li naivni ili kurate srece ne znam licni primjer od prije 3 dana felge na piku alu bez guma 15 5x114,3 100 KM.
Nazvao lika pitao jesu li ravne kaze jesu posalji placam pouzecem poslao ja platio felge iz 2013 jednom gume na njih namontirane redukcioni prstenovi ventili namontirao ljetne gume tegova po 10 grama za sto maraka u tom rasponu sarafa.
almir90

#57 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by almir90 »

Sodom1 wrote:www.pik ba/artikal/14230236/audi-q7-3-6-benzin-2007-god/
Da li je ovaj sumnjiv=?
Zar su ove Q7-ice ovoliko spale na cijeni? :shock:
almir90

#58 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by almir90 »

Bakir1 wrote: Jeste li naivni ili kurate srece
Ja mislim da je moj problem ovo, ono iskren da budem. :lol:
vjesticanametli

#59 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by vjesticanametli »

2001 wrote:
relax11 wrote:Skonto mozda da je otkriven, sad ce on njemu boju promijeniti i staviti druge table :lol:
Nije nego, adano dašta. :lol:

rekoh nije adano vec istocno sarajevo i ne zezam se ....sjebali ste mu bizMis :D :thumbup:
Sodom1

#60 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by Sodom1 »

almir90 wrote:
Da li je ovaj sumnjiv=?
Za to i ja pitam?
Ako nista bar zbog kilometraze
almir90

#61 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by almir90 »

Sodom1 wrote:
almir90 wrote:
Da li je ovaj sumnjiv=?
Za to i ja pitam?
Ako nista bar zbog kilometraze
Nije htio da napiše da je 170 000, ali milja. :lol:
Sodom1

#62 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by Sodom1 »

I meni je upalo u oko americka tablica
almir90

#63 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by almir90 »

Sodom1 wrote:I meni je upalo u oko americka tablica
Pa sat je u miljama, eto vidi se na slici.
dado_

#64 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by dado_ »

Da li je ovaj sumnjiv=?
sto ce bit sumnjiv, to je realna cijena za taj auto, amerikanac, 3.6 benzin, pa koliko da stavi 50 000? q7 3.0 tdi se moze nac za 30 milja, ovo godiste i kilometri, s boljom opremom...
Sodom1

#65 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by Sodom1 »

dado_ wrote:
Da li je ovaj sumnjiv=?
sto ce bit sumnjiv, to je realna cijena za taj auto, amerikanac, 3.6 benzin, pa koliko da stavi 50 000? q7 3.0 tdi se moze nac za 30 milja, ovo godiste i kilometri, s boljom opremom...
Ok ,ja sam samo pitao,jr do skora ova su auta bila jako skupa u odnosu na ovu cifru, ali eto izgleda ta su vremena prosla ili prolaze
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#66 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by un1ted »

karanana wrote:
prodat je pik prije nekoliko mjeseci.
karanana wrote:nisam stalni i cest posjetilac i korisnik pika pa ne znam kako je bilo i kako je sada i da li se vidi razlika.
ne znam detalje, ali koliko sam cuo neki su stranci i to kupili i cifra je znacajna i fina za nase uslove, iznad 2 miliona. ali to nije provjerena informacija.
Pravi insajderi :D http://blog.pik.ba/2014/12/29/pik-ba-po ... olx-mreze/
mahalas505

#67 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by mahalas505 »

Bakir1 wrote:Ja sam na piku od kada isti postoji kupio i prodao barem 50 automobila nebrojeno setova guma felgi kupovao svasta nesto sto nije iz domena auto svijeta i ni jednom jos nisam bio prevaren gro transakcija je islo da se nisam uopste sa nekim vidio i stvarno ne znam sta kukate na pik.
Jeste li naivni ili kurate srece ne znam licni primjer od prije 3 dana felge na piku alu bez guma 15 5x114,3 100 KM.
Nazvao lika pitao jesu li ravne kaze jesu posalji placam pouzecem poslao ja platio felge iz 2013 jednom gume na njih namontirane redukcioni prstenovi ventili namontirao ljetne gume tegova po 10 grama za sto maraka u tom rasponu sarafa.
To mora je da je povezano sa genetikom uskog geografskog podrucja :D .
karanana

#68 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by karanana »

un1ted wrote:
karanana wrote:
prodat je pik prije nekoliko mjeseci.
karanana wrote:nisam stalni i cest posjetilac i korisnik pika pa ne znam kako je bilo i kako je sada i da li se vidi razlika.
ne znam detalje, ali koliko sam cuo neki su stranci i to kupili i cifra je znacajna i fina za nase uslove, iznad 2 miliona. ali to nije provjerena informacija.
Pravi insajderi :D http://blog.pik .ba/2014/12/29/pik-ba-postao-dio-olx-mreze/
mozda me klix zaposli.
citroen xm

#69 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by citroen xm »

Što se tiče ove Honde, pitao sam čovjeka je u privatnim porukama.

Odgovorio mi je da je neko skinuo kilometražu i da će taj neko odgovarati. Ubrzo je oglas uklonjen. Ko zna, možda je njega neko zeznuo, tj. možda je bila jeda transakcija između ova dva oglasa. Mada stanje auta govori sve, treba neko biti baš teška naivčina i slijep kod očiju pa povjerovati u onu kilometražu.
goran16v

#70 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by goran16v »

Najlakse je reci neko prije mene je skinuo ja pojma nemam ili ne znam je li udaran auto ranije, od kad je kod mene nije udaran... :-)
Bakir1

#71 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by Bakir1 »

mahalas505 wrote:
Bakir1 wrote:Ja sam na piku od kada isti postoji kupio i prodao barem 50 automobila nebrojeno setova guma felgi kupovao svasta nesto sto nije iz domena auto svijeta i ni jednom jos nisam bio prevaren gro transakcija je islo da se nisam uopste sa nekim vidio i stvarno ne znam sta kukate na pik.
To mora je da je povezano sa genetikom uskog geografskog podrucja :D .
:lol:
ne treba ni meni u zivotu da me neko ganja radi pisljivih para, nisu to desetine ni stotine hiljada ;-)
evo 16 godina isti broj telefona imam
citroen xm

#72 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by citroen xm »

goran16v wrote:Najlakse je reci neko prije mene je skinuo ja pojma nemam ili ne znam je li udaran auto ranije, od kad je kod mene nije udaran... :-)
Ma znam, nisam ni ja povjerovao, a iskreno previše me i ne interesuje.
Poslao sam mu PP čisto da vidi da ima onih koji nisu ovce.
vjesticanametli

#73 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by vjesticanametli »

laze garant jer ga je skoro kupio pa ne znam kad je prije stigao da preproda 1 kupac njemu....suplju baca nego ste ga provalili :D
corsa

#74 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by corsa »

goran16v wrote:Najlakse je reci neko prije mene je skinuo ja pojma nemam ili ne znam je li udaran auto ranije, od kad je kod mene nije udaran... :-)
Ali ovo nikako nije nevjerovatna situacija. Kako bih ja moga sa sigurnoscu znati jeli na mom autu vracena kilometraza. Ok, to da je udaran uglavnom mozes vidjeti, ali za kilometrazu nikad ne mozes biti siguran 100%.
karanana

#75 Re: Honda CR-V Pik prevara

Post by karanana »

citroen xm wrote:Što se tiče ove Honde, pitao sam čovjeka je u privatnim porukama.

Odgovorio mi je da je neko skinuo kilometražu i da će taj neko odgovarati. Ubrzo je oglas uklonjen. Ko zna, možda je njega neko zeznuo, tj. možda je bila jeda transakcija između ova dva oglasa. Mada stanje auta govori sve, treba neko biti baš teška naivčina i slijep kod očiju pa povjerovati u onu kilometražu.
ne kontam.

ko je taj neko ko je skinuo kilometrazu kad ga je firma fino reklamirala u oktobru sa velikom kilometrazom a on ga nakon dva mjeseca prodaje sa nizom kilometrazom. ko je skinuo kilometrazu izmedju dva oglasa?
Post Reply