cLo wrote:JESTE RASIZAM! zato što su crnci građani drugog reda čak i danas, ne samo u truHloj Americi, nego čak i na rodnoj grudi, zato što ih se eksploatiše otkad sunce izlazi na istoku, zato što nemaju mogućnost izbora, zato što ih se satjerava u torove i uskraćuje pravo glasa. I znaš li ti uopšte kako su crnci dospjeli u mrsku Ameriku???????avetinja wrote: Gledam na njih kao i na ostale ljude drugih rasa. Ali stvarno mi ide na živce ovo što sam napisao u prvom postu. Pola crnaca u Americi živi ilegalnim načinom života, i kada ga policija ubije prilikom vršenja krivičnog djela, glavna krivica padne na policajca, jer se odmah pominje pitanje rasizma. Dobro znam ja kroz šta su crnci sve prošli, ali ne poštuju se prava drugih rasa. Prema tome samo se crnci mogu pozvati na rasizam. Onda neka se ne zove rasizam, nego crnizam. A, kao što je bull21, crnci iz Afrike su bolji i pošteniji ljudi od ovih iz Amerike, i njih svakako više cijenim.
Znam kako su došli u Ameriku. Ali opet kažem, u današnje vrijeme nisu toliko ugroženi. Ja samo kažem da se pod rasizmom treba ubrajati i rasizam nad drugim rasama, a ne samo nad crncima.