crnci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
avetinja

#51 Re: crnci

Post by avetinja »

cLo wrote:
avetinja wrote: Gledam na njih kao i na ostale ljude drugih rasa. Ali stvarno mi ide na živce ovo što sam napisao u prvom postu. Pola crnaca u Americi živi ilegalnim načinom života, i kada ga policija ubije prilikom vršenja krivičnog djela, glavna krivica padne na policajca, jer se odmah pominje pitanje rasizma. Dobro znam ja kroz šta su crnci sve prošli, ali ne poštuju se prava drugih rasa. Prema tome samo se crnci mogu pozvati na rasizam. Onda neka se ne zove rasizam, nego crnizam. A, kao što je bull21, crnci iz Afrike su bolji i pošteniji ljudi od ovih iz Amerike, i njih svakako više cijenim.
JESTE RASIZAM! zato što su crnci građani drugog reda čak i danas, ne samo u truHloj Americi, nego čak i na rodnoj grudi, zato što ih se eksploatiše otkad sunce izlazi na istoku, zato što nemaju mogućnost izbora, zato što ih se satjerava u torove i uskraćuje pravo glasa. I znaš li ti uopšte kako su crnci dospjeli u mrsku Ameriku???????

Znam kako su došli u Ameriku. Ali opet kažem, u današnje vrijeme nisu toliko ugroženi. Ja samo kažem da se pod rasizmom treba ubrajati i rasizam nad drugim rasama, a ne samo nad crncima.
Cherry-Cherry

#52 Re: crnci

Post by Cherry-Cherry »

JohnnyS wrote:Koliko mi idu na živce i prezirem rasiste, toliko mi idu na živce i ovaj drugi spektar, robotski politički korektnih s uvijek odmjerenom izjavom bez da ikoga povrijede. O ovim crncima zarobljenih u tijelu bijelca, wiggerima štono bi rekli, koji razumiju svu patnju koju je crna rasa trpila kroz prošlost pa im sad sve oprašta ne valja ni trošiti riječi.
Slažem se. To su najljigaviji ljudi.
Cherry-Cherry

#53 Re: crnci

Post by Cherry-Cherry »

avetinja wrote: Ali opet kažem, u današnje vrijeme nisu toliko ugroženi. Ja samo kažem da se pod rasizmom treba ubrajati i rasizam nad drugim rasama, a ne samo nad crncima.
Oh, to već nije politički korektno. :oops:
pashasolidni

#54 Re: crnci

Post by pashasolidni »

avetinja wrote:
Znam kako su došli u Ameriku. Ali opet kažem, u današnje vrijeme nisu toliko ugroženi. Ja samo kažem da se pod rasizmom treba ubrajati i rasizam nad drugim rasama, a ne samo nad crncima.
Image
Mobile_Disco

#55 Re: crnci

Post by Mobile_Disco »

Ko o cemu crnac o rasizmu :D
graue_maus

#56 Re: crnci

Post by graue_maus »

:mrgreen: samo cekam kad ce srpski i hrvatski crnci zaratovati ........
dječak sa šibicama

#57 Re: crnci

Post by dječak sa šibicama »

graue_maus wrote::mrgreen: samo cekam kad ce srpski i hrvatski crnci zaratovati ........
Sad za sad cemo pricekati, a u medjuvremenu...

Image

Image

azijati se podijelili i ratuju :D
Hajvan

#58 Re: crnci

Post by Hajvan »

e moji (sujedi) Hutu i (komšije) Tutsi :D
graue_maus

#59 Re: crnci

Post by graue_maus »

dječak sa šibicama wrote:
graue_maus wrote::mrgreen: samo cekam kad ce srpski i hrvatski crnci zaratovati ........
Sad za sad cemo pricekati, a u medjuvremenu...

Image

Image

azijati se podijelili i ratuju :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
MyTao

#60 Re: crnci

Post by MyTao »

Kako prepoznati rasistu... oni prvi popljuju cijelu rasu, generaliziraju, ali svaki put na kraju svog posta obavezno napisu "nisam ja rasista, samo kazem..." :D
dječak sa šibicama

#61 Re: crnci

Post by dječak sa šibicama »

Dok su ga pa afroamerikanci u stilu "ko god kakvu kritiku uputi nama, rasist!"

U to ime, jos jednom, Michael Brown zbog cijeg su se ubistva dogodili brojni prosvjedi i neredi, jer on je bio jedan posteni mirni decko iz komsiluka kojeg su zli policajci upucali iz ciste obijesti.

MyTao

#62 Re: crnci

Post by MyTao »

Pa i Charles Mason je bio ubica, pa ga nisu ubili policajci zbog toga, eno ga i danas zivi, sa svastikom na celu... kako ste odvratni samo, to sto je neko kriminalac ne znaci da ga moze ubiti neki red neck kad pozeli.

Udavili su policajci covjeka sa asthmom u New Yorku, cijeli dogadjaj zabiljezen kamerom, i opet niko za to nece odgovarati... sta sad ti rasisto treba da radis, da ides i kopas po netu kako je taj covjek nekad prekrsio zakon, i to bi kao znacilo da je pravda zadovoljena??? kako mi se gade neki ljudi.
S4mpion

#63 Re: crnci

Post by S4mpion »

Jel se opet ubistvo kriminalca, koji je igrom slučaja crnac, naziva rasizmom? :meza1:
luckylaka

#64 Re: crnci

Post by luckylaka »

MyTao wrote:Pa i Charles Mason je bio ubica, pa ga nisu ubili policajci zbog toga, eno ga i danas zivi, sa svastikom na celu... kako ste odvratni samo, to sto je neko kriminalac ne znaci da ga moze ubiti neki red neck kad pozeli.

Udavili su policajci covjeka sa asthmom u New Yorku, cijeli dogadjaj zabiljezen kamerom, i opet niko za to nece odgovarati... sta sad ti rasisto treba da radis, da ides i kopas po netu kako je taj covjek nekad prekrsio zakon, i to bi kao znacilo da je pravda zadovoljena??? kako mi se gade neki ljudi.
I ja sam zato da ako se kriminalci pokaju za svoja nedjela treba im oprostiti :-) Isto tako ako povuce pistolj na policajca i promasi policajac treba da sjedne u auto i ode a ako ga pogodi jbga nasao se u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu. :-) Isto tako kriminalci koji imaju asthmu,rak ili upalu pluca treba im dozvoliti da kradu,pljackaju a onda tu robu iznose na ulicu i preprodaju a kad policajci pokusaju i silom da oduzmu tu robu onda su crni ugrozeni jer im otimaju,,komad kruha,,od usta.Da ono nije ovakva policija u Usa hodali bi mi sa pancirkama,sa $1 u djepu jer za dolar te nece roknuti za 5 vec hoce i zakljucavali se u kuce sa prvim mrakom.I od crni i od bijeli jer kriminalac je kriminalac bio crni,zuti,bijeli
MyTao

#65 Re: crnci

Post by MyTao »

luckylaka wrote:
MyTao wrote:Pa i Charles Mason je bio ubica, pa ga nisu ubili policajci zbog toga, eno ga i danas zivi, sa svastikom na celu... kako ste odvratni samo, to sto je neko kriminalac ne znaci da ga moze ubiti neki red neck kad pozeli.

I ja sam zato da ako se kriminalci pokaju za svoja nedjela treba im oprostiti :-) Isto tako ako povuce pistolj na policajca i promasi policajac treba da sjedne u auto i ode a ako ga pogodi jbga nasao se u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu. :-) Isto tako kriminalci koji imaju asthmu,rak ili upalu pluca treba im dozvoliti da kradu,pljackaju a onda tu robu iznose na ulicu i preprodaju a kad policajci pokusaju i silom da oduzmu tu robu onda su crni ugrozeni jer im otimaju,,komad kruha,,od usta.Da ono nije ovakva policija u Usa hodali bi mi sa pancirkama,sa $1 u djepu jer za dolar te nece roknuti za 5 vec hoce i zakljucavali se u kuce sa prvim mrakom.I od crni i od bijeli jer kriminalac je kriminalac bio crni,zuti,bijeli
O cemu ti pricas covjece? Kako si iz mog posta izvukao da bolesni ljudi imaju pravo da kradu? Da policija nema pravo da se brani?
MyTao

#66 Re: crnci

Post by MyTao »

S4mpion wrote:Jel se opet ubistvo kriminalca, koji je igrom slučaja crnac, naziva rasizmom? :meza1:
Ne... nazivam tebe rasistom, posto sudeci po komentarima svarsavas svaki put kad neko ubije crnca.

drugo, to sto je neko nekad pocinio kriminalno djelo, ne znaci da ga sada moze ubiti ko pozeli, kako znas da covjek nije odgovarao za to sto je vec pocinio?
Umalo popisivac

#67 Re: crnci

Post by Umalo popisivac »

Bas odvratan video (i jedan i drugi). Lako ih zamrziti.

Fuj. Svi skupa mislim nemaju IQ sobne temperature. Ali mislim ipak da je ovo vise problem SAD. Mislim da npr. crnci u UK se ni blizu ne ponasaju ovako.

Moram reci kad sam gledao ovaj video Hico mi pade na pamet. Ovo se ne moze popraviti u zatvoru, moze samo gori biti.
Last edited by Umalo popisivac on 26/12/2014 16:35, edited 3 times in total.
S4mpion

#68 Re: crnci

Post by S4mpion »

MyTao wrote:
S4mpion wrote:Jel se opet ubistvo kriminalca, koji je igrom slučaja crnac, naziva rasizmom? :meza1:
Ne... nazivam tebe rasistom, posto sudeci po komentarima svarsavas svaki put kad neko ubije crnca.
Nemoj više sudit svega ti. :pisnuo:
MyTao

#69 Re: crnci

Post by MyTao »

S4mpion wrote:
MyTao wrote:
Nemoj više sudit svega ti. :pisnuo:
Jedan smajli?? treba bar dva tri ba... idi gledaj 12 years a slave i drkaj.
House

#70 Re: crnci

Post by House »

Podrška policiji US and A
Hajvan

#71 Re: crnci

Post by Hajvan »

kakve veza video ima sa rasizmom?!

O, ti pravediče!!
S4mpion

#72 Re: crnci

Post by S4mpion »

MyTao wrote:
S4mpion wrote: Nemoj više sudit svega ti. :pisnuo:
Jedan smajli?? treba bar dva tri ba... idi gledaj 12 years a slave i drkaj.
:pisnuo:
MyTao

#73 Re: crnci

Post by MyTao »

Hajvan wrote:

kakve veza video ima sa rasizmom?!

O, ti pravediče!!
koji video? :?
Hajvan

#74 Re: crnci

Post by Hajvan »

A vidi i onog pravednika, malo mu smetaju crnci ovdje …malo mu smetaju muslimani na drugim temama… a malo bošnjaci ….. i tako

Pravednik šovinistički.
Hajvan

#75 Re: crnci

Post by Hajvan »

MyTao wrote:
koji video? :?
ako između tvoja 2 posta stoji samo jedan tuđi koji sadrži video, vejerovatno si se referisao na taj video… ili ti 'nako rečenicu po rečenicu stavljaš u različite postove!?!
Post Reply