Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

budza

#51 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by budza »

Agron P wrote:Bosnjacki ekvivalent Nine Raspudica je je Fatmir Alispahic ali njega necete ni vidjeti ni cuti na iole bitnom mediju jer ga blokira americka ambasada.

na osnovu cega zasnivas stav da je fatmir = fasista (i sarlatan) nino?
Agron P

#52 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by Agron P »

budza wrote:
Agron P wrote:Bosnjacki ekvivalent Nine Raspudica je je Fatmir Alispahic ali njega necete ni vidjeti ni cuti na iole bitnom mediju jer ga blokira americka ambasada.

I jedan i drugi su krajnja desnica po meni barem.
nikad_vise

#53 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by nikad_vise »

Jest vala ova Njemacka,prima nase radnike da ih tlaci,sad gura neke inicijative da idemo u EU da nas mogu tlacit,nista se nisu promjenili od Hitlerova vremana..Do kada ovo misli da gleda Bosanski covjek :evil: :oops:

Jos kad vidis obim investicija Njemacke u Hrvatska podrucja,mislim da je i slijepcu jasno da na mala vrata guraju treci entitet :?
tandmand

#54 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by tandmand »

Milan Sutalo autor na DW i Nino Raspudic traze uspostavu hrvatskog entiteta.

Da li Fatmir Alispahic trazi uspostavu Bosnjacke drzave/entiteta i da li to radi putem medija koji bi bio slican Deutsche Welle?
Fatmir je baniran dok ova dvojica imaju podrsku Njemacke drzave. Gleichgewicht ?
Agron P

#55 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by Agron P »

nikad_vise wrote:Jest vala ova Njemack,prima nase radnike da ih tlaci,sad gura neke inicijative da idemo u EU da nas mogu tlacit,nista se nisu promjenili od Hitlerova vremana..Do kada ovo misli da gleda Bosanski covjek :evil: :oops:

Jos kad vidis obim investicija Njemacke u Hrvatska podrucja,mislim da je i slijepcu jasno da na mala vrata guraju treci entitet :?
Sta ima Omere kako ide poso glasnogovornika nejmara od Gusinja.

P.S. Za one koji jos neznaju nikad_vise je Omer Cevra glasnogovornik SBB-a.
budza

#56 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by budza »

Agron P wrote:
budza wrote:

I jedan i drugi su krajnja desnica po meni barem.

za razliku od nine, fatmir je umeren i otvoren covek.
fatmir je humanista, pacifista i sa ekstra liberalnim stavovima.
nino je pak klasicni evropski fasista i krstas. naravno u vremenu u kojem bitise, namazan raznim farbama.
svi oni koji nikada nisu upoznali unutrasnju kvarnost i podlost jednog francuza ( i recimo engleza), neka samo slusaju i posmatraju tog rapsudica i bice im sve jasno kao suncan dan.
ja licno nemam ni sekunde dvojbe da je ono sto fatmir pise i govori, vecim delom istina i relana potreba, a nino je instrument velikohrvatske politike.
Holms

#57 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by Holms »

Agron P wrote:
nikad_vise wrote:Jest vala ova Njemack,prima nase radnike da ih tlaci,sad gura neke inicijative da idemo u EU da nas mogu tlacit,nista se nisu promjenili od Hitlerova vremana..Do kada ovo misli da gleda Bosanski covjek :evil: :oops:

:D
pa valja mu braniti "poduzetnika" iz Gusinja
valjda je jasno kako je to teška misija :izet:
HM 2011

#58 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by HM 2011 »

Agron P wrote:

De ti nama reci, ozbiljno, šta tebi toliko zapinje za tastaturu Amerika i Njemačka ?

Znaš li šta je alternativa istima - Rusija ?

Zašto toliko blatiš napore Amerike i Njemačke na integraciji BiH u EU ?

Tema
http://forum.klix.ba/morton-abramowitz- ... 32858.html

Onda izjava na Sve o SDA - Adil Osmanović i Sadik Ahmetović ljudi USA (trebao si dodati naglasak na "Sa posebnom podrškom Obame osobno")

I evo sad ova tema ?

SAMO SDA, AMERIKA I NJEMAČKA - NA SVIM NIVOIMA, U JEDINSTVU JE SNAGA !

Antologijska izjava jedne nene koja pokazuje impresioniranost bošnjaka germanima i napredkom koji su germani donjeli (misli se na AustroUgarsku i Njemačku) - "Sine dragi - Allah Dž.Š., Božiji Poslanik Muhammed A.S. pa onda Švabo !"

Izgleda patetično - ali izjava je stara 100 i nešto godina....
cyprus

#59 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by cyprus »

budza wrote: fatmir je humanista, pacifista i sa ekstra liberalnim stavovima.
:mrgreen:

Neki ne puše samo drogu, nego i šmrču benzin...
nikad_vise

#60 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by nikad_vise »

Holms wrote:
Agron P wrote:

Vama je taj Omer kompleks nabio,vidite ga i tamo gdje ga nema :kiss: :kiss:
Korektna je Njemacka bila dosada prema BiH,korektna ce i ostati.
Malo vise ekonomskih investicija i bice to jos bolje.
Sto se tice Fahre,dobar je Fahrec,ne sumnjam da ce disati za vratom vladajucim u federaciji i drzavi i da ce i to biti jedan dodatni pritisak na one koji su na vlasti.
A vas dvojica se sad nastavite lizati i da nastavimo sa ozbiljnom pricom.

Plaho se nesto otvaraju teme o raspadu drzave,o trecim entitetima,o toboze nekim vanjskim neprijateljima.
budza

#61 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by budza »

cyprus wrote:

jasno je da blage veze nemas ko je fatmir alispahic.
tandmand

#62 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by tandmand »

HM 2011 wrote: De ti nama reci, ozbiljno, šta tebi toliko zapinje za tastaturu Amerika i Njemačka ?

Znaš li šta je alternativa istima - Rusija ?

Zašto toliko blatiš napore Amerike i Njemačke na integraciji BiH u EU ?
Ne vidim da oni nesto rade na unutrasnjoj integraciji BiH. Sta ce nam EU ako ce Bosnjaci biti svedeni na prosireni Distrikt Sarajevo a ostatak RS i Treci entitet. Sta ce Bosnjacima EU ako su u vlastitoj drzavi gradjani/narod 10-tog reda na 70% BiH?
cyprus

#63 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by cyprus »

budza wrote:
cyprus wrote:

jasno je da blage veze nemas ko je fatmir alispahic.
Ma joj, znam kako ne znam Fatka liberala :mrgreen: Baš neki dan mi se žalio kako ga ovi iz SAFF-a stalno zajebavaju zbog njegovih liberalnih stavova :oops:
Holms

#64 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by Holms »

nikad_vise wrote:
Holms wrote:
Vama je taj Omer kompleks nabio,vidite ga i tamo gdje ga nema :kiss: :kiss:
Korektna je Njemacka bila dosada prema BiH,korektna ce i ostati.
Malo vise ekonomskih investicija i bice to jos bolje.
Sto se tice Fahre,dobar je Fahrec,ne sumnjam da ce disati za vratom vladajucim u federaciji i drzavi i da ce i to biti jedan dodatni pritisak na one koji su na vlasti.
A vas dvojica se sad nastavite lizati i da nastavimo sa ozbiljnom pricom.

Plaho se nesto otvaraju teme o raspadu drzave,o trecim entitetima,o toboze nekim vanjskim neprijateljima.
e moj Omere
kako li čovjek spadne da bude apologeta najvećeg kriminalca, medijskog reketaša i dilera drogom :-)
nije ni tebi lako
nikad_vise

#65 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by nikad_vise »

Holms wrote: e moj Omere
kako li čovjek spadne da bude apologeta najvećeg kriminalca, medijskog reketaša i dilera drogom :-)
nije ni tebi lako
Hajd dobro je privukao si paznju,sad budi fin i uz nogu. :thumbup:
Fahro je dobio preko 200k glasova i ne vidim kakav je to jeftin pokusaj diskvalifikacije.
Covjek koji pribjegava nekim licnim prepucavanjima u nedostatku argumenata samo dokazuje svoju inferiornost i nesposobnost.
budza

#66 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by budza »

cyprus wrote:Ma joj, znam kako ne znam Fatka liberala :mrgreen: Baš neki dan mi se žalio kako ga ovi iz SAFF-a stalno zajebavaju zbog njegovih liberalnih stavova :oops:

vidljivo je da ti i ne znas sta tacno znaci biti "liberalan".
a, ako si ubedjen da ipak znas, predoci mi zasto fatmir nije liebralan.
Agron P

#67 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by Agron P »

Omer se ipak izborio za egzistenciju nakon sto je uhapsen i deportovan iz Amerike, malo bi u SDP-u pa se onda prebaci kod najveceg graditelja nakon Gazi Husref Bega.
nikad_vise

#68 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by nikad_vise »

Agron P wrote:Omer se ipak izborio za egzistenciju nakon sto je uhapsen i deportovan iz Amerike, malo bi u SDP-u pa se onda prebaci kod najveceg graditelja nakon Gazi Husref Bega.
Nego sta kazes Safete,Adil Osmanovic americki covjek :zzzz:
Uvijek je bio sumljiv,ko ono jos bi,Fahro,Zeljko..
Americka spijunska mreza na balkanu koji razbija kolega argonP.U tom tripu ja sam neki Omer,(Fahro,Zeljko,Adil) su americki ljudi,amerika se direktno mijesa u unutarstranacke izbore u SDA,Njemacke sluzbe rade na formiranju treceg entiteta..Dobra roba brate :D
Kikibombona

#69 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by Kikibombona »

Mi smo Nijemcima trn u oku, ne mogu spavati koliko misle o nama.
HM 2011

#70 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by HM 2011 »

covjek bukvalno imputira ono st fahro gura kroz novine...

muslimansko bratstvo kao pojam - mreza - hijerarhija - ne postoji na globalnom nivou...

Adil Osmanovic i Sadik Ahmetovic nisu nikakva frakcija unutar SDA niti razdor unutar SDA postoji u mjeri u kojoj fahro pokusava da kroji javno mijenje ....

Sta je ono jos interesantno - ah da - USA i Njemačka - za njih smo kao drzava pitanje 19 prioriteta....

Sve sto je ostalo je da se borimo za sebe gradimo sebe i nasu okolinu ....

Dosta vise ubleha....

SAMO SDA U JEDINSTVU JE SNAGA !
nikad_vise

#71 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by nikad_vise »

Kikibombona wrote:Mi smo Nijemcima trn u oku, ne mogu spavati koliko misle o nama.
Kazu da im treci entitet ne izlazi iz glave i da im svakim danom odzvanja usima i dusom.
Kad je Covic dosao kod Merkel i kad joj je iznijeo plan i kartu,svjedoci tvrde da je pustila suzu i sa emocijama blagoslov dala.
Ako ne uspije da slomi Bakira da pristane na to po svaku cijenu,ona ce preko americkih spijuna Radoncica,Đukanovica,Komsica i Adila Osmanovica da ga smjeni na kongresu i suzbije njegov utjecaj u stranci.
Kikibombona

#72 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by Kikibombona »

nikad_vise wrote:
Kikibombona wrote:Mi smo Nijemcima trn u oku, ne mogu spavati koliko misle o nama.
Kazu da im treci entitet ne izlazi iz glave i da im svakim danom odzvanja usima i dusom.
Kad je Covic dosao kod Merkel i kad joj je iznijeo plan i kartu,svjedoci tvrde da je pustila suzu i sa emocijama blagoslov dala.
Ako ne uspije da slomi Bakira da pristane na to po svaku cijenu,ona ce preko americkih spijuna Radoncica,Đukanovica,Komsica i Adila Osmanovica da ga smjeni na kongresu i suzbije njegov utjecaj u stranci.
Nema kompleksa koji kod nas nije dramaticno izrazen.

Kada cemo shvatiti i prihvatiti da smo kurton, da nismo bitni?
Dokle vise sa fantazijama?

Boli Ameriku i Njemacku kita za nama. Da im je stalo, mogli bi nametnuti sta pozele na milion i jedan nacin. Medjutim, nebitni smo, jad i bijeda, nikakav geostrateski polozaj. Mikro drzavica na brdovitom Balkanu.

Nista za Evropu ne bi znacilo ako bi BiH opstala ili se raspala, ako bi Bosnjaci dobili mini drzavu, ako bi Hrvati dobili treci, ako bi Bosnjaci imali apsolutnu politicku moc...... Bilo koja varijanta da se desi na Evropu ne bi ostavila nikakve posljedice. Sta im znaci sto je Kosovo nezavisno? Nista, bas nista. Sta bi im znacilo da je Kosovo ostalo u sastavu Srbije? Nista, bas nista. Potpuno marginalne promjene, marginalnih i nebitnih drzava. Nikakav to odraz nema na Evropu. Oni imaju svoje politike za svakoga, odabrali su neke trecerazredne diplomate koji ce se baviti nama, postoje sigurno odredjeni stavovi koji se mijenjaju vremenom......... Al da im je stalo........ Ma nije sekunde. NEBITNI SMO!
Nomo

#73 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by Nomo »

tandmand wrote:
Agron P wrote:U BiH imamo dvije medusobno suprostavljene politike Amerike i Njemacke. Amerika je za jedinstvenu sekularnu gradansku BiH dok je Njemacka za svodenje Bosnjaka na najmanju mogucu mjeru (ako je ikako moguce da se preselimo u Tursku).

Mene je samo strah da ameri ne dignu ruke od svega i ostave nas na milost i nemilost ovih sektasa i fasista.
Zato je vrijeme da Bosnjaci malo vise misle o sebi i svojoj buducnosti a puno manje o "svim gradjanima" BiH.
Ako neko insistira na trecem entitetu, treba bosnjacki odgovor koji ce traziti da se istovremeno rjesava i bosnjacki entitet.
U njega bi trebalo da udju teritorije BiH kojima bi bilo obuhvaceno 90% bosnjacke populacije po popisu iz '91, izuzimajuci Banja Luku.
aha evo ga .....,, oslobodicemo sve opcine gdje su bosnjaci bili vecina ,, citat zavresen a autor se zvao Alija Izdajnikbegovic .
ps a moju familiju u banja luci bi ostavio srbiji a svoju familiju iz cakrcica pored govnagovica bi prisalto nekoj dzamahariji . e neces . ako se rijesis cetnika imaces za vratom ljude iz foce , visegrada , bijeljine , banja luke i tako jos jedno 50 gradova . pa ti gledaj . ako ces ti prodati cetnicima moju banja luku prodacu i ja tvoje sarajevo . ako ja nemam kucu ni dom ni zemlju ni domovinu neces je ni ti imati . bosanci ce imati ili 100 % bosne ili nula . to je tako logicno . samo balijaneri razmisljaju o fildzan drzavi . ponekad mislim da bi i to dobro bilo pa da gledam kako sarajlije skidaju gace na Stupu i Dobrinji kada ih srpsko hrvatski granicari pretresaju i kazu ,, mujo da pogledamo u supak da vidimo sta ima tamo ,, :izet:
tandmand

#74 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by tandmand »

Nomo wrote:... sve opcine gdje su bosnjaci bili vecina ,:
Ne, nego sve opcine ciji bi ukupan zbir bosnjackog stanovnistva cinio 90% od njihovog ukupnog broja na nivou BiH, po popisu iz '91.
U to bi usle i neke opcine gdje je Bosnjaka npr. 25-50%.
Neralno je ocekivati da Banjaluka bude u bosnjackoj drzavi, ako bi vec doslo do takvih podjela.
Ja sam za gradjansku BiH bez entiteta i etnickih kantona. No, ako tako nemoze i Njemacka insistira na Trecem entitetu, onda treba gledati svog posla i traziti drzavu za Bosnjake.
Image
HM 2011

#75 Re: Kako odgovoriti na sektasku politiku Njemacke u BiH?

Post by HM 2011 »

Nomo wrote:
tandmand wrote:
Agron P wrote:U BiH imamo dvije medusobno suprostavljene politike Amerike i Njemacke. Amerika je za jedinstvenu sekularnu gradansku BiH dok je Njemacka za svodenje Bosnjaka na najmanju mogucu mjeru (ako je ikako moguce da se preselimo u Tursku).

Mene je samo strah da ameri ne dignu ruke od svega i ostave nas na milost i nemilost ovih sektasa i fasista.
Zato je vrijeme da Bosnjaci malo vise misle o sebi i svojoj buducnosti a puno manje o "svim gradjanima" BiH.
Ako neko insistira na trecem entitetu, treba bosnjacki odgovor koji ce traziti da se istovremeno rjesava i bosnjacki entitet.
U njega bi trebalo da udju teritorije BiH kojima bi bilo obuhvaceno 90% bosnjacke populacije po popisu iz '91, izuzimajuci Banja Luku.
aha evo ga .....,, oslobodicemo sve opcine gdje su bosnjaci bili vecina ,, citat zavresen a autor se zvao Alija Izdajnikbegovic .
ps a moju familiju u banja luci bi ostavio srbiji a svoju familiju iz cakrcica pored govnagovica bi prisalto nekoj dzamahariji . e neces . ako se rijesis cetnika imaces za vratom ljude iz foce , visegrada , bijeljine , banja luke i tako jos jedno 50 gradova . pa ti gledaj . ako ces ti prodati cetnicima moju banja luku prodacu i ja tvoje sarajevo . ako ja nemam kucu ni dom ni zemlju ni domovinu neces je ni ti imati . bosanci ce imati ili 100 % bosne ili nula . to je tako logicno . samo balijaneri razmisljaju o fildzan drzavi . ponekad mislim da bi i to dobro bilo pa da gledam kako sarajlije skidaju gace na Stupu i Dobrinji kada ih srpsko hrvatski granicari pretresaju i kazu ,, mujo da pogledamo u supak da vidimo sta ima tamo ,, :izet:
nece niko prodat Banja luku - Banja luka je oteta....samo jednog dana kazu doviđenja i nije vise u sastavu i jedini nacin da vratis je silom....
Post Reply