Čović unio Božić u Parlament BiH

Post Reply
spreca

#51 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

Opetja033 wrote:
JThomas wrote:jel se troši javni novac? troši.

jel se promoviše vjera? promoviše.
Sve u skladu sa time koga zastupa. U zemljama koje gaje tekovine zapadne liberalne demokratije stvar je promocije svoje kulture i tradicije. Obzirom da je kod nas puno manji broj ateista i agnostika nego tamo - jos je logicnije da se organizuju ovakvi prijemi.
Samo se iskompleksirani primitivac moze stidjeti svoje tradicije i kulture.
i diviti se..........ovi gore sa fotografija su sve okorjeli bivsi komunisti(osim rijetkih) samo su u prelaznom roku promijenili dresove :lol: .........svasta covjek ovdje moze procitati
SaraFina

#52 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Radujte se narodi, kad čujete glas

Hafisaga, priznaj ti kao legitimni da vam je sadasnja prva dama Bernardica ruznija za dvajs' klasa od Sabine Zeljkecove!
sema911s

#53 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by sema911s »

kazu grinc je ukro bozic sada ga covic unio,.,jel mu bilo tesko nosit,. mogao mu je agent pomoc oko toga ono malo da ukrade ko grinc,

gdje su mu dva havera sto nisu pomogla cojeku nosit, tesko je to breme na njegovim malim ledjimaa
spreca

#54 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

mani se ba graha
mO k3

#55 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:

Hafisaga, priznaj ti kao legitimni da vam je sadasnja prva dama Bernardica ruznija za dvajs' klasa od Sabine Zeljkecove!
Ma nije ba ruzna ,nemoj biti tako nestasna , nezna se obuci samo :mrgreen: seljanka je to
Rubbie

#56 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Rubbie »

dalje wrote:
Rubbie wrote:i svakako da se ovome treba stati u kraj, bozicne, bajramske, pesahe, krstenje kancelarija, hutbe, oproste grijehova itd treba izbaciti iz drzavnih institucija.
Pa glasaj za stranku koja će tome stati u kraj.
Ne možeš očekivati da SDA, HDZ ili SDS izbace vjeru iz politike. Njihovi glasači očigledno to ne žele.
glasao sam, ali smo manjina u ovoj drzavi, u promilima... to je realnost i ne treba gurati pod tepih, samo je licemjerno drzavu nazivati sekularnom kad ona to nije, nece nikad ni biti.
spreca

#57 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

SaraFina wrote:

suti...nedo bog nikom....nije on kriv :mrgreen:
Hafis

#58 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Hafis »

SaraFina wrote:

Eh, kada bi ti znala koliko je kvalitetnih koka propalo pod ružnom glavom. Mogao bih dvije disertacije o tome napisati....sad si me i rastužila :sad:

Inače, nisam nikada u svojoj dosadašnjoj bogatoj karijeri vidio Željkovu hanumu, tako da ti ne znam odgovoriti na to.
Opetja033

#59 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Opetja033 »

Rubbie wrote:BiH je vjerska a ne sekularna drzava, jer da nije tako hodze i popovi bi placali porez za maglu koju prodaju. najprofitabilnija grana privrede, nema nijednog na birou itd itd...

i svakako da se ovome treba stati u kraj, bozicne, bajramske, pesahe, krstenje kancelarija, hutbe, oproste grijehova itd treba izbaciti iz drzavnih institucija, ali kao da covica boli neka stvar za iste te drzavne institucije, on ionako sa pajdasem dodikom pravi cirkus od drzave, treca strana ne moze puno da se buni jer bi i oni isto to, ali bi i sekularnu drzavu. a jednom guzom na dvije stolice nije nikad moglo, ili ipak jeste...
Znaci u principu samo su komunisticke zemlje i zemlje bivseg istocnog bloka bile sekularne, ovo ostalo je sve klerofasizam i feudalizam. Pa reci nam odmah tako, da znamo na cemu smo. :mrgreen:

Tome mozes stati u kraj jedino putem izbora i krsenjem europske konvencije o ljudskim pravima. Obzirom da je sasvim ocito da se barem 90% stanovnistva u BiH ne slaze sa tvojim agresivnim i rigidnim ateizmom i idealima o uredjenju drzave, mozes nekoj stvari svirati. Ili probati revoluciju, ionako samo tim putem dolazite na vlast. Dokazano kroz historiju naravno.
spreca wrote:a sledece je Ivanic krsti predsjenistvo i dodjeljuje mu krsnu slavu........a Bake svako jutro porani i prouci sabahski ezan i tako 5 puta dnevno :lol: :lol: :lol: .........ah da ....ima se pametiali izgleda je nemaju svi
Ma ja, kada te poklopim konkretnim primjerima ostanes bez teksta pa onda kontas ispasti inteligentan sa infantilnim smicalicama i spinovima.
Rubbie wrote:podrzavas li gay paradu kao tekovinu zapadne demokratije? :D
Ne podrzavam. Ali mi ne pada na pamet da trazim da se blokira, zaustavi, odgodi, sabotira, itd. Znas tako razmisljaju ljudi u zemljama liberalne demokratije. Ne pozivaju odmah na zabrane i dekrete, to radi jedan drugi sistem koji je zavrsio na smetljistu historije.

Drinski wrote:A vidis da lik prica bezze...pa na zapadu ne smiju prdnuti ako Papa nije kazao da je to u redu.
Rece gigant koji hladno nazva Iran sekularnom drzavom.
dalje

#60 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by dalje »

spreca wrote:
Opetja033 wrote:
JThomas wrote:jel se troši javni novac? troši.

jel se promoviše vjera? promoviše.
Sve u skladu sa time koga zastupa. U zemljama koje gaje tekovine zapadne liberalne demokratije stvar je promocije svoje kulture i tradicije. Obzirom da je kod nas puno manji broj ateista i agnostika nego tamo - jos je logicnije da se organizuju ovakvi prijemi.
Samo se iskompleksirani primitivac moze stidjeti svoje tradicije i kulture.
i diviti se..........ovi gore sa fotografija su sve okorjeli bivsi komunisti(osim rijetkih) samo su u prelaznom roku promijenili dresove :lol: .........svasta covjek ovdje moze procitati
Svi stanovnici BiH stariji od 40 godina su okorjeli komunisti koji su u prelaznom roku promjenili dreseve.
Kakav narod takvi i političari.
amiliana

#61 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by amiliana »

Dokle ovakve teme :-)
Opetja033

#62 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Opetja033 »

Rubbie wrote:glasao sam, ali smo manjina u ovoj drzavi, u promilima...
Hvala Bogu pa si barem realan i ne zivis u oblacima za razliku od vecine tvojih "drugova". I hvala Bogu pa ste u promilima.

Rubbie wrote:samo je licemjerno drzavu nazivati sekularnom kad ona to nije, nece nikad ni biti.
Hoces li mi odgovoriti na pitanje koje su to drzave sekularne? Da li Njemacku smatras sekularnom? SAD? Austriju? Svedsku? Dansku? Holandiju?
Ili pak primjere istinske sekularnosti vidis u Hodzinoj Albaniji? SSSR-u? Bivsoj nam zajednickoj drzavi?
asurbanipal

#63 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by asurbanipal »

:lol: :lol: :lol:

Helena2014

#64 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Helena2014 »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:

Eh, kada bi ti znala koliko je kvalitetnih koka propalo pod ružnom glavom. Mogao bih dvije disertacije o tome napisati....sad si me i rastužila :sad:

Inače, nisam nikada u svojoj dosadašnjoj bogatoj karijeri vidio Željkovu hanumu, tako da ti ne znam odgovoriti na to.

Image
mO k3

#65 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by mO k3 »

Eki zlaje .... ovo ko njegova ??
spreca

#66 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

Opetja033 wrote:
Rubbie wrote:BiH je vjerska a ne sekularna drzava, jer da nije tako hodze i popovi bi placali porez za maglu koju prodaju. najprofitabilnija grana privrede, nema nijednog na birou itd itd...

i svakako da se ovome treba stati u kraj, bozicne, bajramske, pesahe, krstenje kancelarija, hutbe, oproste grijehova itd treba izbaciti iz drzavnih institucija, ali kao da covica boli neka stvar za iste te drzavne institucije, on ionako sa pajdasem dodikom pravi cirkus od drzave, treca strana ne moze puno da se buni jer bi i oni isto to, ali bi i sekularnu drzavu. a jednom guzom na dvije stolice nije nikad moglo, ili ipak jeste...
Znaci u principu samo su komunisticke zemlje i zemlje bivseg istocnog bloka bile sekularne, ovo ostalo je sve klerofasizam i feudalizam. Pa reci nam odmah tako, da znamo na cemu smo. :mrgreen:

Tome mozes stati u kraj jedino putem izbora i krsenjem europske konvencije o ljudskim pravima. Obzirom da je sasvim ocito da se barem 90% stanovnistva u BiH ne slaze sa tvojim agresivnim i rigidnim ateizmom i idealima o uredjenju drzave, mozes nekoj stvari svirati. Ili probati revoluciju, ionako samo tim putem dolazite na vlast. Dokazano kroz historiju naravno.
spreca wrote:a sledece je Ivanic krsti predsjenistvo i dodjeljuje mu krsnu slavu........a Bake svako jutro porani i prouci sabahski ezan i tako 5 puta dnevno :lol: :lol: :lol: .........ah da ....ima se pametiali izgleda je nemaju svi
Ma ja, kada te poklopim konkretnim primjerima ostanes bez teksta pa onda kontas ispasti inteligentan sa infantilnim smicalicama i spinovima.
Rubbie wrote:podrzavas li gay paradu kao tekovinu zapadne demokratije? :D
Ne podrzavam. Ali mi ne pada na pamet da trazim da se blokira, zaustavi, odgodi, sabotira, itd. Znas tako razmisljaju ljudi u zemljama liberalne demokratije. Ne pozivaju odmah na zabrane i dekrete, to radi jedan drugi sistem koji je zavrsio na smetljistu historije.

Drinski wrote:A vidis da lik prica bezze...pa na zapadu ne smiju prdnuti ako Papa nije kazao da je to u redu.
:lol: :lol: :lol: cuj on poklopi :lol: :lol: :lol: ...........hoces palomu jednu
Drinski

#67 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Drinski »

Opetja033 wrote:
Ja sam tebi kazao: sve je stvar percepcije, da ne kazem duplih standarda, evo ima li i jedan zakon u zapadnim zamljema da je usvojen uz protivljenje crkve ili kakva je razlika između krunisanja u crkvi i iranskog utjecaja na izbore?

Nego, jeli RS sekularna drzava?
Po tvom pristupu - jeste.
SaraFina

#68 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:

Ejs ne foliraj :D

Googlaj bolan. Sabina Komšić. Plavuša. Ljepotica. Nakon Amine Lagumdzija najljepša zakonita zena političara!

@Spreca, muti Hafisaga :D

@Helena, toooo :kiss:
SaraFina

#69 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by SaraFina »

mO k3 wrote:Eki zlaje .... ovo ko njegova ??

Moke, jesu bosanske najljepše?

Vidi Amine a vidi Sabine.

Nije da bi čojk radi njih Hrvastvo prodao nego i bubreg :D

Jedino nas kopa ova Bakirova!
Last edited by SaraFina on 19/12/2014 10:09, edited 1 time in total.
spreca

#70 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

nije za baciti :oops: :lol:
Opetja033

#71 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Opetja033 »

Drinski wrote:
Opetja033 wrote:
Ja sam tebi kazao: sve je stvar percepcije, da ne kazem duplih standarda, evo ima li i jedan zakon u zapadnim zamljema da je usvojen uz protivljenje crkve ili kakva je razlika između krunisanja u crkvi i iranskog utjecaja na izbore?

Jesi li cuo za homoseksualne brakove? Eto jedan, mogu ja jos ako zelis.

A za izbore i krunisanje se nadam da me zajebajes? Razlika je ogromna. Kralj moze kurcu svirati u vecini tih zemalja. Nema nikakve stvarne poluge vlasti. Niko je i nista. Sva vlast je u rukama onih koje narod izabere i njih ne moze ni kralj ni crkva zaustaviti da se kandidiraju. Za razliku od Irana. Ne mogu da vjerujem o cemu raspravljam.

Nego, jeli RS sekularna drzava?
Po tvom pristupu - jeste.
Za pocetak, od kada je to RS postala drzava?
Last edited by Opetja033 on 19/12/2014 10:11, edited 1 time in total.
amiliana

#72 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by amiliana »

SaraFina wrote:

Nisu najljepse al hajd :D

Kod Zlaje prava gospodja jedina valja :D
mO k3

#73 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:

Ma oba bubrega :mrgreen:
sta si u pravu , u pravu si :D
spreca

#74 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

Helena2014 wrote:

Image
:shock: :shock: :shock:

Sad mi je tek jasno zasto su ovi jadnici otisli u politiku :oops: :mrgreen:
Hafis

#75 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Hafis »

SaraFina wrote:[

Ejs ne foliraj :D

Googlaj bolan. Sabina Komšić. Plavuša. Ljepotica. Nakon Amine Lagumdzija najljepša zakonita zena političara!
Evo sam je zguglo. Nidže veze :shock:
Ja bih ono (da je moje), izvodio vani k'o državnu zastavu - jednom ili nijednom godišnje.

Pa kakve su onda gabori ako je ono ljepotica.
Drž se ti Sarajko đevojko politike i jufke, nije ovo tvoje područje.
Post Reply