Tigar77 wrote:Vidim da ovdje ima ljudi koji simpatišu sufizam, u okviru kojeg i postoje ljudi koji su dali određeni doprinos književnosti, ali bih volio da mi objasne neke stvari koje udaraju na temelje zdravog razuma, ne mislim ovdje na neka teološka učenja i razmirice, nisam neki stručnjak za to, poznajem okvirno neka načela, ali pitanje se odnosi na sljedeće, da li stvarno u 21. stoljeću vjerujete da je moguće da onaj Šejh Nazim, a poznat je meni, tako da bi vama kao ljudima koji to izučavaju trebao biti još poznatiji, može rukom ispraviti Krivi toranj u Pizi, skočiti s Ajfelovog tornja i preživjeti?
Pa i da ovaj rahmetli Hadžimulić nudi nešto praktično vrijedno, čovjek koji sam sebe u TV emisiji opisuje kao samotnjaka koji je 40 godina bio gotovo u potpunoj izolaciji, koji tvrdi da je Sarajevo odbranjeno hikmetom(mudrošću) Kur'ana i on je tu kao nešto doprinio, što je uvreda za sve ljude koji su nosili pušku i život dali u odbrani istog, trebali su samo on i njemu slični proučit šta god i ne bi bilo krvi, ili pozvati Nazima da četnike istrese sa planina svojim rukama..
Jednostavno tumačenje izrečenog na osnovu činjenica, ako neko ima dokaze da ovi ljudi stvarno imaju nadnaravne moći, osim onih demagoških koji i jesu jedina magija, volio bih da me uputi na iste, a svrha posta nije ismijavanje nečijih uvjerenja, samo provjera izrečenog, pošto svako ima pravo na svoje mišljenje i uvjerenje, međutim kada ono bude iskazano, bilo verbalno ili pisanim putem, onda podliježe argumentaciji da se utvrdi tačnost, jer ako ja kažem da sam plavi helikopter i mogu se transformisati, onda to valjda trebam i dokazati, inače mi nisu sve na broju.
Sada, kad bih ti pricao o onome sto licno znam, rekao bi da sam lud, ili da lazem
Naime, Islamska revolucija Iranu je bila sok za sve tadasnje centre moci i za njihove satelite. Reci cu ti da je u tom prevratu, pored onoga sto si mogao ocima vidjeti, ucestvovao svaki dobri Bozji rob na ovome svijetu. I svaki je imao svoj "zadatak" u toj misiji. Licno znam jednog takvog, koji je i danas ziv, a ciji je "zadatak" u toj misiji bio da nauci suru Kehf na pamet (doslo mu na san i u snu mu receno zasto)...Helem, nejse, znam da ti ovo zvuci banalno, zato cu preci na konkretan primjer ovoga za sta pitas (U kratkim crtama, prva operacija "Delta Forcesa" pod kodnim nazivom "Eagle Claw", izgovor "oslobadjanje americkih talaca/spijuna iz ambasade u Teheranu", a stvarni cilj smaknuce Imama Homeinija k.s. i legitimno izabrane vlasti, te rusenje izglasanog ustavno-pravnog poretka drzave):
U zoru 24.4.1980. godine sa americkog nosaca aviona "USS Nimitz", stacioniranog u Arapskom moru, poletilo je osam helikoptera, a istovremeno iz Omana Hercules 130 avioni (nisam siguran u broj). Dan/noc, po svim satelitskim snimcima, idealan za predvidjenu akciju. Vec na samom pocetku dolazi do kvara na dva helikoptera, koji odustaju od daljnjeg leta, tako da je akcija nastavljena sa sest helikoptera i koji u vecernjim satima stizu na predvidjenu tacku, oko 200 milja jugoistocno od Teherana, gdje ih (pustinjski dio) ocekuje CIA-in operativac. Tu dolazi do "kolizije" mornarickog CH 53 helikoptera sa parkiranim avionom-tankerom, koji je dopremio dopunsko gorivo. Obje letjelice nestaju u plamenu, a pet pilota i tri marinca gube zivote. Zbog iznenadne pjescane oluje glavnokomandujuci akcije odlucuje prekinuti misiju, te u panici ukrcavaju povrijedjene marince u avione i bjeze glavom bez obzira, ostavljajuci tijela poginulih, pet helikoptera i dvije olupine iza sebe...
Znam, ti ces reci splet cudnih i nesretnih okolnosti...