Ja to u velikom mjeri razumijem, doduse ne ovu dvojicu, ali kao relativni legalista ne podrzavam anarhiju koju primjenjujes (koja BTW ide u prilog hajduciji na koju si ogorcen) u kojoj se danas ne sklanjanju ni kome trebaju ni kome ne trebaju, zbog cega sam kroz cl. zakona pokazao da nije svaka pratnja bez pol. auta naprijed nelegalna kako "strucnjaci" tvrde i to mi je jedini motiv. Kao sto napisah radite sta hocete na cesti, qurcite se autima s blinkerima, ignorisite naredbe s razglasa, mahanje stop tablicom, samo da se ne proqurcite pred pogresnim i ne zazalite. Sto se mene tice ja cu se na siguran nacin skloniti svakome, nije moje da gatam ko ima pravo na blinkere, ko nema, time nek se bavi drzava, ako je ikad bude._BataZiv_0809 wrote:Gorane, ja ih donekle razumijem.goran16v wrote: To je tacno, svaka takva anomalija je rezultat slabosti drzave, nisu bas svi mimo zakona, a ova 2 strucnjaka i puno njima slicnih je nesto o tome naculo i pozurilo da zakljuci da se ne moraju sklanjati nikakvoj pratnji i sad se qurce po cesti, a jedan od njih je u neznanju naletio ni manje ni vise nego na pratnju 1. s liste sticenih licnosti FUP-a zbog cega je itekako mogao pozaliti.
Ja cu jos jednom napisati, svako nek na cesti radi sta hoce, samo nije bas svaka pratnja slijedzija sa ilegalnim blinkerima kako je to sad moderno tumaciti, a sto se uvreda tice, to je samo dokaz da jos imaju daleko vise srece nego pameti!
Ljudi su ogorceni na vlast, jer vide da je na snazi hajdučija i da nema ni p od pravne drzave, a o pravdi je smijesno pricati. Takodjer trend je da se policije boje samo posteni ljudi.
I svako ko, makar prividno-tj. tumaceci pravne propise poput tebe, brani odredjene postupke, po defaultu je njihov covjek.
Ali to ne opravdava uvrede
Sretno!