Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#51 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dječak sa šibicama »

Dino Merlin borac za autorska prava.

To mu ga dodje kao teroristicka organizacija UNICEF ili humanitarna organizacija Schutzstaffel... oksimoron na visoj razini.
jao_situacije

#52 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by jao_situacije »

ODB wrote:Ja sam prvo da se seljačka muzika oporezuje 300 %...
Ma nafurati ove ceca meca pevaljke da i one mogu uzeti bruku para, pa onda kad budu marže 321651616461 % na papansku muziku neće niko slušati.
Ljakan

#53 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Ljakan »

It_is_a_Leclerc

#54 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by It_is_a_Leclerc »

Opet kažem, da Dino nije toliki lopov za kolikog ga iskusni i nadasve muzički potkovani (podsjećam na strogo utvrđenu definiciju plagijata) forumaši smatraju, napunio bi čovjek pet noći Koševo. Ovako samo dvaput, u julu iduće godine :(
drunken tiger

#55 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by drunken tiger »

It_is_a_Leclerc wrote:Opet kažem, da Dino nije toliki lopov za kolikog ga iskusni i nadasve muzički potkovani (podsjećam na strogo utvrđenu definiciju plagijata) forumaši smatraju, napunio bi čovjek pet noći Koševo. Ovako samo dvaput, u julu iduće godine :(
Pa ina koridi bude 60000 ljudi i je li to neko mjerilo kvaliteta!? Šta ste zapeli za Koševo? Napunio je i Arenu pa šta?! NIko ne spori da ima publika za njega. Meni je to sasvim razumljivo da jedan plagijator i nikakav umjetnik i čovjek napuni Koševo i Arenu jer upravo on odgovara mentalitetu Balkanjerosa. Isti se pronalaze! Napunit će on opet Koševo, ali to ne mijenja činjenicu da je plagijator, najblaže rečeno, jer koliko je pjesama pokrao mogao bih reći i da je kriminalac. U zatvor treba šta je uradio :D
dječak sa šibicama

#56 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dječak sa šibicama »

Ljakan wrote:
al` samo prava raja je znala u cemu je trik, nije Dino, jarane nas, fukara, Dino ti je de fakto umjetnik...
AcaLukas

#57 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by AcaLukas »

drunken tiger wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:E, vidite kako je to pogrešno razmišljanje. Naprimjer, ja ne slušam Beogradski sindikat, Marčela, Maajku, Connect i sličnu muziku. Ali, ja poštujem pravo ljudi da to slušaju i u tome nalaze nešto dobro za njih. I ne pada mi na pamet da ovdje pišem - "Jao, pa vi nemate pojma :lol: To je smeća. Plagijatori ! Patetika, jad". Ili da napišem - "Je**m one koji ovo slušaju", kao što je to ovdje napisano.

Znači, poštuješ to što ljudi slušaju, a ko ne voli, široko mu polje. A ne da ide okolo i prosvjećuje masu.
Ma mi to sao iz razloga što je Dino Merlin Bošnjak i musliman koji je išao na Hadždž. Da je Seka Aleksić, Saša Matić ne bi mi to. Bem ti mozak!!!
:thumbup:
Prpa.ba

#58 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Prpa.ba »

ZAMP i nameti stizu i u nas vilajet. :-D
dale cooper

#60 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by dale cooper »

It_is_a_Leclerc wrote:Opet kažem, da Dino nije toliki lopov za kolikog ga iskusni i nadasve muzički potkovani (podsjećam na strogo utvrđenu definiciju plagijata) forumaši smatraju, napunio bi čovjek pet noći Koševo. Ovako samo dvaput, u julu iduće godine :(
Po strogoj definiciji plagijata, Dino bi pravo najebo. Recimo Australska grupa Men At Work je na sudu izgubila
zato što je u njihovom velikom hitu iz 80-tih Down Under utvrđeno da je plagilizirano par nota na flauti iz
pjesme koja je snimljena 1934! Ili poznati slučaj George Harrisona i pjesme My Sweet Lord koji je isto tako
izgubio na sudu i platio odštetu od 600,000$ originalnom autoru. Čak su svi bili prilično sigurni da je to
bio slučaj ne namjernog odnosno nesvjesnog plagirizma, ali zakon je zakon. A poslušaj ove slučajeve Merlina
što forumaši postavljaju, gdje su u pitanju čitave melodije i refreni.
Saian

#61 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Saian »

AcaLukas wrote: Priznali vi ili ne Dino Merlin je nas najveci umjetnik od Mak Dizdara i Andrica. Pametnom dosta

jel ovo troolezh ili, ako jes

Image
ExNihilo

#62 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by ExNihilo »

AcaLukas wrote:Samo se kod nas uspjesni ljudi pljuju, da je Hrvat dizali bi ga u nebesa, da je englez bio bi zvijezda poput eltona dzona ili bi dzisa ali bosnjo voli tudje govno nego...

Priznali vi ili ne Dino Merlin je nas najveci umjetnik od Mak Dizdara i Andrica. Pametnom dosta
Momak, ti si lud.
braca

#65 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by braca »

Ne kontam sta je problem, od uvijek se je i u bivsoj Jugoslaviji placalo ZAMP-u i SOKOJ-u cistih 10% od bruto utrška ulaznica u diskotekama i plesnjacima, ne sprovodi se nista novo, autorska prava su sasvim uobicajena stvar sirom svijeta.
ExNihilo

#67 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by ExNihilo »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo vidite. Napunio tri puta zaredom Beogradsku Arenu, četiri puta Koševo, ovaj put vjerovatno neće moći svi stati pa će biti dvije noći uzastopno, rasprodate koncerte na svakom meridijanu... A šta bi tek radio da nije posuđivao melodije :D
It_is_a_Leclerc wrote:Merlin u julu puni dvaput zaredom Koševo. Po četvrti put.

A paćenici, tugo moja, bjesomučno klikću u potrazi za nekakvim plagijatima.
Kakve, kog kurca, ima ovo veze sa (ne)kvalitetom njegove muzike? Može napuniti 10 Marakana, to i dalje ne znači ništa osim da ima veliku fan bazu. Prije koju godinu na koncertu Cece bijaše 100.000 ljudi. Da li to mijenja činjenicu da je dotična umjetnički šlajm i isprdak? Ne mijenja. Oni koji pišu za budale uvijek imaju ogromnu publiku. Važi i za Dinu Berlina.

To što ti ne možeš pomiriti visoko mišljenje o samom sebi i vlastitom ukusu sa činjenicom da slušaš umjetnički i estetski škart jeste "drugi par opanaka".
Logovan

#68 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Logovan »

Kemal Malovčić wrote:Ja ću platit da mi ne svira dino merlin.
Hahahhahaaahh :lol:
Lakat Jebić

#69 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Lakat Jebić »

ja slusam umjetnicki skart i ponosim se time. a jos sam i inteletkualac 8-)
gilla

#70 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by gilla »

Šta je Hajriću slino, pokaži ugovor po kojem ćeš plaćati Guetti ili nekome drugom?
Hoćeš ali u *urcu. Skupila se šaka lopova da reketare sve po državi.

A Dino je stara fukara, naguziti se za 10 feninga sad pa sad. Plagijator sa dnu kace. Čuj ovoga napunio koševo, arenu....
Pa i Bieber napuni stadion, zaradi 50 miliona da ne zapjeva čitavu godinu....Jel to znači da je najveći umjetnik??

Pokažite sve transparentno kome plaćate pa onda sprovodite zakon i red.
Naravno ne smijete naplaćivati kad se puste Dinine plagijatorske već izvornim umjetnicima.
JThomas

#71 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by JThomas »

ako je broj ljudi na koncertima neki argument za umjetnost, najveći umjetnik na balkanu je ceca i to niko nije ni blizu.

pa jebote danas gile okupi 40.000 ljudi na koncertu... :D
Država

#72 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Država »

topcam wrote:Image

:bih:
:thumbup:

https://www.youtube.com/watch?v=xeYATP2-c4Q

Hajro Hastor je za Merlina mala maca...
Last edited by Država on 08/12/2014 08:24, edited 1 time in total.
JThomas

#74 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by JThomas »

ovu zadnju nisam znao.
Drvosjeca iz Dejcica

#75 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Digla se kuka i motika protiv našeg Dinaaa, mora i on od nečega platiti račun za struju, grijanje, telefon, gorivo, pa zar nemate nimalo duše. :oops:

A nije Dino naš fukara, on hoće samo malo para.
Vozi Mečku vozi Forda a to samo kažu da je taka moda, to samo kažu da je taka moood
a.

Bude li neko ovo plagijatiro ima da ga tužim AMUS-u. :mrgreen:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 08/12/2014 08:41, edited 1 time in total.
Post Reply