zavrzlama wrote:
nema ....posto je sds-u dotuzilo da dodik pretvra rs u vlastitu zemljoradnicku zadrugu....sad imamo sds koji je veca smetnja dodiku,nego sto je covic pomoc..
Ja sam se nadao da ce SDS formirati vlast u RS, ne zato sto su mi drazi od Dodika, vec zato sto mi je od bizona muka. Al eto, onaj celavi mali nije pristao. Vec je dugo ta kolacija oko Dodika na vlasti, zajedno su upleteni u kriminalne radnje, pa bratstvo koje pociva na interesima nije bilo lako razjebati.
SDS?
Teoretski je moguce da SDS napravi vlast sa SDA i DF? Al sta ako Dodik i Covic budu apsolutno protiv? Koja je izlazna strategija? Kako ce ekonomija preziviti tesku politicku situaciju i zastoj? Ljudi su ocajni, zanima ih prvenstveno bolji standard i radna mjesta. Nije se zajebavati sa zivotima ljudi.
Sta ce za SDS znaciti ako provede na vlasti cetri godine?
Kako ce proci na narednim izborima u srazu sa Dodikom, kada svaki stanovnik RS bude znao da Sarajevo niposto ne zeli Dodika i da im je partner SDS?
Mi smo operisani od dugorocne strategije. Ho - ruk politika, politika lomljenja preko koljena, politika dnevnih velikih pobjeda....... Mi i strategija? Nikada! Svaka nasa politicka odluka je put u nepoznato, obicno bez ikakve izlazne strategije. Svaka bitka je odlucujuca....... E jesmo cudan narod u vrazju mater.