Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koaliciji?

Post Reply
Helena2014

#51 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Helena2014 »

cyprus wrote:Nažalost, mislim da se Dodikova silazna putanja ovim završila... Sljedeće izbore će u RS-u vjerovatno dobiti sa natpolovičnom većinom...

A kako rekoh još prije mjesec dana: vrlo sam skeptičan da se vlast na državnom nivou može skrpiti bez Dodika... I dalje ne vidim kako bi se to moglo ostvariti... Po mom mišljenju postoje samo dvije opcije:

a) oformiti vlast sa Dodikom
b) ne oformiti vlast nikako

Kako god okreneš sranje :sad:

Dragane Čoviću, jesi to ti? :D
Mister Yes

#52 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Mister Yes »

palermo wrote: Ne vidim zašto bi Bakir htio SNSD.
Bakira zanimaju ministarske pozicije u Vladi RS-a. Dodik mu ih može ponuditi a Savez za promjene ne može. Čisto pragmatična odluka za Bakira bi bila da na državnom nivou ide sa SNSD-om. Ali ne da Komšić :-D A jedini način da zaobiđe Komšića je da poljubi ruku Fahri :izet:
Kikibombona

#53 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Kikibombona »

Mister Yes wrote:
Samo što je SIPA na državnom nivou a SNSD sa Dodikom u zatvoru ne vrijedi pišljiva boba ;-)
E to bi vec bilo nesto i ja bih cestitao Bakiru i Zeljku na maestralnom poslu ako bi do toga doslo. Medjutim, nisam optimista, ni najmanje, iako bih sve dao da makar jednu kriminalnu glavesinu vidim iza rasetaka. Doci ce i to vrijeme, ali nazalost, mislim da ne jos.

Ako se Dodik ne uhapsi, naredne izbore ce pojesti i eto belaja.
zavrzlama

#54 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:Nažalost, mislim da se Dodikova silazna putanja ovim završila... Sljedeće izbore će u RS-u vjerovatno dobiti sa natpolovičnom većinom...

A kako rekoh još prije mjesec dana: vrlo sam skeptičan da se vlast na državnom nivou može skrpiti bez Dodika... I dalje ne vidim kako bi se to moglo ostvariti... Po mom mišljenju postoje samo dvije opcije:

Kako god okreneš - sranje...
nije sranje ,nego se istom nadas....dodik je fasista i otvoreno radi protiv svakog napredka BIH i suzivota....on u vlasti na niovu BIH svakako nista pozitivno ne radi osim sto mu drzavna sisa placa ljude koji ruse institucije drzave koja ih placa....dodik nece docekati sledece izbore,jer ce biti skinut na vanrednim ili ce ga srbija ukloniti ako dovede u opstanak manji entitet....dodika moze spasiti danas samo SDA ...
Kikibombona

#55 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Kikibombona »

Mister Yes wrote:
Bakira zanimaju ministarske pozicije u Vladi RS-a. Dodik mu ih može ponuditi a Savez za promjene ne može. Čisto pragmatična odluka za Bakira bi bila da na državnom nivou ide sa SNSD-om. Ali ne da Komšić :-D A jedini način da zaobiđe Komšića je da poljubi ruku Fahri :izet:
A raspali SDP? :D :lol:

Stvar je kompleksna. Politika 'lomljenje preko koljena' se ne pokaze tako cesto kao uspjesna. Osovina Dodik-Covic ima veliki uticaj i poluge moci. Zaobici ih nije jednostavno. Zivi bili pa vidjeli.
zavrzlama

#56 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by zavrzlama »

Kikibombona wrote:
Mister Yes wrote:
A raspali SDP? :D :lol:

Stvar je kompleksna. Politika 'lomljenje preko koljena' se ne pokaze tako cesto kao uspjesna. Osovina Dodik-Covic ima veliki uticaj i poluge moci. Zaobici ih nije jednostavno. Zivi bili pa vidjeli.

nema ....posto je sds-u dotuzilo da dodik pretvra rs u vlastitu zemljoradnicku zadrugu....sad imamo sds koji je veca smetnja dodiku,nego sto je covic pomoc..
Last edited by zavrzlama on 29/11/2014 22:27, edited 1 time in total.
Challenger__

#57 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Challenger__ »

Ima još jedna, opcija

c) "razvodniti" Dodika sa PDP-om, odnosno ulazak PDP-a i SNSD-a na državnom nivou, odnosno priključenje PDP-ovih i SDA poslanika entitetskoj većini u RS-u.
Mister Yes

#58 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Mister Yes »

Kikibombona wrote: A raspali SDP? :D :lol:
Nema šanse da SDP uđe u vlast. Oni idu na potpunu reformu čitaj pranje. Cilj je da pred javnost izađu očišćeni i novi i da tako krenu iz početka. Za njih bi ulazak u vlast bio katastrofa neviđenih razmjera. SDP to ne bi preživio.

Bakir ako neće da sluša Željka moraće da sluša Fahrudina. Nema druge.
cyprus

#59 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by cyprus »

Helena2014 wrote:Dragane Čoviću, jesi to ti? :D
Da, lično... pardon, osobno 8-)
zavrzlama wrote:

nije sranje ,nego se istom nadas....
Ah, evo zavrzlame, čitača tuđih misli, kao i geostrategija lokalnog i regionalnog nivoa... Gde si bre, nije te bilo odavno? :idea:
zavrzlama

#60 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by zavrzlama »

Salonci se uspanicili,... :D ...spas ne vide u dodiku,nego u sansi da neko sa probih strane potrci za foteljom ;-) ..napredujemo znaci :D
cyprus

#61 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by cyprus »

Challenger__ wrote:Ima još jedna, opcija

c) "razvodniti" Dodika sa PDP-om, odnosno ulazak PDP-a i SNSD-a na državnom nivou, odnosno priključenje PDP-ovih i SDA poslanika entitetskoj većini u RS-u.
Može malo elaboracije za ovo? Zašto bi i SNSD i PDP bili zainteresovani za ovakvu ideju? A čak i da bude izvodljiva, koja je praktična korist od iste, tj. šta je dobro u njoj?
palermo

#62 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by palermo »

Mister Yes wrote:
Ne vidim zašto bi ga zanimale. Mislim mogu ga zanimati ako je čovjek bez vizije, bez bilokakvog političkog talenta....ono svi se mi vrtimo unutar nekih unaprijed utvrđenih šablona. Da sam ciničan dodao bih, tihićevskih šablona

Ne bi ga smjele zanimati pozicije u Vladi RS-a, u ovom trenutku. Dugoročno, naravno.Al u ovom trenutku.....nikako. Ako ne zbog BiH, stranke....onda makar zbog sebe ga ne bi smjele zanimati
Challenger__

#63 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Challenger__ »

koja je praktična korist od iste, tj. šta je dobro u njoj?
Dobro za koga?
zavrzlama

#64 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:
Helena2014 wrote:Dragane Čoviću, jesi to ti? :D
Da, lično... pardon, osobno 8-)
zavrzlama wrote:

nije sranje ,nego se istom nadas....
Ah, evo zavrzlame, čitača tuđih misli, kao i geostrategija lokalnog i regionalnog nivoa... Gde si bre, nije te bilo odavno? :idea:
ma tu sam ,nego tebe nema....ovaj razvoj situacije ti haman tesko pada,pa te nema...al nisi mogo izdrzat nego da nam saopstis da smo najebali svakako,a mozda malo manje najebemo ako uzmemo dodika u drzavnu vlast ;-)
cyprus

#65 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by cyprus »

Challenger__ wrote:
Dobro za koga?
One kojima ne odgovara dalja destabilizacija političkih prilika u Bosni i Hercegovini...
Kikibombona

#66 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Kikibombona »

zavrzlama wrote:

nema ....posto je sds-u dotuzilo da dodik pretvra rs u vlastitu zemljoradnicku zadrugu....sad imamo sds koji je veca smetnja dodiku,nego sto je covic pomoc..
Ja sam se nadao da ce SDS formirati vlast u RS, ne zato sto su mi drazi od Dodika, vec zato sto mi je od bizona muka. Al eto, onaj celavi mali nije pristao. Vec je dugo ta kolacija oko Dodika na vlasti, zajedno su upleteni u kriminalne radnje, pa bratstvo koje pociva na interesima nije bilo lako razjebati.

SDS?

Teoretski je moguce da SDS napravi vlast sa SDA i DF? Al sta ako Dodik i Covic budu apsolutno protiv? Koja je izlazna strategija? Kako ce ekonomija preziviti tesku politicku situaciju i zastoj? Ljudi su ocajni, zanima ih prvenstveno bolji standard i radna mjesta. Nije se zajebavati sa zivotima ljudi.

Sta ce za SDS znaciti ako provede na vlasti cetri godine?
Kako ce proci na narednim izborima u srazu sa Dodikom, kada svaki stanovnik RS bude znao da Sarajevo niposto ne zeli Dodika i da im je partner SDS?

Mi smo operisani od dugorocne strategije. Ho - ruk politika, politika lomljenja preko koljena, politika dnevnih velikih pobjeda....... Mi i strategija? Nikada! Svaka nasa politicka odluka je put u nepoznato, obicno bez ikakve izlazne strategije. Svaka bitka je odlucujuca....... E jesmo cudan narod u vrazju mater. :D
cyprus

#67 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:
cyprus wrote:Ah, evo zavrzlame, čitača tuđih misli, kao i geostrategija lokalnog i regionalnog nivoa... Gde si bre, nije te bilo odavno? :idea:
ma tu sam ,nego tebe nema....ovaj razvoj situacije ti haman tesko pada,pa te nema...al nisi mogo izdrzat nego da nam saopstis da smo najebali svakako,a mozda malo manje najebemo ako uzmemo dodika u drzavnu vlast ;-)
Tu sam i ja, uletim ponekad pročitam nešto, ali se vrlo brzo iznerviram, pa čitam sve rjeđe... Zadnjih godinu dana 90% forumskog vremena provodim na fudbalu :mrgreen: Eventualno se uključim samo u relativno friške političke teme koje još uvijek nisu zasićene jednim te istim pričama... Ali generalno, ovo što sam mogao vidjeti, odavno te nije bilo... Moguće da griješim, šta ja znam :-D

A to što mi teško pada... realno pada... Samo sam naviko, od 2006. godine (od tad otprilike i nešto dublje pratim politiku) tonemo sve više u govna... Trend se izgleda nastavlja...
Last edited by cyprus on 29/11/2014 22:46, edited 1 time in total.
Danguba

#68 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Danguba »

nikoi ne razmatra situaciju u kojoj dodik dobije meHku stolicu. :lol:
Challenger__

#69 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Challenger__ »

cyprus wrote:
Challenger__ wrote:
Dobro za koga?
One kojima ne odgovara dalja destabilizacija političkih prilika u Bosni i Hercegovini...
Praktična korist je u većoj prihvatljivosti u tom kapacitetu koji može da prihvati i DF, a što bi dalo stabilnu većinu na svim nivoima.
StupskaBitanga

#70 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by StupskaBitanga »

A to što mi teško pada... realno pada... Samo sam naviko, od 2006. godine (od tad otprilike i nešto dublje pratim politiku) tonemo sve više u govna... Trend se izgleda nastavlja...
ovo je izgleda živo blato
It_is_a_Leclerc

#71 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by It_is_a_Leclerc »

A što se to ne bi mogla formirati vlast bez SNSD-a ?! Postoje potrebne većine i u Domu naroda, i u Predstavničkom domu. Jedino što Dodik može u ovom trenutku je - blokirati uspostavu Doma naroda tako da, kako on kaže, "padne drvo na put, pa delegati ne mogu na sjednicu". Ja se svakako nadam da će Dodik probati to da uradi, jer znam da mu se ne to ne bi tolerialo ni mjesec dana, prije reakcije visokog predstavnika ;) A onda na kurs kuknjave kod Marinka Ćavare zvanog "nelegalna, neligitimna vlada koju je sastavio visoki predstavnik".

Osim toga, Dodik je to već pokušao. Sjetit ćemo se kako se lijepo proveo. :)

Vlast se ne može sastaviti bez PDP-a, odnosno bez potpisa Mladena Ivanića, i bez DF-a, jer nema proste većine. Sve ostalo je moguće.
cyprus

#72 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by cyprus »

Challenger__ wrote:Praktična korist je u većoj prihvatljivosti u tom kapacitetu koji može da prihvati i DF, a što bi dalo stabilnu većinu na svim nivoima.
Bojim se da bi takva ''stabilna većina'' bila itekako labilna i ne znam zašto bi to DF-u bilo dovoljno... Pored toga ostaju pitanja koja sam također postavio: Zašto bi SNSD želio PDP u vlasti? Zašto bi PDP ušao sa SNSD-om u vlast? Ne čini mi se to kao korisna opcija ni za jedne ni za druge... Ukratko, ni za koga...
Challenger__

#73 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Challenger__ »

It_is_a_Leclerc wrote:Vlast se ne može sastaviti bez PDP-a, odnosno bez potpisa Mladena Ivanića, i bez DF-a, jer nema proste većine. Sve ostalo je moguće.
Tu je ključ. Bravo.
Kikibombona

#74 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Kikibombona »

cyprus wrote:
Tu sam i ja, uletim ponekad pročitam nešto, ali se vrlo brzo iznerviram, pa čitam sve rjeđe... Zadnjih godinu dana 90% forumskog premena provodim na fudbalu :mrgreen: Eventualno se uključim samo u relativno friške političke teme koje još uvijek nisu zasićene jednim te istim pričama... Ali generalno, ovo što sam mogao vidjeti, odavno te nije bilo... Moguće da griješim, šta ja znam :-D

Nekako sam misljenja da su ovi sto podrzavaju Komsicev iskljuciv i agresivan pristup bili pristalice iste takve politike Silajdzica, pa poslije i Lagumdzije sa 'lomljenjem i unistavanjem' HDZa. Jesam li u pravu?

Slijadziceva politika nije donijela apsolutno nista pozitivno. Napravila je Dodika koji je 8 godina bio najjaci politicar u BiH.
Lagumdzijina politika je napravila nikad jaci HDZ koji ce sa svojim zahtjevima u narednom periodu biti sve agresivniji jer imaju poluge moci.

Sta ocekivati od Komsica koji pokusava isto sto i Silajdzic i Lagumdzija ranije?

Hoce li ovaj put biti rezulata ili ce Dodika i Covica napraviti jos jacim?
Challenger__

#75 Re: Željko Komšić:Ili smo protiv politike Milorada Dodika i SNSD-a na svim nivoima (BiH i RS) ili nismo zajedno u koalic

Post by Challenger__ »

cyprus wrote:Bojim se da bi takva ''stabilna većina'' bila itekako labilna i ne znam zašto bi to DF-u bilo dovoljno... Pored toga ostaju pitanja koja sam također postavio: Zašto bi SNSD želio PDP u vlasti? Zašto bi PDP ušao sa SNSD-om u vlast? Ne čini mi se to kao korisna opcija ni za jedne ni za druge... Ukratko, ni za koga...
Nemoj dva put reći.
Post Reply