K-plus mlijeko
- karanana
#51 Re: K-plus mlijeko
ima nas koji pazimo na liniju i kupujemo ova mlijeka sa niskim procentom masti.
- dobar osjecaj
#52 Re: K-plus mlijeko
Ne kontam poentu, kupujes po 1.20 vodurinu u koju je umijesano nesto nalik mlijeku i ti nesto pazis? Ni uzitka, ni hranjivih vrijednosti a placas i jos vjerujes da je to povoljnokaranana wrote:ima nas koji pazimo na liniju i kupujemo ova mlijeka sa niskim procentom masti.
-
emko1234
#53 Re: K-plus mlijeko
Alhemicarkaa wrote:Ne kontam od čega treba da se okrene želudac? Od izdvojenih masti i bjelančevina kojih ima u svakom mlijeku, ali u ovom nisu homogenizirani dobro pa se izdvojili? Možda čak i ima manje vještačkih emulgatora. Ja mislila našli neku crnu neidentificiranu masu.
Inače, meni je najbolje milkosovo mlijeko jer se uspije pokvariti, što mi je dokaz da ima najmanje "hemije". Meggle mlijeko otvoreno u frižideru stajalo mjesec dana, nepromjenjeno. Otad ga zaobilazim. A i milkosovo mi ima ukus onog pravog mlijeka - uz to viđam njihovu cisternu kako od okolnih farmera otkupljuju mlijeko, i od žena sa po par krava. K-plus nisam nikad probala i nemam pojma kakvo je.
- karanana
#54 Re: K-plus mlijeko
ne kupujem vodurinu, nego kupujem isto mlijeko kao i punomasno s tim sto se kroz neku vrstu centrifuge za ovo nisko masno otkloni vise masti. ne govorim o mlijecnom napitku tipa mizza gdje se nesto mijese nego je i ovo niskomasno mlijeko isto mlijeko kao i punomasno uz dodatni proces skidanja vise masti.
- Hemera
#55 Re: K-plus mlijeko
Pogledaj ko je proizvidjac KPlus milijeka pa da seremo malo o njemu
- BlackSteel
#56 Re: K-plus mlijeko
Presmjesnih stvari ovde procitah. Kao prvo i najbitnije, SVAKO MLIJEKO U TETRAPAKU i takvoj ambalazi je vise hemija i permeatum nego mlijeko. Jedino industrijski obradjeno mlijeko kojem vjerujem je zimm-ovo u kesama, ono u tetrapaku puni milkos i hemija je vise nego normalno mlijeko. Mada je najbolje ko ima mogucnost direkt od ljudi sa sela kupovat domace tog dana pomuzeno.
- ganjeta
#57 Re: K-plus mlijeko
karanana wrote:ne kupujem vodurinu, nego kupujem isto mlijeko kao i punomasno s tim sto se kroz neku vrstu centrifuge za ovo nisko masno otkloni vise masti. ne govorim o mlijecnom napitku tipa mizza gdje se nesto mijese nego je i ovo niskomasno mlijeko isto mlijeko kao i punomasno uz dodatni proces skidanja vise masti.
I to ti se zove " obiranje" mlijeka, što više zavrneš mlijeko paster, dobijaš više pavlake...
I u tvom postu takođeBlackSteel wrote:Presmjesnih stvari ovde procitah. Kao prvo i najbitnije, SVAKO MLIJEKO U TETRAPAKU i takvoj ambalazi je vise hemija i permeatum nego mlijeko. Jedino industrijski obradjeno mlijeko kojem vjerujem je zimm-ovo u kesama, ono u tetrapaku puni milkos i hemija je vise nego normalno mlijeko. Mada je najbolje ko ima mogucnost direkt od ljudi sa sela kupovat domace tog dana pomuzeno.
Nikakve hemikalije se ne dodaju, jedino može biti zvrčka da u rolni za tetrapak ima nekih hemikalija. U procesu punjenja to je gotovo nemoguće, jer je zatvoreni sistem.
Ovo gore što je napisala @alhemičaraka je tačno. Mi smo znali testirati mlijeko nakon godinu dana, i ono je bilo mikrobiloški ispravno, doduše samo sa izdvoje slojevi bjelančevina, masnoća itd...
- BlackSteel
#58 Re: K-plus mlijeko
Ma evo vjerujem tebi prije neg sebi i svojim ocima. Stavi ti eto to milkosovo il bilo koje mlijeko iz tetrapaka i probaj na njemu napravit kajmak. Sve ce ti se samo rec. Mozes ga kuhat do sutra care KAJMAKA NEMAAA. I ti meni kenjat ti radio ti znas da nema hemije, kako da ne, evo kralju sve ti vjerujem. Stavis ovo zimmovo o kojem pricam iz kese, ne moras ga ni kuhat, neka stoji na sobnoj temperaturi, kajmak se uhvati za par minuta. E de sad ti nama laicima pojasni strucnjace, posto vidim znas vise od nas, zasto nema kajmaka na mlijeku iz tetrapaka. Molim te eto pojasni nam.
- karanana
#59 Re: K-plus mlijeko
nisam ekspert i vrlo je vjerovatno da nisam u pravu, ali mislim da to o cemu ti pricas se zove homogenizacija.BlackSteel wrote:Ma evo vjerujem tebi prije neg sebi i svojim ocima. Stavi ti eto to milkosovo il bilo koje mlijeko iz tetrapaka i probaj na njemu napravit kajmak. Sve ce ti se samo rec. Mozes ga kuhat do sutra care KAJMAKA NEMAAA. I ti meni kenjat ti radio ti znas da nema hemije, kako da ne, evo kralju sve ti vjerujem. Stavis ovo zimmovo o kojem pricam iz kese, ne moras ga ni kuhat, neka stoji na sobnoj temperaturi, kajmak se uhvati za par minuta. E de sad ti nama laicima pojasni strucnjace, posto vidim znas vise od nas, zasto nema kajmaka na mlijeku iz tetrapaka. Molim te eto pojasni nam.
- ganjeta
#60 Re: K-plus mlijeko
Boli me karina hoćeš vjerovati ili ne, jesam li radio ili nisam, znam li ili ne?! Kad apsolviramo ovo započeto možemo preći ako želiš na pavlake, jogurte i njihovo cjepljenje, hlađenje i punjenje. Poslije toga možemo o kefirovim majama i itd...
Kad odgovoriš na prvo moje pitanje, možemo nastavit diskusiju, do tada imaš mahanje
. A to za kenjanje ostavi za svoje najbliže i s njima tako razgovaraj
.
Kad odgovoriš na prvo moje pitanje, možemo nastavit diskusiju, do tada imaš mahanje
-
StupskaBitanga
#61 Re: K-plus mlijeko
Mislim da na tržištu pored Zott mlijeka nema boljeg
- BlackSteel
#63 Re: K-plus mlijeko
Al lijepo te eto zamolih, edukuj nas sve, kad vec tvrdis da znas. Tvrdis da je identicno mlijeko u tetrapaku haman kao i kod onih snasha sa sela ispade po tvojoj prici. Pa zasto je onda nemoguce dobit kajmak na tom mlijeku. U cemu je caka ne shvatam. Il mu nesta dodaju, il mu nesta oduzmu, al doc ovde i tvrdit da znas bolje od x ljudi koji svojim ocima to mogu vidjet svakodnevno, samo zato jer si kao radio u mljekari mi je u najmanju ruku stupidno. Zasto mlijeko iz kesa ima prirodniji okus od mlijeka u tetrapaku, sta onaj tetrapak mu da praskast okus jel. Kako da ne experte nas vrli.
- ganjeta
#64 Re: K-plus mlijeko
Kad odgovriš na moje pitanje, odgovor će ti se sam dati
. Pošto ti očigledno ne kontaš u čemu ja fazon, mogao sam te i podučiti, ali si bezobrazni ljakse pa mi se neda.
Ali jebo "Milkos" kao firmu i brku Čauševića. Nisam više stručnjak za to, kako ti reče, sad sam na državnim jaslama! Štaš, težak vakat
.
Ali jebo "Milkos" kao firmu i brku Čauševića. Nisam više stručnjak za to, kako ti reče, sad sam na državnim jaslama! Štaš, težak vakat
-
detroit-mercy
#65 Re: K-plus mlijeko
Zato sto se oduzimaju mastiBlackSteel wrote:Al lijepo te eto zamolih, edukuj nas sve, kad vec tvrdis da znas. Tvrdis da je identicno mlijeko u tetrapaku haman kao i kod onih snasha sa sela ispade po tvojoj prici. Pa zasto je onda nemoguce dobit kajmak na tom mlijeku. U cemu je caka ne shvatam. Il mu nesta dodaju, il mu nesta oduzmu, al doc ovde i tvrdit da znas bolje od x ljudi koji svojim ocima to mogu vidjet svakodnevno, samo zato jer si kao radio u mljekari mi je u najmanju ruku stupidno. Zasto mlijeko iz kesa ima prirodniji okus od mlijeka u tetrapaku, sta onaj tetrapak mu da praskast okus jel. Kako da ne experte nas vrli.
- BlackSteel
#66 Re: K-plus mlijeko
Da sam bogdo ljakse, znao bi o mlijeku vishe od tebe mljekaruganjeta wrote:Kad odgovriš na moje pitanje, odgovor će ti se sam dati. Pošto ti očigledno ne kontaš u čemu ja fazon, mogao sam te i podučiti, ali si bezobrazni ljakse pa mi se neda.
Ali jebo "Milkos" kao firmu i brku Čauševića. Nisam više stručnjak za to, kako ti reče, sad sam na državnim jaslama! Štaš, težak vakat.
- ganjeta
#67 Re: K-plus mlijeko
Kenjaš po sebi i svojim najbližim koji me plaćaju?! Zanimljivo, mora se priznati. Nastavi sad će 1. decembar i plata
.
- BlackSteel
#68 Re: K-plus mlijeko
Gubis se kralju, moji ukucani nisu drzava, haj sad svojim poslom