Ništa tebi kralju neće doći. Prvo naši drotovi su lijeni krenut za nekim kad im pred nosom prođe kroz crveno, a kamoli da on ode do auta nađe olovku i zapiše table.culepervida wrote:[*]Eh ovako, vozim ja auto (nemam vozacku) kad odjednom izleti policajac cca 15m pred mene sa lampom, a ja mahinalno po gasu i pobjegnem.. zna li neko kakvu kaznu mogu dobiti, tj. vlasnik vozila ako su uspjeli zapisati broj tablica posto je jaka magla bila, mada se ne uzdam previse u to.. ?
Ukoliko ti nisu baš neke lagane, on je odustao od toga čim si ti zamako za čošak. Čisto sumnjam da je imao olovku sa sobom, a dok bi otisao u auto i našao je, dva bi broja zaboravio.
U najgorem slučaju, ako dođe mak na konac, kažes magla je bila, nisam vidio ko maše, strah me bilo da stanem i ćao ćao vozdrica.
Ja nikad nisam stao policajcu koji me nije zaaustavio na način propisan zakonom, a pogotovo nikad nisam stajao tim idiotima što čuče u magli, iza bandera, što skaču iz grmlja i slično. Nikad mi ništa nije došlo. Zato ne beri brige. I ne vozi dok ne dobije vozačku.