Samo mala ispravka...res publica wrote:Čini mi se da nisam dorastao sagovornik na ovoj temi. Jer mi se pojavilo nekoliko nejasnoća. Sad postoji jedan javni servis - BHT, on je na sva tri jezika, ili se varam?Hafis wrote: Ideja je super.
Zamisli da je to Sabor RH naložio vladi u slučaju brojnih manjina koje tamo žive.
Ponavljam, ovdje se radi o načelima, ili još ljepše rečeno - principima.
Siguran sam da tu TV ne bi skoro nitko ni gledao (kao što ni FTV nitko normalan ne gleda), ali ni po koju cijenu ne treba pristati da u svojoj državi, u kojoj je tvoj jezik jedan od tri službena jezika, pristaješ na opciju u kojoj bi dodatno financirao javni servis koji bi emitirao na program tvom jeziku.
Nego, da mi govorimo o realitetima. Sviđalo se to nekome ili ne, ali ta gorka tabletica morati će se progutati...to jest formirati će se TV kanal na hrvbatskom jeziku kao dio postojećeg javnog servisa.
To znači da ni Srbi ni Bošnjaci nemaju javne servise posebno?!
FTV je takođe na sva tri jezika - tako mi se čini jer sam vidio da se smjenjuju latinica i ćirilica.
Jedino je RTRS isključivo na srpskom.
Znači ovo su sve više pitanja, a ne konstatacije (Jer ja baš i ne poznajem današnje prilike u Bosni najbolje).
A ako se držimo nivoa BiH, ako Hrvati traže poseban servis na njihovom jeziku, znači li da to mogu Bošnjaci i Srbi?
Jedino je PTPC na jeziku koji PreCjednik lektoriše....